זה קצת יעליב את העוגה הזו אם תקראו לה עוגת גבינה, פשוט כי היא הרבה יותר מזה. אז תנו לה את הכבוד כי אתם עומדים להכין את העוגה הכי שווה לחג
עצרו הכל כי מצאתם לא סתם עוגת גבינה ללא גלוטן לשבועות אלא את ה-עוגה! עוגת יוגורט יוונית ללא גלוטן שמשלבת את כל מה שכיף בעוגה: מתיקות, חמצמצות קלה ומליחות מעודנת שהופכת את העוגה הבאה לאחת שתגרוף מלא מחמאות בשולחן חג השבועות שלכם.
הערה חשובה וקריטית לפני שצוללים למתכון שפיתחה לימור לניאדו תירוש: העבודה עצמה על העוגה רחוקה מלהיות קשה או מסובכת אבל היא דורשת יומיים של הכנות מקדימות לפני שניתן להגיש אותה לאורחים ולכן קחו את הזמן הזה בחשבון: הגבינות והיוגורט זקוקים לסינון מקדים של לילה לפני האפיה וצינון של 12 עד 24 שעות לאחר האפיה.
אז שנתחיל במתכון?

המצרכים עבור 16 פרוסות (תבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס״מ):
לתחתית העוגה:
250 גרם בייגלה ללא גלוטן
100 גרם חמאה רכה
3 כפות דבש
לעוגה
2 דליים ( סה״כ 1.2 ק״ג) יוגורט יווני 10% של מחלבות גד
3 גביעים (סה״כ 600 גרם) גבינת שמנת ניו יורק 30% של מחלבות גד
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
3 כפות (25 גרם) קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
5 ביצים
לציפוי:
100 גרם פיסטוקים מרוסקים במעבד מזון לכדי אבקה


אופן ההכנה:
ערב לפני אפיית העוגה, רפדו מסננת בבד חיתול והניחו את המסננת המרופדת בקערה רחבה, הניחו בבד החיתול את היוגורט היווני ואת גבינות השמנת, כסו בבד החיתול והניחו את הקערה במקרר ללילה להגרת נוזלים.
ביום האפייה: רפדו את תחתית תבנית האפייה בנייר אפיה והברישו את הדפנות במעט חמאה מומסת.
במעבד מזון, טחנו את הבייגלה, החמאה והדבש, העבירו לתבנית האפיה והדקו עם הידיים או מועך פירה לכדי שכבה אחידה. העבירו להקפאה של חצי שעה לפחות (לא מומלץ להכין יום לפני ההגשה מאחר ושמירה ממושכת במקפיא תגרום לתחתית לספוג נוזלים מיותרים מהמקפיא).
לקראת האפייה: חממו תנור לחום של 200 מעלות והניחו על רצפת התנור כלי חסין חום ובו כליטר מים ליצירת אדים בחלל התנור.
העבירו את הגבינות והיוגורט (ללא הנוזלים מתחתית הקערה) מבד החיתול אל קערת מיקסר (או קערה רחבה). הוסיפו את הסוכר, הקורנפלור, תמצית הוניל והמלח וערבלו בעזרת וו גיטרה במהירות נמוכה עד לקבלת בלילה אחידה. הוסיפו את הביצים והמשיכו בערבול האיטי רק עד להטמעה מוחלטת של הביצים עם שאר המרכיבים. המנעו מערבול יתר או ערבול מהיר.

העבירו את הבלילה מהקערה אל תבנית האפיה, ישרו את המלית בעזרת מרית מסיליקון ואפו במשך 15 דקות.
הנמיכו לחום של 100 מעלות ואפו במשך שעה ו-20 דקות נוספות (80 דקות). בתום האפיה – כבו את התנור תוך שאתם משאירים את העוגה בתוכו (והקפידו לא לפתוח בשום שלב את דלת התנור).
הוציאו את העוגה מהתנור, צננו אותה במקרר למשך 12 שעות לפחות לפני הגשתה.
בסמוך להגשה: פזרו פיסטוקים מרוסקים / קצוצים על העוגה.
בתיאבון.
הכנתם עוגת יוגורט יוונית ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
- המתכון בשיתוף ובחסות מחלבות גד.
- להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.

לפוסט הזה יש 4 תגובות
נראה מעולה 👌
אשמח לקבל מתכונים ללא גלוטן , וללא סוכר. תחליף לסוכר כמו סירופ מייפל סילאן..
תודה 🍒
היי רוזי. אני לא מתמחה או מתמצא במתכונים עם תחליפי סוכר. אני צליאקי והמתכונים שלי הם נטולי גלוטן
הי, שאלת סקרנות: במתכון המקורי התחתית היא מפתי בר. למה לא להשתמש בפתיבר נטול גלוטן?
אישית אני אוהב עוגיות עם נוכחות והפתי בר פחות אהובות עלי במתכון כזה. הבייגלה משדרג הכל פלאים ויעידו 2 ארוחות עמוסות סועדים שהבאתי את העוגה הזו אליהן שהבייגלה הקפיץ את העוגה הנהדרת הזו עוד רמה למעלה