עוגת גבינה ללא גלוטן - המתכון של דביר בר

עוגת גבינה ללא גלוטן

עוגת גבינה ללא גלוטן מושלמת שתצליח לכם תמיד. מתכון מנצח והסברים שלב אחר שלב עד להצלחה

לסרטון צפיה בהכנת העוגה לחצו כאן

רגע לפני המתכון עבור עוגת גבינה ללא גלוטן צריך להגיד: יש משהו מאד ״שבטי״ בכל הקשור לעוגות גבינה. לכל משפחה יש בדרך כלל מתכון שרץ מאיזו דודה, סבתא או אמא. בין חובבי עוגות הגבינה ישנן גם שני מחנות: אלו שאוהבים עוגות גבינה בחושות ללא אפיה ואלו שאוהבים עוגות גבינה אפויה, כמו זו שכאן.

אני שמח להציג את עוגת הגבינה שאני אוהב, עם הניואנסים הקטנים שעושים לי מצד אחד טעים בפה ומהצד השני, עוגה שלא מתוקה בטירוף כי בסוף, עוגות גבינה זה הרבה ניסוי וטעיה ואם תנסו – גם אתם תצליחו. 

אז שנתחיל במתכון?

עוגת גבינה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת גבינה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור עוגת הגבינה (תבנית קפיצית 26 אינץ׳):

לסרטון צפיה בהכנת העוגה לחצו כאן

עבור תחתית העוגה:

150 גר׳ קמח רב תכליתי ללא גלוטן (כל קמח להכנת קינוחים יהיה בסדר גמור)

75 גר׳ חמאה בטמפרטורת החדר

50 גר אבקת סוכר

3 כפות מים

עבור מרכז העוגה:

750 גרם גבינה לבנה 

200 גר׳ יוגורט

250 גר׳ שמנת מתוקה להקצפה

5 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלבונים וחלמונים

100 גר׳ קורנפלור

3 כפות מיץ לימון

כוס סוכר – 200 גרם סוכר שמחולק ל-2 קערות: באחת 50 גרם ובשניה 150 (הסבר בהמשך)

2 כפיות תמצית וניל איכותית

2 צרורות עלי מרווה (לא חובה)

המצרכים עבור ציפוי העוגה:

200 גרם שמנת חמוצה אם רוצים ציפוי עליון בלבד או 400 גרם (2 מיכלים) אם רוצים לצפות את העוגה גם מצדדיה.
(ניתן גם להמיר במיכל שמנת מתוקה לאלו שאוהבים אקסטרה מתיקות).

4 כפות סירופ מייפל ללא גלוטן או 4 כפות אבקת סוכר

מעט גרידת לימון לקישוט (לא חובה)

עוגת גבינה ללא קמח. צילום: דביר בר
עוגת גבינה ללא קמח. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

לסרטון צפיה בהכנת העוגה לחצו כאן

חממו תנור לחום של 180 מעלות, הניחו רשת בחלקו התחתון של התנור.

שמנו עם מעט חמאה את תחתית התבנית הקפיצית לעוגת גבינה.

הכניסו צרור קטן בן כמה עלים של עלי מרווה למיכל הגבינה הלבנה וערבבו היטב. הניחו במקרר למנוחה (רצוי ליממה – אפשר גם פחות)

הכניסו צרור קטן של עלי מרווה למיכל היוגורט וערבבו היטב. הניחו במקרר למנוחה (גם כן ליממה או לכמה זמן שיש לכם עד לאפיית העוגה).

הכנת תחתית העוגה

למיקסר או למעבד מזון, הכניסו את המצרכים עבור תחתית העוגה (הקמח, החמאה, המים ואבקת הסוכר) והפעילו מספר דקות (במיקסר על מהירות נמוכה יחסית) או במספר פולסים קצרים במעבד מזון עד לקבלת בצק פירורי.

שפכו את פירורי הבצק הדביקים אל התבנית הקפיצית ובעזרת הידיים, שטחו אותם ליצירת תחתית לעוגת הגבינה שלנו. התחתית שאמורה להתקבל תהיה דקה יחסית.

הכניסו את תבנית העוגה ובה בצק התיתית לתנור שחיממתם מראש לכרבע שעה עד 20 דקות או עד שהתחתית מקבלת צבע זהוב יציב ולא לבן מדי.

הוציאו את התבנית מהתנור להצטננות בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה.

עוגת גבינה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגה לשבועות. צילום: דביר בר

הכנת מלית העוגה

חממו תנור לחום של 160 מעלות (חום עליון ותחתון). שפכו כליטר מים אל תבנית התנור והניחו אותה במסילה התחתונה ביותר של התנור. מטרת המים היא ליצור סביבה מלאת אדים לאפיית עוגת הגבינה.

במסילה אחת מעל לתבנית המים, הניחו את רשת התנור.

חתכו נייר אפיה ל-2 רצועות עבות אותן הצמידו בעזרת מעט חמאה אל דפנות התבנית הקפיצית ובה תחתית העוגה שכבר הצטננה. 

את דפנות נייר האפיה הפנימיות – מרחו במעט חמאה רכה.

לקערת מיקסר נקיה, חברו את בלון ההקצפה (רכיב המיקסר שנועד להקצפה) והקציפו את החלבונים ורבע מכמות הסוכר (50 גרם מתוך ה-200 שיש בכל העוגה) במהירות בינונית עד גבוהה.

בתוך דקות בודדות תקבלו קצף יציב. שימו לב לא להמשיך ולהקציף לאחר קבלת קצף יציב. הוציאו לקערה נפרדת והניחו בצד / במקרר.

אל קערת המיקסר, הכניסו את השמנת המתוקה להקצפה והקציפו אותה בעזרת אביזר בלון ההקצפה במהירות בינונית עד גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה (כ-2 דקות לערך).

בקערה נפרדת, ערבבו את הגבינה הלבנה, היוגורט, החלמונים, הקורנפלוס ושאר כמות הסוכר (150 גרם) יחד לבלילה אחידה ונטולת גושים.

הקפידו להוציא את המרווה מתוך הבלילה (במידה ושמתם אותה מלכתחילה).

כעת, יש לאחד את תכולת שלוש הקערות יחד. בקערה רחבה, קפלו בעדינות יחד את תערובת הגבינה הלבנה, את הקצפת שהכנתם ואת קציפת החלבונים. הקפידו שהן הקצפת והן קציפת החלבונים לא ״ישברו״ בעת הקיפול והאיחוד של שלוש המסות.

כאשר תערובת העוגה אחידה – העבירו אותה אל התבנית הקפיצית ובה ניירות האפיה המשומנים.

הניחו בזהירות בתנור.

אפו את עוגת הגבינה במשך כשעה ועשר דק׳ (70 דקות סה״כ) או עד שחלקה העליון של העוגה זהוב מאד (אפשר לוודא שהיא מוכנה בכך שאם תזינו בעדינות את תבנית העוגה – המסה לא ״תרקוד״ בתבנית אלא תשאר יציבה״.

הוציאו את עוגת הגבינה מהתנור להצטננות במשך כחצי שעה.

עוגת גבינה ללא קמח. צילום: דביר בר
עוגת גבינה ללא קמח. צילום: דביר בר

לציפוי העוגה:

בקערה בינונית, ערבבו את השמנת החמוצה עם המייפל או עם אבקת הסוכר לבחירתכם וכאשר העוגה כבר לא חמה, שפכו את הציפוי על עוגת הגבינה ובעזרת מרית, שטחו את הציפוי באופן שווה על העוגה.

  • אוהבים אקסטרה מתיקות? את השמנת החמוצה ניתן להמיר במיכל קטן של שמנת מתוקה שתכולתה מוקצפת במשך כשתי דקות עד לקבלת קצפת יציבה.

ניתן לפזר מעט גרידת לימון מעל הציפוי אם רוצים ואוהבים.

כסו את העוגה (שעדיין נמצאת בתבנית הקפיצית) בנייר כסף הכניסו למקרר למשך ארבע שעות לפחות לפני הגשה.

לקראת ההגשה, הוציאו בעדינות את מעטפת התבנית הקפיצית, חתכו את העוגה לפרוסות והגישו אותה קרה, אפשר לצד פירות יער / אננס חתוך או כל טופינג שאוהבים.

אהבתם את המתכון לעוגת הגבינה? מוזמנים להכין אותה, לצלם ולתייג אותי בפייסבוק או באינסטגרם שלי כדי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה.

בתיאבון וחג שבועות שמח!

דביר

עוגת גבינה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מושלמת לשולחן חג השבועות. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. סיגל

    במקום לקנות 2 קופסאות של בלילה של השף הלבן, ולזרוק חצי קופסא…
    איזה גבינות כדאי לקנות על מנת להכין את הבלילה עצמאית?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי סיגל. אפשרי להשתמש גם ב-2 מיכלים של 500 מ״ל של גבינה לבנה ואז עוד קופסה קטנה של גבינה לבנה. לא לשכוח לצלם כמובן (:

  2. אהובה בוק

    הכנתי את העוגה עם גבינה לבנה כי לא מצאתי בסופר את הבלילה
    ואז שכחתי לשים וניל .. כמה זה יהרוס את הטעם?

  3. ברוך

    היי
    אני נמנע מסוכר – מה האפשרות שעומדת בפני במקום כוס סוכר?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ברוך. אני לא בקיא בתחליפי הסוכר. צר לי

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן