עוגת דבש ללא גלוטן >> דביר בר >> הכנסו למתכון >> עולם שלם ללא גלוטן

עוגת דבש ללא גלוטן

נימוחה, לחה וטעימה בטירוף: עוגת דבש ללא גלוטן שתמיד מצליחה

שניה לפני המתכון לעוגת הדבש חשוב לדעת שסרטון הדגמת הכנת העוגה ממתין לכם ממש כאן.

בשנים האחרונות כבר ניתן למצוא בחגים, בעיקר בפסח, עוגות דבש ללא גלוטן ברשתות המזון הגדולות והאמת? הן לא רעות בכלל. אבל כשרוצים טאץ׳ אישי ולהרשים אורחים – עוגת דבש ללא גלוטן היא אחת העוגות שהכי קל להכין בעולם.

אם תפעלו לפי ההוראות הבאות, בתוך מעט יותר מחצי שעה, מרגע שתתחילו ועד הרגע שהעוגה תצא מהתנור – תהיה מונחת לפניכם עוגת דבש מושלמת.

ומילה אחרונה לפני שמתחילים: מתנה לחג כבר רכשתם? עדיין לא? ממש כאן תוכלו לרכוש לצליאקים שאתם אוהבים את הספר ״עולם שלם ללא גלוטן״ שהוגדר על ידי ״הארץ״ ו״ידיעות אחרונות״ בתור התנ״ך של הצליאקים וכבר נמכר ב-8000 עותקים.

שנתחיל?

עוגת דבש ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים לעוגת דבש ללא גלוטן בגודל 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קולגהוף אחת:

סרטון הדגמת הכנת העוגה ממתין לכן ממש כאן 

כוס וחצי (210 גרם) קמח רב תכליתי ללא גלוטן 

כוס (100 גרם) קמח שקדים ללא גלוטן (אפשר גם כוס וחצי)

1 כפית קפה נמס או מגורען מומס או תמצית תיון – בכל בחירה שלא תבחרו, ערבבו אותם בכוס שלמה (240 מ״ל) של מים פושרים

כפית גדושה (4 גרם) של קינמון (אפשר גם פחות או בכלל לא – הקינמון לא דומיננטי בעוגה הסופית)

כוס משולבת (140 גרם) סוכר חום דמררה וסוכר חום כהה לאפיה (חצי חצי בכמות)

שלושת רבעי כוס (180 מ״ל) שמן לבישול ואפיה ועוד מעט לשימון התבנית

3 ביצים

רבע כפית מלח

שקית אבקת אפיה

כפית אבקת סודה לשתיה

חצי כוס (150 גרם) דבש מומס ב-3 כפות מים חמים לדילול הדבש

2 כפות (40 גרם) סילאן (לא חובה)

1 כף תמצית וניל

2 כפות ריבת שזיפים (ניתן גם ריבה אחרת). לא חובה. 

לקישוט (לא חובה): 100 גרם פרוסות שקדים מולבנות או אגוזי מלך שבורים גס ואפשר גם לבזוק מעט אבקת סוכר לחובבי האקסטרה מתיקות

עוגת דבש ללא גלוטן: צילום: נמרוד סונדרס
עוגת דבש ללא גלוטן: צילום: נמרוד סונדרס

חממו תנור ל-170 מעלות והניחו בתחתיתו רשת שעליה נניח את תבנית העוגה שלנו בהמשך.

שמנו את התבנית / תבניות שלכם במעט שמן ומרחו אותו בעזרת נייר סופג.

בקערה אחת, הניחו את הקמח הרב תכליתי, קמח השקדים, הקינמון, אבקת האפיה, אבקת הסודה לשתיה והמלח, ערבבו בין החומרים והניחו בצד.

בקערה נפרדת, טרפו בעזרת מטרפה ידנית את הביצים והסוכר עד להטמעת הסוכר וקבלת בלילה אחידה. 

הוסיפו לקערת הביצים והסוכר את שאר הנוזלים: המים עם תמצית הקפה / תה, השמן, הדבש המומס וכן את הריבה והסילאן במידה ובחרתם להוסיף אותן.

בהדרגה, הוסיפו את תכולת קערת הקמחים אל הבלילה, מעט בכל פעם תוך כדי ערבוב ידני בעזרת המטרפה עד שתקבלו מסת עוגת אחידה עם כל מרכיבי העוגה.

את בלילת העוגה, העבירו לתבנית / תבניות המשומנות בצורה אחידה כך שהבלילה תהיה שטוחה לחלוטין.

בשלב זה, ניתן (לא חובה) לפזר על מסת העוגה פרוסות שקדים מולבנים או אגוזי מלך לקבלת אקסטרה קרנץ׳.

את התבנית ובה בלילת העוגה העבירו לתנור למשך 25 דקות עד חצי שעה על חום 170  לאחר 20 דקות, פתחו בעדינות ובזהירות את דלת התנור ובדקו בעזרת קיסם את מרכז העוגה לוודא שהעוגה לא התייבשה מצד אחד וגם לא רטובה מבפנים מצד שני. אתם רוצים לראות מעט פירורים על הקיסם כשאתם מוציאים את הקיסם, כך תדעו שהעוגה מוכנה ויש להוציא אותה מהתנור ולהניח על משטח צינון למשך חצי שעה לפחות.

במידה והכנתם את העוגה בתבנית קוגלהוף – המתינו לצינון מלא של העוגה לפני שאתם מחלצים אותה מן התבנית.

זהו. אם עשיתם הכל כמו שצריך, תקבלו עוגת דבש ללא גלוטן ממש טעימה, נימוחה, מתקתקה וכייפית לאכילה עם קפה וגם בלעדיו. האורחים יטרפו אותה והצליאקים יחגגו איתה וכמובן, יבקשו מתכון אז אל תשכחו לשתף את המתכון הזה איתם.

אם הכנתם עוגת דבש ללא גלוטן לפי המתכון הזה,  או את קינוח עוגת הדבש מגנום, אשמח אם תצלמו, ותעלו לרשת החברתית האהובה עליכם ולתייג אותי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה.

בתיאבון.

דביר

 

רכה, נימוחה וטעימה בטירוף. צילום: דביר בר
רכה, נימוחה וטעימה בטירוף. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 63 תגובות

  1. יאן חדד

    נראה מקסים, תודה על כל המתכונים. ללא ספק אכין ואצלם????

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!! תודה. סקרן לראות

    2. דליה בר און

      תודה רבה
      הכנתי בראש השנה בתבנית קוגלהוף, יצא טעים ברמות
      🙏🙏🙏

      1. Avatar photo
        דביר בר

        איזה כיףףףף

  2. רוי

    הי, האם אפשר להחליף במתכון את הקסנטאן ג’אם באבקת אפחףייה או סודה לשתייה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. אפשר. הקסנטאן נותן לעוגה עוד מרקם שמדמה את מרקם האלסטיות של הגלוטן אבל לא יקרה אסון אם לא יהיה

  3. לי

    האם אפשר לוותר על קמח אורז?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. קמח האורז חשוב אבל אפשר להמיר אותו בקמח טפיוקה

    2. נעה

      הכנתי את העוגה בדיוק על פי המתכון. יצאה מעולה! תודה רבה

      1. Avatar photo
        דביר בר

        איזה כיף לקרוא! תודה רבה!

  4. שירי

    הי דביר, מה הכוונה שקדים טחונים? קמח שקדים או שקדים לבנים מרוסקים? האם חובה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי שירי
      בשקדים טחונים הכוונה היא לקמח שקדים שאותו ניתן להשיג גם בסופרים במחלקות הטבע וגם בחנויות הטבע השונות ובחנויות תבלינים.
      קמח השקדים מעניק לעוגה אווריריות רבה. ניתן להמיר אותו בעוד חצי כוס קמח אורז ובחצי כוס של קמח רב תכליתי אבל אז העוגה תצא דחוסה יותר לטעמי ופחות מוצלחת ולכן הייתי מתאמץ בנושא קמח השקדים
      שגם הופכת את העוגה למעט בריאה יותר אם אפשר לקרוא לה בריאה (:
      חג שמח ומחכה לתמונות
      דביר

  5. Nitzan

    ניסיתי ויצא מעולה!! הייתי צריכה להשתמש בתבנית קצת יותר גדולה מאינגליש קייק (יצא המון בלילה) והעוגה הייתה חצי שעה בתנור- אבל יצא פשוט שלמות.. רכה וטעימה..
    המון תודה וחג שמח❤️🍯🍏

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ניצן
      איזה כיף לקרוא!!!
      אשמח ממש לתמונות אם נשאר מה לצלם (:
      שנה טובה
      דביר

  6. Nitzan

    נשאר הסוף חח🙈
    תייגתי בפייס 🙂

    1. Avatar photo
      דביר בר

      ראיתי! נראה פצצה. סחתיין עליך ושנה טובה

  7. יעל

    היי, אפשר להישתמש במולינו?
    אם כן איזה צבע?
    תודה רבה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי יעל
      אפשר במולינו הירוק
      דביר

  8. יעל

    היי דביר אני מאוד נהנת מהאתר שלך ומשתמשת בו המון .
    שאלה לגבי הקמח שקדים מה יקרה אם אני אשתמש בשקדים טחונים.?
    תודה רבה!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי יעל. תודה רבה! קמח שקדים הוא לחלוטין שקדים טחונים לכדי אבקה. אין בו שום דבר מעבר לכך

  9. כרמית

    היי אפשר במקו קמח אורז את בחצי כוס להמיר בקמח שקדים ? אין לי כרגע קמח אורז

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי כרמית. בעקרון לא ניסיתי את הגרסה שאת מציעה כך שאני לא אוכל לערוב איך תצא העוגה

  10. אפרת באומן

    היי האם אפשר להמיר שמן קנולה למשהו אחר? והאם אפשר את הסוכר החום להחליף לסוכר קוקוס?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אפרת. אפשר להחליף את שמן הקנולה לשמן קוקוס. לגבי הסוכר החום, הוא מעניק לעוגה לא רק טעם ומתיקות אלא גם את הצבע החום. לא הייתי ממהר להחליף אותו בעוגה הזו

  11. אביגיל

    האם אפשר לשים קמח קונדיטור במקום קמח כרגיל?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אביגיל. אני מאד ממליץ שלא. קונדיטור הוא מוצר בעל איכויות נמוכות מאד ואני לא ממליץ לעבוד איתו כלל. הוא לא יעשה את העבודה במתכונים רבים. עדיף להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן

  12. לידור שי חסון

    היי דביר, האם ניתן להמיר את הקסנטן גאם בגואר גאם והאם זה באותן כמויות?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי לידור. לא ניסיתי ולכן אני נמנע מלהמליץ על משהו שלא ניסיתי בעצמי

  13. הילה

    הי יש לי קמח אורז מלא. זה בסדר? תודה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי הילה. לא ניסיתי עם קמח אורז מלא….אבל על פניו אמור להיות בסדר

  14. אביבית זיו

    הי דביר,
    ז ככה, השתמשתי בקמח כרגיל, הוספתי ריבת תפוחי עץ שאני הכנתי ובמקום התיון הוספתי באותה הכמות מיץ תפוחים [ כי אני לא אוהבת תה/ טעם של קפה ] בעוגות דבש. יצאה לי עוגה מדהימה ! קישטתי אותה עם שקדים מולבנים ודבורים . באסה שלא צילמתי … תודה אתה פשוט אלוף!
    שנה טובה ומתוקה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אביבית. נשמע פצצה. איזה כיף שאהבת את המתכון. שנה נהדרת!

  15. עדי

    שנה טובה וחג שמח
    עשיתי בדיוק לפי הוראות ההכנה
    20 דק בתנור ועדיין הבלילה לא התייצבה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי עדי. לעיתים הבחישה אינה מספיקה והרכיבים לא התאחדו מספיק לכדי בלילה אחידה וכך נוצרת שכבה של נוזלים (שיורדת למטה) ושל מוצקים (שנשארים למעלה).
      להבא, יש לערבב הרבה יותר טוב את המרכיבים יחדיו

  16. שולי

    אתמול אכלתי מהעוגה שגיסתי הכינה..עוגה טעימה ביותר…האם ניתן להוריד מכמות הסוכר או לא להוסיף סוכר כלל ולהסתמך על מתיקות הדבש?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי שולי. תודה רבה! לא הייתי ממליץ להוריד מהסוכר ובטח לא בצורה דרמטית. הדבש לא ממתיק את העוגה בצורה מיטבית אלא מעניק טעם של דבש

  17. ציפי

    האם אפשר להשתמש במולינו הכחול זה מה שיש לי כרגע בבית.
    ואגב. מה ההבדל בין הכחול לירוק?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. אפשר. ההבדל הוא שמולינו ירוק מבוסס קמחי מקור שונים ואילו הכחול מבוסס עמילן חיטה שממנו הוצא הגלוטן בטכניקה ייחודית

  18. מירי

    הי,
    אפשר להמיר את הקמח אורז+הקמח רב תכליתי במולינו ירוק או ורוד או אולי שילוב בינהם?
    (עדין לא השתמשתי בקמחים מלבד המולינו והקמח שקדים). תודה.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      הורוד לא קשור ולא מומלץ. אפשר להמיר ברב תכליתי את קמח האורז

  19. נירית

    הבן שלי אלרגי לשקדים. האם ניתן להמיר את קמח השקדים בקמח אחר?
    אני גרה בארה"ב, ויש כאן תערובת קמחים של בוב מילס 1 ל 1, הכוללת גם קמח אורז בתוכו. האם ניתן פשוט לשים 2 כוסות מהקמח הזה, במקום קמח אורז ושקדים טחונים?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. לא ניסיתי אופן אחר אז אפשר לנסות אבל בגדול קמח רב תכליתי לא מחליף קמח שקדים שהוא אוורירי יותר אז הייתי שם קצת פחות

  20. מירי

    עשיתי את העוגה בתבנית אחת עגולה, יצאה טעימה, טיפה דחוסה, אבל כשהיא שלמה היא מאוד כבדה, מבחינת המשקל שלה…
    השתמשתי בכל המרכיבים, לפי ההוראות, גם קסנטאן גאם

  21. רבקה

    למה כתוב פעמיים 3/4 כוס שמן זו טעות? כמו"כ אני רואה שכותבים על קמח אורז, איפה יש במתכון קמח אורז?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      הייי רבקה. היה במתכון טעות לזמן קצר שתוקנה. בגרסה הקודמת של המתכון היה קמח אורז שהומרה בקמח רב תכליתי

  22. יפעת בסיסט

    הי דביר, אנחנו רוצים להכין את העוגה בתבניות מאפינס. האם זה אפשרי?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בטח

  23. תמר

    לפי העדפות הצליאקית, עשיתי את העוגה בלי תבלינים ועם קפה טוב וחזק.
    סה"כ יצא טעים אם כי אישית אני מרגישה מאוד את השמן (אולי כי אין את התבלינים שיסתירו אותו). מרקם ממש מעולה.
    לקח לעוגה בערך פי 2 מהזמן הכתוב, והאמת שזה מה שציפיתי – כי זה די שגרתי לעוגות דבש.

    דביר – דבר אחד… ממליצה בחום לסדר את הרכיבים במתכון לפי סדר השימוש בהם.
    זה די סטנדרטי למתכונים.
    על אף שאני אופה די מנוסה, מצאתי את עצמי ממש מתבלבלת, וכל הזמן גוללת בין המתכון למרכיבים. מכיוון שאני במובייל אז בין שניהם גם היתה פרסומת וזו יצאה חוויה ממש מתסכלת.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      קיבלתי. אני על זה. שנה טובה

  24. ענת אילוז

    קמח אורז – אנשים מתיחסים לזה בתגובות אבל לא ראיתי את זה במתכון האם אני מפספסת משהו??

    1. Avatar photo
      דביר בר

      בעבר היה שימוש בו אבל המתכון שונה מאז

  25. יובל

    אין על המתכון. יצא מעולה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!! תודה רבה

  26. גלית

    יצאה מושלם!!!
    תודה על המתכון

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא!! תודה רבה!!

  27. מרב

    היי,
    הטעם של המתכון המקורי היה מושלם וגם לא חייב להשתמש במותג מסויים.
    לטובת מי שאין לו או לא רוצה להשתמש דוקא בקמח של Green- האם אפשר לקבל את המתכון המקורי?
    תודה מראש

    1. Avatar photo
      דביר בר

      אפשר עם קמחים אחרים

  28. מיכל

    היי אם אני מכינה עם קמח תמי לעוגות שהוא כבר קמח תופח במקום הקמח רב תכליתי האם עדיין צריך להוסיף א. אפייה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי מיכל. אני לא מכיר את הקמח הנ״ל ואין לי נסיון איתו כדי להשיב לך

  29. רעות

    יצא מעולה! תודה רבה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיףףףף

  30. מעיין

    שלום דביר
    האם יש לך רעיון למוצר שיכול להחליף את הסוכר במתכון?
    למשל עוד דבש או סילאן או מייפל?

    מהתגובות הבנתי שהסוכר נותן את הצבע הכהה של העוגה – האם זה רק עניין של צבע או שיש לו תפקיד "כימי" אחר בתערובת?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. אני לא מתמצא בתחליפי סוכר….הצבע בעוגת הדבש מגיע בעיקר מתמצית התה / קפה

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן