ניוקי קפרזה היא למעשה שילוב של שתי מנות איטלקיות קלאסיות: ניוקי וסלט קפרזה. קבלו שתי וריאציות להכנת המנה: קרה וחמה. כמה חמה? רותחת!
כששמעתי בפעם הראשונה על ניוקי קפרזה, זה היה נשמע כמעט טוב מדי. איך ניוקי וסלט קפרזה מסתדרים יחד? ובכן, התחלתי לחקור ומה שגיליתי על המנה הזו, הסעיר את עולמי ותתכוננו כי הוא עומד להסעיר גם את עולמכם כשאלמד אתכם להכין ניוקי קפרזה ללא גלוטן.
אז מבלי להכביר ביותר מדי מילים רק אגיד שהמקור של סלט קפרזה האיטלקי הוא, חייבים להודות על האמת: גימיק. האיטלקים שיהיו בריאים, חיפשו מנות שישלבו את צבעי דגל איטליה והשילוב הזה של גבינת המוצרלה הלבנה, העגבניות האדומות והבזיליקום הירוק, היה התשובה המושלמת לאלו שחיפשו מנה שתיישר קו עם הגימיק אבל גם שתהיה ממש טעימה והצליח לו (או לה, לקלאסיקות אין אף פעם שם ממציא בתעודת הזהות).
אלא שלפני כמה עשורים, היו מי שחשבו: רגע, אם ניוקי הולכים כל כך טוב עם רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ובזיליקום, למה שלא נחבר אותם עם סלט הקפרזה וכך (סליחה שאני מקצר את ההיסטוריה) נולדה המנה הזו.
אז כן, אתם לגמרי יכולים לעמוד במטבח ולהכין ניוקי ללא גלוטן אבל שניה לפני שאתם רצים ללכלך את כל הכלים, תנו לי לספר לכם שבמקררי המוצרים המצוננים ברשתות השיווק אתם יכולים למצוא ממש עכשיו ניוקי ללא גלוטן (מבית שטראוס) מתפוח אדמה טרי, ללא חומרים משמרים (ולא, לא את הגרסה שאתם מכירים בואקום או במקפיאים) אלא ניוקי רכים, עסיסיים וכן, הם כשרים לפסח ולוקח להכין אותם בול, אבל בול 2 דקות במים רותחים ולא שניה אחת מעבר.
המצרכים לתבנית בקוטר 24 ס״מ (עבור 3 סועדים):
שקית ניוקי ללא גלוטן (400 גרם) של שטראוס
4 כפות (60 גרם) שמן זית
בצל סגול בינוני קלוף וקצוץ דק (אפשר גם בצל לבן)
4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
בקבוק (700 מ״ל) עגבניות מרוסקות / קצוצות בבקבוק ללא גלוטן.
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון ללא גלוטן
250 גרם עגבניות שרי צבעוניות שטופות וחצויות לשניים
עלי בזיליקום טריים מ-2 ענפים
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
150 גרם בייבי מוצרלה
2 כפות (25 גרם) גבינת פרמז׳ן מגוררת (אפשר להחליף בעוד גבינת מוצרלה מגוררת)
אופן ההכנה:
בסיר בינוני, הרתיחו מים והמליחו אותם מעט.
כשהמים רותחים, שפכו אליהם את תכולת שקית ניוקי ללא גלוטן שרכשתם וספרו בלב (או בעזרת הטיימר בסלולרי) שתי דקות בדיוק (או 120 שניות לחובבי הספירה בקול). כעבור 2 הדקות הללו, סננו את הניוקי אל מסננת והניחו בצד עד לצינון מלא.
חממו את שמן הזית במחבת רחבה. כשהשמן חם, הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהבצל הופך לשקוף.
הוסיפו את שיני השום הקצוצות וטגנו במשך חצי דקה ומיד לאחר מכן, הוסיפו את העגבניות המרוסקות מהבקבוק וכן את עגבניות השרי, המלח והפלפל השחור, ערבבו היטב והביאו לרתיחה.
כסו את המחבת ובשלו את הרוטב על להבה נמוכה במשך 15 דקות.
הפעילו את התנור לחום של 215 מעלות.
אל מחבת הרוטב, הוסיפו מחצית מכמות עלי הבזיליקום וערבבו.
פזרו בצורה שווה ברוטב את גבינת המוצרלה המגוררת (לא את הבייבי מוצרלה) ועליה פזרו את הניוקי שבישלתם מבעוד מועד.
ערבבו היטב והעבירו אל תבנית בינונית המותאמת לאפיה בתנור.
כעת, פזרו את גבינת הבייבי מוצרלה באופן שווה בתבנית והכניסו לתנור ל-15 דקות.
מיד בתום האפיה, כשהמאפה מבעבע מגבינות ורוטב, פזרו את שאר עלי הבזיליקום באופן שווה בתכנית כמו גם את גבינת הפרמז׳ן המגוררת.
הגישו חם.
אבל שניה לפני שאאחל לכם בתיאבון, קבלו גרסה נוספת למנה, עם אותם הרכיבים בדיוק (בהבדלים קלים) והפעם בצורה של סלט טרי (״פרשי״ עבור כל הפשיניסטיות) ורענן שהוא גם ארוחת צהריים או ערב מושלמת:
גרסת הסלט של המנה היא יותר קלה, פשוטה ומהירה להכנה והיא כוללת עבור 4 מנות ל-4 סועדים:
שקית ניוקי ללא גלוטן (400 גרם) של שטראוס
250 גרם עגבניות שרי צבעוניות שטופות וחצויות לשניים
150 גרם בייבי מוצרלה
2 כפות (25 גרם) גבינת פרמז׳ן מגוררת (אפשר להחליף בעוד גבינת מוצרלה מגוררת)
עלי בזיליקום טריים מ-2 ענפים
2 כפות (20 גרם) שמן זית
חצי כפית (3 גרם) מלח
הוראות ההכנה הקלות בעולם: בשלו את הניוקי מהשקית בדיוק לפי הוראות ההכנה שעל השקית ושרשמתי כאן בפסקה הקודמת.
בקערה רחבה, ערבבו את כל מרכיבי המנה יחד כולל הניוקי המצוננים. סדרו יפה את תכולת הקערה בצלחות הגשה. זלפו עוד מעט שמן זית מעל לכל מנה (שלא יחסר). הגישו קר.
בתאבון!
הכנתם ניוקי קפרזה ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
- המתכון בשיתוף ובחסות טעם הטבע – שטראוס
להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.