עוגת יוגורט יוונית ללא גלוטן - דביר בר / עולם שלם ללא גלוטן >>> הכנסו למתכון

עוגת יוגורט יוונית ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

זה קצת יעליב את העוגה הזו אם תקראו לה עוגת גבינה, פשוט כי היא הרבה יותר מזה. אז תנו לה את הכבוד כי אתם עומדים להכין את העוגה הכי שווה לחג

עצרו הכל כי מצאתם לא סתם עוגת גבינה ללא גלוטן לשבועות אלא את ה-עוגה! עוגת יוגורט יוונית ללא גלוטן שמשלבת את כל מה שכיף בעוגה: מתיקות, חמצמצות קלה ומליחות מעודנת שהופכת את העוגה הבאה לאחת שתגרוף מלא מחמאות בשולחן חג השבועות שלכם.

המתכון הזה, בגרסה מעט שונה (ועם גלוטן) מופיע בחוברת המתכונים לשבועות 2021 של מחלבות גד (החוברת זמינה באתר המחלבה) והמתכון הזה, שאותו פיתחה לימור לניאדו תירוש, ושתיכף תקראו ותכינו הוא שני (אחרי המתכון לגאלט בצל ומסקרפונה) מתוך רביעיית מתכונים, שעשיתי להם התאמות כך שיהיו ללא גלוטן במסגרת שיתוף פעולה עם גד.

הערה חשובה וקריטית לפני שצוללים למתכון: העבודה עצמה על העוגה רחוקה מלהיות קשה או מסובכת אבל היא דורשת יומיים של הכנות מקדימות לפני שניתן להגיש אותה לאורחים ולכן קחו את הזמן הזה בחשבון: הגבינות והיוגורט זקוקים לסינון מקדים של לילה לפני האפיה וצינון של 12 עד 24 שעות לאחר האפיה.

אז שנתחיל במתכון?

עוגת יוגורט יוונית ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת יוגורט יוונית ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 16 פרוסות (תבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס״מ):

לתחתית העוגה:

250 גרם בייגלה ללא גלוטן

100 גרם חמאה רכה

3 כפות דבש

לעוגה

2 דליים ( סה״כ 1.2 ק״ג) יוגורט יווני 10% של מחלבות גד

3 גביעים (סה״כ 600 גרם) גבינת שמנת ניו יורק 30% של מחלבות גד

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

3 כפות (25 גרם) קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

רבע כפית מלח

5 ביצים

לציפוי:

100 גרם פיסטוקים מרוסקים במעבד מזון לכדי אבקה

הניחו ליוגורט והגבינות להגיר נוזלים לחיתול בד. צילום: דביר בר
הניחו ליוגורט והגבינות להגיר נוזלים לחיתול בד. צילום: דביר בר
עוגת יוגורט יוונית ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת יוגורט יוונית ללא גלוטן. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

ערב לפני אפיית העוגה, רפדו מסננת בבד חיתול והניחו את המסננת המרופדת בקערה רחבה, הניחו בבד החיתול את היוגורט היווני ואת גבינות השמנת, כסו בבד החיתול והניחו את הקערה במקרר ללילה להגרת נוזלים.

ביום האפייה: רפדו את תחתית תבנית האפייה בנייר אפיה והברישו את הדפנות במעט חמאה מומסת.

במעבד מזון, טחנו את הבייגלה, החמאה והדבש, העבירו לתבנית האפיה והדקו עם הידיים או מועך פירה לכדי שכבה אחידה. העבירו להקפאה של חצי שעה לפחות (לא מומלץ להכין יום לפני ההגשה מאחר ושמירה ממושכת במקפיא תגרום לתחתית לספוג נוזלים מיותרים מהמקפיא).

לקראת האפייה: חממו תנור לחום של 200 מעלות והניחו על רצפת התנור כלי חסין חום ובו כליטר מים ליצירת אדים בחלל התנור.

העבירו את הגבינות והיוגורט (ללא הנוזלים מתחתית הקערה) מבד החיתול אל קערת מיקסר (או קערה רחבה). הוסיפו את הסוכר, הקורנפלור, תמצית הוניל והמלח וערבלו בעזרת וו גיטרה במהירות נמוכה עד לקבלת בלילה אחידה. הוסיפו את הביצים והמשיכו בערבול האיטי רק עד להטמעה מוחלטת של הביצים עם שאר המרכיבים. המנעו מערבול יתר או ערבול מהיר.

 

שווה את ההמתנה. עוגת יוגורט. צילום: דביר בר
שווה את ההמתנה. עוגת יוגורט. צילום: דביר בר

העבירו את הבלילה מהקערה אל תבנית האפיה, ישרו את המלית בעזרת מרית מסיליקון ואפו במשך 15 דקות.

הנמיכו לחום של 100 מעלות ואפו במשך שעה ו-20 דקות נוספות (80 דקות). בתום האפיה – כבו את התנור תוך שאתם משאירים את העוגה בתוכו (והקפידו לא לפתוח בשום שלב את דלת התנור).

הוציאו את העוגה מהתנור, צננו אותה במקרר למשך 12 שעות לפחות לפני הגשתה.

בסמוך להגשה: פזרו פיסטוקים מרוסקים / קצוצים על העוגה.

בתיאבון.

דביר

הכנתם עוגת יוגורט יוונית ללא גלוטן  מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

משלבת מתיקות, חמיצות ומליחות. צילום: דביר בר
משלבת מתיקות, חמיצות ומליחות. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

לחמניות ריקוטה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מארח

לחמניות ריקוטה ללא גלוטן

מה מגישים לאורחים בסוכה? לחמניות ריקוטה ללא גלוטן כמובן. כך תכינו בקלות את המאפה שכולם יזללו בחג הקרוב. דביר בר עם מתכון טעים נוסף

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. נראה מעולה 👌
    אשמח לקבל מתכונים ללא גלוטן , וללא סוכר. תחליף לסוכר כמו סירופ מייפל סילאן..
    תודה 🍒

    1. דביר בר

      היי רוזי. אני לא מתמחה או מתמצא במתכונים עם תחליפי סוכר. אני צליאקי והמתכונים שלי הם נטולי גלוטן

  2. הי, שאלת סקרנות: במתכון המקורי התחתית היא מפתי בר. למה לא להשתמש בפתיבר נטול גלוטן?

    1. דביר בר

      אישית אני אוהב עוגיות עם נוכחות והפתי בר פחות אהובות עלי במתכון כזה. הבייגלה משדרג הכל פלאים ויעידו 2 ארוחות עמוסות סועדים שהבאתי את העוגה הזו אליהן שהבייגלה הקפיץ את העוגה הנהדרת הזו עוד רמה למעלה

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
דילוג לתוכן