עוגת דבש מגנום ללא גלוטן >> דביר בר >> הכנסו למתכון >> עולם שלם ללא גלוטן

עוגת דבש מגנום ללא גלוטן

עוגת דבש מגנום ללא גלוטן עומדת לגנוב את ההצגה בשולחן החג שלכם השנה, אז תתכוננו להכין את המנה הכי מצולמת באינסטגרם החג הזה

יש מנות שמכינים כדי שיהיו משביעות, יש מנות שמכינים, כדי שיהיו טעימות, יש מנות שמכינים כדי לקצור מחמאות, ויש מנות שמכינים כדי לצלם לאינסטגרם (נו, מה). קבלו את ההצעה שלי לראש השנה למנה שהיא כל האפשרויות שציינתי למעלה והרבה מעבר לזה, עוגת דבש מגנום ללא גלוטן כמובן.

אז נכון, לכאורה מדובר ״רק״ בעוגת דבש ללא גלוטן, אבל עם טוויסט כזה שידליק גם את הילדים, גם את הבוגרים ואפילו את הקשישים שבשולחן כי ככה, הם בטוח עוד לא אכלו את עוגת הדבש שלהם.

ורגע לפני שמתחילים: מתנה לחגים לצליאקים האהובים עליכם כבר קניתם? עדיין לא? מוזמנים לרכוש עבורם את מה שהוגדר כ״תנ״ך״ של הצליאקים על ידי ״הארץ״ ו״ידיעות אחרונות״, הספר ״עולם שלם ללא גלוטן״ של דביר בר ממש כאן.

אז שנתחיל במתכון?

עוגת דבש מגנום ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת דבש מגנום ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 16 עוגות דבש מגנום אישיות.

180 גרם דבש (חצי כוס מידה – לטבלת המידות וההמרות המלאה לחצו כאן)

100 גרם (5 כפות) סירופ מייפל איכותי אמיתי

140 גרם (כוס מידה) קמח רב תכליתי ללא גלוטן שמותאם לאפיית קינוחים

210 גרם סוכר חום דביק / דחוס (כוס מידה פחות 2 כפות)

חצי כפית מלח

3 ביצים

כף קינמון 

כוס (100 גרם) קמח שקדים ללא גלוטן

כפית נס קפה מומסת בכוס מים פושרים שלמה

2 כפיות אבקת אפיה 

150 גרם (שלושת רבעי כוס) שמן 

חופן שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן

תבנית סיליקון בצורת מיני מגנום. ניתן לרכוש בלינק כאן.

לציפוי (לא חובה)

200 גר׳ שוקולד מריר ללא גלוטן

50 גרם חמאה

50 גר׳ שבבי שקדים מולבנים קלויים קלות.

 

המצרכים לעוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר
המצרכים לעוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר

הוראות ההכנה:

חממו תנור לחום של 180 מעלות.

בקערה רחבה, ערבבו היטב את המצרכים היבשים הבאים: הקמח הרב תכליתי, אבקת השקדים, אבקת האפיה ואת הקינמון.

בקערה נפרדת, ערבבו את חצי כוס הדבש עם כ-5 כפות מים חמים עד להמסת הדבש שיהפוך למימי יותר. הוסיפו לאחר מכן את המייפל הטהור לקערית וערבבו.

בקערת מיקסר, נניח את הביצים ואת הסוכר החום והפעילו את המיקסר על מהירות בינונית עד מהירה כך שהסוכר והביצים יטמעו היטב. הנמיכו מעט את מהירות המיקסר והוסיפו בהדרגה את השמן והמשיכו להקציף.

הנמיכו למינימום את מהירות המיקסר והוסיפו בהדרגה את תכולת קערת הקמחים ובה החומרים היבשים וכן הוסיפו את המלח בשלב הזה ובהדרגה, הגבירו את מהירות המיקסר.

בהדרגה, הוסיפו את כוס המים שבה המסתם כפית של קפה וכן את תכולת הקערית ובה הדבש המומס והמייפל הטהור והמשיכו לערבב הכל יחד למשך דקה נוספת עד לקבלת בלילה אחידה.

העבירו את הבלילה לכד או כלי אחר ממנו תוכלו למזוג בעדינות רבה את הבלילה לתבניות הסיליקון.

חשוב מאד מאד: כתוצאה מההקצפה במיקסר, תיווצר בבלילה שכבה עליונה של קצף אותה תוכלו לראות בקלות ברגע שתעבירו אותה לכד מזיגה. יש לכפות (להסיר) בעדינות את שכבת הקצף הזו לפני המזיגה. במידה ותמזגו את הבלילה עם הקצף, תיווצר לכם עוגת דבש המכילה בעיקר קצף ותהיה נמוכה, דביקה ולא מוצלחת. 

לאחר שהעברתם את הבלילה לכד מזיגה, הניחו את תבנית הסיליקון של המיני מגנום על נייר אפיה אשר מונח בתבנית אפיה רגילה.

מזגו בעדינות את הבלילה (כאמור ללא הקצף) אל תבנית הסיליקון של המיני מגנום. מלאו את התבניות במלואן. לכל שקע שמילאתם בבלילה, הוסיפו ידנית גם כ-4-5 יחידות שוקולד צ׳יפס. הן יטבעו בתוך הבלילה ויעניקו ארומה שוקולדית בביס הסופי.

תבנית סיליקון לעוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר
תבנית סיליקון לעוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר
קינוח אישי אטרקטיבי. צילום: דביר בר
קינוח אישי אטרקטיבי. צילום: דביר בר

הכניסו את תבנית האפיה שעליה מונח נייר האפיה ותבנית הסיליקון לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15-20 דקות.

לאחר כרבע שעה, בדקו בעזרת קיסם כי המיני עוגות שלנו יבשות מבפנים. נותר שובל רטוב על הקיסם? השאירו בתנור לעוד כ-2 דקות.

כשהעוגות מוכנות, הוציאו את התבנית מהתנור וצננו את העוגות כעשר דקות. לאחר 10 דקות, שילפו בזהירות אך בנחישות את מיני עוגות הדבש מתבנית הסיליקון. החזירו את התבנית הריקה לתבנית האפיה, מלאו אותה שוב בבלילה, וחזרו על כל פעולות האפיה כ-4 פעמים עד לסיום הבלילה.

בעודן חמימות, בצעו בעזרת סכין משוננת חתך צר וקטן בצידו התחתון והרחב יותר של כל מיני מגנום, כזה שיאפשר להכניס את מקל העץ שיכנס לתוך מיני עוגת המגנום שלו מה שיהפוך אותה לעוגה על מקל. מיד לאחר מכן, הכניסו את המקלות.

חשוב מאד: אם תנסו להכניס את המקלות כשהעוגה כבר קרה או שהיתה במקרר, דחיסת מקל הארטיק תביא לבקיעת העוגה לשניים ולכן חשוב לבצע את השלב הזה בעוד העוגה חמימה מהתנור.

קלו קליה עדינה את שבבי השקדים המולבנים וקצצו אותם קלות לאחר מכן.

במקביל, המיסו בקערה את השוקולד והחמאה בפולסים קצרים של עד חצי דקה ולאחר כל אחד מהם ערבוב קל, במיקרוגל.  

בעזרת לקקן או מברשת סיליקון, נמרח את השוקולד החם בשליש העליון של כל מיני עוגת דבש מגנום.

על החלק ובו השוקולד המומס, נפזר שבבי שקדים שקלינו ונגיש לאורחים.

  • ניתן לשמור גם לילה במקרר בכיסוי נייר כסף ולהוציא מהמקרר כשעה לפני ההגשה.

בתיאבון!

הכנתם את עוגת הדבש מגנום ללא הגלוטן? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

 

כל כך יפים וחתיכים. צילום: דביר בר
כל כך יפים וחתיכים. צילום: דביר בר
עוגת דבש מגנום ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת דבש מגנום ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 10 תגובות

    1. Avatar photo
      דביר בר

      המון תודה מירב! חג שמח ושנה טובה

  1. הודיה

    נראה מעולה במה אפשר להחליף טת הקמח אורז??

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי הודיה. ניתן להחליף את קמח האורז בעוד חצי כוס של קמח רב תכליתי או רבע רב תכליתי ורבע קמח שקדים
      חג שמח

  2. ענת

    באיזה גודל כוס אתה משתמש ? בסטנדרא של הכוסות מדידה ? או בכוס חד פעמית

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ענת, בכוס מדידה

  3. הדר

    באיזה שלב מוסיפים את הדבש והמייפל?

  4. ענת

    דחוף!! יש טעות במתכון היכן משלבים את החצי כוס דבש המומסת עם המייפל ???

  5. עינת

    אי אפשר לאפות את העוגות כבר עם המקל?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי עינת. לא ניסיתי כדי לענות אבל לתחושתי לא מומלץ לאפות מקל עץ

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן