עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן

כך תכינו בתוך כמה דקות, עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן אצלכם בבית, בלי מיקסר ובלי תערובות קמחים מוכנות מראש. דביר בר מלמד שלב אחר שלב כיצד

כשהטרנד האחרון בעולם הללא גלוטן הוא מתכונים המבוססים על קמחי מקור ולא על תערובות קמחים מוכנות מראש, עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן הוא אחד המתכונים שמאד קל להכין מקמחי מקור.

העניין עם תערובות קמחים קנויות הן שלא אחת, מכילות התערובות הללו מרכיבים כאלו ואחרים שאנחנו לא תמיד יודעים לומר בבירור מהרשימה שעל גב האריזה מה בעצם אנחנו מכניסים לפה ולבטן (שלנו ושל ילדינו) גם אם בסוף מדובר בעוגיות שהן לא מוצר בריאות – עדיין נחמד להכין מתכון שמורכב כולו ממרכיבים שאנחנו יודעים בדיוק מה הם מכילים.

ממש לאחרונה, לפני חג פורים האחרון, לימדתי אתכם כאן כיצד להכין אזני המן מקמחי מקור.

מה שאני מאד אוהב במתכון הזה היא העובדה שהמתכון הזה מאד מאד מאד קל להכנה (ברמה של דקות ספורות) וכשהמקפידים על הוראות ההכנה, מתקבלות עוגיות פריכות, טעימות וכיפיות. כמובן שאת המתכון הזה תוכלו להכין יחד עם ילדים או לבדכם ואין בו צורך במיקסר אלא רק בתנור אפיה.

אז שנתחיל? 

עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עיגולים מתערובת העוגיות לפני אפיה. צילום: דביר בר
עיגולים מתערובת העוגיות לפני אפיה. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 24 עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן:

100 גרם חמאה מומסת (כשליש כוס מידה)

60 גרם סוכר חום דביק.

100 גרם סוכר לבן (חצי כוס מידה).

2 חלמונים.

1 כפית תמצית וניל איכותית.

80 גרם קמח תפוחי אדמה (חצי כוס מידה)

50 גרם קמח טפיוקה (אפשר גם קורנפלור במקום – שהם חצי כוס מידה פחות כף).

50 גרם קמח אורז מלא (אפשר גם קמח אורז רגיל).

40 גרם קמח שקדים (חצי כוס פחות כף).

150-200 גרם שוקולד צ׳יפס בצבעים וטעמים שונים (כוס וחצי פחות או יותר)

קמצוץ מלח.

תבנית אפיה, נייר אפיה.

עוגיות פריכות בתוך כמה דקות. צילום: דביר בר
עוגיות פריכות בתוך כמה דקות. צילום: דביר בר
פריכות וטעימות. עוגיות ללא גלוטן. צילום: דביר בר

הוראות הכנה עבור עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן:

בקערה ראשונה, ערבבו היטב את שני סוגי הסוכר (הלבן והחום הדביק). במקביל, המיסו במיקרו את החמאה במשך כחצי דקה לערך עד שתימס לגמרי. את החמאה המומסת הוסיפו לקערה ובה הסוכרים וערבבו היטב כמשך כחצי דקה בעזרת מטרפה. עם תום הערבוב, הוסיפו את 2 החלמונים ותמצית הוניל והמשיכו לערבב אותם היטב יחד עם הסוכרים והחמאה עד להטמעה מלאה.

בקערה נפרדת, ערבבו היטב את כל הקמחים (קמח האורז, קמח השקדים, קמח הטפיוקה וקמח תפוחי האדמה). כשכל הקמחים מעורבבים זה בזה היטב, הוסיפו כמחצית מתכולת קערת הקמחים אל הקערה ובה הסוכרים, החמאה, החלמונים ותמצית הוניל.

בתנועות איטיות, הטמיעו את הקמח בתוך המחית החומה שהתקבלה בקערה הראשונה. לאחר מכן, הוסיפו גם את המחצית השניה של תכולת קערת הקמחים אל הקערה הראשונה וערבבו היטב. המשיכו לערבב (ניתן גם עם יד שעליה כפפת טבחים) עד קבלת בצק חום דביק.

בשלב זה, הוסיפו את השוקולד צ׳יפס לתערובת והמשיכו לערבב היטב עד שכל חלקי השוקולד צ׳יפס יוטמעו היטב בבצק שהכנתם. תרצו להבטיח בכך כי בשלב הבא, שבו תקרצו עוגיות מבצק העוגיות, למעשה כל עוגיה תכיל כמה וכמה שבבים של שוקולד צ׳יפס.

את הקערה ובה בצק העוגיות שבו הטמענו וערבבנו היטב את השוקולד צ׳יפס, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר לכרבע שעה.

ממכרות בטרוף. עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן. צילום: דביר בר
ממכרות בטרוף. עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן. צילום: דביר בר

לאחר הכנסת הקערה לקירור, הפעילו את התנור על מנת שיגיע לטמפרטורה של 150 מעלות.

לאחר רבע שעה, שבמהלכה בצק העוגיות הצטנן והתקשה מעט, הניחו נייר אפיה על תבנית אפיה. בעזרת היד או כף, קרצו עיגולים בקוטר מטבע של חמישה ש״ח או קצת יותר וסדרו אותם על נייר האפיה (ראו תמונה).

בתבנית אפיה סטנדרטית, תצליחו לסדר כ-12 עיגולים עם מרווחים של כ-3-4 ס״מ זה מזה, כלומר, את כלל המסה של העוגיות הללו, תצטרכו לאפות ב-2 סבבים.

כשתסיימו לסדר על מגש האפיה את 12 העיגולים הראשונים, הכניסו את תבנית האפיה לתנור החם למשך כ-8 עד 15 דקות. הפער האפשרי בזמני האפיה נובע מהעובדה שתנורים שונים, מספקים עוצמת חום שונה לעיתים זה מזה וזמן האפיה עלול להשתנות. 

חשוב מאד: זמן האפיה של עוגיות הוא קריטי. אם תאפו אותן פחות מדי זמן, הן תהיינה רכות מדי, מתפוררות ולא מאד נעימות לאכילה. אם תאפו אותן אפילו חצי דקה יותר מדי, הן עלולות להיות קשות מדי ולא פריכות ונעימות לנגיסה.

מה הפתרון? לא זזים מתנור שבו נמצאות עוגיות בתנור. איך יודעים שהעוגיות בתנור שלכם מוכנות? ישנן שתי דרכים ורצוי מאד ששתיהן יתרחשו במקביל:

הדרך הראשונה: שולי העוגיה יהפכו יחסית קשים יותר (אמצע העוגיה יהיה עדיין רך ואפילו רך מאד) והדרך השניה: שולי העוגיות יקבלו צבע מעט יותר חום משאר העוגיה. כמה חום? ממש הזהבה קלה רק בשולי העוגיות. זה הרגע להוציא את מגש העוגיות מהתנור ולהניח לעוגיות להצטנן כשהן עדיין על נייר האפיה במשך 20 דקות לפחות על נייר האפיה ואז כ-10 דקות נוספות על צלחת או בקופסה. העוגיות יהיו יחסית רכות סמוך לזמן האפיה ומעט יותר מגובשות ונגיסות כחצי שעה – שעה לאחר האפיה.

לאחר שהוצאתם את העוגיות מהתנור והן הצטננו והסרתם אותן מתבנית האפיה, תוכלו לסדר על נייר האפיה את 12 כדורי בצק העוגיות שנותרו לסבב נוסף של אפיה. הצעה שלי: טעמו את אחת העוגיות מהסבב הראשון וגלו האם הן במרקם שאתם אוהבים והחליטו לפי טעימה זו האם זמן האפיה היה מדויק או שאולי קצר מדי או ארוך מדי והן התקשו מדי ותקנו זאת בסבב האפיה השני.

נכון קלי קלות?

הכנתם בבית עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא גלוטן מהמתכון הזה? אשמח שתצלמו ותשלחו לי תמונה שאראה ואוכל לשתף אצלי באינסטגרם ולפרגן לכם בחזרה.

בתיאבון.

דביר

עוגיות שוקולד צ׳יפס. צילום: דביר בר. עולם שלם ללא גלוטן
עוגיות שוקולד צ׳יפס. צילום: דביר בר. עולם שלם ללא גלוטן

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 44 תגובות

  1. אריאל

    נראה טוב.
    האם ניתן להחליף את קמח תפוח האדמה בקמח אחר?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. ניתן להחליף בקורנפלור

  2. שרונה

    תודה רבה. העוגיות הן קלות להכנה ומאוד טעימות. אני הייתי מפחיתה בסוכר

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי שרונה. תודה רבה על המשוב! מעריך מאד

  3. הי. נעים להכיר. אני ממש חדשה "בתחום". הבן שלי רגיש לגלוטן. אנחנו גרים בגרמניה – פרנקפורט ועכשיו בעלי הזמין 10 קג של קמח תירס ואורז (משולב) של חברת Schär . האם עדיין אפשר להשתמש בקמח הזה? אין לי קמח שקדים אלא שקדים טחונים…. האם זה גם אפשרי במקום קמח שקדים. אני עוד לא ערוכה לגמרי לגבי אפייה. אשמח לשמוע את דעתך.
    והאם אפשר עם הקמח הזה לאפות גם חלה ובכלל גם עוגות? או שיש קמח אחר שעדיף להשתמש בו?
    תודה רבה, אורנית

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אורנית. באופן כללי אני נגד רכישה של כמות גדולה משום קמח מ-2 סיבות: מרבית תערובות הקמחים הן לא ממש בריאות ויש בהן כמויות לא מבוטלות של מלח, סוכר ועמילנים שבסוף אם צורכים מהם יותר מדי, אנחנו חשופים לסכרת, מחלות לב ועוד ולכן אני לא נגד לצרוך אותם אבל במינון. מעבר לכך, קשה לשמור על טריות ואיכות של שק של 10 ק״ג אלא אם כן מחלקים אותו לשקיות ואקום ושומרים כמו שצריך. לגבי המתכונים עצמם, מתכונים שאת רואה שמשתמשים בהם בקמחים אחרים, לא בהכרח יצליחו לך עם קמח שר מאחר ולכל קמח יש את תרכובת הקמחים שמהם הוא עשוי ולכן לרוב לא ניתן להמיר קמח אחד בקמח אחר. לגבי עוגיות השוקולד צ׳יפס, אפשר לנסות ולהכין עם קמח שר אבל אני לא ניסיתי ולכן לא יכול לערוב למרקם שיתקבל. יש סיכוי שזה יצליח אבל שוב, לא משהו שניסיתי שאני יכול לומר בודאות שיכול לעבוד

  4. איטל

    תודה רבה על המתכון יצאו אחלה עוגיות…אומנם החלפנו את הקמח שקדים בקורנפלור, בפעם הבאה ננסה את המתכון המלא…. 🙂

    1. Avatar photo
      דביר בר

      מעולה. איזה כיף לשמוע. אשמח לתמונות בפעם הבאה (:

  5. עדי

    היי אפשר להשתמש בקמח אורז דביק? -גלטינוס. או שיש תחליף אחר?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי עדי. גלטינוס לא מתאים למתכון הזה ובכלל, לרוב המתכונים. מדובר בקמח אורז מאד דביק למתכונים מאד מסוימים. אמליץ לדבוק עם המרכיבים שבמתכון

  6. מרים

    וואו!!! זה נראה טוב בטירוף . . .

    1. Avatar photo
      דביר בר

      תודה רבה!

  7. רעות

    היי נראה אחלה מתכון. כמה שאלות לפני הכנה-
    ברוב מתכוני עוגיות שוקולד ציפס יש אבקת אפיה/סודה לשתייה. למה כאן אין?
    האם צריך לפחוס את העוגיות?

    תודה מראש

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי רעות. אין חובה להשתמש בהן. יש מתכונים שהן מסייעות לפריכות אבל מהנסיון שלי ושל אחרים, אפשר בהחלט להגיע לתוצאות נהדרות גם בלעדיהן

  8. רעות

    הכנתי וחזרתי לדווח- הן יצאו מעולה 🙂.
    בתנור שלי לקח קצת יותר מ-15 דקות… סביבות ה-18 עד שהן קצת השחימו.

    בטוח אכין שוב. תודה על מתכון מעולה 🙂

    1. Avatar photo
      דביר בר

      פגז, איזה כיף שהצליחו!!!!

  9. יובל

    אפשרי להחליף את החמאה במרגרינה? תודה 🙂

    1. Avatar photo
      דביר בר

      מאד לא מומלץ

  10. תחיה

    יצא מעולה, תודה רבה! בגלל החום הגבוה והטורבו היה נראה מוכן אחרי עשרים דק. הגיוני?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי תחיה. בהחלט הגיוני

  11. יערה

    היייי במה אפשר להחליף את הקמח שקדים? האם אפשר במשהו רב תכליתי ללא גלוטן?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      אפשר להחליף בחצי מהכמות בקמח רב תכליתי

  12. מאיה

    היי דביר מתכון מהמם! האם יש דרך להחליף את הסוכר בדבש/מייפל בשביל סוכרתיים? תודה מראש

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי מאיה. אני לא חזק בתחליפים לסוכרתיים אבל לסוכר יש במתכון משמעות מעבר להמתקה אלא גם למרקם, צבע ועוד

  13. הדר

    שלום האםיש תחליף לקמח אורז?עוד שקדים או קמח כרכיל?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי הדר, אפשר להשתמש בקמח כרגיל במקום קמח האורז

  14. חמדה

    איך אפשר להכין פרווה??

    1. Avatar photo
      דביר בר

      במקום חמאה אפשר להשתמש בנטוריה או במחמאה המותאמת לאפיה ולהשתמש בשוקולד פרווה

  15. חמדה

    מזה אומר אם יצאו לי קצת מפוררות..

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי חמדה. יש כמה שלבים שבו דברים יכולים להשתבש. לפעמים זה סוג הקמח ואיכותו, לפעמים זה פשוט מעודף זמן אפיה ויש עוד שלל סיבות. קשה לי לנחש בלי לדעת מה בדיוק עשית, איך ועם מה

  16. טל

    יש לי רק קמח מולינו )ירוק וכחול וקמח שקדים…האם אפשרי להשתמש בהם במקום שאר הקמחים?באילו כמויות?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. כן. באותם כמויות שרשום במתכון

  17. לילך

    היי דביא
    העוגיות לא נהיו לי שטוחות
    אני אמורה למעוך לפני?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. אפשר לעזור להן מעט

  18. הדס

    היי דביר, נראה מתכון מעולה.
    מכיוון ומדובר בעוגיות ללא גלוטן וללא רשת גלוטן שמתפתחת, רציתי לשאול האם בתום האפייה העוגיות ״מחזיקות״ את עצמן היטב. הייתי שמחה לייצר עוגיות גדולות יחסית (100 גרם בערך).. תודה רבה!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. העוגיות מחזיקות את עצמן. צריך לתת להן להתייצב כמו כל עוגיה שיוצאת מהתנור

  19. דנה

    הי, אני רוצה לשים קמח קוקוס, איזה קמח להחליף במתכון? או שמא בנוסף?
    תודה!!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי דנה. קמח הקוקוס ישנה מהותית מרקם וטעם בעוגיה. לא ניסיתי להמיר בו אבל צריך לקחת את החלק הזה בחשבון

  20. אינה

    היי, נראה מעולה! הבן שלי אובחן לאחרונה עם צליאק ולכן חיפשתי מתכון ללא גלוטן.
    עד עכשיו הייתי אופה על חום גבוה יותר- סביב 190 מעלות. למה כאן זה 150 מעלות?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי אינה, 190 מעלות זו טמפרטורה מאד גבוהה לעוגיות באופן כללי. לרוב אופים עוגיות על 150-170 לערך תלוי בתנור, במתכון ובעוצמת התנור

  21. שלומית

    הי דביר,
    ניסיתי המתכון העוגיות די לבנות.
    אין שינוי כמעט בצבע.
    מה יכול להיות?
    תודה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. יתכן שמשהו בתנור או בזמן האפיה נפגם

  22. ליאת

    היי, נראה מצויין !!
    אין לי סוכר חום דביק, רק סוכר דממרה…
    האם יש לזה משמעות ?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      אין בעיה

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן