הוא לא רק טעים בטירוף, מקורי וקל להכנה, הוא מפוצץ חלבון ומשלב לא רק מרקמים שונים אלא גם טמפרטורות שונות. תכירו: סלט חם קר שלא תפסיקו להכין
אין שבוע ללא דיונים בקבוצות הצליאקים ובכלל לגבי מתכונים בריאים. לרוב, אנשים מחפשים שהמנות שהם אוהבים ומכירים, יהיו ממוצרים בריאים אבל מה שהם באמת מפספסים, זה שלא פעם, הם יכולים להכין ממוצרים נגישים בכל בית מתכונים נהדרים, טעימים שגם עונים לגמרי על דרישת הבריאות. כזה בדיוק הוא סלט חם קר שתיכף תכירו והוא מבוסס רק על דברים שמקורם בטבע.
סלט חם קר מבוסס בעיקרו על סלט חומוס ותרד שקיים שנים רבות במטבח הערבי ועבר מגוון גלגולים וורסיות והפעם החלטתי לקחת אותו כמה צעדים קדימה ולשלב בו קטניות נוספות וגם אלמנט קריספי ואפילו שתי טמפרטורות בהן מוגש סלט אחד.
מילה על הערכים התזונתיים של הסלט הזה: בשמיים. ב-100 גרם של שעועית אדומה, ישנם 24 גרם חלבון!! בכמות דומה של אפונה ישנם 5 גרם חלבון נוספים, בכמות זהה של חומוס, עוד 9 אחוז חלבון (והמון מגנזיום, אשלגן וסידן) ובשעועית לבנה עוד 6 גרם חלבון. וזה עוד לפני שספרנו את הערכים התזונתיים של הקולורבי והתרד.
אז שנתחיל במתכון עבור סלט חם קר?
המצרכים עבור 4 מנות סלט חם קר (תלוי כמובן במידת הרעב של הסועדים)
150 גרם שעועית לבנה של ׳טעם הטבע׳ (מהסדרה החדשה שבה הקטניות כבר מבושלות ומוכנות למאכל בקופסה)
150 גרם אפונה ירוקה של ׳טעם הטבע׳ בקופסה.
150 גרם גרגירי חומוס של ׳טעם הטבע׳.
150 גרם שעועית אדומה של ׳טעם הטבע׳.
4 כוסות מלאות עלי תרד בייבי של ׳טעם הטבע׳.
בצל סגול גדול (או שניים בינוניים) מקולף, חתוך באמצעו וחתוך לרצועות.
קולורבי אחד (אפשרי גם שניים) מקולף וחתוך למקלות של 5 מ״מ.
מיץ מלימון שלם.
חצי כוס שמן זית.
חצי כפית שטוחה של מלח גס.
אפשרי לשלב ההגשה:
חצי כוס בצל ירוק קצוץ לרצועות דקות.
חצי כוס צנוברים או גרעיני חמניה ודלעת קלויים קלות.
השלב הראשון בהכנת הסלט הוא פשוט ההבנה שאנחנו מחלקים את רוב המצרכים לסלט לשניים. בחלק נשתמש בשלב החם והחצי השני בשלב הקר.
בשלב הראשון, השלב החם, נשפוך 3 כפות שמן זית במחבת ונלהיט אותה. כשהמחבת חמה, נטגן מחצית מכמות הבצל האדום במשך כשתי דקות עד שיהפוך מעט שקוף. בשלב הזה, הוסיפו מחצית מכמות התרד בייבי למחבת (2 כוסות) וערבבו היטב. כעת, הוסיפו בזה אחר זה, חצי מכמות החומוס שבמתכון, מחצית מכמות השעועית האדומה, מחצית מכמות האפונה ומחצית מכמות השעועית הלבנה. ערבבו היטב.
בשלב הזה, הוסיפו למחבת ובה הקטניות, הבצל והתרד, גם מחצית מכמות מיץ הלימון ומחצית מכמות המלח הגס. ערבבו את כל המרכיבים במחבת היטב במשך 3 דקות עד שעלי התרד בייבי מתרככים ומתכווצים והקטניות מתחילות לקבל רכות נוספת לזו הקיימת מעצם היותן מבושלות כבר.
הסירו את המחבת מהאש והניחו לכל המרכיבים להצטנן מעט (במשך חמש דקות).
זהו, החלק ה״קשה״ במנה מאחוריכם.
לסידור הההגשה, העזרו בצלחת הגשה גדולה ופזרו בשוליה את יתרת עלי התרד בייבי הטריים שבהם לא השתמשנו במחבת (2 כוסות).
בקערת ערבוב גדולה (לא כלי ההגשה שלכם) הניחו את תכולת המחבת כולה ועל הירקות החמימים, הניחו את יתרת המרכיבים ה״קרים״ שבהם לא השתמשתם עדיין (חלק מהבצל הסגול החי, מיץ מחצי לימון, את יתרת הקטניות מהקופסאות (התירס, השעועית הלבנה, האפונה והשעועית האדומה), המלח הגס, גפרורי הקולורבי כולם ושמן הזית וערבבו קלות (לא לערבב יותר מדי כדי שהמרכיבים ישמרו על צורתם ופריכותם במידה).
הניחו במרכז צלחת ההגשה.
פזרו מעל הכל טבעות בצל ירוק ו/או צנוברים ו/או גרעיני חמניה קלויים.
הגישו למרכז השולחן.
בתיאבון ולרוויה!
הכנתם סלט חם קר ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
- המתכון בשיתוף טעם הטבע – שטראוס.
לפוסט הזה יש 2 תגובות
בוקר טוב תודה על המתכונים מקסים🌷
1- איך שפירסמת שיש לך קבוצת ואטס אפ ניסיתי להצטרף אך הקבוצה הייתה מלאה ז( הכוונה ששלחת לי במייל)
2- ישנה חברה נהדרת שנקראת רד מייל מארצות הברית שיש לך שיבולת שועל נהדרת , קמח שבולת שועל וקמחים מיוחדים , האם ידוע לך מי עושה משלוחים של הקמחים הנ״ל ? לא ראיתי באף אחד מהחברות שרשמת שעושות משלוח תודה❤️ויום טוב
היי שרי. תודה רבה! מצרך לינק שאליו כן יש מקום להצטרפות.
https://chat.whatsapp.com/KIhNfa5urEIGpGc3iyXCK1
לגבי רד מיל – השיווק שלהם לארץ קצת מקרטע לטעמי ולכן לא יוצא לי לעבוד עם המוצרים הללו. מקווה שבעתיד אראה אותם יותר ואוכל להתנסות.