עולם שלם ללא גלוטן - דביר בר

עוגת דבש ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

נימוחה, לחה וטעימה בטירוף: עוגת דבש ללא גלוטן שתמיד מצליחה

בשנים האחרונות כבר ניתן למצוא בחגים, בעיקר בפסח, עוגות דבש ללא ללא גלוטן ברשתות המזון הגדולות והאמת? הן לא רעות בכלל. אבל כשרוצים טאץ׳ אישי ולהרשים אורחים – עוגת דבש ללא גלוטן היא אחד הדברים שהכי קל להכין בעולם.

רגע לפני שנעבור לרשימת המצרכים רק אומר שעוגות דבש באופן כללי מכילות לרוב שילוב גם של סוכר, גם דבש, גם סילאן ולפעמים גם שילוב של פרי, ככה שאם אתם מחפשים מתכון שהוא ללא סוכר – כדאי שתדלגו למתכון הבא.

אם תפעלו לפי ההוראות הבאות, בתוך חצי שעה בלבד, מרגע שתתחילו ועד הרגע שהעוגה תצא מהתנור – תהיה מונחת לפניכם עוגת דבש מושלמת.

שנתחיל?

עוגת דבש ללא גלוטן. דביר בר wheatout.co.il
עוגת דבש ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים לעוגת דבש ללא גלוטן בגודל 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית פיירקס מלבנית אחת:

חצי כוס קמח אורז.

חצי כוס קמח רב תכליתי (הפעם השתמשתי בקמח ״כרגיל״). כל קמח ללא גלוטן יתאים למתכון הזה.

כוס שקדים טחונים (ניתן לקנות בחנויות טבע).

כפית גדושה של קינמון.

כוס אחת של סוכר חום.

3 ביצים גדולות.

שלושת רבעי כוס שמן קנולה לעוגה ועוד כף לשימון התבנית.

חצי כפית מלח.

שקית אבקת אפיה.

חצי כוס דבש מומס בכף מים.

3 כפות סילאן.

1 כפית קסנטאן גאם (לא חובה אם כי התערובת מוסיפה לאווריריות של העוגה).

2 כפות ריבת שזיפים (ניתן גם ריבה אחרת). לא חובה. 

1 כפית קפה נמס או מגורען מומס  או תמצית תיון – בכל בחירה שלא תבחרו, ערבבו אותם בכוס שלמה של מים פושרים. אפשר להמיר חצי כוס מכמות מי הקפה/התה בחצי כוס מיץ מתפוזים טריים.

 

מצרכים לעוגת דבש ללא גלוטן. דביר בר wheatout.co.il
עוגת דבש ללא גלוטן. צילום: דביר בר

נתחיל בלחמם תנור ל-180 מעלות ולהניח בתחתיתו רשת שעליה נניח את תבנית העוגה שלנו בהמשך.

בקערה אחת, נערבב את כל החומרים היבשים פרט לסוכר (הקמחים, האבקות, הקינמון, המלח, הקסנטאן וכו׳).

בקערת מיקסר נשים בנפרד את השמן, את הסוכר החום ואת ריבת השזיפים והדבש המומס ונערבב את שניהם תוך שימוש במקציף למשך דקה במהירות גבוהה עד לקבלת בועות קטנות בעיסה.

תוך כדי ערבוב המיקסר, נוסיף לקערה שלו את הביצים בזו אחר זו וניתן לתערובת להתאחד במהירות גבוהה למשך דקה נוספת. בשלב הבא, ננמיך את המהירות ונוסיף את תכולת כל קערת החומרים היבשים, את הסילאן ואת כוס המים ובה תמצית הקפה או התה (תלוי מה בחרתם) ואז שוב נגביר מהירות למשך 2 דקות נוספות עד שתתקבל עיסה אחידה בצבע חום (יתכן חום בהיר, לא לדאוג, העוגה תקבל צבע נוסף בתנור). המסה שאמורה להתקבל צריכה להיות בין משחתית למעט נוזלית. במידה והמסה ״יציקתית״ מדי, הוסיפו עוד מעט מים פושרים וערבבו היטב במיקסר.

במקביל, נשמן תבנית אינגלישקייק במעט שמן ונעביר את מסת עוגת הדבש לתוכה.

(בשלב זה אוסיף שניתן לפזר על מסת העוגה פרוסות שקדים מולבנים לקבלת אקסטרה קרנץ׳). את התבנית ובה מסת העוגה נעביר לתנור למשך 20 דקות עד חצי שעה על חום 180 מעלות בפעולת טורבו (נבדוק עם קיסם בתום 20 דקות, לוודא שהעוגה לא התייבשה מצד אחד וגם לא רטובה מבפנים מצד שני) במידה והעוגה עדיין רטובה – השאירו את העוגה בתנור לעוד מספר דקות ואז בדקו אותה שוב בעזרת קיסם.

זהו. אם עשיתם הכל כמו שצריך, תקבלו עוגה ממממש טעימה, נימוחה, מתקתקה וכייפית לאכילה עם קפה וגם בלעדיו. האורחים יטרפו אותה והצליאקים יחגגו איתה וכמובן, יבקשו מתכון אז אל תשכחו לשתף את המתכון הזה איתם.

אם הכנתם את עוגת הדבש המושלמת הזו או את קינוח עוגת הדבש מגנום, אשמח אם תצלמו, ותעלו לרשת החברתית האהובה עליכם ולתייג אותי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה.

בתיאבון.

דביר

דביר

עוגת דבש ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת דבש ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת דבש ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת דבש ללא גלוטן יצאה מהתנור. דביר בר wheatout.co.il
עוגת דבש ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

לפוסט הזה יש 35 תגובות

  1. נראה מקסים, תודה על כל המתכונים. ללא ספק אכין ואצלם????

    1. דביר בר

      איזה כיף!! תודה. סקרן לראות

  2. הי, האם אפשר להחליף במתכון את הקסנטאן ג’אם באבקת אפחףייה או סודה לשתייה?

    1. דביר בר

      היי. אפשר. הקסנטאן נותן לעוגה עוד מרקם שמדמה את מרקם האלסטיות של הגלוטן אבל לא יקרה אסון אם לא יהיה

  3. האם אפשר לוותר על קמח אורז?

    1. דביר בר

      היי. קמח האורז חשוב אבל אפשר להמיר אותו בקמח טפיוקה

  4. הי דביר, מה הכוונה שקדים טחונים? קמח שקדים או שקדים לבנים מרוסקים? האם חובה?

    1. דביר בר

      היי שירי
      בשקדים טחונים הכוונה היא לקמח שקדים שאותו ניתן להשיג גם בסופרים במחלקות הטבע וגם בחנויות הטבע השונות ובחנויות תבלינים.
      קמח השקדים מעניק לעוגה אווריריות רבה. ניתן להמיר אותו בעוד חצי כוס קמח אורז ובחצי כוס של קמח רב תכליתי אבל אז העוגה תצא דחוסה יותר לטעמי ופחות מוצלחת ולכן הייתי מתאמץ בנושא קמח השקדים
      שגם הופכת את העוגה למעט בריאה יותר אם אפשר לקרוא לה בריאה (:
      חג שמח ומחכה לתמונות
      דביר

  5. ניסיתי ויצא מעולה!! הייתי צריכה להשתמש בתבנית קצת יותר גדולה מאינגליש קייק (יצא המון בלילה) והעוגה הייתה חצי שעה בתנור- אבל יצא פשוט שלמות.. רכה וטעימה..
    המון תודה וחג שמח❤️🍯🍏

    1. דביר בר

      היי ניצן
      איזה כיף לקרוא!!!
      אשמח ממש לתמונות אם נשאר מה לצלם (:
      שנה טובה
      דביר

  6. נשאר הסוף חח🙈
    תייגתי בפייס 🙂

    1. דביר בר

      ראיתי! נראה פצצה. סחתיין עליך ושנה טובה

  7. היי, אפשר להישתמש במולינו?
    אם כן איזה צבע?
    תודה רבה

    1. דביר בר

      היי יעל
      אפשר במולינו הירוק
      דביר

  8. היי דביר אני מאוד נהנת מהאתר שלך ומשתמשת בו המון .
    שאלה לגבי הקמח שקדים מה יקרה אם אני אשתמש בשקדים טחונים.?
    תודה רבה!

    1. דביר בר

      היי יעל. תודה רבה! קמח שקדים הוא לחלוטין שקדים טחונים לכדי אבקה. אין בו שום דבר מעבר לכך

  9. היי אפשר במקו קמח אורז את בחצי כוס להמיר בקמח שקדים ? אין לי כרגע קמח אורז

    1. דביר בר

      היי כרמית. בעקרון לא ניסיתי את הגרסה שאת מציעה כך שאני לא אוכל לערוב איך תצא העוגה

  10. היי האם אפשר להמיר שמן קנולה למשהו אחר? והאם אפשר את הסוכר החום להחליף לסוכר קוקוס?

    1. דביר בר

      היי אפרת. אפשר להחליף את שמן הקנולה לשמן קוקוס. לגבי הסוכר החום, הוא מעניק לעוגה לא רק טעם ומתיקות אלא גם את הצבע החום. לא הייתי ממהר להחליף אותו בעוגה הזו

  11. האם אפשר לשים קמח קונדיטור במקום קמח כרגיל?

    1. דביר בר

      היי אביגיל. אני מאד ממליץ שלא. קונדיטור הוא מוצר בעל איכויות נמוכות מאד ואני לא ממליץ לעבוד איתו כלל. הוא לא יעשה את העבודה במתכונים רבים. עדיף להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן

  12. היי דביר, האם ניתן להמיר את הקסנטן גאם בגואר גאם והאם זה באותן כמויות?

    1. דביר בר

      היי לידור. לא ניסיתי ולכן אני נמנע מלהמליץ על משהו שלא ניסיתי בעצמי

  13. הי יש לי קמח אורז מלא. זה בסדר? תודה

    1. דביר בר

      היי הילה. לא ניסיתי עם קמח אורז מלא….אבל על פניו אמור להיות בסדר

  14. הי דביר,
    ז ככה, השתמשתי בקמח כרגיל, הוספתי ריבת תפוחי עץ שאני הכנתי ובמקום התיון הוספתי באותה הכמות מיץ תפוחים [ כי אני לא אוהבת תה/ טעם של קפה ] בעוגות דבש. יצאה לי עוגה מדהימה ! קישטתי אותה עם שקדים מולבנים ודבורים . באסה שלא צילמתי … תודה אתה פשוט אלוף!
    שנה טובה ומתוקה

    1. דביר בר

      היי אביבית. נשמע פצצה. איזה כיף שאהבת את המתכון. שנה נהדרת!

  15. שנה טובה וחג שמח
    עשיתי בדיוק לפי הוראות ההכנה
    20 דק בתנור ועדיין הבלילה לא התייצבה

    1. דביר בר

      היי עדי. לעיתים הבחישה אינה מספיקה והרכיבים לא התאחדו מספיק לכדי בלילה אחידה וכך נוצרת שכבה של נוזלים (שיורדת למטה) ושל מוצקים (שנשארים למעלה).
      להבא, יש לערבב הרבה יותר טוב את המרכיבים יחדיו

  16. אתמול אכלתי מהעוגה שגיסתי הכינה..עוגה טעימה ביותר…האם ניתן להוריד מכמות הסוכר או לא להוסיף סוכר כלל ולהסתמך על מתיקות הדבש?

    1. דביר בר

      היי שולי. תודה רבה! לא הייתי ממליץ להוריד מהסוכר ובטח לא בצורה דרמטית. הדבש לא ממתיק את העוגה בצורה מיטבית אלא מעניק טעם של דבש

  17. האם אפשר להשתמש במולינו הכחול זה מה שיש לי כרגע בבית.
    ואגב. מה ההבדל בין הכחול לירוק?

    1. דביר בר

      היי. אפשר. ההבדל הוא שמולינו ירוק מבוסס קמחי מקור שונים ואילו הכחול מבוסס עמילן חיטה שממנו הוצא הגלוטן בטכניקה ייחודית

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן