כשבכל רשתות השיווק ניתן לרכוש היום טורטיות ללא גלוטן מקמח תירס, נשאלת השאלה: מה אפשר להכין איתן? קבלו את הפטנט שלי: סיגר טורטיה ללא גלוטן אקסטרה קריספי!
רגע לפני שנצלול למתכון שלי עבור סיגר טורטיה ללא גלוטן: כל צליאקי שהיה בארצות הברית, יודע שאחד המוצרים הנפוצים במחלקות הללא גלוטן הן טורטיות ללא גלוטן שעשויות בעיקר קמח תירס. הסיבה לכך היא הקרבה הגאוגרפית למקסיקו שבה טורטיה משמשת למעשה בתור הלחם המקומי.
טורטיות התירס כל כך נפוצות בארה״ב ובגדלים שונים, עד שזה היה ממש תמוה בעיני שמוצר כל כך פשוט, טעים וזמין בארה״ב, לא נמצא כמעט על המדפים בישראל והנה, בתקופה האחרונה, אנחנו עדים לכך שבכל רשתות השיווק, ניתן למצוא כיום טורטיות ללא גלוטן (מיובאות על ידי וילי פוד).
ואז נשאלת השאלה: אז מה עושים איתן? שאלה מעולה! הפתרון הראשון שפרסמתי כאן לא מזמן, היה להכין עם הטורטיות את אחת המנות הכי פופולריות באמריקה הלטינית והיא הקסדיה אבל לטורטיות שימושים רבים נוספים והיום אלמד אתכם להכין את הפטנט שלי שיסחוף אתכם: סיגר טורטיה!
מה שאני אוהב במתכון הזה היא העובדה שהוא משלב את כל הדברים שאנחנו הכי אוהבים: הוא קל (מאד) להכנה, הוא קריספי באופן מקסימלי, הוא טעים בטירוף ואחרי הפעם הראשונה אתם תמצאו את עצמכם מכינים אותו ללא הפסקה, בוודאות, כי זה בדיוק מה שקרה לי.
אז שנתחיל במתכון?

המצרכים עבור 3 סועדים:
6 טורטיות ללא גלוטן בקוטר 20 ס״מ (כאלו שמיובאות על ידי וילי פוד)
400 גרם בשר עוף טחון
בצל קטן קלוף וקצוץ דק
רבע כוס עלי כוסברה / פטרוזיליה שטופים וקצוצים ללא הגבעולים
2 שיני שום קלופות וקצוצות
1 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קלוף וקצוץ
רבע כפית מלח
מעט פלפל שחור
מעט פפריקה מתוקה או חריפה
לטיגון:
ליטר שמן לטיגון
להגשה:
רסק עגבניות טריות מומלח קלות / רוטב צ׳ילי מתוק ללא גלוטן או רוטב טחינה

אופן ההכנה:
בקערה, ערבבו יחד היטב את העוף, הבצל, השום, עשבי התיבול, הג׳ינג׳ר והתבלינים עד לקבלת עיסה אחידה. הניחו בצד.
חממו על להבה גבוהה מחבת בינונית ובה שמן לטיגון עד לרתיחתו.
חשוב מאד: בזמן שהשמן מתחמם, חממו טורטיה אחת כ-20 שניות במיקרוגל עד שתהפוך לגמישה יותר לגילגול. אם לא תחממו מעט את הטורטיה במיקרוגל – עלה הטורטיה עלול להשבר לכם כשתנסו לגלגל אותו בשלב הבא.
הוציאו את עלה הטורטיה מהמיקרוגל והניחו אותו על משטח עבודה. הניחו כף גדושה ממלית העוף בשליש התחתון של הטורטיה ופזרו את מלית העוף היטב כגליל בקוטר 1.5 ס״מ לאורך הטורטיה תוך שאתם משאירים שוליים של 2 ס״מ מכל צד. גלגלו את עלה הטורטיה מהצד הקרוב אליכם אל הצד הרחוק אליכם.
ניתן גם לקפל באמצע התהליך את ״אזני״ הטורטיה פנימה אך גם ניתן לגלגל אותה ללא קיפולן (ראו בתמונות השונות המצורפות כאן).

בסיום הגילגול, אחזו בעדינות רבה בעלה הטורטיה המגולגל בעזרת מלקחיים תוך שהמלקחיים מחזיקות בקצה העלה כך שהוא לא יפתח.
הניחו את עלה הטורטיה המגולגל במחבת ובה השמן הרותח כך שפתח העלה נמצא כלפי מטה. החזיקו את העלה מספר שניות עם המלקחיים והוציאו אותן.
טגנו את עלה הטורטיה כדקה עד שתי דקות עד שהחלק התחתון הופך זהוב ומרקמו פריך. הפכו את הטורטיה לצידה השני וטגנו גם אותו עד קבלת צבע חום.
חזרו על הפעולה עם ייתר הטורטיות ומלית העוף.
בגמר כל טיגון, העבירו את סיגרי הטורטיה אל נייר סופג והמתינו כ-3 דקות לפני הגשה.
הגישו לכל סועד 2 סיגר טורטיה ללא גלוטן לצד רסק עגבניות מומלח קלות או טחינה או רוטב צ׳ילי מתוק.
בתאבון!
הכנתם סיגר טורטיה ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
- המתכון בשיתוף ובחסות וילי פוד
- להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.

לפוסט הזה יש 2 תגובות
היי, נראה מגרה, מה הכשרות של הטורטיות?
חוג חתם סופר