מסעדות ללא גלוטן בתל אביב - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

מסעדות ללא גלוטן בתל אביב

אז אחרי שהמלצתי לכם על מנות ללא גלוטן בירושלים ניו יורק, פריז, ברלין ואפילו חולון, קבלו את רשימת 33 מסעדות ללא גלוטן בתל אביב ושיהיה בתיאבון

1. פיצה גראז׳

פותחת את רשימת המסעדות ללא גלוטן בתל אביב, פיצה גראז׳, מקבוצת פיצריות ברוקלין, ייחודית בכך שבמקביל לפס הפיצות הרגילות שהיא מכינה במקום, היא היחידה שמחזיקה חדר נפרד לחלוטין ובו מקרר ייחודי, כלים נפרדים, כפפות, סינרים וגם תנור פיצות נפרד שכולם נועדו להבטיח שהפיצה ללא גלוטן תוגש בתנאים סטרילים ככל הניתן.

בעלי הפיצריה, ליז וצפריר יצחקי, שלהן ילדה עם צליאק, החליטו להגשים לביתם פנטזיה ולאכול פיצה בפיצריה של ההורים ועבור מטרה זאת, יחד עם הפיציולו ומנהל המקום, רונן גיאת, הם ״הכשירו״ את המקום הנדרש על מנת להכין פיצות ללא גלוטן הנעשות מתערובת של קמחים ובהם גם קמח תמי (אבל לא רק). 

מחירה של הפיצה הוא 52 ש״ח וגודלה הוא מדיום. שני אנשים יוכלו לחלוק את הפיצה הזו בכיף. הקראסט של הפיצה נהדר. אין מה לעשות, מבצק ותנור פיצה לא יכול לצאת משהו לא טוב.

כשר.

כתובת: חשמונאים 96, ת״א, קניון TLV, קומה מינוס 1

טלפון: 03-9305522

2. בליקמח

במרץ 2019, נפתחה ברמת החייל מאפיית ״בליקמח״ ששינתה את חוקי המשחק והציבה לראשונה, בתל אביב, מאפיה הפתוחה שישה ימים בשבוע ומאתגרת את עצמה מדי שבוע בהכנת מאפים ללא גלוטן ברמה שלא תבייש מאפיה צרפתית.

מאחורי ״בליקמח״ עומדים בני הזוג והקונדיטורים אורן דגן כפיר ודן דייויס אשר הפעילו בעברם ובמשך שש שנים, מפעל יצרני של מוצרים ללא גלוטן וזו הפעם הראשונה שהשניים פותחים בית קפה שכולו ללא גלוטן, שמאז פתיחתו, הפך לאתר עליה לרגל לצליאקים מכל קצוות הארץ (וגם מחו״ל).

ב״בליקמח״? תמצאו ככרות לחם ובהם לחם צרפתי (17 ש״ח), שאור גרמני (26 ש״ח), אגוזים (26 ש״ח), בריאות (24 ש״ח), זיתי קלמטה (22 ש״ח) וטף חמוציות (26 ש״ח).

ככלל, הלחמים והמאפים מוכנים מתערובות קמחים מקטניות, סיבים תזונתיים, קמחי אורז, טף, קינואה ועוד.

עוד בבליקמח, תמצאו טארט גבינה פירורים, טארט טאטן מסקרפונה, מילפיי וניל קרמל, טארט פטל ושוקולד לבן, עוגת וניל שחורה לצד עוגות ״פשוטות״ יותר כמו עוגות שמרים טריות, עוגות בחושות ומבחר עוגיות כמו נוגטין, פיננסייר, מקרון וסבלה שוקולד ומלח ים (15-149 שקלים).

בבליקמח תמצאו גם בגטים, פלוטים של גבינה, פרעצלים ולחמניות, כריכים וכריכוני בוקר, מקלות גבינה לצד מרמלדות, קיפודים של שקדים מקורמלים עם צימוקים ושלל ריבות, ממרחים וטבלאות שוקולד (18-39 שקלים).

כתובת: הברזל 32 ת״א. כשר.

טלפון: 03-7448666

שעות הפעילות: שני ושלישי: 15:00-8:00, רביעי וחמישי 8:00-19:00, שישי: 7:00-15:00. שבת וראשון: סגור.

מאפים טריים ללא גלוטן. בליקמח. צילום: דביר בר
מאפים טריים ללא גלוטן. בליקמח. צילום: דביר בר

3. קפה ׳ללא׳

הסניף הראשון של קפה ׳ללא׳ (LELO), אשר בבעלות רשת ׳קפה קפה׳, נפתח בחודש יולי 2019 (ובקרוב סניף שני וכשר בצפון ת״א). את הבצקים והקמחים לבית הקפה, מספקת מאפיית ״ללא גלוטן״ החיפאית.

בבית הקפה Lelo, אשר פועל שבעה ימים בשבוע, שזהו חידוש מרענן עבור ציבור הצליאקים בישראל, תוכלו ליהנות מקפה ומאפה (24 ש״ח) כמו גם משורה של מאפים הנמכרים בנפרד כמו פלוט (9 ש״ח), מקל פרמז׳ן 12 ש״ח, לחמון לבן/כפרי (14 ש״ח), פרעצל (14 ש״ח), גריסיני (8 ש״ח), בורקס גבינה (28 ש״ח), פוקצ׳ה עם תוספות (22 ש״ח).

עוד בתפריט, לחם הבית (29 ש״ח) המוגש לצד קרם ארטישוק וכמהין, שמן זית בלסמי וסלסת עגבניות, קיש הבית (52 ש״ח) המוגש בלווי סלט עלים, יוגורט ציזיקי וקונפי שום, מוזלי (19 ש״ח) הכולל יוגורט בקר, גרנולה, פירות טריים ודבש טהור.

כמו כן, תמצאו בתפריט מנות כמו הסלט של מיקי (59 ש״ח), סלט גינה (56 ש״ח), מגש גבינות (89 ש״ח), פוקצ׳ה ונקניקים (119 ש״ח), פסטה א לה רומנה (59 ש״ח), ארביאטה (56 ש״ח).

בגזרת הכריכים תוכלו למצוא ב״ללא״ כריך מוצרלה (56 ש״ח), כריך רוקפור (59 ש״ח), כריך סנט מור (62 ש״ח) ועד לכריך סינטה (64 ש״ח) וכריך עוף באריסה (56 ש״ח). 

בנוסף, תוכלו למצוא במקום מנת חזה עוף בליווי קרם תפוחי אדמה וירקות ירוקים מוקפצים בשמן זית ושום (64 ש״ח) ופילה סלמון עם תפוחי אדמה קריספי וירקות ירוקים מוקפצים (82 ש״ח).

שייקים של פירות במחיר אחיד של 26 ש״ח, בירות ללא גלוטן (22-24 ש״ח לבקבוק).

כתובת: תש״ח 12, כיכר המדינה, ת״א.

טלפון: 03-7572052

שעות הפעילות: א׳-ה׳ 7:00-23:00, שישי: 7:00-16:00. שבת: 8:30-23:00. לא כשר.

4. פאד סי יו - ׳נאם׳ התאילנדית

אוהבי האוכל מהמזרח ושרגישים לגלוטן, נמצאים תמיד בדילמה מאחר וכמות הידע שיש במדינות כמו תאילנד, ויאטנם והודו בנושא גלוטן היא לא רבה למרות שחומרי הגלם בהם נהוג להשתמש בהן, הם הרבה פעמים ללא גלוטן. עם זאת, הרבה מהרטבים האסייתים מכילים גלוטן אשר מעניק להם ברק ואלסטיות.

ב׳נאם׳, המסעדה התאילנדית שפועלת כבר למעלה מחמש שנים בצפון דיזנגוף (וגם במיקום נוסף בקינג ג׳ורג׳ 84), מגישים מגוון מהמנות התאיות המסורתיות בגרסה ללא גלוטן כמו למשל מנת הפלה פאד פט (דג מאודה ברוטב קארי מושלם וחלב קוקוס, 77 ש״ח) או את המנה הזו, פאד סי יו (אטריות אורז רחבות עם בקר או עוף או שרימפס וברוקולי, קריספי שום, בצל ירוק ברוטב פטריות, 65 ש״ח). הקפידו לציין את הרגישות לגלוטן בפני המלצר/ית אם כי גם פה יגידו לכם מיד כי המטבח אינו חף מגלוטן.

אם אתם בעניין משלוח מהמסעדה, אז תשמחו לדעת שהמסעדה מבצעת משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: דיזנגוף 275 ת״א / קינג ג׳ורג׳ 84. לא כשר.

טלפון: 03-6708050 

פתוח 7 ימים בשבוע. 12:00-17:00, 18:00-24:00.

פאד סי יו ללא גלוטן. מסעדת נאם. צילום: דביר בר
פאד סי יו ללא גלוטן. מסעדת נאם. צילום: דביר בר

5. דגים ופירות ים - בטשון

באפריל 2019, הורחבה מה שהיתה עד אז חנות דגים בשם ׳בטשון׳ לכדי חנות דגים ומסעדה הכוללת כ-16 כסאות בר ועוד 2 שולחנות ברח׳ קרליבך 29, מרחק הליכה מקניון האופנה Gindi TLV.

תמורת 50 ש״ח בלבד, תוכלו לקבל יופי של עסקית בבטשון שתכלול דג (שלם או פילטים) ותוספת (תפוחי אדמה קריספים מטוגנים) או סלט.

היתרון לצליאקים: הן תפוחי האדמה והן פירות הים המטוגנים במקום, מקומחים בקמח אורז וקמח תפוחי אדמה והם בלבד. במקום לא נעשה שימוש בקמח רגיל, נכון לכתיבת שורות אלה (זוכרים שהאחריות לבדוק כשאתם מגיעים היא עליכם, כן?).

הדגים בבטשון טעימים ומאחר ומדובר בחנות דגים הם גם סופר טריים, תפוחי האדמה ממכרים, השירות נעים וגם המחירים של השתיה הקלה והיין למי שירצה לשדרג את הארוחה – נעימים בכיס. ממליץ בחום.

כתובת: קרליבך 29 ת״א.

שעות פתיחה: ב׳-ה׳ 8:00-23:00.

שישי ושבת: 9:00-23:00. ראשון סגור.

טלפון: 077-5575315. לא כשר. פתוח בשבת.

קלמרי מטוגן בקמח אורז. ללא גלוטן. מסעדת בטשון. צילום: דביר בר
קלמרי מטוגן בקמח אורז. ללא גלוטן. מסעדת בטשון. צילום: דביר בר

6. סלט קינואה ועוף - סטריטס

הסטריטס הוא אחד מבתי הקפה הכי פופולרים בת״א וגם אחד המקומות האהובים עלי לעבוד בו כשאני צריך להעביר שעתיים עם לפטופ. לסטריטס שני סניפים (קינג ג׳ורג׳ ואבן גבירול) והוא מציע מספר מנות שאינן מכילות גלוטן אם כי גם פה, מזהירים כי המטבח אינו סטרילי ויתכן זיהום משני.

בסטריטס תמצאו החל מסנדויצ׳ים ללא גלוטן (עם חביתה או עוף או סלט ביצים), סלטים נהדרים כמו סלט שגית שעשיר בירקות שורש וגבינת פטה (54 ש״ח), פסטה ללא גלוטן (52 ש״ח) ברוטב אלי אוליו, שמנת פטריות או רוזה, או מנת חזה עוף בעשבי תיבול עם ירקות בתנור, קינואה עדשים וסלט קייל (62 ש״ח) או סלט קינואה עשיר עם רצועות בטטה אפויה (52 ש״ח) שניתן להזמין גם בתוספת עוף בתשלום.

למבקרים בדיזנגוף סנטר זו יופי של תחנה ליהנות מארוחת בוקר כייפית עם לחם ללא גלוטן, ארוחת צהריים עשירה ומשביעה או ארוחת ערב. המקום פתוח 24 שעות והוא לחלוטין עונה על ההגדרה של קפה שכונתי.

אם אתם בעניין משלוח מהמסעדה, אז תשמחו לדעת שהמסעדה מבצעת משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: קינג ג׳ורג׳ 70 / אבן גבירול 114 ת״א.

טלפון: 03-6201070 / 03-5281616
לא כשר. פתוח בשבת.

7. פסטה ללא גלוטן - באקפיקו

עם השנים, יותר ויותר מסעדות מגישות פסטה ללא גלוטן אבל זה, כידוע, לא תמיד מספיק. גם צליאקים אוהבים שהתפריט במסעדה בה הם יושבים, מכיל עוד מנות מהן הם יוכלו ליהנות ובאקפיקו הסיציליאנית בנוה צדק היא לגמרי זו.

אז עוד לפני שנגיע לפסטה, נספר שבמסעדה תוכלו למצוא סלט קפרזה עם עגבניות, בזיליקום, מוצרלה בופאלה ובלסמי (42 ש״ח),  קרפצ׳יו מסינטה מיושנת פרוסה עם פרמז'ן וארוגולה שקיבלה בלסמי (56 ש״ח), נתח סלמון עם עגבניות שרי, בצלים ושום ביין לבן וטימין. קרעי תפוח אדמה חרוך. יוגורט סלסה ורדה (88 ש״ח) ומנת עוף מדהימה בשם פולו פולנטה שהיא רבע עוף מפורק מהעצם, פולנטה רכה, בצלי שאלוט, ציר בקר ומרסלה 76 ש״ח).

הפסטה ללא הגלוטן של באקפיקו מבושלת אם תבקשו בסיר נפרד ותוגש לכם עם בולונז שהוא תבשיל ראגו עגל שמתבשל 4 שעות, עשבי תיבול, עגבניות, פרמז'ן (65 ש״ח), או עם רוטב שמפיניון ופורטבלו צרובות בחמאה, שמנת,שמן כמהין, מרווה ואבקת פורצ'יני (64 ש״ח), או עם תבשיל זנב ולחי עגל מבושלים כמה שעות עד שרכים לחלוטין,רוטב על בסיס נוזלי הבישול, שמנת, מרווה, תרד וחמאה (78 ש״ח).

כתובת: שבזי 49 נוה צדק, ת״א.

טלפון: 03-6021111. לא כשר.

שעות פעילות: א׳-ש׳, 12:00-24:00.

8. סלט סובה - אנסטסיה

בית הקפה הטבעוני אנסטסטיה, הממוקם בפינת הרחובות ריינס ופרישמן בת״א, מציע גם מגוון מנות ללא גלוטן תוך מודעות גבוהה לנושא.

בתפריט תמצאו החל מכריכים בלחם ללא גלוטן כמו כריך חביתת חומוס, לאבנה טבעונית, קרם חצילים מעושן וירקות (39 ש״ח), ״מקושקשת״ עם טופו, בצל סגול, תרד, איולי חמניות וירקות (41 ש״ח) וכלה במנת מסאלה דוסה (44 ש״ח), ריזוטו (56 ש״ח), פאיה דלועים (61 ש״ח) ועוד.

אחת המנות הקלילות והטעימות ללא גלוטן שתמצאו באנסטסיה היא סלט הסובה המכילה אטריות כוסמת, כרובית, שעועית ירוקה, קייל, כרם כוסברה, בצל ירוק, רוקט, ג׳ינג׳ר, קרם קשיו, שמן שומשום וקראבל שקדים מעל (56 ש״ח).

מקום נהדר לטבעונים עם צליאק ובכלל, לכל מי שנושא חומרי גלם בריאים – חשוב להם כשזה מגיע לצלחת.

כתובת: פרישמן 54 ת״א.

טלפון: 03-5290095.

לא כשר, פתוח בשבת.

9. לחמניית חלב שחורה - Nununu - הרצל 16

בארה״ב היא נקראית שרימפ רול ובישראל: נונונו. הרול (הלחמניה) של השף גיא גמזו (אריא) היא שום דבר שטעמתם ואני מתכוון ללחמניית חלב ללא גלוטן בצבע שחור. כן כן.

יחד עם תמי בן דוד, הלא היא מפתחת קמח תמי, יצר גמזו לחמניה רכה, טעימה שגם נשארת אחידה אחרי שממלאים בה מילוי נדיב ואחרי שטעמתי אותה, אני יכול לספר שהיא ממש מוצלחת!

ומה בתוך הלחמניה? שרימפס קצוץ עם קרם לימון יפני (46 שקלים), בקר מפורק – חזה בקר מבושל אמריקן סטייל (40 שקלים) ויש גם לחמניית הרינג לחובבי הז׳אנר. על לחמניית הללא גלוטן תשלמו תוספת של 4 ש״ח ליחידה. על שתיה קלה ללא הגבלה תשלמו 12 ש״ח. הצ׳יפס במקום מקומח ולכן אסור לצליאקים.

עוד כמה דברים שכדאי לדעת על הלחמניות ללא הגלוטן בנונונו: היא אינה נצרבת על אותה הפלנצ׳ה שעליה נצרבות גם לחמניות רגילות אלא על מחבת נפרדת. 

אם אתם בעניין משלוח מהמסעדה, אז תשמחו לדעת שהמסעדה מבצעת משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: הרצל 16 ת״א. 

טלפון: 9453111־03, לא כשר, פתוח גם בסופ״ש.

10. המבורגר ׳אמריקה׳

אין המון המבורגריות בארץ, לא כל שכן בתל אביב, שמחזיקות צ׳יפסר ובו הן מטגנות אך ורק צ׳יפס. זו אולי אחת משתי הסיבות העיקריות שמסעדת ׳אמריקה׳ שברח׳ אלנבי בת״א וצמודה לבית הכנסת הגדול, הפכה לאטרקציה בקרב צליאקים. הסיבה השניה היא שההמבורגר שלהם, על הלחמניה ללא גלוטן שהם משתמשים, הוא לא פחות ממעולה.

על המבורגר קלאסי תשלמו 45 ש״ח. על צ׳יפס, 12 ש״ח. על סלט קולסלאו, 14 ש״ח. על תוספת גבינה תשלמו עוד 5 ש״ח ועל בייקון – 12 ש״ח.

המסעדה גם מציעה ארוחות עסקיות במחיר 59 ש״ח ו-64 ש״ח הכוללים המבורגר, תוספת ושתיה.

אם אתם בעניין משלוח מהמסעדה, אז תשמחו לדעת שהמסעדה מבצעת משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: אלנבי 112 ת״א, לא כשר.

טלפון: 03-5280281.

שעות פעילות: מדי יום 12:00-1:00. בחמישי עד 3:00. בשבת עד חצות.

 

11. רול אורז מעולה - Shi shi (שי שי)

דמיינו רול סושי גדול, אבל ממש גדול, כמעט במחצית הגודל של לאפה ומשביע באותה מידה ותקבלו את Shi shi (שי שי), אוכל רְחוב שמאחוריו עומדת שגית, יזמית ובשלנית. הרול של שי שי עשוי מבחוץ אורז ומבפנים דגים/ עוף / בקר / טוֹפוּ / ירקות עם רטבים. החומץ בו משתמשים למנה אינו חומץ אורז ואינו מכיל גלוטן.
במקום תוכלו למצוא גם מנות בקערות כמו סלמון ואורז, אטריות זכוכית משעועית עם חסה ועשבי תיבול, מלפפון, פטריות שיטאקה, פרי העונה ובוטנים, צ'יפס בטטה ובצל מטוגן בתוספת סשימי של סלמון משוח בויניגרט צ'יפוטלה פיקנטי (49 ש״ח) וספיישלים משתנים.

הרול שמותאם לצליאקים נקרא קינג סלמון ומכיל טרטר סלמון עם תפוחי עץ, אבוקדו, מלפפון, סלק, שאלוט פריכים, חסה ושקדים קלויים רוטב צ'ימיצ'ורי אסייתי + רוטב shi-shi (49 ש״ח)

במקום תמצאו גם קינוח מוס שוקולד חלב עם נוגט ושוקולד קראנצ'י וגם שוקולד לבן במיסו קרם פסיפלורה ותותים טריים.

׳שישי׳ הוא יופי של ארוחה בריאה, מהירה, קלילה וכייפית אם אתם באיזור מרכז אבן גבירול. המשלוחים למסעדה באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: אבן גבירול 33 ת״א. לא כשר.

טלפון: 03-5753737

View this post on Instagram

My lunch

A post shared by Dvir Bar – gluten free (@dvirbar) on

12. דוסה בר

אי אפשר לדבר על המלצות ללא גלוטן בתל אביב מבלי לדבר על דוסה, מנה הודית העשויה אורז טחון ומש שחור, חילבה, חומוס הופכת לבין פנקייק לטורטיה, לקרפ אחרי המון עבודה קשה.

בין המנות ב׳דוסה בר׳ שברחו׳ בן יהודה, תמצאו את מסאלה דוסה (עם תפוח אדמה בטר, בצל ותבלינים. מוגש עם צ'אטני קוקוס וסמבר – מרק עדשים אדומות עגבניות ותמרינדי – 42 ש״ח), דוסה כתומה (מסאלה של בטטה, בצל ותבלינים. מוגש עם צ'אטני כתום של גזר קוקוס וסמבר- 42 ש״ח), דוסה כתומה (מסאלה של מנגולד, תרד, תפוח אדמה בלו ליפס, שום וג'ינג'ר. מוגש עם צ'אטני אבוקדו (בעונה), צ'אטני קוקוס ומרק עדשים ירוקות – 52 ש״ח). 

בתפריט של הדוסה בר תמצאו גם דוסה אוטפאם, טאלי (44 ש״ח), סלטים, מרקים וגם קינוחים כמו בנופי (25 ש״ח). המנות מתאימות גם לצליאקים וגם לטבעונים ויש אפילו בירה דאורה שהיא ללא גלוטן (28 ש״ח).

אם אתם בעניין משלוח מהמסעדה, אז תשמחו לדעת שהמסעדה מבצעת משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: בן יהודה 188 ת״א.

טלפון: 03-6591961

סגור בשישי בערב ובשבת.

View this post on Instagram

Purple rain

A post shared by Dvir Bar – gluten free (@dvirbar) on

13. קינוחים ב׳מגזינו׳

מסעדת מגזינו התל אביבית מציעה בדומה לנונו ההוד שרונית מגוון פיצות ופסטות ללא גלוטן תוך הקפדה ומודעות לנושא אם כי גם שם, כמו בכל מסעדה, לא מתחייבים לסטריליות של 100 אחוזים.

אלא שגם בגזרת הקינוחים ללא גלוטן מגזינו מפגיזים ותמצאו כאן לסירוגין מוס שוקולד שלצליאקים מוגש ללא שברי עוגיות, קינוח פירות יער שוקולד לבן ופיסטוק בסיס טארט שקדים (מעולה!) ואם יתמזל מזלכם, תגיעו ביום שבו מוגש קינוח פאדג׳ שוקולד. מחירי הקינוחים אחיד: 44 ש״ח.

כתובת: דרך מנחם בגין 21 ת״א. לא כשר. פתוח בשבת.

טלפון: 03-7570535.

שעות פעילות: א׳-ש׳: 12:00-0:00

14. לזניה ללא גלוטן - לה לזניה - דיזנגוף

מסעדת לה לזניה היא מהוותיקות המציעות תפריט שלם ללא גלוטן ועל כך אין אלא לומר סחתיין עליכם.

התפריט, כולל מגוון מנות איטלקיות בגרסה ללא גלוטן ובהן לזניה המורכבת מפסטה, רוטב עגבניות עם מוצרלה, רוטב בשמל, פרמז׳ן (65 ש״ח), לזניה פסטו (70 ש״ח), פסטה שמנת ופטריות (69 ש״ח), פטוצ׳יני סלמון מעושן או 4 גבינות (74 ש״ח), ניוקי עם רוטב לבחירה (58 ש״ח), ברוסקטה ללא גלוטן (החל מ-34 ש״ח), פסטה פנה ללא גלוטן (49-74 ש״ח, תלוי בתוספת), פיצה מרגריטה ללא גלוטן (49 ש״ח) או פיצה 4 גבינות (69 ש״ח).

בימי חול וגם בימי שישי עד השעה 17:00, תוכלו למצוא בלה לזניה עסקיות הכוללות מנה ראשונה, סלט ושתיה ב-69 ש״ח ועד 79 ש״ח) וגם בירה ללא גלוטן (26 ש״ח) וקינוחים כמו פנה קוטה או קרם ברולה או עוגת שוקולד ועוד (39 ש״ח).

כתובת: דיזנגוף 177 ת״א. כשר.

טלפון: 03-5230037

שעות פעילות: א׳-ה׳ 11:000-24:00. שישי עד 15:30. מוצ״ש 21:15-24:00.

לזניה פסטו. מסעדת לה לזניה מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה
צילום: עמוד הפייסבוק לה לזניה

15. ארפה וקצ׳אפה - Arepa

את החבר׳ה שעומדים מאחורי הארפה התל אביבית אני מכיר כבר שנים רבות, עוד מהימים שבהם הם מכרו ארפה בלבד בדוכן קטנטן בשוק האוכל בדיזנגוף סנטר בימי שישי בלבד. עם האוכל (והלקוחות) בא התיאבון והדוכן הפך לדוכן גדול שפועל שישה ימים בשבוע בשוק הכרמל אבל משהו שם לא היה מושלם וכעת נדמה שעם המעבר למיקום החדש, ברח׳ הרצל 77 בת״א, המוצר מוגש כמו שצריך וגם התפריט התרחב והפך לשווה במיוחד.

בתפריט העדכני של ארפה תוכלו למצוא חוץ מארפה גם את החביתה הונצואליאנית העשויה תירס ונקראת קפצ׳אפה, מנות אמפנדס, מנת בוליקסו (כדורי קמח תירס ממולאים גבינה מלוחה), פטקונס, פלטנוס (פלנטיין מתקתק עם גבינה), יוקה מטוגן, שעועית שחורה עם צ׳וריסו ועוד.

ארפה עם בשר, גוואקמולה, שעועית שחורה וגבינה תעלה לכם 36 ש״ח, על קצ׳אפה קלאסית עם גבינה בלבד תשלמו 38 ש״ח (ניתן להזמין גם עם תוספת חזה אווז בתוספת תשלום), ועל בוליקסו תשלמו 24 ש״ח ל-4 יחידות.

המשלוחים מהמסעדה באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: הרצל 77 ת״א. לא כשר.

טלפון: 073-7367887.

שעות פתיחה: א׳-ה׳ 12:00:24:00, שישי:10:30 עד 16:30. 

16. פנקייק כוסמת - אורבן שאמן

מאחורי אורבן שאמן, מעוז הבריאות הטבעוני ונטול הגלוטן בת״א עומדים מאמן היוגה אודי סהר ונעמי בוביס.

במתחם האורבן שאמן, שהחל כפופ אפ בנחלת בנימין ועבר למשכן קבע ברח׳ דיזנגוףֿ, תוכלו לא רק לאכול בריא, אלא גם לרדת לקומת המרתף במקום שם ממוקם סטודיו יוגה וחדרי טיפול ייחודיים להשלמת חווית ניקוי הגוף.

בתפריט תוכלו למצוא מעבר למיצים אורגנים בכבישה קרה וערכות ניקוי מיצים נהדרות, גם טוסטים מלחמים בריאים (34 ש״ח), טאקוס פטריות מקמח תירס (44 ש״ח), יוגורט קוקוס, פירות ושבבי קוקוס (40 ש״ח), פנקייק כוסמת (46 ש״ח), סופרבולס (45 ש״ח), סמודיז׳ עשירים (38 ש״ח) ועוד.

כתובת: דיזנגוף 210, ת״א. לא כשר. פתוח בשבת.

טלפון: 03-7521102

17. סביצ׳ה דגי ים - טאיזו

התפריט של מסעדת טאיזו, הוא אחד הידידותיים לצליאקים ומנות רבות מסומנות בו ככאלה שאינן מכילות גלוטן, אם כי גם פה, יאמרו להם שהמטבח אינו סטרילי.

בין המנות נטולות הגלוטן שתמצאו במסעדת השף יובל בן נריה: סלמון קיוב (23 ש״ח), סביצ׳ה דגי ים שמכיל צ'ילי אדום, גלנגל, כפיר ליים, קוקוס, מלפפונים, בוטנים ושמן צ'ילי (78 ש״ח), סלט דפי שעועית (52 ש״ח), סלט שרימפס וראמפ סטייק (78 ש״ח כל אחת), קארי בשר סרטנים (108 ש״ח), באטר צ׳יקן (95 ש״ח), שיפוד שוק טלה (148 ש״ח)
על בצלים מקורמליםֿ גארם מסאללה ופארטה.

בגזרת הקינוחים, תוכלו להתפנק בסוף הארוחה בטאיזו מכדור מנגו שמצטלם נהדר לאינסטגרם וגם טעים ממש ומקינוח היער השחור.

כתובת: דרך מנחם בגין 23, ת״א. לא כשר. פתוח בשבת.

טלפון: 03-5225005

טאיזו תפריט ללא גלוטן. צילום: דביר בר
סביצ׳ה דגי ים. טאיזו. צילום: דביר בר

18. התרנגול הכחול - מגדלי yoo

אני מת על האוכל של שאול בן אדרת שגם זכיתי לארח כאן בבלוג שלי עם גרסה ללא גלוטן לקובה סלק שלו. במסעדה שלו ושל אורית אשתו, התרנגול הכחול, ישמחו להגיש לכם מגוון מנות ללא גלוטן.

בין המנות: ריזוטו סוגי פטריות ציר פורצ'יני, פרמז'ן וכמהין, סלט דלעת טריה אגוזים, חמוציות, נענע וגבינת גורגונזולה, פולנטת תירס טרייה פונדו גבינות, אספרגוס, פטריות שימאג'י וכמהין. עווד תוכלו ליהנות מסינטה בקראסט גרעיני חמנייה עם פירה, מנגולד ושמן כמהין, קרפצ'יו מוסר ים, ירקות גינה ,צ'ילי ועשבי תבלין בשמן זית, לימון כבוש ואיקרה, שקדי עגל צלויים, קרם עגבניות פיקנטי, סלט סלרי וגרגירי חומוס ועוד.

בצהריים מוגשות עסקיות משתלמות וטעימות במיוחד. מחירי המנות נעים בין 48 ש״ח ל-96 ש״ח.

כתובת: ניסים אלוני 10, קניון G, ת״א. לא כשר. פתוח בשבת.

טלפון: 03-5443349

19. פלאפל הקוסם - שלמה המלך קינג ג׳ורג׳

נדמה שאריק רוזנטל, או בשמו המקצועי ״הקוסם״ היה שם מתמיד. את דוכן הפלאפל שלו פתח ב-2001 אבל רק בשנים האחרונות, עם התגברות הדרישה, הוסיף לתפריט המאד רחב ושכבר מזמן לא כולל רק פלאפל, גם פיתות ללא גלוטן (של מאפיית אליס / עידן ללא גלוטן).
למחיר מנת הפלאפל, שעומד על 19 ש״ח, תוסיפו 5 ש״ח על פיתה ללא גלוטן אבל כסוג של ״פיצוי״ ללקוחות הצליאקים שלו שיושבים במקום, מצ׳פר הקוסם במנת אורז אישית ומדובר במנת האורז הטעימה ביותר שאכלתי.
רמת ההפרדה: כשיגיע תורכם ותזמינו פיתה ללא גלוטן, ישאלו אתכם אם יש צורך להחליף כלים ובמידה ותאמרו שכן, העובד יחליף את המלקחיים במיוחד לטובת המנה שלכם. כל מרכיבי המנה כאמור חפים מגלוטן למעט הפיתה והחציל המפורסם של הקוסם שמצופה קמח לבן לפני טיגונו.
מנת הפלאפל כוללת חוץ מהכדורים עצמכם גם סלט ירקות, סלט כרוב, חריף, ממרח שום, מלפפון חמוץ, פטרוזיליה ובצל וכמובן עמבה וטחינה אם רק תבקשו.
במקום תוכלו ליהנות גם ממנות נוספות בפיתה או בצלחת וגם הן ללא גלוטן כמו דג מרוקאי, שווארמה, חזה עוף וכמובן, חומוס.
בשעות הצהריים ובימי שישי ישנו תור ארוך שמשתרך במקום ולכן מומלץ להתאזר בסבלנות.

כתובת: שלמה המלך 1, ת״א. סגור בשבת.

טלפון: 03-5252033

 

20. ג׳ולי אוכל מצרי - שוק הכרמל

הדבר הכי חשוב לדעת כשמדברים על האוכל המיצרי של ג׳ולי הוא שעות הפתיחה של מסעדת הפועלים הקטנה שלה ושל נאוה, ביתה. המסעדה, השוכנת בסמטאות שוק הכרמל, פתוחה מדי יום חול וימי שישי בין 12 גצהריים ועד ארבע בלבד או לפני, במידה והאוכל נגמר מהסירים של ג׳ולי, דבר שאינו שכיח, במיוחד בימי שישי.

אז מה אוכלים אצל ג׳ולי? ארטישוק ממולא, קציצות שום ונענע עם אורז לבן ואפונה, סלט השוק ועוד. התפריט משתנה מיום ליום ובקלות תוכלו למצוא בו סלק ממולא, כרוב ממולא, מג׳דרה ועוד.

על מנה עיקרית ושתי תוספות תשלמו כ-65 ש״ח.

כתובת: מל״ן 42 ת״א. סגור בשבת.

טלפון: 03-5169334

21. טאקו - מקסיקנה

חובבי הטורטיות המקסיקניות ישמחו לדעת שבת״א מוצעות מנות ללא גלוטן בלפחות שלוש מסעדות מקסיקניות כאשר הוותיקה והמוכרת שבהן היא מקסיקנה שלה שני סניפים.

בשני סניפי הרשת אשר בת״א, תוכלו למצוא מנות כמו: נאצ‘וס קון קסו (חטיפי טורטייה תירס עם פיקו דה גאיו, פריחולס, מוצרלה, גווקמולה וסלסה בלנקה) ב-35 ש״ח, שרימפס ברוטב צ‘יפוטלה מעושן, שמנת וחמאה או ברוטב חלפיניו בגריל וליים, שמנת וחמאה (35 ש״ח), צ'ילי קון קרנה,
תבשיל מקסיקני העשוי מבשר בקר, שעועית שחורה, ופלפלים חלפניוס, מוגש על מצע אורז ליים וקצת נאצ‘וס (59 ש״ח) וכמובן מגוון מנות טאקו כמו למשל פויו מולה – פרוסות חזה עוף על הפלאנצ'ה, מולה פובלאנו, גווקמולה, שומשום שחור ושמנת חמוצה על טאקו מתירס כחול ללא גלוטן (55 ש״ח).

המסעדה מבצעת משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: שרונה מרקט, קלמן מגן 3 ת״א / בוגרשוב ת״א. לא כשר. פתוח בשבת.

טלפון: 1700-500-993.

שעות פתיחה: א׳-ה׳ 12:00-22:00, שישי עד 16:00, שבת: סגור.

22. בית הפנקייק - נמל ת״א

בתור צליאקי במשך 41 שנים, חלמתי שנים רבות על פנקייק הרבה לפני שתערובות הפנקייק המוכנות הפציעו לחיינו ולפני מספר שנים גם בית הפנקייק החל להציע מגוון מנות ללא גלוטן בסניפי הרשת, כולל כמובן את מנת הדגל, פנקייק עם מגוון תוספות, אשר מוכן מבלילה נפרדת ובמחבת נפרדת אם כי מפוסטים שונים שקראתי ברשתות החברתיות עולה כי יש לשים לב היטב מאחר והיו מקרים שבהם ניכר זיהום משני בכל הקשור להקפדה על ללא גלוטן במקום.

בחלק מסניפי הרשת תוכלו למצוא גם מנות רבות נוספות ללא גלוטן כמו טוסטים בלחם ללא גלוטן, פסטה, נאצ׳וס, חומוס, סלטים ועוד. מחירי המנות נעים בין 32 ל-44 ש״ח לפנקייקים ו48 ש״ח למנת פסטה לל״ג. 

כתובת: התערוכה 3, נמל ת״א. לא כשר, פתוח בשבת.

טלפון: 03-5083611

View this post on Instagram

😳

A post shared by אפרת דלויה (@efrat_deloya) on

23. ברטון קרפרי - אבן גבירול

קשה להאמין שעד לפני שברטון קרפרי פתחו את המקום הנהדר שלהם באבן גבירול, קרפ הכוסמת המושלם שלהם לא היה חלק מחיינו.

מקורו של הקרפ הוא ממחוז בריטני שבצפון מערב צרפת וממש כמו שם במקור, גם הקרפים של ברטון עשויים מבלילת כוסמת נטולת גלוטן אשר נטחנת יום יום על פי מיטב המסורת והם מוכנים על פלטה שאינה באה במגע עם הקרפים המתוקים שמוגשים במקום ואשר מכילים גלוטן.

אז מה אוכלים? הקרפ הקלאסי מכיל גבינת אמנטל, ביצה, עגבנייה, בצל סגול, כוסברה, שום ורוקט (34 ש״ח) והמועדף עלי הוא קרפ טלה וצ׳דר שכולל גבינת אמנטל, צ’דר מעושנת, תרד, בייקון טלה, תפוח אדמה, בצל סגול, שום, חריף ורוקט (44 ש״ח).

עוד אופציה מומלצת בברטון הוא הקרפ סלמון שכולל קרם פרש, בצל ירוק, סלמון מעושן, שפריץ לימון ורוקט (40 ש״ח). עוד בתפריט תוכלו למצוא קינוח טאטין ללא גלוטן שכולל קרם פרש, תפוחים, קרמל מלוח, שקדים פרוסים (30 ש״ח) ולהשלמת החוויה תוכלו ליהנות גם מבירה ברודוג / דאורה / סניצר ללא גלוטן (26 ש״ח).

המקום אף מבצע משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: אבן גבירול 52 ת״א, שדרות וושינגטון 22.

לא כשר, פתוח בשבת.

טלפון: 03-6358221.

שעות פתיחה: א׳-ה׳ ושבת: 12:00-0:00, שישי: 10:00-17:00.

24. גלידת קשיופאה ומנגו - בוזה

אחת הגלידות האהובות עלי בת״א היא גלידה בוזה שמתהדרת לא רק במרקם נהדר וקרמי ולטעמי הוא ברמה אחת מעל כולן, אלא לאחרונה גם החלו להגיש בה גלידות בגביעים ללא גלוטן למי שיבקש זאת.

כל הגלידות בבוזה הן ללא גלוטן פרט לגלידות שהן בהשראת עוגות כמו למשל קראק פאי, עוגת גבינה, ועוגיות חמאה.

בין הטעמים האהובים עלי בגלידה בוזה: קשיופאה, מנגו, קרם בוזה, פיסטוק, וניל, שוקולד.

כתובת: החשמונאים 91 ת״א.

פתוח בשבת. לא כשר.

טלפון: 03-5465295 

25. סאלם בומביי - רח׳ אלנבי

סאלם בומביי, ההודית הותיקה בת״א מגישה מגוון מנות הודיות נאמנות למקור ומכאן שאינן מכילות גלוטן.

מסעדת הפועלים הקטנה, שוכנת בחלל צר וארוך בפינת הרחובות אלנבי ולילינבלום בתל-אביב ותוכלו לצאת ממנה בקלות שבעים ושמחים מבלי לקרוע את הכיס.

הלל, שמגיע מבית הודי אותנטי, ורינה זוגתו הם הבעלים, ויחד שניהם מבשלים בעצמם בכל יום את מנות התפריט ההודי. המנות כוללות תמיד שני סוגי תבשילי עדשים דאל ומוגשות על אורז צהוב. מרבית מאכלי התפריט ב"סלאם בומביי" טבעוניים, אבל במקום ימצאו המעוניינים גם תבשילי עוף. המאכלים המתובלים והטעימים, מוגשים כשלצידם צ'אטני עשבי תיבול ופאפאדם – טורטייה פריכה שעשויה מקמח עדשים.

עוד בתפריט: צ׳יקן קארי, צ׳יקן טיקה, פקורה (קציצת בצל מטוגנת עם זרעי כוסברה ועשבי תיבול טריים), בטטה וואדה (כדורי תפו"א עם זרעי חרדל, כמון וכוסברה, פלפל חריף ועלי קארי טריים) ועוד.

על מנה בשרית תשלמו כאן 44 ש״ח, על מה צמחונית 38 ש״ח ועל שתיה – 8 ש״ח.

כתובת: אלנבי 124 ת״א.

טלפון: 052-4846786

26. אמורה מיו - אבן גבירול, כיכר רבין

אמורה מיו, אחת האיטלקיות הוותיקות והאהובות בת״א פועלת משנת 1989.

התפריט של אמורה מיו מגוון וכולל מנות ראשונות, סלטים, פסטות ובשרים. המסעדה ידידותית לצמחונים, טבעונים ולבעלי רגישות לגלוטן כאשר כל המנות הראשונות (למעט המאפים) הן ללא גלוטן, וכן ניתן להזמין את כל הפסטות בתפריט ללא גלוטן (פרט לרביולי ולניוקי). כמו כן, ניתן לקבל את מרבית הקינוחים – ללא גלוטן.

בין המנות: קרפצ׳יו בקר (52 ש״ח), סלט קפרזה (32 ש״ח), פסטה ציה ג׳ודיטה – ברוטב עגבניות, תרד וגבינת מסקרפונה (62 ש״ח), ריזוטו ציו פבריציו – פטריות שמפיניון, בצל, פרמזן, חמאה ופטרוזיליה (66 ש״ח), פולו אלה גריליה – נתחי פרגית (כ – 330 גרם) במרינדה עשויים על הגריל מוגש עם תפוחי אדמה וסלט ירוק (84 ש״ח) ועוד.

בגזרת הקינוחים תוכלו להתפנק על סמיפרדו שוקולד לבן טובע באספרסו (39 ש״ח) או גנאש שוקולד מריר ומוס שוקולד לבן עם/בלי דובדבנים (39 ש״ח).

כתובת: אבן גבירול 100 ת״א.
 
לא כשר. פתוח בשבת.

טלפון: 03-5244040

פסטה ללא גלוטן. אמורה מיו. צילום: אורלי גונן
פסטה ללא גלוטן. אמורה מיו. צילום: אורלי גונן

27. פיצה, פסטה וקינוח שוקולד - לנדוור

לחובבי הרשתות, קפה לנדוור, שלו מספר סניפים בת״א (הבימה, כיכר רבין, קינג ג׳ורג׳, פלורנטין ובסה״כ 14 סניפים) מציע מספר מנות ללא גלוטן כמו פיצה ללא גלוטן (54-59 ש״ח, תלוי בתוספות), סנדויצ׳ים (החל מ-44 ש״ח לסנדויץ׳ חביתה ועשבי תיבול, 56 ש״ח לסנדויץ׳ רוסטביף חם) קינוח עוגת שוקולד חמה (45 ש״ח) המוגשת עם דקואז אגוזים, קצפת וגלידת וניל.

את הסנדויץ׳, יש לציין, תצטרכו אתם להרכיב בשיטת הלחמניה הארוזה של ׳גרין לייט׳ לצד שאר מרכיבי המנה על צלחת, דבר שמוריד דרמטית את החשש מזיהום משני במנה אך גם מורידה באותה רמה את מידת הכיף בלהרכיב לבד את הארוחה שלכם. לשיקולכם. בגזרת הפיצה, כמו בכל הרשתות שמציעות פיצה ללא גלוטן, גם פה מציינים כי יתכן זיהום משני למרות ההשתדלות בנושא.

עוגת השוקולד שאותה חלקנו – היתה ממש טעימה וכייפית ומדובר במנה גדולה ושווה.

לרשימת הסניפים. חלק מהסניפים כשרים.

View this post on Instagram

ואיך היום שלכם?

A post shared by Dvir Bar – gluten free (@dvirbar) on

28. סלמון וסלט עשבים -ג׳וזף אנד סאנס

כמי שגר מספר שנים בכיכר רבין, נהניתי לא מעט מארוחות הצהריים במסעדונת הקטנה ג׳וזף אנד סאנס שנמצאת ברח׳ פרישמן, בין כיכר מלכי ישראל לאבן גבירול.

במסעדה הקטנה, מגישים מגוון מנות כאשר זו שאני ממליץ עליה היא דג סלמון על הפלנצ׳ה שמוגש עם סלט עשבים ירוק. 

על מנה שכוללת 150 גר׳ דג תשלמו 59 ש״ח ועל מנה של 200 גר׳ תשלמו 69 ש״ח. מדובר בצהריים טעימים, בריאים וקלילים.

המשלוחים במסעדה מתבצעים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: מלכי ישראל 10.

לא כשר. פתוח בשבת.

טלפון: 03-9611141.

שעות פתיחה: א׳-ד׳ ושבת: 11:30-23:30, חמישי עד 1:00, שישי עד 22:00.

View this post on Instagram

חצה את ים סוף

A post shared by Dvir Bar – gluten free (@dvirbar) on

29. אלנה, מלון נורמן

אחד הלוקיישנים היפים ביותר בת״א הוא ללא ספק מלון נורמן שבפינת הרחובות נחמני ואחד העם ובתוכו שוכנת מסעדת אלנה של השף ברק אהרוני.

פרט לארוחת הבוקר שמוגשת במקום עם לחם ללא גלוטן לאלו שיבקשו זאת, ניתן לקבל גם את ההמבורגר המושלם של המסעדה בלחמניה ללא גלוטן (68 ש״ח).

בין מנות התפריט שאינן מכילות גלוטן: אספרגוס צלוי על קרם שקדים לבנים (68 ש״ח), סטייק כרובית בגחלים על קרם עשבים ירוקים, שמן עגבניות שרי, טימין (52 ש״ח), כרוב ממולא על מנגולד וצימוקים שחורים (56 ש״ח), מנה מושלמת של עוף בגריל עם לימונים כבושים, קייל וזיתי קלאמטה (82 ש״ח), דניס שלם צלוי עם שומר מזוגג ביין רוזה ופלפל ורוד (138 ש״ח) ועוד.

מסעדה נהדרת גם לעסקיות צהריים משתלמות וגם לאירועים מיוחדים.

כתובת: נחמני 23 ת״א.

לא כשר.

טלפון: 03-5435400.

30. סלט ויאטנמי ומרק פו - האנוי

לא פשוט למצוא אוכל ויאטנמי אותנטי בת״א אבל מסעדת האנוי שברחוב לילינבלום מציעה את האופציה הקרובה ביותר למקור, אם כי גם זו, מותאמת יותר לחיך הישראלי.

בין המנות נטולות הגלוטן שמוגשות במסעדת האנוי: סלט ויאטנמי קלאסי (36 או 54 ש״ח, תלוי בגודל) שמכיל אטריות צלופן, חסה, נבטים, פרי, בוטנים, פטריות שיטאקי וטופו ותוספת בקר או עוף או שרימפס. מנה נוספת היא דג ים ברוטב למון גראס מלזי (72 ש״ח), באטר צ׳יקן ברוטב מסאלה (62 ש״ח), הברביקיו פורק (66 ש״ח) וגם מנות מרק הפו ניתנות להגשה בגרסה ללא גלוטן (54-58 ש״ח).

כל זאת עד לנסיעת החובה לויאטנאם כמובן.

כתובת: לילינבלום 18 ת״א.

לא כשר. פתוח בשבת.

טלפון: 03-5337962

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

היה חסר לו מתוק. צהריים ספונטנים עם חצי מהצמד "צהריים כמעט ספונטני" @yahavd

A post shared by Dvir Bar – gluten free (@dvirbar) on

31. כריך נהדר - ברד סטורי

מרחק של דקת הליכה מדיזנגוף סנטר נמצאת ברד סטורי שמתפקדת כבית קפה מקסים לעצירה של קפה וארוחה קלילה במהלכו של יום עמוס או במסגרת יום כיף בלב ת״א. 

בתפריט של ברד סטורי תמצאו גם מגוון מנות ראשונות נטולות גלוטן כמו חציל שרוף, לאבנה, סלט עדשים שחורות, גבינת מוצרלה בוראטה (בין 24 ל-32 ש״ח), סלטים וכן סנדויצ׳ים נהדרים שניתן להזמין גם במעין ג׳בטה נהדרת ללא גלוטן כמו למשל ג׳בטה צ׳ומה שמוגשת עם אריסה, טונה, לימון כבוש, ביצה קשה, זיתי קלמטה ותפוח אדמה (49 ש״ח) או כריך רוסטביף נהדר.

כתובת: דיזנגוף 88 ת״א.

לא כשר. פתוח בשבת.

טלפון: 03-5283888

32. גלידה ללא גלוטן - ארטה

אחת הגלידות הכי פופולריות בקרב צליאקים היא גלידת ארטה בנחלת בנימין. שתי עובדות אחראיות לעניין: האחת, מבחר גלידות גדול ומרשים ללא גלוטן, והשניה, כמה פשוט: במקום מגישים את הגלידה בוופל ללא גלוטן אם רק תבקשו כזה, צעד פשוט וקל שהמון גלידריות מעדיפות לוותר עליו וחבל.

טעמי הגלידות והסורבה בארטה שונים ומגוונים ותמצאו שם טעמים כמו וניל עגבניות שרי ושמן זית, סורבה שוקולד מעולה, קרם פיסטוק נדיר, תה ירוק יפני ויש כמובן גלידות טבעוניות.

מומלץ ביותר!

תובת: נחלת בנימין 11.

טלפון03-524-0006

 

33. גלידוניות ועוד מנות ללא גלוטן - באנה

מסעדת באנה שברח׳ נחמני בת״א היא לא רק מסעדה טבעונית נהדרת הממוקמת בלב העיר אלא גם כזו שמציעה מגוון של מנות בריאות ללא גלוטן ללקוחותיה.

בין המנות שתמצאו בתפריט של באנה: גספאצ׳ו עגבניות שרי כתומות, סלט וולקנו עם המון ירקות שורש, נתח דלעת כתומה צלויה, סלט סלק שרוף ואפרסמון בסירופ תפוזים וקרם קשיו (מנה מצוינת), סמודי בול ועוד. בין הקינוחים תמצאו גלידוניות קשיו תוצרת בית, טארט יומי, אגס מזוגג מעל בצק שקדים ועוד.

מחירי המנות נעים בין 38 ל-57 ש״ח והוא אופציה נהדרת לצליאקים שהם גם טבעונים או שסתם מחפשים מנות עם בוסט של בריאות. בצהריים מוגשות במקום עסקיות הכוללות ראשונה במחיר העיקרית.

כתובת: נחמני 36 ת״א.

טלפון: 03-6991566.

קפצתם לת״א בעקבות אחת או יותר מההמלצות? אשמח לקבל תמונות או תיוגים שלכם בפייסבוק או באינסטגרם שלי. נסיעה טובה!

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

כרישה ממולאת. צילום: דביר בר
דביר מבשל

כרישה ממולאת

הקנלוני של הטבע, הלא היא הכרישה, היא אחד הירקות הטעימים למילוי. קבלו מתכון נהדר לכרישה ממולאת ללא גלוטן. מנה נהדרת לשולחן החג שלכם

קרא עוד »
עוגת מסקרפונה. צילום: דביר בר
דביר מבשל

עוגת מסקרפונה

עוגת מסקרפונה היא אחת העוגות השוות להכנה והנהדרות בפשטותן. קבלו מתכון לעוגה נהדרת

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 15 תגובות

  1. כיף לקרוא. אחלה רשימה, ננסה את הפיצה כמובן

    1. דביר בר

      המון תודה! אשמח לשמוע איך היה

  2. תודה על ההמלצות! אשמח לדעת אם יש מקום בתל אביב שמגיש eggs Benedict עם אופציה ללחם ללא גלוטן

    1. דביר בר

      היי קאלה. בשמחה. האמת היא שמעולם לא נתקלתי במקום שמגיש אגס בנדיקט על לחם ללא גלוטן…. אהיה הראשון לפרגן לעסק כזה. אם את מוצאת כזה לפני – אשמח לעדכון!

  3. יש גם מסעדה הודית בנחלת בינימין (moon עם אינני טועה) רוב המנות שם ללא גלוטן.

    1. דביר בר

      היי רועי
      יש בת״א עוד לא מעט מסעדות שמציעות מנות ללא גלוטן, לא הכנסתי את כולן משתי סיבות: האחת, לא הייתי בכולן (ספציפית בזו שאתה מתכוון אליה, כן הייתי, שמה מונאר)
      והשניה: אני ממליץ בבלוג שלי על כאלה שמצאתי שהן לטעמי האישי על סמך חוויות כאלה ואחרות שלי, אבל כמובן שיש עוד

  4. תודה על ההמלצות, חלקן ניסיתי ובהחלט מצוינות ומחכה לנסות את השאר! אשתף שיצא לי לאכול בבית הפנקייק, והמנה בהחלט לא הייתה נקייה מגלוטן. המטבח שם לא מקפיד על סטריליות ולכן הייתי שוקלת להוריד אותם מהרשימה. חוץ מהם שאר המקומות שניסיתי ומופיעים פה באמת מקפידים באופן מצוין.

  5. היי, אחלה רשימה!
    יש לך אולי המלצה להמבורגר איכותי ללא גלוטן? תודה 🙂

    1. דביר בר

      היי דודי
      תודה רבה!
      יש אחלה המבורגר בשם ״אמריקה״ ברח׳ אלנבי בת״א, קרוב לבית הכנסת הגדול. יש להם גם צ׳יפס ללא גלוטן. בתיאבון

  6. פוסט מדהים. תודה.

    1. דביר בר

      המון תודה שחר!

  7. כתבה נהדרת, חלק מהמקומות כבר ביקרתי, כיף שריכזת הרבה מקומות בפוסט אחד. תודה! האם במקרה אתה מכיר מקום לבלות בו אחרי סרט ערב באזור דיזינגוף סנטר? מקום שיש בו אפשרות ללא גלוטן וגם דרינק? תודה מראש

    1. דביר בר

      היי מיכל. תודה על הפירגון! הייתי הולך לסטריטס בקינג ג׳ורג׳. יש להם גם אופציות ללא גלוטן וגם אחלה קוקטיילים ובשעות מסוימות גם האפי אוור. טעים שווה קליל וכייפי

  8. היי, וואו רשימה מרשימה!
    אבל גם בויטרינה וגם בפרוזדור יש אופציות ללא גלוטן והם הרבה יותר טובים מאמריקה..

    1. דביר בר

      היי הדר. תודה רבה!
      יש בעיר יותר אופציות ממה שיש ברשימה הזו שלי אבל כשמה כן היא, הרשימה שלי וההמלצות מתבססות על טעם אישי. לעיתים אני מעדכן את הרשימה. מעצם זה שבויטרינה לא מגישים צ׳יפס שמטוגן בנפרד למיטב ידיעתי, זה לא הופך את המקום לכזה ששווה להכנס להרשימה ולגבי הפרוזדור, מזמן לא הייתי, אצלך בהזדמנות (:

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן