מרק שקדים - אחו בלנקו - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

מרק שקדים – אחו בלנקו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

את אבישג לוי אתם מכירים מהתכנית ״משחקי השף״. הזמנתי את אבישג אלי כדי ללמד אותי (ואתכם) להכין את אחת המנות הפופולריות מהתכנית: מרק שקדים (אחו בלנקו). כך תכינו בקלות בבית

רגע לפני שצוללים לתוך מרק שקדים: קוראים לי דביר ואני מכור לתכניות אוכל. אבל ממש מכור. כשיש לי זמן פנוי (והוא לא רב) אני צופה בתכניות ריאליטי אוכל בארץ ובעולם, בתכניות אוכל בנטפליקס (״Chef's table״ בראשן) ואפילו בתכניות אוכל בערוץ האוכל וביוטיוב. מכור, כבר אמרתי?

החיים הפגישו ביני לבין אבישג לוי, שאותה אתם מכירים ודאי מתכנית הריאליטי ״משחקי השף״ (רשת, ערוץ 13) שם מפציצה לוי בנבחרת של השף אסף גרניט. בין שלל המנות המהממות, הכינה אבישג מנת מרק שקדים מדהימה שהיא כמובן ללא גלוטן, אז הזמנתי את אבישג אלי הביתה כדי ללמד אותי להכין את המנה המעולה הזו.

רגע לפני שנצלול למתכון, רק אספר שגם אתם יכולים לפגוש את אבישג בארוחות פרטיות שהיא עורכת יחד עם ירדן בדירה ביפו. לפרטים והזמנות בטלפון: 052-8993279. הארוחות הקרובות יתקיימו ב-10-11.2 (מדובר בארוחות עם גלוטן כך שאינן מתאימות לצליאקים).

אז שנתחיל לבשל?

מרק שקדים. צילום: דביר בר
מרק שקדים. צילום: דביר בר

אז שניה לפני שמתחילים אציין שהמפגש שלי עם אבישג הוא חלק מסדרת מפגשים במסגרתם אני נפגש עם בשלנים / בלוגרים / שפים ויחד אנחנו מכינים מנות ללא גלוטן שהן זהות לגרסה עם הגלוטן. בין המפגשים שהיו בעבר ישנו המפגש עם סיגלוגה (עוגת מספרים)אסי רוזיצנר (פאי פקאן)אלון שבו (פחזניות ללא גלוטן)שאול בן אדרת (קובה סלק), רותם ליברזון (קובה מטוגנת), אורי שביט (טורטיה ללא גלוטן), שגיא עמיחי (לחם ללא גלוטן) עוד רבים.

במתכון למרק שקדים, אבישג משלבת ריבת ענבים שמוסיפה ומשדרגת את המתכון. אתם רשאים כמובן לעשות גרסה משלכם למרק.

מתכון ל-4 סועדים:

המצרכים:

150 גרם שקדים קלופים (אפשר פרוסים).

כוס גדושה של קרח או 100 מ״ל מים קרים מאד אם אין קרח.

חצי כפית שטוחה של מלח.

שן שום חצויה לשתיים.

קורט סוכר.

50 מ״ל חומץ בן יין.

75 מ״ל שמן זית.

המצרכים לריבת הענבים:

2 כוסות ענבים (רצוי שחורים).

120 גרם סוכר.

100 מ״ל מים בטמפרטורת החדר.

6-7 עלי מרווה.

למתכון השבועי המומלץ הבא לחצו כאן >>>

אבישג לוי ודביר בר. צילום: סלפי
אבישג לוי ודביר בר. צילום: סלפי

אופן ההכנה:

את השקדים, הקרח (או המים), קורט הסוכר (לא את הסוכר לריבה), השמן, חומץ בן יין, השום והמלח טוחנים במעבד מזון עד שנוצר מרקם חלק ואחיד לחלוטין. סננו את הכל במסננת.

במקביל, בסיר קטן, בשלו את הסוכר, עם הענבים, המים והמרווה על אש בינונית וצמצמו את הנוזלים עד לקבלת מרקם מרוכז יותר ומעט ריבתי, עניין של בין עשר דקות לכרבע שעה של בישול וערבוב תוך כדי. ודאו כי האש אינה גבוהה מדי כך שלא יהיה טעם חרוך / שרוף.

כשהריבה מוכנה, מזגו לצלחת עמוקה כף מצקת מהמרק, ובכל צלחת, הניחו בעדינות במקומות שונים כ-3-4 ענבים שעברו את הבישול הריבתי. הם ישקעו בקרקעית המרק. קשטו בעזרת כף מהנוזל של הריבה את המרק. זרזפו טיפות בודדות של שמן זית לצידן כקישוט המרק כפי שניתן לראות בתמונות.

הגישו קר. בתיאבון!

למתכון השבועי המומלץ לחצו כאן >>>

 

מרק שקדים של אבישג לוי. צילום: דביר בר
מרק שקדים של אבישג לוי. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

לחמניות בשר ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מבשל

לחמניות בשר ללא גלוטן

לחמניות בשר הן מאפה שהוא ארוחה שלמה. קבלו מתכון עבור לחמניות בשר ללא גלוטן שלא תפסיקו להכין והצליאקים שלכם יתמכרו אליהן

קרא עוד »

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן