עוגיות שוקולד פאדג׳ ללא גלוטן - עוגיות טעימות וקלות להכנה בתוך דקות ספורות

עוגיות שוקולד פאדג׳ ללא גלוטן

הן רכות, טעימות בטירוף וממכרות. אף אחד לא יאמין לכם שהן ללא גלוטן. דביר בר במתכון מושלם עבור עוגיות שוקולד פאדג׳ ללא גלוטן

אם לצלול ישר למתכון עבור עוגיות שוקולד פאדג׳ ללא גלוטן אז תרשו לי לומר לכם כבר כאן ועכשיו: הסוד לעוגיות בכלל ולעוגיות האלה בפרט, הוא לא המרכיבים שלהן אלא דווקא משך האפיה שלהן או ליתר דיוק, באיזו שניה מוציאים אותן מהתנור. ההסבר בהמשך אבל תזכרו כבר עכשיו שזה הטריק של העוגיות.

אני אגב משוכנע שבעקבות הפוסט עצמו יגיעו שאלות כמו ״מה עם מתכון לעוגיות אמסטרדם״ (גם זה יגיע) ולעוגיות אחרות אבל כדאי גם לחפש בבלוג כי יש פה לא מעט מתכונים לעוגית כמו למשל עוגיות בננה ושיבולת שועל עם שוקולד צ׳יפס, עוגיות שוקולד צ׳יפס, עוגיות אלפחורס וגם עוגיות מגולגולות (מעמולים).

שנתחיל במתכון?

המצרכים עבור 30 עוגיות שוקולד פאדג׳ ללא גלוטן:

250 גרם קוביות שוקולד שהם 2 חפיסות וחצי ממוצעות (עדיף שוקולד איכותי עם אחוזי קקאו גבוהים)

125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר – לא מומסת (למבקשים גרסת פרווה ניתן להמיר או ב-90 גרם שמן קוקוס או ב-125 גרם מחמאה לאפיה – לא זו שלמריחה).

2 ביצים בגודל M

140 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן (כוס מידה אחת) מצרף גם לינק לטבלת מידות ומשקלים ללא גלוטן שלי.

125 גרם סוכר חום דמררה (אפשר גם סוכר לבן) שהם שלושת רבעי כוס מידה פחות 2 כפות. וכן, אפשר להפחית בכמות הסוכר למי שמבקש.

40 גרם קקאו (בערך שליש כוס מידה).

חצי כפית אבקת סודה לשתיה.

קורט מלח (לא חובה).

1 כפית תמצית וניל.

150 גרם שוקולד צי׳פס (כוס ורבע בכוסות מידה).

עוגיות שוקולד פאדג׳ ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגיות שוקולד פאדג׳ ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגיות שוקולד פאדג׳ ללא גלוטן. צילום: דביר בר
עוגיות שוקולד פאדג׳ ללא גלוטן. צילום: דביר בר

הוראות הכנה:

הפעילו את התנור לחום של 175 מעלות (לא טורבו, הפעלה רגילה של חום עליון ותחתון). סדרו לכם מראש תבנית אפיה (רצוי שתיים) שעליה נייר אפיה.

המיסו את 250 גרם קוביות השוקולד במיקרו (או בטכניקת בן מארי למי שמעונין) פעולה שתיקח בין דקה לשתיים, תלוי בעוצמת מכשיר המיקרוגל שלכם. ערבבו את השוקולד המומס בעזרת כף והניחו לו להצטנן עד שיגיע לטמפרטורת החדר, עניין של כחמש עד עשר דקות לערך.

את שאר השלבים, ניתן בהחלט לעשות במיקסר אבל לגמרי אפשר ידנית וללא מיקסר גם בקערה רחבה בלי שום בעיה:

למיקסר או לקערה, הכניסו את החמאה והסוכר ובעזרת מטרפה, טרפו את שניהם יחד כדקה שתיים עד קבלת מעין קרם אחיד. 

הוסיפו את הביצים והמשיכו לטרוף / לערבל את העיסה כמה שניות עד לאיחוד הביצים.

הוסיפו את השוקולד המומס לעיסה בעדינות שלא ישפריץ לכל עבר וקפלו אותו לתוך העיסה בעזרת מרית מסיליקון או כף מעץ. ערבבו היטב את כל המרכיבים.

כעת, הוסיפו את הקקאו והקמח וערבבו עד להטמעה מלאה שלהם כך שלא יראו נקודות לבנות של הקמח (ניתן לנפות את הקמח מראש, מנסיוני, אין חובה אם מערבבים היטב).

הוסיפו את קורט המלח, אבקת הסודה ואת תמצית הוניל האיכותית וערבבו מספר שניות עד להטמעתם בעיסה.

השלב האחרון, הוא הקצר מכולם: הוספת השוקולד צ׳יפס לעיסה. מצד אחד, אנחנו רוצים שהשוקולד צ׳יפס יפוזרו באופן שווה בעיסת העוגיות ומצד שני, אנחנו לא רוצים ליצור עיבוד ייתר לשוקולד צ׳יפס ולעיסה כולה ולכן נבצע הוספה שלהם וערבוב מהיר, יסודי וטוב של כחצי דקה.

בלילת עוגיות. צילום: דביר בר
בלילת עוגיות. צילום: דביר בר
עוגיות לפני אפיה. צילום: דביר בר
עוגיות לפני אפיה. צילום: דביר בר

זהו, המסה ליצירת עוגיות שוקולד פאדג׳ ללא גלוטן מוכנה. כעת, נותר להעביר את המסה בצורה של עוגיות לניר האפיה שהנחתם על מגש האפיה.

בעזרת 2 כפות, צרו מעין שלוליות של עיסת העוגיות עם מרווחים של 2-3 ס״מ זה מזה. ההמלצה שלי היא שבכל סבב / נגלה של אפיה, תניחו כ-12 עוגיות (4 שלוליות בכל שורה, 3 שורות) כמו בתמונה.

העוגיות אמורות ״להתפשט״ מעט ולהתרווח על המגש אבל לא בצורה דרמטית. 

הטיפ שלי: את יתרת מסת העוגיות, העבירו למקרר עד להוצאת התבנית הראשונה. במידה ואתם לא מתכוונים לאכול או להגיש באותו היום 12 עוגיות, אפשר לשמור את מסת העוגיות במקרר גם במשך לילה כשהיא מכוסה ניילון נצמד.

סופר חשוב: משך האפיה. בגדול, העוגיות מוכנות כעבור 12 דקות בדיוק אבל, וזה אבל חשוב, לתנורים שונים עוצמות שונות ולפעמים גם בתנור עצמו יש עוצמות שונות בחלקים שונים שלו ולכן הדרך הנכונה לבדוק אם העוגיות מוכנות היא לדקור לפחות 2 עוגיות הנמצאות במקומות שונים במגש בעזרת קיסם. הקיסם אמור לצאת שעליו פירורים. כן, לא יבש!! לא רטוב, פירורים!

ממש בדומה להכנת בראוניז שוקולד או עוגיות שוקולד צ׳יפס. וכן, זה יראה לכם שהעוגיות לא לגמרי מוכנות או שרטובות באמצע, אל דאגה!! גמר האפיה מתבצע למעשה מחוץ לתנור כשהעוגיות ״נחות״ ולכן אחרי 12 דקות לכל היותר, הוציאו את מגש העוגיות מן התנור והניחו על הכיריים עד לצינון מלא למשך חצי שעה לפחות לפני טעימה והגשה.

חשוב: אם טעמתם את העוגיות לאחר צינון והם לא מספיק רכות לטעמכם, זכרו שיש להם במקרר מסת עוגיות נוספת ואותה, לאחר סידור על התבנית כמו שעשינו עם הסבב הראשון, תוכלו להוציא מהתנור הלוהט כבר אחרי 10 דקות.

ניתן לשמור את העוגיות בין 4-5 ימים בכלי אטום מחוץ למקרר. במקרר העוגיות יאבדו מעט מן הרכות שלהן אם כי עדיין יהיו טעימות מאד למרות שטרם פגשתי באנשים שיש להם בבית עוגיות שוקולד פאדג׳ ללא גלוטן טריות שלא טרפו את כולן סמוך להכנתן והעוגיות כלל לא ״זכו״ להגיע לשלב האחסון.

לשאלתכם הבאה: כן, אפשר לשלב בעוגיות אגוזי מלך קצוצים.

בתיאבון.

דביר

הכנתם עוגיות שוקולד פאדג׳ ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אי אפשר לאכול רק אחת. צילום: דביר בר
אי אפשר לאכול רק אחת. צילום: דביר בר
עוגיות שוקולד פאדג׳ ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 20 תגובות

  1. יעל

    יופי של מתכונים יש כאן, אבל אשמח אם לצד הסוכר תוסיף תחליפים (כגון דבש, מייפל או סילאן)
    התזונה שלי לפי הפליאו, ואנחנו לא משתמשים בסוכר לבן/חום

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי יעל. תודה רבה, אינני מתמצא בדיאטות אחרות שאינן דיאטה ללא גלוטן שהיא מרכז עיסוקי ומקצועי. ישנם בבלוג גם מתכונים שבהם אני מציין שניתן להמיר את הסוכר בסילאן או בדברים אחרים
      אולם כאמור זה אינו מרכז הבנתי. צר לי

  2. נעמה

    היי דביר, המתכון נראה מעולה. שאלה חשובה – באיזה שוקולד צ'יפס אתה משתמש? אלה של אופנהיימר לא ממש טעימים (וזה אנדרסטייטמנס). האם צריך לפנות לחנויות אפיה מתמחות?
    תודה,
    נעמה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי נעמה. השתמשתי באלו של אלמנדוס ובאלו של מיה בעבר, יש מגוון יצרנים היום, שווה לבדוק באפליקציית חופשי מגלוטן

  3. סימה

    אם ממש רוצים להכין את העוגיות ואין בבית קמח ללא גלוטן אפשר להכין מקמח רגיל?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי סימה. אני רק מניח שזה יעבוד אם כי לא ניסיתי, אני אלרגי לקמח רגיל וכל הבלוג שלי הוא עם קמחים ללא גלוטן

  4. שירה

    ווווווווווווואאאאאאאאאאאאאוווווווווווווווווו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    איזה מושלםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם.
    אין דברים כאלה!!!
    אני רוצה גם מתכון לעוגה – יש???

  5. רוני

    עוגיות מושלמותתתתת!!!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!!!

  6. טניה

    היי, אשמח לדעת אם אפשר להמיר את הקמח ללא גלוטן לקמח משיבולת שועל. ואם אני מוותרת על הביצים, במה להחליף אותם? תודה מראש.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי טניה. אקדים ואומר שלא הכנתי את המתכון עם קמח אחר או ללא ביצים כך שאני לא יכול לערוב להצלחתו עם מרכיבים אחרים
      אבל אני רוצה להאמין שלא יקרה אסון גדול אם תשתמשי בקמח שיבולת שועל (חשוב להקפיד על קמח ללא גלוטן כי קמח שיבולת שועל רגיל כן מכיל גלוטן)
      ובמקום הביצים אפשר לנסות לשים מחית תפוחים (כף על כל ביצה במתכון).
      אשמח לעדכון איך יצא. דביר

  7. מירב

    הכנתי ונטרףףףף
    יצא מושלם

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!!!!

  8. Bracha

    שיאווווו
    פשוט טעים ברמותת
    ממש תודה!!
    תמשיכו עם עוד מתכונים כאלה…..

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!!

  9. עדי

    היי דביר, קודם כל תודה רבה!
    רציתי לשאול, באיזה קמח השתמשת?
    תודה 🙂

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי עדי
      כל קמח רב תכליתי ללא גלוטן (למעט כרגיל) יעשה את העבודה
      דביר

      1. חגית

        למה למעט כרגיל?

        1. Avatar photo
          דביר בר

          בגלל הרכב שונה שפחות מתאים למרבית המתכונים שלי

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן