עוגיות שוקולד צ׳יפס - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

עוגיות שוקולד צ׳יפס

כך תכינו בתוך כמה דקות, עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן אצלכם בבית, בלי מיקסר ובלי תערובות קמחים מוכנות מראש. דביר בר מלמד שלב אחר שלב כיצד

כשהטרנד האחרון בעולם הללא גלוטן הוא מתכונים המבוססים על קמחי מקור ולא על תערובות קמחים מוכנות מראש, עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן הוא אחד המתכונים שמאד קל להכין מקמחי מקור.

העניין עם תערובות קמחים קנויות הן שלא אחת, מכילות התערובות הללו מרכיבים כאלו ואחרים שאנחנו לא תמיד יודעים לומר בבירור מהרשימה שעל גב האריזה מה בעצם אנחנו מכניסים לפה ולבטן (שלנו ושל ילדינו) גם אם בסוף מדובר בעוגיות שהן לא מוצר בריאות – עדיין נחמד להכין מתכון שמורכב כולו ממרכיבים שאנחנו יודעים בדיוק מה הם מכילים.

ממש לאחרונה, לפני חג פורים האחרון, לימדתי אתכם כאן כיצד להכין אזני המן מקמחי מקור.

מה שאני מאד אוהב במתכון הזה היא העובדה שהמתכון הזה מאד מאד מאד קל להכנה (ברמה של דקות ספורות) וכשהמקפידים על הוראות ההכנה, מתקבלות עוגיות פריכות, טעימות וכיפיות. כמובן שאת המתכון הזה תוכלו להכין יחד עם ילדים או לבדכם ואין בו צורך במיקסר אלא רק בתנור אפיה.

אז שנתחיל? 

עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עיגולים מתערובת העוגיות לפני אפיה. צילום: דביר בר
עיגולים מתערובת העוגיות לפני אפיה. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 24 יחידות עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן:

100 גרם חמאה מומסת.

60 גרם סוכר חום דביק.

100 גרם סוכר לבן.

2 חלמונים.

1 כפית תמצית וניל איכותית.

80 גרם קמח תפוחי אדמה.

50 גרם קמח טפיוקה (אפשר גם קורנפלור במקום).

50 גרם קמח אורז מלא (אפשר גם קמח אורז רגיל).

40 גרם קמח שקדים.

150-200 גרם שוקולד צ׳יפס בצבעים וטעמים שונים (כוס וחצי).

קמצוץ מלח

תבנית אפיה, נייר אפיה.

עוגיות פריכות בתוך כמה דקות. צילום: דביר בר
עוגיות פריכות בתוך כמה דקות. צילום: דביר בר
פריכות וטעימות. עוגיות ללא גלוטן. צילום: דביר בר

הוראות הכנה עבור עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן:

בקערה ראשונה, ערבבו היטב את שני סוגי הסוכר (הלבן והחום הדביק). במקביל, המיסו במיקרו את החמאה במשך כחצי דקה לערך עד שתימס לגמרי. את החמאה המומסת הוסיפו לקערה ובה הסוכרים וערבבו היטב כמשך כחצי דקה בעזרת מטרפה. עם תום הערבוב, הוסיפו את 2 החלמונים ותמצית הוניל והמשיכו לערבב אותם היטב יחד עם הסוכרים והחמאה עד להטמעה מלאה.

בקערה נפרדת, ערבבו היטב את כל הקמחים (קמח האורז, קמח השקדים, קמח הטפיוקה וקמח תפוחי האדמה). כשכל הקמחים מעורבבים זה בזה היטב, הוסיפו כמחצית מתכולת קערת הקמחים אל הקערה ובה הסוכרים, החמאה, החלמונים ותמצית הוניל ובתנועות איטיות, הטמיעו את הקמח בתוך המחית החומה שהתקבלה בקערה הראשונה. לאחר מכן, הוסיפו גם את המחצית השניה של תכולת קערת הקמחים אל הקערה הראשונה וערבבו היטב. המשיכו לערבב (ניתן גם עם יד שעליה כפפת טבחים) עד קבלת בצק חום דביק.

בשלב זה, הוסיפו את השוקולד צ׳יפס לתערובת והמשיכו לערבב היטב עד שכל חלקי השוקולד צ׳יפס יוטמעו היטב בבצק שהכנתם. תרצו להבטיח בכך כי בשלב הבא, שבו תקרצו עוגיות מבצק העוגיות, למעשה כל עוגיה תכיל כמה וכמה שבבים של שוקולד צ׳יפס.

את הקערה ובה בצק העוגיות שבו הטמענו וערבבנו היטב את השוקולד צ׳יפס, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לכרבע שעה.

ממכרות בטרוף. עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן. צילום: דביר בר
ממכרות בטרוף. עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן. צילום: דביר בר

לאחר הכנסת הקערה לקירור, הפעילו את התנור על מנת שיגיע לטמפרטורה של 150 מעלות.

לאחר רבע שעה, שבמהלכה בצק העוגיות הצטנן והתקשה מעט, הניחו נייר אפיה על תבנית אפיה. בעזרת היד או כף, קרצו עיגולים בקוטר מטבע של חמישה ש״ח או קצת יותר וסדרו אותם על נייר האפיה (ראו תמונה).

בתבנית אפיה סטנדרטית, תצליחו לסדר כ-12 עיגולים עם מרווחים של כ-3-4 ס״מ זה מזה, כלומר, את כלל המסה של העוגיות הללו, תצטרכו לאפות ב-2 סבבים.

כשתסיימו לסדר על מגש האפיה את 12 העיגולים הראשונים, הכניסו את תבנית האפיה לתנור החם למשך כ-8 עד 15 דקות. הפער האפשרי בזמני האפיה נובע מהעובדה שתנורים שונים, מספקים עוצמת חום שונה לעיתים זה מזה וזמן האפיה עלול להשתנות. 

חשוב מאד: זמן האפיה של עוגיות הוא קריטי. אם תאפו אותן פחות מדי זמן, הן תהיינה רכות מדי, מתפוררות ולא מאד נעימות לאכילה. אם תאפו אותן אפילו חצי דקה יותר מדי, הן עלולות להיות קשות מדי ולא פריכות ונעימות לנגיסה.

מה הפתרון? לא זזים מתנור שבו נמצאות עוגיות בתנור. איך יודעים שהעוגיות בתנור שלכם מוכנות? ישנן שתי דרכים ורצוי מאד ששתיהן יתרחשו במקביל: הדרך הראשונה: שולי העוגיה יהפכו יחסית קשים יותר (אמצע העוגיה יהיה עדיין רך ואפילו רך מאד) והדרך השניה: שולי העוגיות יקבלו צבע מעט יותר חום משאר העוגיה. כמה חום? ממש הזהבה קלה רק בשולי העוגיות. זה הרגע להוציא את מגש העוגיות מהתנור ולהניח לעוגיות להצטנן כשהן עדיין על נייר האפיה במשך 20 דקות לפחות על נייר האפיה ואז כ-10 דקות נוספות על צלחת או בקופסה. העוגיות יהיו יחסית רכות סמוך לזמן האפיה ומעט יותר מגובשות ונגיסות כחצי שעה – שעה לאחר האפיה.

לאחר שהוצאתם את העוגיות מהתנור והן הצטננו והסרתם אותן מתבנית האפיה, תוכלו לסדר על נייר האפיה את 12 כדורי בצק העוגיות שנותרו לסבב נוסף של אפיה. הצעה שלי: טעמו את אחת העוגיות מהסבב הראשון וגלו האם הן במרקם שאתם אוהבים והחליטו לפי טעימה זו האם זמן האפיה היה מדויק או שאולי קצר מדי או ארוך מדי והן התקשו מדי ותקנו זאת בסבב האפיה השני.

נכון קלי קלות?

הכנתם בבית עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן מהמתכון הזה? אשמח שתצלמו ותשלחו לי תמונה שאראה ואוכל לשתף אצלי באינסטגרם ולפרגן לכם בחזרה.

בתיאבון.

דביר

עוגיות שוקולד צ׳יפס. צילום: דביר בר. עולם שלם ללא גלוטן
עוגיות שוקולד צ׳יפס. צילום: דביר בר. עולם שלם ללא גלוטן

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

סיגלית. מאפיה ללא גלוטן בהרצליה - דולסה T.S.
המלצות בישראל

מאפיה ללא גלוטן בהרצליה

דולסה T.S. מאפיה ללא גלוטן בהרצליה הצטרפה בשנה האחרונה למגוון המאפיות הפונות לצליאקים ומציעות שלל מוצרים ללא גלוטן. קבלו הצצה פנימה

קרא עוד »
הסלט המושלם. צילום: דביר בר
דביר מבשל

הסלט המושלם

הסלט המושלם הוא הרבה יותר מזה, הוא ארוחה מלאה, מזינה, בריאה ויש בה את כל המרכיבים הכי שווים בעולם. הכנסו למתכון

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. נראה טוב.
    האם ניתן להחליף את קמח תפוח האדמה בקמח אחר?

    1. דביר בר

      היי. ניתן להחליף בקורנפלור

  2. תודה רבה. העוגיות הן קלות להכנה ומאוד טעימות. אני הייתי מפחיתה בסוכר

    1. דביר בר

      היי שרונה. תודה רבה על המשוב! מעריך מאד

  3. הי. נעים להכיר. אני ממש חדשה "בתחום". הבן שלי רגיש לגלוטן. אנחנו גרים בגרמניה – פרנקפורט ועכשיו בעלי הזמין 10 קג של קמח תירס ואורז (משולב) של חברת Schär . האם עדיין אפשר להשתמש בקמח הזה? אין לי קמח שקדים אלא שקדים טחונים…. האם זה גם אפשרי במקום קמח שקדים. אני עוד לא ערוכה לגמרי לגבי אפייה. אשמח לשמוע את דעתך.
    והאם אפשר עם הקמח הזה לאפות גם חלה ובכלל גם עוגות? או שיש קמח אחר שעדיף להשתמש בו?
    תודה רבה, אורנית

    1. דביר בר

      היי אורנית. באופן כללי אני נגד רכישה של כמות גדולה משום קמח מ-2 סיבות: מרבית תערובות הקמחים הן לא ממש בריאות ויש בהן כמויות לא מבוטלות של מלח, סוכר ועמילנים שבסוף אם צורכים מהם יותר מדי, אנחנו חשופים לסכרת, מחלות לב ועוד ולכן אני לא נגד לצרוך אותם אבל במינון. מעבר לכך, קשה לשמור על טריות ואיכות של שק של 10 ק״ג אלא אם כן מחלקים אותו לשקיות ואקום ושומרים כמו שצריך. לגבי המתכונים עצמם, מתכונים שאת רואה שמשתמשים בהם בקמחים אחרים, לא בהכרח יצליחו לך עם קמח שר מאחר ולכל קמח יש את תרכובת הקמחים שמהם הוא עשוי ולכן לרוב לא ניתן להמיר קמח אחד בקמח אחר. לגבי עוגיות השוקולד צ׳יפס, אפשר לנסות ולהכין עם קמח שר אבל אני לא ניסיתי ולכן לא יכול לערוב למרקם שיתקבל. יש סיכוי שזה יצליח אבל שוב, לא משהו שניסיתי שאני יכול לומר בודאות שיכול לעבוד

  4. תודה רבה על המתכון יצאו אחלה עוגיות…אומנם החלפנו את הקמח שקדים בקורנפלור, בפעם הבאה ננסה את המתכון המלא…. 🙂

    1. דביר בר

      מעולה. איזה כיף לשמוע. אשמח לתמונות בפעם הבאה (:

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן