עוגת מספרים ללא גלוטן - סיגלוגה מתארחת - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

עוגת מספרים ללא גלוטן – סיגלוגה מתארחת

מסתבר שעוגת מספרים היא יותר קלה להכנה ממה שדמיינתי. תודה לסיגלוגה שבאה להדריך אותי שלב אחר שלב ביצירת עוגת הראווה הזו

אז אחרי שבעבר אירחתי את שאול בן אדרת והכנו קובה סלק ללא גלוטן, את רותם ליברזון והכנו קובה מטוגנת ללא גלוטן, את אלון שבו והכנו פחזניות ללא גלוטן מושלמות, הגיע הזמן להגשים חלום ולהכין בבלוג את העוגה הכי טרנדית של השנים האחרונות, עוגת מספרים ללא גלוטן, שהיא עוגת הראווה האולטימטיבית.

לצורך המשימה, הזמנתי את אחת הנשים הכי מוכרות בסצינת הצליאקים ברשתות החברתיות, סיגל מרטפל היטלמן, הידועה בכינויה סיגלוגה. בסיגל נתקלתי לראשונה ב-2016 באמצעות פוסט שבו הציעה את הדברים שהיא מייצרת בביתה אשר במודיעין למכירה ובהם קרואסונים, רוגעלך, רביולי, לחמים, בורקסים ומה לא.

זה לקח שלוש שנים ולבסוף נפגשנו בביתי על מנת שסיגל תלמד אותי להתמודד עם הפחד והחשש וללמד אותי (ואתכם) כמה קל להכין עוגת מספרים ללא גלוטן. והאמת? עם ההדרכה הסבלנית שלה, זה באמת היה קל וגם טעים! אז שנתחיל?

דביר בר מארח את סיגלוגה. צילום: סלפי

המצרכים לעוגת מספרים לקבלת הספרות 10:

לבצק:

300 גר׳ קמח רב תכליתי ללא גלוטן (השתמשנו בקמח ״כרגיל״).
100 גר׳ אבקת סוכר.
קורט מלח.
200 גר׳ חמאה.
ביצה אחת.
למתכון תזדקקו ל-2 תבניות אפיה ו-4 ניירות אפיה.
 
לזילוף:
300 מ״ל שמנת צמחית או שמנת מתוקה.
50 גר׳ אבקת סוכר (לא חובה, השמנת הצמחית מתוקה גם כך)
40 גר׳ פודינג וניל.
שק זילוף וצנתר.
 

לקישוט העוגה:

חצי תפוח עץ אדום

חצי תפוח עץ ירוק (או פירות אחרים לבחירה כמו חצאי ענבים, אננס, משמש וכו׳).

שוקולדים וממתקים אהובים ללא גלוטן לבחירה (אין צורך בהרבה, 200 גר׳ של ממתקים סה״כ לגמרי יספיקו)

המצרכים לעוגת מספרים. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

רגע לפני שנתחיל בשלבי הכנה העוגה, נחליט על הספרות (או האותיות) שבצורתם נעשה את העוגה. החלק הזה פשוט מאד. הכנסו לגוגל, כתבו את הספרות או האותיות שבגודלם ובצורתם תרצו את העוגה, הדפיסו אותם על נייר בגודל A4 (עדיף כך שישארו בו מעט שוליים), גזרו בעזרת מספריים את המספרים (או האותיות).

כעת, נחמם תנור לחום 160 מעלות.

במיקסר ובו וו גיטרה נערבב יחד את הקמח ללא הגלוטן, אבקת הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים קורט מלח. הכנת הבצק הפירורי הזה ייקח כשלוש דקות.
לתערובת הפרורית נוסיף ביצה לאיחוד הבצק ונמשיך לערבל עם וו הגיטרה למשך חצי דקה נוספת עד קבלת בצק אחיד, רך ונעים.

על שולחן עבודה, נפרוס נייר אפיה ונקמח אותו מעט בקמח ללא גלוטן. בהנחה שנרצה לייצר ממנו 2 ספרות, או 2 אותיות, נחלק את כמות הבצק לארבע. את רבע הבצק הראשון, נניח על נייר האפיה המקומח, ונקמח גם את הבצק עצמו. כעת, בעזרת מערוך, נשטח את הבצק הרך שלנו לכדי גודל שיספיק לכסות את הספרה או האות שהדפסנו בשלב מוקדם יותר.

ברגע שהבצק בגודל מספיק, נניח את הספרה או האות הראשונה שגזרנו, נניח על הבצק, ובעזרת סכין משוננת, נעבור על קווי המתאר כך שנחתוך את עודפי הבצק וישאר לנו רק בצק בגודל של הספרה או האות הראשונה.

נחזור על הפעולה שוב ליצירת הספרה השניה או האות השניה שבחרנו. כעת, נניח בתבנית אפיה, נייר אפיה חדש, ובעדינות אך בנחישות, נעביר את הבצק בצורת המספרים (או האותיות) לתבנית. שימו לב: אם חל קרע כזה או אחר בבצק, לא נורא. אפשר לתקן את הקרע בעדינות בעזרת הבצק הגמיש. 

את התבנית ובה שתי הספרות. נכניס לפריזר לכ-5 עד 10 דקות. בינתיים, נחזור על הפעולה של הכנת הבצק בצורת אותם המספרים ממש, פעם נוספת, על תבנית שניה, על מנת ליצור קומה נוספת לעוגת המספרים שלנו. ברגע שסיימנו להכין את שתי הספרות פעם נוספת, משני רבעי הבצק שנותרו לנו, נכניס את התבנית השניה לפריזר, בעוד שאת התבנית הראשונה, אנחנו מוציאים ממנו ומכניסים אותה לתנור למשך 20 דקות לערך, עד שהבצק מקבל צבע חום בהיר ויציב (ואין בו חלקים לבנים או בהירים מדי).

כעבור 10 דקות מרגע תחילת האפיה, נכניס גם את התבנית השניה לתנור ונאפה את שתי התבניות במקביל, כאמור עד לקבלת צבע חום יציב.

כשהבצק אפוי וחום, נוציא את התבניות מהתנור ונצנן אותן היטב בחלל החדר עד שהן לא תהיינה חמות כלל (כרבע שעה לפחות).

 
מספרים לעוגת מספרים. צילום: דביר בר
שלבי הרכבת עוגת המספרים. צילום: דביר בר
בניית עוגת מספרים. צילום: דביר בר

צילום: דביר בר

כעת, כשבסיסי העוגה שלנו מתקררים, נעבור לשלב הכנת הקצפת לזילוף.

במיקסר, ובעזרת וו הקצפה, נקציף את הקצפת הצמחית שלנו (או השמנת המתוקה) עד לקבלת קצף יציב מאד. הקצפת צריכה בהמשך להיות מסוגלת להחזיק את כל הקונסטרוקציה של העוגה ולכן אם אתם רואים שהקצפת מעט נוזלית כשאתם הופכים את הקערה, אל תשתמשו בה במצב הזה והמשיכו להקציף אותה עוד או שתכינו קצפת חדשה. במידה והשתמשתם בשמנת מתוקה, תוכלו להוסיף לה כ-5 דקות לאחר תחילת ההקצפה גם את הפודינג וניל ואת אבקת הסוכר למי שאוהב קצפת מתוקה במיוחד.

ברגע שהקצפת שלנו מספיק יציבה, נעביר אותה לשק זילוף, לא לפני שנכניס אליו צנתר בצורה שבה נרצה לזלף על עוגת המספרים שלנו.

הערה חשובה: עוגות מספרים ואותיות לא ניתן לחתוך לפרוסות ולהגיש כמו עוגות אחרות דוגמת בחושות או עוגות סוכר וכדומה ואכילתן נעשית היישר מהתבנית/כלי/אריזה בה הן מונחות ולכן יש להקדיש מחשבה, על מה נרצה לבנות את עוגת המספרים שלנו כך שהיא גם תהיה מוגשת יפה וגם תהיה פרקטית לאכילה. ניתן כיום לרכוש בחנויות למוצרים חד פעמיים או חנויות נייר קופסאות קרטון מהודרות בגדלים שונים (כולל מכסים) וההמלצה שלי היא לרכוש קופסה כזו מבעוד מועד ולבצע את הרכבת העוגה בתוך הקופסה וממנה גם יוכלו האורחים שלנו לאכול אותה.

ואחרי כל ההקדמות, שלב בניית העוגה: כדי שהעוגה שלנו לא תרקוד על משטח ההגשה, מרחו מעט, בעזרת שק הזילוף או האצבע מעט מהקצפת על משטח ההגשה בצורה של הספרות שלנו ליצירת מעין ״דבק״. בזהירות, ניקח את סט הספרות הראשונות שלנו מהתבנית הראשונה, ונניח אותן בתוך קופסת / משטח ההגשה שלנו. חשוב לומר: בצק פריך נוטה להשבר לעיתים ואין להתבאס או להכנס לפאניקה. את השברים ממש לא יראו והם יוסתרו בשלב הזילוף, באחריות, כך שאם הספרה נשברה למספר חלקים, תבנו אותה למעשה מחדש על משטח ההגשה של העוגה.
לאחר הנחת הספרות, נזלף על כל הבצק זילופים קטנים מגובה של מספר מילימטרים שיהיו אחידים, יציבים ויפים. לאחר שנסיים לזלף על כל הסט הראשון של הספרות, נחזור על הפעולה הקודמת וניקח את סט המספרים השני שאפינו בתבנית האפיה השניה ונניח על הזילופים הראשונים ובכך נייצר למעשה קומה שניה לעוגה שלנו.
בעזרת שק הזילוף והצנתר, נחזור על הפעולה ונזלף זילופים קטנים, יפים ואחידים על כל סט המספרים השני (שימו לב לתמונה המצורפת).
כעת, כשהעוגה מוכנה ויציבה, מגיע השלב האחרון והוא שלב הקישוטים. הניחו בעדינות פירות חתוכים דק ובצבעים שונים, שוקולדים בגדלים שונים (לא גדולים מדי) ובצבעים שונים, נשיקות מרנג או כל קישוט אחר שבא לכם לקשט את עוגת המספרים שלכם.

וזהו. העוגה שלכם מוכנה. ניתן לשמור אותה במקרר מספר שעות אך שימו לב לא להשתמש בפירות שישחירו בקירור (ניתן לקשט בפירות טריים סמוך להגשתה).

הכנתם גם אתם את עוגת המספרים ללא הגלוטן? תייגו אותי ואת סיגלוגה בפייסבוק או באינסטגרם כדי שנראה את העוגות היפות שלכם.

בתיאבון, דביר

לעמוד הפייסבוק של סיגלוגלה או להזמנות ממנה (גם של סדנאות מתוקות): 054-4808368

שלבי הרכבת עוגת המספרים. צילום: דביר בר
סיגלוגה ועוגת המספרים. צילום: דביר בר
יצאת עשר. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

סיגלית. מאפיה ללא גלוטן בהרצליה - דולסה T.S.
המלצות בישראל

מאפיה ללא גלוטן בהרצליה

דולסה T.S. מאפיה ללא גלוטן בהרצליה הצטרפה בשנה האחרונה למגוון המאפיות הפונות לצליאקים ומציעות שלל מוצרים ללא גלוטן. קבלו הצצה פנימה

קרא עוד »
הסלט המושלם. צילום: דביר בר
דביר מבשל

הסלט המושלם

הסלט המושלם הוא הרבה יותר מזה, הוא ארוחה מלאה, מזינה, בריאה ויש בה את כל המרכיבים הכי שווים בעולם. הכנסו למתכון

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. היי, אפשר לעשות את הבצק בלישה ידנית או במיקסר ידני בלי וו לישה?

    1. דביר בר

      היי נועה. אפשר אם כי מדובר בלישה אינטנסיבית על מנת להטמיע את החמאה בקמח

  2. היי
    האם ניתן להמיר חלק מכמות הקמח בשקדים טחונים וכך לקבל פריך שקדים?

    1. דביר בר

      היי טלי. סיגלוגה מוסרת שאכן ניתן להמיר או לחילופין להוסיף שקדים פרוסים על גבי הבצק לפני האפייה.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן