עוגת גזר - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

עוגת גזר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

היא נימוחה, מפנקת ותמיד כיף שיש אותה בבית: עוגת גזר ללא גלוטן. כך תכינו בבית גרסה מנצחת לעוגה הפופולרית - ויש גם הטבה בלעדית לגולשי האתר

רגע לפני שאתן לכם את המתכון המושלם עבור עוגת גזר ללא גלוטן, אספר לכם כי לצד שירותי משלוחים שונים הקיימים לצליאקים שמציעים בעיקר מוצרים יבשים, טריים או קפואים ללא גלוטן עד פתח הבית, לי אישית היה חסר שירות משלוחים אחד שכולל לצד המוצרים היבשים גם מוצרים כמו פירות וירקות, גבינות ויינות ואפילו פרחים ואז גיליתי את שירות המשלוחים של ׳כרמלה׳ שכולל בדיוק את זה ולצד פירות, ירקות גבינות ואפילו כלי מטבח רב וחד פעמיים, כולל מחלקה שלמה ללא גלוטן שכולל פסטות נהדרות, קמחים (תערובות וגם קמחי מקור), חטיפי בוקר, ממרחים ואפילו את הלחם ללא גלוטן המעולה של מאפיית הבייקרי.

וכך, באמצעות אותו משלוח שביצעתי מכרמלה, התוודעתי לקמח הרב תכיליתי המעולה של חברת ״דגש״ הוותיקה. שני הדברים שהכי אהבתי בקמח הרב תכליתי הזה היה גם המחיר (15.90 ש״ח ל-500 גרם – מהנמוכים בשוק) לצד הרכיבים של הקמח שהערכים התזונתיים שלו שאותם השוותי לעומת קמחים רב תכליתיים מובילים אחרים – התברר כטוב מהם כמעט בכל פרמטר (פחות מלח, פחות סוכר, פחות קלוריות ושומנים ויותר חלבון וסיבים תזונתיים). המרכיבים הבולטים שלו הם קמח אורז, עמילני תירס, טפיוקה ותפוח אדמה וחלבון אפונה.

מספיק סיבות כדי לתת לקמח הזה צ׳אנס עם אחת העוגות שאני הכי אוהב להכין: עוגת גזר.

עוגת גזר נחשבת לאחת העוגות הכי פופולריות שיש ויש כמה וכמה גרסאות כיצד להכין אותה. בסופו של דבר, הסוד בעוגת גזר הוא התיבול שלה, הדברים הקטנים שנוסיף לעיסה כדי להפוך אותה לטעימה יותר, מיוחדת יותר וממכרת יותר.

אז שנתחיל במתכון?

משלוחים ללא גלוטן. כרמלה. צילום: דביר בר
משלוחים ללא גלוטן. כרמלה. צילום: דביר בר

המצרכים עבור עוגת גזר בתבנית בגודל 20X26 ס״מ:

2 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן.

350 גרם גזרים מקולפים ומגורדים (בערך 4 גזרים עסיסיים).

3 ביצים.

2 ס״מ של שורש ג׳ינג׳ר מקולף ומגורד.

כף קינמון (בערך 5 גרם) – אוהבים יותר? שימו יותר. לא אוהבים קינמון? אל תשימו בכלל.

קורט אגוז מוסקט טחון (קצה של כפית).

כף אחת של סילאן.

כף אחת של סירופ מייפל.

קורט מלח.

כפית תמצית וניל איכותית.

שלוש כפיות אבקת אפיה.

150 גרם סוכר לבן (שלושת רבעי כוס).

50 גרם סוכר דמררה (לא סוכר צבוע חום בהיר אלא הסוג הכהה והדביק, אפשר גם סוכר חום כהה).

שלושת רבעי כוס שמן צמחי.

100 גרם אגוזי מלך שבורים – בערך כוס (דק או גס זה בהתאם לאיך אתם אוהבים אותם בעוגה שלכם).

כך תכינו בבית. צילום: דביר בר
כך תכינו בבית. צילום: דביר בר

הוראות ההכנה:

עוד לפני שלבי הכנת העוגה, ישנו השלב המקדים, שגם מלמד אתכם כי לפניכם עבודה קצרה ולא מאד מסובכת הוא הצורך בהדלקת התנור לחום של 160 מעלות.

בנוסף, שמנו היטב את התבנית אליה תשפכו את בלילת העוגה. אני בחרתי להניח (כמו בתמונה) נייר אפיה בתבנית האפיה שלי ואת תחתיתה שימנתי קלות. הדבר מאפשר שליפה קלה של נייר האפיה ובה העוגה לשולחן הקינוחים ללא צורך בתבנית ופריסה קלה, נוחה ובטוחה יותר של העוגה.

לעוגת הגזר עצמה, שלושה שלבי הכנה: איחוד הנוזלים, איחוד היבשים ולבסוף, הוספת הגזר והג׳ינג׳ר המגורדים.

בשלב הראשון של עצם הכנת העוגה:, בקערה רחבה ובעזרת מטרפה, נערבב היטב את הביצים יחד עם הסוכרים, תמצית הוניל, הסילאן וסירופ המייפל עד לקבלת נוזל חום (כתוצאה מהסוכר החום, הסילאן והמייפל). ודאו כי הסוכר נטמע ככל הניתן בבלילה ומתחיל להיווצר סוג של קצף מהביצים. בשלב זה, ובאיטיות, החלו לשפוך את השמן לקערה זו וערבבו היטב עד להטמעת כל הנוזלים יחדיו.

הניחו את הקערה ובה הנוזלים בצד.

בקערה נפרדת, אחדו בין הקמח הרב תכליתי, אבקת האפיה, קורט המלח ויתר התבלינים (הקינמון ואגוז המוסקט) ובעזרת כף, ערבבו היטב בין המרכיבים ואז, בצורה הדרגתית, אחדו את תערובת הקמחים והתבלינים אל תוך קערת הנוזלים בצורת קיפול מתמדת. אין צורך ועדיף גם שלא לבצע ערבוב יתר. המטרה היא שהבלילה תעטוף את כל חלקיקי הקמחים והתבלינים.

נימוחה וטעימה. עוגת גזר. צילום: דביר בר
נימוחה וטעימה. עוגת גזר. צילום: דביר בר

כעת, משהנוזלים והיבשים מעורבבים זה בזה, הוסיפו את הגזר והג׳ינג׳ר המגורדים וכן את אגוזי המלך המרוסקים אל תוך עיסת העוגה וערבבו אותם בעיסת העוגה (ערבוב יסודי אבל לא מהיר ולא ערבוב יתר).

שפכו את עיסת העוגה אל התבנית המשומנת והכניסו את התבנית לתנור כשהיא מונחת על רשת התנור בחלקו האמצעי של התנור.

משך אפיית העוגה: בין 50 דקות לשעה. כעבור 50 דקות, נעצו קיסם בלפחות 2 נקודות רחוקות זו מזו בעוגה וודאו כי פנים העוגה הוא בין יבש ללח. כשהעוגה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור והניחו אותה להצטנן בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה לפחות. העוגה תהיה מאד לחה בשלב הזה ואישית – אני מעדיף לחתוך אותה רק בחלוף שעה לפחות.

איך שומרים על עוגת הגזר? אפשר לשמור אותה בקירור במקרר כ-5 ימים לפחות אולם עוגת גזר פחות כיף לאכול קרה מהמקרר ולכן ההמלצה שלי היא חימום קצר במיקרו של 15 שניות לפני הגשתה מהמקרר.

בתיאבון!

הכנתם את עוגת הגזר ללא הגלוטן? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

רוצים גם מתכון לגרסה של מאפינס גזר טבעוני? לחצו כאן.

 

מבט מבפנים לעוגת הגזר. צילום: דביר בר
מבט מבפנים לעוגת הגזר. צילום: דביר בר
עוגת גזר ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת גזר ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

סלט חם קר. צילום: דביר בר
דביר מבשל

סלט חם קר (טבעוני)

צליאקים רבים מחפשים רעיונות למנות טעימות, מזינות, בריאות ומלאות חלבון אז תכירו: סלט חם קר שלא תאמינו כמה הוא טעים ועונה על כל הבקשות

קרא עוד »
עוגת שמרים ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מבשל

עוגת שמרים ללא גלוטן

עוגת שמרים ללא גלוטן היא כבר לא סיפור להכנה. עם כמה טיפים והנחיות ברורות, גם אתם תצליחו לאפות אצלכם בבית עוגה מושלמת. קבלו מדריך מסודר צעד אחר צעד

קרא עוד »
פיתות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מבשל

פיתות ללא גלוטן

אחרי שתקראו את המתכון עבור פיתות ללא גלוטן תגלו כמה קל להכין את המאפה הכי ישראלי שיש בגרסה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. איזה תמצית וניל אתה משתמש ?

    1. דביר בר

      ״נילסן מסי״

  2. פיספסתי את ההוספה של האגוזים…באיזה שלב?

    1. דביר בר

      היי סיון. תודה על המשוב, חידדתי את העניין במתכון עצמו. תודה, דביר

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן