עוגת דבש מגנום - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

עוגת דבש מגנום

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת דבש מגנום עומדת לגנוב את ההצגה בשולחן החג שלכם השנה, אז תתכוננו להכין את המנה הכי מצולמת באינסטגרם החג הזה

יש מנות שמכינים כדי שיהיו משביעות, יש מנות שמכינים, כדי שיהיו טעימות, יש מנות שמכינים כדי לקצור מחמאות, ויש מנות שמכינים כדי לצלם לאינסטגרם (נו, מה). קבלו את ההצעה שלי לראש השנה למנה שהיא כל האפשרויות שציינתי למעלה והרבה מעבר לזה, עוגת דבש מגנום.

אז נכון, לכאורה מדובר בעוגת דבש ללא גלוטן, אבל עם טוויסט כזה שידליק גם את הילדים, גם את הבוגרים ואפילו את הקשישים שבשולחן כי ככה, הם בטוח עוד לא אכלו את עוגת הדבש שלהם.

את המתכון הזה הכנתי במקור לסימה ביטון במסגרת פרוייקט ״שנה תודה״ של יד מרדכי.

אז שנתחיל במתכון?

עוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר
עוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 16 עוגות דבש מגנום אישיות.

חצי כוס דבש מפרחי בר של יד מרדכי.

5 כפות סירופ מייפל איכותי של יד מרדכי 100% מייפל טבעי.

חצי כוס קמח רב תכליתי לאפיה (הפעם השתמשתי בקמח Schar מסוג Mix c).

חצי כוס קמח אורז.

חצי כפית מלח.

3 ביצים.

כף אבקת קינמון איכותית ללא גלוטן.

כוס קמח שקדים (שקדים טחונים, ניתן לרכוש בחנויות תבלינים ובחנויות טבע, הקפידו לקנות במקום המתחייב ללא גלוטן וזיהום משני).

כפית נס קפה מומסת בכוס מים שלמה.

שקית אבקת אפיה ללא גלוטן (כ-2 כפיות).

כוס סוכר חום.

שלושת רבעי שמן צמחי.

חופן שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן.

100 גר׳ שוקולד ללא גלוטן.

50 גר׳ שבבי שקדים מולבנים קלויים קלות.

תבנית סיליקון בצורת מיני מגנום וכן מקלות מיני מגנום תואמים. אני רכשתי פה.

 

המצרכים לעוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר
המצרכים לעוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר

הוראות ההכנה:

חממו תנור לחום של 180 מעלות בפעולת טורבו.

בקערה רחבה, ערבבו היטב את המצרכים היבשים הבאים: הקמח הרב תכליתי, קמח האורז, אבקת השקדים, אבקת האפיה ואת הקינמון.

בקערית נפרדת, ערבבו את חצי כוס הדבש עם כ-5 כפות מים חמים עד להמסת הדבש שיהפוך למימי יותר. הוסיפו לאחר מכן את המייפל הטהור לקערית וערבבו.

בקערת מיקסר, נניח את השמן ואת הסוכר החום ונפעיל את המיקסר על מהירות בינונית כך שהסוכר והשמן יתערבבו היטב ויווצרו בועות קטנות מאד. הנמיכו מעט את מהירות המיקסר והוסיפו בזו אחר זו את שלוש הביצים ולאחר מכן – הגבירו שוב את מהירות המיקסר לבינוני למשך דקה נוספת.

כעת, הנמיכו שוב את מהירות המיקסר למינימום והוסיפו את תכולת הקערה ובה החומרים היבשים וכן הוסיפו את המלח בשלב הזה ובהדרגה, הגבירו את מהירות המיקסר. בהדרגה, הוסיפו את כוס המים שבה המסתם כפית של קפה וכן את תכולת הקערית ובה הדבש המומס והמייפל הטהור והמשיכו לערבב הכל יחד למשך דקה נוספת עד לקבלת בלילה חומה כהה ונוזלית.

העבירו את הבלילה לכד או כלי אחר ממנו תוכלו למזוג בעדינות רבה את הבלילה לתבניות הסיליקון.

חשוב מאד מאד: כתוצאה מההקצפה במיקסר, תיווצר בבלילה שכבה עליונה של קצף אותה תוכלו לראות בקלות ברגע שתעבירו אותה לכד מזיגה. יש לכפות בעדינות (להסיר) את שכבת הקצף הזו לפני המזיגה. במידה ותמזגו את הבלילה עם הקצף, תיווצר לכם עוגת דבש המכילה בעיקר קצף ותהיה נמוכה, דביקה ולא מוצלחת. בקיצור, הבנתם.

לאחר שהעברתם את הבלילה לכד מזיגה, הניחו את תבנית הסיליקון של המיני מגנום על נייר אפיה אשר מונח בתבנית אפיה רגילה.

מזגו בעדינות את הבלילה (כאמור ללא הקצף) אל תבנית הסיליקון של המיני מגנום. מלאו את התבניות במלואן. לכל שקע שמילאתם בבלילה, הוסיפו ידנית גם כ-4-5 יחידות שוקולד צ׳יפס. הן יטבעו בתוך הבלילה ויעניקו ארומה שוקולדית בביס הסופי.

תבנית סיליקון לעוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר
תבנית סיליקון לעוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר
עוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר
עוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר

הכניסו את תבנית האפיה שעליה מונח נייר האפיה ותבנית הסיליקון לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15-20 דקות. לאחר כרבע שעה, בדקו בעזרת קיסם כי המיני עוגות שלנו יבשות מבפנים. נותר שובל רטוב על הקיסם? השאירו בתנור לעוד כ-2 דקות.

כשהעוגות מוכנות, הוציאו את התבנית מהתנור וצננו את העוגות כעשר דקות. לאחר 10 דקות, שילפו בזהירות אך בנחישות את מיני עוגות הדבש מתבנית הסיליקון. החזירו את התבנית הריקה לתבנית האפיה, מלאו אותה שוב בבלילה, וחזרו על כל פעולות האפיה כ-4 פעמים עד לסיום הבלילה.

בעודן חמימות, בצעו בעזרת סכין משוננת חתך צר וקטן בצידו התחתון והרחב יותר של כל מיני מגנום, כזה שיאפשר להכניס את מקל העץ שיכנס לתוך מיני עוגת המגנום שלו מה שיהפוך אותה לעוגה על מקל. מיד לאחר מכן, הכניסו את המקלות.

חשוב מאד: אם תנסו להכניס את המקלות כשהעוגה כבר קרה או שהיתה במקרר, דחיסת מקל הארטיק תביא לבקיעת העוגה לשניים ולכן חשוב לבצע את השלב הזה בעוד העוגה חמימה מהתנור.

קלו קליה עדינה את שבבי השקדים המולבנים. ישנן שתי דרכים: האחת, קליה בת 2 דקות בטוסטר אובן המחומם ל-120 מעלות והדרך השניה היא קליה על מחבת חמה וריקה (אין צורך בשימון) למשך כ-2 דקות (הקפידו שהשקדים יקלו מכל הצדדים ויקבלו צבע חום מאד מאד עדין – אז יש להסיר אותן מהאש, להעביר לקרש חיתוך ולקצוץ את שבבי השקדים דק אך לא דק או אבקתי מדי).

כעת, יש להמיס את השוקולד. ניתן להמיס את השוקולד כדקה במיקרוגל או בבן מארי: נרתיח סיר קטן ובו מים על הגז ומעליו, כשהמים שבו חמים, נניח בעדינות קערת מתכת ובה השוקולד ואט אט, כתוצאה מהאדים שיעלו מהסיר התחתון, השוקולד שבקערה – יימס, תהליך שאורך דקות בודדות.

בעזרת לקקן או מברשת סיליקון, נמרח את השוקולד החם בשליש העליון של כל מיני עוגת דבש מגנום.

על החלק ובו השוקולד המומס, נפזר שבבי שקדים שקלינו ונגיש לאורחים.

  • ניתן לשמור גם לילה במקרר בכיסוי נייר כסף ולהוציא מהמקרר כשעה לפני ההגשה.

בתיאבון!

  • המתכון בשיתוף יד מרדכי.

הכנתם את עוגת הדבש מגנום ללא הגלוטן? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

 

עוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר
עוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר
עוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר
עוגת דבש מגנום. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

בראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מבשל

בראוניז ללא גלוטן

יש פינוק שוקולדי טעים יותר מבראוניז ללא גלוטן? כנראה שלא. כך תכינו בקלות בראוניז ללא גלוטן אצלכם בבית משמונה מרכיבים בלבד

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 8 תגובות

    1. דביר בר

      המון תודה מירב! חג שמח ושנה טובה

  1. נראה מעולה במה אפשר להחליף טת הקמח אורז??

    1. דביר בר

      היי הודיה. ניתן להחליף את קמח האורז בעוד חצי כוס של קמח רב תכליתי או רבע רב תכליתי ורבע קמח שקדים
      חג שמח

  2. באיזה גודל כוס אתה משתמש ? בסטנדרא של הכוסות מדידה ? או בכוס חד פעמית

    1. דביר בר

      היי ענת, בכוס מדידה

  3. באיזה שלב מוסיפים את הדבש והמייפל?

  4. דחוף!! יש טעות במתכון היכן משלבים את החצי כוס דבש המומסת עם המייפל ???

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן