עוגת גבינה ללא גלוטן - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

עוגת גבינה ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מתכון מנצח לעוגת גבינה ללא גלוטן מושלמת שתצליח לכם תמיד

יש משהו מאד ״שבטי״ בכל הקשור לעוגות גבינה. לכל משפחה יש בדרך כלל מתכון שרץ מאיזו דודה, סבתא או כאלו שפשוט עושים גוגל ונוחתים על המתכון של קרין גורן.

שלא יובן לא נכון, אין שום דבר רע באף אחת מעוגות הגבינה האלה, אבל בסוף מדובר בטעם אישי ובניואנסים קטנים שהופכים את עוגת הגבינה לכזו שאתם תאהבו ותרצו להכין אותה שוב ותתגאו בה, אז אני שמח להציג את עוגת הגבינה שאני אוהב, עם הניואנסים הקטנים שעושים לי מצד אחד טעים בפה ומהצד השני, לא מתוק בטירוף כי בסוף, עוגות גבינה זה הרבה ניסוי וטעיה ואם תנסו – בסוף גם תצליחו. ותודה ליעל גרטי על הטיפים המועילים.

אז שנתחיל?

מצרכים לעוגת גבינה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים לעוגת גבינה ללא גלוטן (תבנית קפיצית 26אינץ׳):

עבור תחתית העוגה:

150 גר׳ של קמח רב תכליתי ללא גלוטן (כל קמח להכנת קינוחים יהיה בסדר גמור).

50 גר׳ חמאה מומסת של תנובה.

קורט מלח.

עבור מרכז העוגה:

1200 גר׳ בלילה להכנת עוגת גבינה של השף הלבן (בקופסה יש 850, אז עבור המסה תצטרכו בערך כקופסה וחצי).

4 ביצים בטמפרטורת החדר.

100 גר׳ קורנפלור.

גביע יוגורט 1.5 אחוז של תנובה.

5 כפות מיץ לימון.

כוס סוכר אחת.

כפית תמצית וניל.

2 ליטר מים רותחים.

המצרכים עבור הציפוי:

2 גביעים של שמנת חמוצה 1.5 אחוז של תנובה.

4 כפות סירופ מייפל ללא גלוטן.

גרידת לימון מחצי לימון.

פרוסת עוגת גבינה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

בשלב א׳, נחמם תנור ל-180 מעלות.

למיקסר, או לקערת ערבוב רגילה לחובבי הז׳אנר, נכניס את הקמח הרב תכליתי ללא הגלוטן ולאחר מכן, נשפוך את החמאה המומסת ואת קורט המלח ונערבב במשך 2 דקות עד להיווצרות פירורי בצק דביקים.

בשלב ב׳, נשמן את תבנית העוגה שלנו במעט חמאה ולאחר מכן, נשפוך את פירורי הבצק הדביקים לתוך התבנית הקפיצית ובעזרת הידיים, נשטח אותם ונייצר סוג של תחתית לעוגת הגבינה שלנו. התחתית שאמורה להתקבל הינה דקה מאד. לאחר ששיטחנו את הבצק הדביק לתחתית התבנית, נכניס אותה לתנור לכרבע שעה או עד שהתחתית מתחילה לקבל צבע זהוב בהיר (הבצק אמור להיות עדיין רך למרות מעט הצבע שיתקבל מעל, זה בסדר). כשהתחתית הבצקית מקבלת צבע חום בהיר, הוציאו אותה מהתנור להצטננות בטמפרטורת החדר לכחצי שעה.

בשלב ג׳, לקערת מיקסר נכניס ארבע ביצים ונקציף במהירות גבוהה יחד עם שליש מכמות הסוכר. כעבור שלוש דקות, נצרף לערבול שליש נוסף מהסוכר ונמשיך להקציף במשך שלוש דקות נוספות, אז נצרף את יתרת הסוכר. סך משך הקצפת הביצים תמשך כרבע שעה עד לקבלת קצף אחיד ויציב. סבלנות.

נפסיק את המיקסר, נוסיף לקערה ובה הקצף היציב את הקורנפלור, ונערבב על מהירות נמוכה כחצי דקה עד להטמעתו. אז, נצרף את הבלילה להכנת עוגת גבינה, גביע יוגורט אחד, את מיץ הלימון ואת תמצית הוניל ונערבב במיקסר על מהירות נמוכה עד להטעמת כל המרכיבים יחד.

בשלב ד׳, נשפוך את התערובת אל תוך תבנית העוגה שלנו (לאחר שתחתית הבצק הצטננה). את תחתית התבנית הקפיצית ובה מסת העוגה, נצפה היטב בנייר כסף, עדיף בשתי שכבות צמודות היטב שיגיעו בגובהן למחצית מגובה התבנית, וזאת לפני השלב הכמעט אחרון.

בשלב זה, נניח את תבנית העוגה בתוך תבנית אפיה ביתית רגילה, ולאחר שוידאנו היטב שהתבנית הקפיצית אטומה בתחתיתה, נשפוך לתבנית האפיה הביתית (המרובעת) את המים החמים ליצירת מה שמכונה בן מארי (כלי ובו מים חמים שיוצר את פעולת האידוי התחתון ומוסיף לחות לפעולת האפיה).

את התבנית הביתית ובתוכה התבנית הקפיצית נכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך 55 דק׳, עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב.

עוגת גבינה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגת גבינה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

כשהעוגה מוכנה, נוציא אותה להצטנן מחוץ לתנור ואז גם נגיע לשלב האחרון, שלב הציפוי.

בקערה, נערבב היטב את שני גביעי השמנת החמוצה עם סירופ המייפל וכשהעוגה כבר לא חמה, ניצוק את תכולת הקערה על עוגת הגבינה ובעזרת מרית, נשטח את הציפוי באופן שווה על העוגה. לסיום, נפזר מעט גרידת לימון מעל הציפוי.

נכסה את העוגה (שעדיין נמצאת בתבנית הקפיצית) בנייר כסף ונכניס למקרר למשך ארבע שעות לפחות לפני הגשה.

מוציאים בעדינות את מעטפת התבנית הקפיצית, פורסים את העוגה ומגישים אותה קרה, אפשר לצד פירות יער.

לא אוהבים לימון? שום בעיה. ניתן להכין את העוגה גם ללא גרידת הלימון ומיץ הלימון במרכבי המתכון.

אהבתם את המתכון לעוגת הגבינה? מוזמנים להכין אותה, לצלם ולשלוח לי לוואטסאפ או לאינסטגרם שלי ולתייג אותי כדי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה.

  • המתכון בשיתוף השף הלבן.

בתיאבון וחג שבועות שמח!

דביר

פרוסת עוגת גבינה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

בראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מבשל

בראוניז ללא גלוטן

יש פינוק שוקולדי טעים יותר מבראוניז ללא גלוטן? כנראה שלא. כך תכינו בקלות בראוניז ללא גלוטן אצלכם בבית משמונה מרכיבים בלבד

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. במקום לקנות 2 קופסאות של בלילה של השף הלבן, ולזרוק חצי קופסא…
    איזה גבינות כדאי לקנות על מנת להכין את הבלילה עצמאית?

    1. דביר בר

      היי סיגל. אפשרי להשתמש גם ב-2 מיכלים של 500 מ״ל של גבינה לבנה ואז עוד קופסה קטנה של גבינה לבנה. לא לשכוח לצלם כמובן (:

  2. הכנתי את העוגה עם גבינה לבנה כי לא מצאתי בסופר את הבלילה
    ואז שכחתי לשים וניל .. כמה זה יהרוס את הטעם?

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן