אין קלה, פשוטה וטעימה מאשר עוגה בחושה ללא גלוטן שאפשר גם לשייש אותה ובכך היא הופכת לעוגת שיש. דביר בר עם מתכון קל ממש
רגע לפני המתכון עבור עוגה בחושה ללא גלוטן (עוגת שיש), אני מצרף כאן גם סרטון שמראה כיצד מכינים אותו.
היתרון העצום בהכנת עוגה בחושה ללא גלוטן היא הקלות שבהכנה שלה וכך למעשה אתם יכולים להכין עוגה שתעמוד על השיש וכל בני המשפחה, צליאקים ולא צליאקים יוכלו לנשנש ממנה לאורך השבוע. הסכנה: היא מתחסלת ממש מהר אז תקפידו להכין תמיד אחת נוספת….
אז שנתחיל במתכון?
המצרכים עבור 2 עוגות אינגליש קייק או עוגה מלבנית אחת או עוגת קוגלהוף אחת:
140 גרם תערובת מולינו (Molino באריזה הורודה) לעוגות בחושות וקינוחים ללא גלוטן
50 גרם קמח שקדים
2 שקיות (20 גרם) אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה (לא חובה אבל מומלץ)
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים מידה L
חצי כוס (120 מ״ל) מים או חלב בטמפרטורת החדר או מיץ תפוזים במידה ורוצים עוגה בחושה בטעם תפוז
כוס אחת (240 מ״ל) שמן
כף תמצית וניל איכותית
עבור שיוש העוגה:
חפיסה (100 גרם) שוקולד מריר איכותית מומס במעט שמן (2 כפות)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים רשת בחלק התחתון של התנור.
במקביל, שמנו קלות 2 תבניות אינגלישקייק או תבנית מלבנית או תבנית קוגלהוף.
בקערה רחבה, טרפו בעזרת מטרפה ידנית את הביצים והסוכר עד לקבלת בלילה אחידה.
לבלילה, הוסיפו שמן, מיץ תפוזים (או מים או חלב) וכן תמצית וניל, ערבבו היטב באמצעות המטרפה הידנית.
בקערה נוספת, ערבבו את הקמח ללא הגלוטן, קמח השקדים, אבקת האפיה ואבקת הסודה.
הוסיפו בהדרגה את תכולת קערת הקמחים אל בלילת הנוזלים תוך כדי ערבוב מתמיד.
ערבבו בעזרת מטרפה ידנית עד להטמעה מלאה של הקמחים וקבלת בלילה נוזלית אחידה.
על מנת ליצור עוגת שיש: העבירו 4-5 כפות מבלילת העוגה שהתקבלה אל קערת השוקולד שהמסתם עם מעט שמן וערבבו את השוקולד. ערבוב זה נוצר כדי להפוך את השוקולד הנוזלי לכזה שיטמע בקלות יותר עם בלילת העוגה.
העבירו את בלילת העוגה אל התבניות שהכנתם. במידה ואתם אופים בתבניות אינגלישקייק, חלקו שווה בשווה את הבלילה בין 2 תבניות.
כעת, את השוקולד המומס עם מעט מבלילת העוגה, שפכו באופן שווה מעל לבלילת העוגה שכבר בתבנית.
בעזרת סכין, ערבבו בצורה מעגלית את השוקולד בתוך בלילת העוגה (אבל לא מדי, אנחנו לא רוצים לקבל עוגת שוקולד).
אתם מוזמנים לצפות בסרטון ההדגמה של הכנת העוגה כדי להבין כיצד נראה כל שלב ושלב.
הכניסו את תבניות העוגה לתנור ואפו במשך כ-25 דקות או עד שקיסם שתנעצו בעוגה – ייצא כשהוא פירורי או חלק (לא רטוב).
בתיאבון!
הכנתם עוגה בחושה ללא גלוטן (עוגת שיש) מהמתכון? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
- המתכון בשיתוף קמח הארץ יבואנית קמח Molino
לפוסט הזה יש 13 תגובות
אהלן דביר, ותודה על עוד מתכון מגניב, אפשר לטעבן (יענו לעשות טבעוני) את המתכון? יודע לומר כמה בדיוק (נניח רסק תפוחים) יחליף את הביצים?
היי. לצערי לא מספיק בקיא בתחליפים טבעוניים
אחרי 25 דקות העוגה לא מוכנה צריך לפחות 50 דקות
הייתי במקומך בודק את עוצמת התנור / כמויות רכיבים או התבנית
תנור חדש , מכינה בו כל הזמן, גם חברות שלי מכינות את המתכון הזה וגם להם לוקח 45-50 דקות
בכל מקרה עוגה מעולה, תודה!
חד משמעית לא 25 דקות. הכנתי את העוגה הזו כבר לפחות 6 פעמים ובאף אחת מהפעמים היא לא הייתה מוכנה לפני שעה ועשר דקות לפחות בתנור!! היא עדיין טעימה מאוד פשוט צריך להערך בהתאם עם הזמנים. בשום אופן לא 25 דקות
היי הילה. העוגה הזו נוסתה על ידי מספר פעמים וכן על ידי גולשים רבים. עוגה בחושה לרוב ממש לא מגיעה לזמני אפיה של שעה ומעלה ואני מציע בחום רב לבדוק הן את התנור שלכם ועוצמת החום שאולי אפיתם בה והיתה נמוכה ממה שרשום או ממה שהתנור סופק בפועל או ברכיבים אבל לדעתי שורש הבעיה היא בעוצמת החום
היי דביר, קודם כל רציתי להגיד לך תודה רבה על המתכונים והספר המעולה שלך!
לגבי המתכון, רציתי לדעת אם אפשר לוותר על החלק של השיוש וככה בעצם ליצור עוגת תפוזים? או לחלופין אם יש לך מתכון לעוגת תפוזים פרווה?
היי. יש לי בספר שלי מתכון לעוגת תפוזים
הי דביר, האם אפשר קמח אחר במקום מולינו? אין לי…
האם ייצא אותו הדבר?
מרבית הקמחים הרב תכליתיים יתאימו
תודה על המתכון. יצאה עוגה ממש טובה, ב"ה!
השתמשתי בקמח ללא גלוטן – בריאלי. שמתי משקה שיבולת שועל. אינני משתמשת בסוכר אלא במייפל טבעי ושמתי תמצית וניל רגילה. חוץ מכל אלו הלכתי לפי המתכון שלך. זמן האפייה, הוא כמו שכתבת. תודה רבה! שנה טובה ומבורכת!
מעולה. שנה טובה