מסעדות ללא גלוטן בתל אביב - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

מסעדות ללא גלוטן בתל אביב

קבלו את רשימת 30 מסעדות ללא גלוטן בתל אביב. שימו לב שבימי הקורונה רובן עובדות בפורמט משלוחים וטייק אווי בלבד

1. גלוטריה - מסעדה ללא גלוטן בצפון ת״א

פותחת את רשימת מסעדות ללא גלוטן בתל אביב, מסעדת גלוטריה, של השף ערן זינו ואשתו יעל, שהם הורים לשתי בנות צליאקיות. המסעדה, ממוקמת היכן שפעל בעבר בית הקפה ״תחנת לחם״ (כמה סימלי) בצפון ת״א – ברח׳ אריה דיסנצ׳יק 5.

גלוטריה, מסעדה שכולה ללא גלוטן, פתוחה מדי יום חול בין השעות 12:00 ועד השעה 21:00. בשישי עד השעה 14:00.

אז מה בתפריט של הגלוטריה? ובכן, התפריט מחולק לקטגוריות ׳קטנים׳, ׳סלט׳, ׳פיצה׳, ׳קערות׳, ׳צלחות׳, ׳תוספות׳ ואיך לא ׳קינוח׳.

בקטנות תמצאו צלחת של לחם וממרחים (טעימים ממש) ב-22 ש״ח, חומוס עדשים צהובות (פאבה) ב-32 ש״ח, מאפה גראטן שורשים (44 ש״ח) ועוד. 

בקטגוריית הסלטים תמצאו סלט חסה מפנק ב-46 ש״ח, סלט ירקות דורה ב-48 ש״ח וסלט סלק, פרי העונה וגבינה ב-54 ש״ח.

בקטגוריית הפיצה (שניתן לקבל גם בגרסה טבעונית עם גבינת קשיו) תמצאו את הפיצה הקלאסית ב-62 ש״ח, פיטה ארטישוק וכדורי מוצרלה (72 ש״ח), פיצה זוקיני, בצלים וגבינת עזים (78 ש״ח) ופיצה פטריות ופרובולונה (76 ש״ח).

ב״קערות״ תוכלו למצוא צלחת קומבו ב-56 ש״ח, מנת שייטל ב-58 ש״ח, עוף מפורק ב-56 ש״ח, ניוקי ב-68 ש״ח, פילה סלמון עטוף באורז מלא ב-86 ש״ח, פילה דג ים וירקות מאודים ב-98 ש״ח, שניצל ופירה ב-65 ש״ח, סינטה ב-105 ש״ח ועוד.

בגזרת הקינוחים תמצאו בגלוריה טארט שזיפים וקרם שקדים, עוגת נמסיס שוקולד, טארט לימון, עוגת גבינה או לחם בננה ופקאן, כל אחת ב-36 ש״ח.

אם אתם בעניין משלוח מהמסעדה, אז תשמחו לדעת שהמסעדה מבצעת משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: אריה דיסנצ׳יק 5, שכונת רביבים, צפון ת״א. לא כשר.

שעות פעילות: א׳-ה׳: 12:00-21:00. שישי עד השעה 14:00. שבת: סגור.

טלפון: 03-6837680.

גלוטריה - מסעדה ללא גלוטן בתל אביב. צילום: דביר בר
שניצל ללא גלוטן. הגלוטריה. צילום: דביר בר

2. בליקמח - מאפיה ללא גלוטן בצפון ת״א

במרץ 2019, נפתחה ברמת החייל מאפיית ״בליקמח״ ששינתה את חוקי המשחק והציבה לראשונה, בתל אביב, מאפיה הפתוחה שישה ימים בשבוע ומאתגרת את עצמה מדי שבוע בהכנת מאפים ללא גלוטן ברמה שלא תבייש מאפיה צרפתית.

מאחורי ״בליקמח״ עומדים בני הזוג והקונדיטורים אורן דגן כפיר ודן דייויס אשר הפעילו בעברם ובמשך שש שנים, מפעל יצרני של מוצרים ללא גלוטן וזו הפעם הראשונה שהשניים פותחים בית קפה שכולו ללא גלוטן, שמאז פתיחתו, הפך לאתר עליה לרגל לצליאקים מכל קצוות הארץ (וגם מחו״ל).

ב״בליקמח״? תמצאו ככרות לחם ובהם לחם צרפתי (17 ש״ח), שאור גרמני (26 ש״ח), אגוזים (26 ש״ח), בריאות (24 ש״ח), זיתי קלמטה (22 ש״ח) וטף חמוציות (26 ש״ח).

ככלל, הלחמים והמאפים מוכנים מתערובות קמחים מקטניות, סיבים תזונתיים, קמחי אורז, טף, קינואה ועוד.

עוד בבליקמח, תמצאו טארט גבינה פירורים, טארט טאטן מסקרפונה, מילפיי וניל קרמל, טארט פטל ושוקולד לבן, עוגת וניל שחורה לצד עוגות ״פשוטות״ יותר כמו עוגות שמרים טריות, עוגות בחושות ומבחר עוגיות כמו נוגטין, פיננסייר, מקרון וסבלה שוקולד ומלח ים (15-149 שקלים).

בבליקמח, נקודת חובה כשמדברים על מסעדות ללא גלוטן בתל אביב, תמצאו גם בגטים, פלוטים של גבינה, פרעצלים ולחמניות, כריכים וכריכוני בוקר, מקלות גבינה לצד מרמלדות, קיפודים של שקדים מקורמלים עם צימוקים ושלל ריבות, ממרחים וטבלאות שוקולד (18-39 שקלים).

כתובת: הברזל 32 ת״א. כשר. למקום שירות משלוחים לכל רחבי הארץ

טלפון: 03-7448666

שעות הפעילות: שני ושלישי: 15:00-8:00, רביעי וחמישי 8:00-19:00, שישי: 7:00-15:00. שבת וראשון: סגור.

מסעדות ללא גלוטן בתל אביב. צילום: דביר בר
מאפים טריים ללא גלוטן. בליקמח. צילום: דביר בר

3. טבעוני וחופשי מגלוטן – VGF

בבית הקפה הקטנטן אשר בשוק לוינסקי שבדרום ת״א, VGF TLV שבבעלות רחלי הר דגן, תוכלו למצוא מגוון מאפי בוקר שמחירם נע בין 15 ל-18 ש״ח לאחד והמגוון לא קטן וכולל מאפינז תפוח/לימון, קינמון/פקאן ושוקולד/תפוז, אגס/וניל ושוקולד/חמאת בוטנים.

עוד במקום תמצאו מוסים אישיים (19 ש״ח), קפה ומאפה ב-27 עד 29 ש״ח, קופסאות עוגיות (42 ש״ח), עוגות בחושות (45 ש״ח), פס ״גבינה״ (75 ש״ח) ועוד. 

חשוב לציין כי מספר הפריטים הנמצאים במקום לא גדול מאד ולעיתים נגמר די מהר.

בעקבות דרישת הלקוחות, החלו רחלי ועדן הר-דגן למכור במקום גם קופסאות אוכל לקחת הביתה או לאכול במקום ובהם מגוון תבשילים מתחלפים כגון פאיית ירקות וכרובית, גאלט בטטה, ״שווארמה״ על קרם פאבה, קוסקוס תירס ועוד. את התבשילים מכינה שמרית דואני, הזכורה בין הייתר מהתכנית ״מאסטר שף״.

המוצרים הנמכרים בחנות מיוצרים כולם במפעל בעל תעודת כשרות של הרבנות ירושלים. 

המקום מבצע משלוחים עד פתח הבית בתקופת הקורונה כמו רבים מבתי העסק הפונים לצליאקים ובכלל.

אם אתם בעניין משלוח מהמקום, אז תשמחו לדעת שבית הקפה מבצע משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: נחלת בנימין 86 ת״א. כשר.

שעות פתיחה: 10:00-24:00. שישי עד 14:30. ראשון מהשעה 16:00. שבת – סגור.

טלפון: 058-5971977

 
טבעוני וחופשי מגלוטן - VGF. צילום: דביר בר מתוך אתר Wheatout
עוגות אישיות בVGF - טבעוני וחופשי מגלוטן. צילום: דביר בר

4. פיצה גראז׳ - פיצה ללא גלוטן בקניון TLV

פיצה גראז׳, מקבוצת פיצריות ברוקלין, ייחודית בכך שבמקביל לפס הפיצות הרגילות שהיא מכינה במקום, היא היחידה שמחזיקה חדר נפרד לחלוטין ובו מקרר ייחודי, כלים נפרדים, כפפות, סינרים וגם תנור פיצות נפרד שכולם נועדו להבטיח שהפיצה ללא גלוטן תוגש בתנאים סטרילים ככל הניתן.

בעלי הפיצריה, ליז וצפריר יצחקי, שלהן ילדה עם צליאק, החליטו להגשים לביתם פנטזיה ולאכול פיצה בפיצריה של ההורים ועבור מטרה זאת, יחד עם הפיציולו ומנהל המקום, רונן גיאת, הם ״הכשירו״ את המקום הנדרש על מנת להכין פיצות ללא גלוטן הנעשות מתערובת של קמחים ובהם גם קמח תמי (אבל לא רק). 

מחירה של הפיצה (מקמח תמי) הוא 52 ש״ח וגודלה הוא מדיום. שני אנשים יוכלו לחלוק את הפיצה הזו בכיף. מחירה של כל תוספת היא 9 ש״ח למגש. הקראסט של הפיצה נהדר. אין מה לעשות, מבצק ותנור פיצה לא יכול לצאת משהו לא טוב.

כשר.

כתובת: חשמונאים 96, ת״א, קניון TLV, קומה מינוס 1

טלפון: 03-9305522

5. נונו - איטלקיה ברמת אביב

בסניף רמת אביב של נונו, תוכלו למצוא סלטים שונים (52-54 ש״ח), מגוון פיצות, החל מפיצה מרגריטה קלאסית ועד פיצה פונגי עם פטריות, פיצה עם סלמי כפרי, פיצה עם עגבניות מדורה, פיצה סלוניקי, פיצה ביאנקה, פיצה סיציליאנית, פיצה תפוחי אדמה ועוד. מחירי הפיצות נעים בין 56-72 ש״ח תלוי בתוספות. אין הבדל במחירי הפיצות בין פיצה עם גלוטן לאלו ללא הגלוטן.

עוד תוכלו למצוא בתפריט מנת פולנטה פטריות (61 ש״ח) ומקרוני רוזה ופרמז׳ן (54 ש״ח).

גם בגזרת הקינוחים תוכלו למצוא בנונו שבמרכז אופנהיימר מנות שוות ובהן עוגת גבינה אפויה (28 ש״ח), מוס שוקולד ושקדים מסוכרים  (27 ש״ח), עוגת שוקולד מופלאה (כך במקור) שמחירה 27 ש״ח לפרוסה, ואפילו בירה דאורה דאם ללא גלוטן (28 ש״ח).

תוכלו גם ליהנות בסניף מכיכרות לחם ללא גלוטן לקחת הביתה (27 ש״ח לכיכר), מארזי בראוניז ללא גלוטן (28 ש״ח), עוגת פס פאדג׳ שוקולד, מארז בורקס גבינה ותפח״א (45 ש״ח בהזמנה מראש) ועוד.

אם אתם בעניין משלוח עד הבית מנונו רמת אביב, אז תשמחו לדעת שהדבר מתאפשר באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: נונו (מיני) רמת אביב: רב אשי 16 רמת אביב (מרכז אופנהיימר). 

שעות פתיחה: מדי יום 7:30-22:00. שבת מהשעה 8:00. לא כשר.

טלפון: 09-8353600

 

לחם ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחם ללא גלוטן בנונו רמת אביב. צילום: דביר בר

6. הקוסם - שלמה המלך קינג ג׳ורג׳

נדמה שאריק רוזנטל, או בשמו המקצועי ״הקוסם״ היה שם מתמיד. את דוכן הפלאפל שלו פתח ב-2001 אבל רק בשנים האחרונות, עם התגברות הדרישה, הוסיף לתפריט המאד רחב ושכבר מזמן לא כולל רק פלאפל, גם פיתות ללא גלוטן (של מאפיית אליס / עידן ללא גלוטן).

למחיר מנת הפלאפל, שעומד על 19 ש״ח, תוסיפו 5 ש״ח על פיתה ללא גלוטן אבל כסוג של ״פיצוי״ ללקוחות הצליאקים שלו שיושבים במקום, מצ׳פר הקוסם במנת אורז אישית ומדובר במנת האורז הטעימה ביותר שאכלתי.

רמת ההפרדה: כשיגיע תורכם ותזמינו פיתה ללא גלוטן, ישאלו אתכם אם יש צורך להחליף כלים ובמידה ותאמרו שכן, העובד יחליף את המלקחיים במיוחד לטובת המנה שלכם. כל מרכיבי המנה כאמור חפים מגלוטן למעט הפיתה והחציל המפורסם של הקוסם שמצופה קמח לבן לפני טיגונו.
מנת הפלאפל כוללת חוץ מהכדורים עצמכם גם סלט ירקות, סלט כרוב, חריף, ממרח שום, מלפפון חמוץ, פטרוזיליה ובצל וכמובן עמבה וטחינה אם רק תבקשו.

ב״הקוסם״ תוכלו ליהנות גם ממנות נוספות בפיתה או בצלחת וגם הן ללא גלוטן כמו דג מרוקאי, שווארמה, חזה עוף, ציפס טייגר קריספי וכמובן, חומוס מושלם.

בשעות הצהריים ובימי שישי ישנו תור ארוך שמשתרך במקום ולכן מומלץ להתאזר בסבלנות.

כתובת: שלמה המלך 1, ת״א. סגור בשבת.

טלפון: 03-5252033

 

7. נאם - פאד סי יו ומאכלים תאילנדים נוספים - מרכז העיר

אוהבי האוכל מהמזרח ושרגישים לגלוטן, נמצאים תמיד בדילמה מאחר וכמות הידע שיש במדינות כמו תאילנד, ויאטנם והודו בנושא גלוטן היא לא רבה למרות שחומרי הגלם בהם נהוג להשתמש בהן, הם הרבה פעמים ללא גלוטן. עם זאת, הרבה מהרטבים האסייתים מכילים גלוטן אשר מעניק להם ברק ואלסטיות.

ב׳נאם׳, המסעדה התאילנדית שפועלת כבר למעלה מחמש שנים בצפון דיזנגוף (וגם בסניף שברחוב קינג ג׳ורג׳ 84), מגישים מגוון מהמנות התאיות המסורתיות בגרסה ללא גלוטן כמו למשל מנת הפלה פאד פט (דג מאודה ברוטב קארי מושלם וחלב קוקוס, 77 ש״ח) או את המנה הזו, פאד סי יו (אטריות אורז רחבות עם בקר או עוף או שרימפס וברוקולי, קריספי שום, בצל ירוק ברוטב פטריות, 65 ש״ח). הקפידו לציין את הרגישות לגלוטן בפני המלצר/ית אם כי גם פה יגידו לכם מיד כי המטבח אינו חף מגלוטן.

אם אתם בעניין משלוח מהמסעדה, אז תשמחו לדעת שהמסעדה מבצעת משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: דיזנגוף 275 ת״א / קינג ג׳ורג׳ 84. לא כשר.

טלפון: 03-6708050 

פתוח 7 ימים בשבוע. 12:00-17:00, 18:00-24:00.

מסעדות ללא גלוטן בתל אביב. צילום: דביר בר
פאד סי יו ללא גלוטן. מסעדת נאם. צילום: דביר בר

8. ארפ׳ס - Arepas ארפה וקצ׳אפה - הרצל דרום העיר

את החבר׳ה שעומדים מאחורי הארפה התל אביבית אני מכיר כבר שנים רבות, עוד מהימים שבהם הם מכרו ארפה בלבד בדוכן קטנטן בשוק האוכל בדיזנגוף סנטר בימי שישי בלבד. עם האוכל (והלקוחות) בא התיאבון והדוכן הפך לדוכן גדול שפועל שישה ימים בשבוע בשוק הכרמל אבל משהו שם לא היה מושלם וכעת נדמה שעם המעבר למיקום החדש, ברח׳ הרצל 77 בת״א, המוצר מוגש כמו שצריך וגם התפריט התרחב והפך לשווה במיוחד.

בתפריט העדכני של ארפה תוכלו למצוא חוץ מארפה גם את החביתה הונצואליאנית העשויה תירס ונקראת קפצ׳אפה, מנות אמפנדס, מנת בוליקסו (כדורי קמח תירס ממולאים גבינה מלוחה), פטקונס, פלטנוס (פלנטיין מתקתק עם גבינה), יוקה מטוגן, שעועית שחורה עם צ׳וריסו ועוד.

ארפה עם בשר, גוואקמולה, שעועית שחורה וגבינה תעלה לכם 36 ש״ח, על קצ׳אפה קלאסית עם גבינה בלבד תשלמו 38 ש״ח (ניתן להזמין גם עם תוספת חזה אווז בתוספת תשלום), ועל בוליקסו תשלמו 24 ש״ח ל-4 יחידות.

המשלוחים מהמסעדה באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 20 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: הרצל 77 ת״א. לא כשר.

טלפון: 073-7367887.

שעות פתיחה: א׳-ה׳ 12:00:24:00, שישי:10:30 עד 16:30. 

9. סטריטס - סלטים נהדרים בלב העיר

הסטריטס הוא אחד מבתי הקפה הכי פופולרים בת״א וגם אחד המקומות האהובים עלי לעבוד בו כשאני צריך להעביר שעתיים עם לפטופ. לסטריטס שני סניפים (קינג ג׳ורג׳ ואבן גבירול) והוא מציע מספר מנות שאינן מכילות גלוטן אם כי גם פה, מזהירים כי המטבח אינו סטרילי ויתכן זיהום משני.

בסטריטס תמצאו החל מסנדויצ׳ים ללא גלוטן (עם חביתה או עוף או סלט ביצים), סלטים נהדרים כמו סלט שגית שעשיר בירקות שורש וגבינת פטה (54 ש״ח), פסטה ללא גלוטן (52 ש״ח) ברוטב אלי אוליו, שמנת פטריות או רוזה, או מנת חזה עוף בעשבי תיבול עם ירקות בתנור, קינואה עדשים וסלט קייל (62 ש״ח) או סלט קינואה עשיר עם רצועות בטטה אפויה (52 ש״ח) שניתן להזמין גם בתוספת עוף בתשלום.

למבקרים בדיזנגוף סנטר זו יופי של תחנה ליהנות מארוחת בוקר כייפית עם לחם ללא גלוטן, ארוחת צהריים עשירה ומשביעה או ארוחת ערב. המקום פתוח 24 שעות והוא לחלוטין עונה על ההגדרה של קפה שכונתי.

אם אתם בעניין משלוח מהמסעדה, אז תשמחו לדעת שהמסעדה מבצעת משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 20 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: קינג ג׳ורג׳ 70 / אבן גבירול 114 ת״א.

פתוח: 24/7.

טלפון: 03-6201070 / 03-5281616
לא כשר. פתוח בשבת.

10. ברטון קרפרי - אבן גבירול

קשה להאמין שעד לפני שברטון קרפרי פתחו את המקום הנהדר שלהם באבן גבירול, קרפ הכוסמת המושלם שלהם לא היה חלק מחיינו.

מקורו של הקרפ הוא ממחוז בריטני שבצפון מערב צרפת וממש כמו שם במקור, גם הקרפים של ברטון עשויים מבלילת כוסמת נטולת גלוטן אשר נטחנת יום יום על פי מיטב המסורת והם מוכנים על פלטה שאינה באה במגע עם הקרפים המתוקים שמוגשים במקום ואשר מכילים גלוטן.

אז מה אוכלים? הקרפ הקלאסי מכיל גבינת אמנטל, ביצה, עגבנייה, בצל סגול, כוסברה, שום ורוקט (34 ש״ח) והמועדף עלי הוא קרפ טלה וצ׳דר שכולל גבינת אמנטל, צ’דר מעושנת, תרד, בייקון טלה, תפוח אדמה, בצל סגול, שום, חריף ורוקט (44 ש״ח).

עוד אופציה מומלצת בברטון הוא הקרפ סלמון שכולל קרם פרש, בצל ירוק, סלמון מעושן, שפריץ לימון ורוקט (40 ש״ח). עוד בתפריט תוכלו למצוא קינוח טאטין ללא גלוטן שכולל קרם פרש, תפוחים, קרמל מלוח, שקדים פרוסים (30 ש״ח) ולהשלמת החוויה תוכלו ליהנות גם מבירה ברודוג / דאורה / סניצר ללא גלוטן (26 ש״ח).

המקום אף מבצע משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: אבן גבירול 52 ת״א, שדרות וושינגטון 22.

לא כשר, פתוח בשבת.

טלפון: 03-6358221.

שעות פתיחה: א׳-ה׳ ושבת: 12:00-0:00, שישי: 10:00-17:00.

11. בית הפנקייק TLV - פנקייק וארוחות בוקר ללא גלוטן

רגע לפני פרוץ הקורונה, נפתחה רשת בית הפנקייק TLV, הסתעפות של רשת הפנקייקים המוכרת והידועה.

לרשת התל אביבית, שני סניפים, האחד בנמל ת״א והשני בכיכר רבין ובהם ישנה מודעות רבה לנושא הללא גלוטן וכן לדברי הבעלים, מתקיימת במקום הקפדה והפרדה ככל הניתן.

בשני הסניפים, ניתן למצוא פנקייקים ללא גלוטן (ללא תוספת תשלום) אשר מוכנים במכשיר נפרד מהמכשיר שבו מוכנים הפנקייקים עם הגלוטן.

מחירי הפנקייקים נעים בין 32 ש״ח לפנקייק עם סירופ מייפל, 42 ש״ח לפנקייק עם פירות העונה, 52 ש״ח לפנקייק אלפחורס ועוד.

עוד בתפריט, סלטים וכן ארוחות בוקר שניתן לקבל בהן גם לחם ללא גלוטן. ארוחת הבוקר כוללת שתי ביצים, מטבלים, סלט אישי, שתיה חמה וקרה ומחירה 62 ש״ח.

המקום אף מבצע משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

שעות פעילות: 8:00-1:00. פתוח בשבת. לא כשר.

כתובת: אבן גבירול 61 ת״א / נמל ת״א.

12. אנסטסיה - לב העיר

בית הקפה הטבעוני אנסטסטיה, הממוקם בפינת הרחובות ריינס ופרישמן בת״א, מציע גם מגוון מנות ללא גלוטן תוך מודעות גבוהה לנושא.

בתפריט תמצאו החל מכריכים בלחם ללא גלוטן כמו כריך חביתת חומוס, לאבנה טבעונית, קרם חצילים מעושן וירקות (39 ש״ח), ״מקושקשת״ עם טופו, בצל סגול, תרד, איולי חמניות וירקות (41 ש״ח) וכלה במנת מסאלה דוסה (44 ש״ח), ריזוטו (56 ש״ח), פאיה דלועים (61 ש״ח) ועוד.

אחת המנות הקלילות והטעימות ללא גלוטן שתמצאו באנסטסיה היא סלט הסובה המכילה אטריות כוסמת, כרובית, שעועית ירוקה, קייל, כרם כוסברה, בצל ירוק, רוקט, ג׳ינג׳ר, קרם קשיו, שמן שומשום וקראבל שקדים מעל (56 ש״ח).

מקום נהדר לטבעונים עם צליאק ובכלל, לכל מי שנושא חומרי גלם בריאים – חשוב להם כשזה מגיע לצלחת.

כתובת: פרישמן 54 ת״א.

טלפון: 03-5290095.

שעות פתיחה: א׳-ה׳: 10:00-22:00. שישי ושבת עד 16:00.

לא כשר, פתוח בשבת.

13. דונטלו - פיצה ללא גלוטן בלב העיר

הפיצה ללא גלוטן של דונטלו מזכירה מאד במרקם שלה את הפיצה של דומינוס ובכלל, פיצות ״רגילות״. היא עבה ונימוכה ומגיעה בגרסה עגולה אישית כמו בתמונה, בניגוד לפיצות הרגילות במקום שנמכרות גם במשולשים.

על מגש אישי בדונטלו תשלמו 40 ש״ח (45 עם שתי תוספות) ומכינים אותה ממשטח קפוא שמסופק לבית עסק בחדר צדדי נפרד, תוך שימוש בכפפות אם רק תבקשו ומכניסים אותה לתנור נפרד מאת הפיצות הרגילות. בתפריט של המקום מצוין שנמכרת במקום גם פסטה ללא גלוטן אולם לא ניסיתי אותה באופן אישי. ניתן להזמין את הפיצה גם במשלוח באיזורי החלוקה של בית העסק בתל אביב.

כתובת: אבן גבירול 123 ת״א (פינת ז׳בוטינסקי). כשרות צהר.

שעות פעילות: א׳-ה׳- 10:30-2:00, שישי עד 17:00. שבת: מוצ״ש עד 2:00

איפה אוכלים פיצה ללא גלוטן. צילום: פייסבוק המסעדה
פיצה דונטלו ללא גלוטן. צילום: דביר בר

14. נונונו Nununu - לחמניית חלב שחורה - הרצל מרכז העיר

בארה״ב היא נקראית שרימפ רול ובישראל: נונונו. הרול (הלחמניה) של השף גיא גמזו (אריא) היא שום דבר שטעמתם ואני מתכוון ללחמניית חלב ללא גלוטן בצבע שחור. כן כן.

יחד עם תמי בן דוד, הלא היא מפתחת קמח תמי, יצר גמזו לחמניה רכה, טעימה שגם נשארת אחידה אחרי שממלאים בה מילוי נדיב ואחרי שטעמתי אותה, אני יכול לספר שהיא ממש מוצלחת!

ומה בתוך הלחמניה? שרימפס קצוץ עם קרם לימון יפני (46 שקלים), בקר מפורק – חזה בקר מבושל אמריקן סטייל (40 שקלים) ויש גם לחמניית הרינג לחובבי הז׳אנר. על לחמניית הללא גלוטן תשלמו תוספת של 4 ש״ח ליחידה. על שתיה קלה ללא הגבלה תשלמו 12 ש״ח. הצ׳יפס במקום מקומח ולכן אסור לצליאקים.

עוד כמה דברים שכדאי לדעת על הלחמניות ללא הגלוטן בנונונו: היא אינה נצרבת על אותה הפלנצ׳ה שעליה נצרבות גם לחמניות רגילות אלא על מחבת נפרדת. 

אם אתם בעניין משלוח מהמסעדה, אז תשמחו לדעת שהמסעדה מבצעת משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 20 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: הרצל 16 ת״א. 

טלפון: 9453111־03, לא כשר, פתוח גם בסופ״ש.

15. דוסה בר - טעים בבן יהודה

אי אפשר לדבר על המלצות ללא גלוטן בתל אביב מבלי לדבר על דוסה, מנה הודית העשויה אורז טחון ומש שחור, חילבה, חומוס הופכת לבין פנקייק לטורטיה, לקרפ אחרי המון עבודה קשה.

בין המנות ב׳דוסה בר׳ שברחו׳ בן יהודה, תמצאו את מסאלה דוסה (עם תפוח אדמה בטר, בצל ותבלינים. מוגש עם צ'אטני קוקוס וסמבר – מרק עדשים אדומות עגבניות ותמרינדי – 42 ש״ח), דוסה כתומה (מסאלה של בטטה, בצל ותבלינים. מוגש עם צ'אטני כתום של גזר קוקוס וסמבר- 42 ש״ח), דוסה כתומה (מסאלה של מנגולד, תרד, תפוח אדמה בלו ליפס, שום וג'ינג'ר. מוגש עם צ'אטני אבוקדו (בעונה), צ'אטני קוקוס ומרק עדשים ירוקות – 52 ש״ח). 

בתפריט של הדוסה בר תמצאו גם דוסה אוטפאם, טאלי (44 ש״ח), סלטים, מרקים וגם קינוחים כמו בנופי (25 ש״ח). המנות מתאימות גם לצליאקים וגם לטבעונים ויש אפילו בירה דאורה שהיא ללא גלוטן (28 ש״ח).

אם אתם בעניין משלוח מהמסעדה, אז תשמחו לדעת שהמסעדה מבצעת משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 20 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: בן יהודה 188 ת״א.

טלפון: 03-6591961

סגור בשישי בערב ובשבת.

View this post on Instagram

Purple rain

A post shared by Dvir Bar – gluten free (@dvirbar) on

16. אמריקה - המבורגר וצ׳יפס באלנבי

אין המון המבורגריות בארץ, לא כל שכן בתל אביב, שמחזיקות צ׳יפסר ובו הן מטגנות אך ורק צ׳יפס. זו אולי אחת משתי הסיבות העיקריות שמסעדת ׳אמריקה׳ שברח׳ אלנבי בת״א וצמודה לבית הכנסת הגדול, הפכה לאטרקציה בקרב צליאקים. הסיבה השניה היא שההמבורגר שלהם, על הלחמניה ללא גלוטן שהם משתמשים, הוא לא פחות ממעולה.

על המבורגר קלאסי תשלמו 45 ש״ח. על צ׳יפס, 12 ש״ח. על סלט קולסלאו, 14 ש״ח. על תוספת גבינה תשלמו עוד 5 ש״ח ועל בייקון – 12 ש״ח.

המסעדה גם מציעה ארוחות עסקיות במחיר 59 ש״ח ו-64 ש״ח הכוללים המבורגר, תוספת ושתיה.

אם אתם בעניין משלוח מהמסעדה, אז תשמחו לדעת שהמסעדה מבצעת משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 20 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: אלנבי 112 ת״א, לא כשר.

טלפון: 03-5280281.

שעות פעילות: מדי יום 12:00-1:00. בחמישי עד 3:00. בשבת עד חצות.

17. באקפיקו - פסטה ללא גלוטן

עם השנים, יותר ויותר מסעדות מגישות פסטה ללא גלוטן אבל זה, כידוע, לא תמיד מספיק. גם צליאקים אוהבים שהתפריט במסעדה בה הם יושבים, מכיל עוד מנות מהן הם יוכלו ליהנות ובאקפיקו הסיציליאנית בנוה צדק היא לגמרי זו.

אז עוד לפני שנגיע לפסטה, נספר שבמסעדה תוכלו למצוא סלט קפרזה עם עגבניות, בזיליקום, מוצרלה בופאלה ובלסמי (42 ש״ח),  קרפצ׳יו מסינטה מיושנת פרוסה עם פרמז'ן וארוגולה שקיבלה בלסמי (56 ש״ח), נתח סלמון עם עגבניות שרי, בצלים ושום ביין לבן וטימין. קרעי תפוח אדמה חרוך. יוגורט סלסה ורדה (88 ש״ח) ומנת עוף מדהימה בשם פולו פולנטה שהיא רבע עוף מפורק מהעצם, פולנטה רכה, בצלי שאלוט, ציר בקר ומרסלה 76 ש״ח).

הפסטה ללא הגלוטן של באקפיקו מבושלת אם תבקשו בסיר נפרד ותוגש לכם עם בולונז שהוא תבשיל ראגו עגל שמתבשל 4 שעות, עשבי תיבול, עגבניות, פרמז'ן (65 ש״ח), או עם רוטב שמפיניון ופורטבלו צרובות בחמאה, שמנת,שמן כמהין, מרווה ואבקת פורצ'יני (64 ש״ח), או עם תבשיל זנב ולחי עגל מבושלים כמה שעות עד שרכים לחלוטין,רוטב על בסיס נוזלי הבישול, שמנת, מרווה, תרד וחמאה (78 ש״ח).

כתובת: שבזי 49 נוה צדק, ת״א.

טלפון: 03-6021111. לא כשר.

שעות פעילות: א׳-ש׳, 17:00-24:00.

18. Shi shi (שי שי) - רול אורז מעולה

דמיינו רול סושי גדול, אבל ממש גדול, כמעט במחצית הגודל של לאפה ומשביע באותה מידה ותקבלו את Shi shi (שי שי), אוכל רְחוב שמאחוריו עומדת שגית, יזמית ובשלנית. הרול של שי שי עשוי מבחוץ אורז ומבפנים דגים/ עוף / בקר / טוֹפוּ / ירקות עם רטבים. החומץ בו משתמשים למנה אינו חומץ אורז ואינו מכיל גלוטן.
במקום תוכלו למצוא גם מנות בקערות כמו סלמון ואורז, אטריות זכוכית משעועית עם חסה ועשבי תיבול, מלפפון, פטריות שיטאקה, פרי העונה ובוטנים, צ'יפס בטטה ובצל מטוגן בתוספת סשימי של סלמון משוח בויניגרט צ'יפוטלה פיקנטי (49 ש״ח) וספיישלים משתנים.

הרול שמותאם לצליאקים נקרא קינג סלמון ומכיל טרטר סלמון עם תפוחי עץ, אבוקדו, מלפפון, סלק, שאלוט פריכים, חסה ושקדים קלויים רוטב צ'ימיצ'ורי אסייתי + רוטב shi-shi (49 ש״ח)

במקום תמצאו גם קינוח מוס שוקולד חלב עם נוגט ושוקולד קראנצ'י וגם שוקולד לבן במיסו קרם פסיפלורה ותותים טריים.

׳שישי׳ הוא יופי של ארוחה בריאה, מהירה, קלילה וכייפית אם אתם באיזור מרכז אבן גבירול. המשלוחים למסעדה באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 20 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: אבן גבירול 33 ת״א. לא כשר.

טלפון: 03-5753737

View this post on Instagram

My lunch

A post shared by Dvir Bar – gluten free (@dvirbar) on

19. מגזינו - קינוחים ללא גלוטן

מסעדת מגזינו התל אביבית מציעה בדומה לנונו ההוד שרונית מגוון פיצות ופסטות ללא גלוטן תוך הקפדה ומודעות לנושא אם כי גם שם, כמו בכל מסעדה, לא מתחייבים לסטריליות של 100 אחוזים כמו רבות מאלו המופיעות כאן ברשימת מסעדות ללא גלוטן בתל אביב.

אלא שגם בגזרת הקינוחים ללא גלוטן מגזינו מפגיזים ותמצאו כאן לסירוגין מוס שוקולד שלצליאקים מוגש ללא שברי עוגיות, קינוח פירות יער שוקולד לבן ופיסטוק בסיס טארט שקדים (מעולה!) ואם יתמזל מזלכם, תגיעו ביום שבו מוגש קינוח פאדג׳ שוקולד. מחירי הקינוחים אחיד: 44 ש״ח.

אם אתם בעניין משלוח מהמסעדה, אז תשמחו לדעת שהמסעדה מבצעת משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 20 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: דרך מנחם בגין 21 ת״א. לא כשר. פתוח בשבת.

טלפון: 03-7570535.

שעות פעילות: א׳-ש׳: 12:00-0:00

20. פלאפל ג׳וני - בנין - רחוב טשרניחובסקי

פלאפל ג׳וני בנין, הידוע גם בכינויו פלאפל טשרניחובסקי הוא גם הפלאפל הוותיק ביותר בין הפלאפליות המגישות פיתה ללא גלוטן.
הפלאפל הוותיק, שנוסד בשנת 1955 וממוקם ממש לפני הפניה לרח׳ אלנבי הסואן, הכניס את הפיתה ללא הגלוטן לתפריט שלו כבר בסוף שנת 2012.
בפלאפל ג׳וני, מאמינים בפשטות ותוכלו למצוא במקום רק פלאפל, אבל כזה של פעם, טוב, טרי ופשוט. כל מנה (19 ש״ח) מכילה חוץ מהכדורים הזהובים גם מריחה של חומוס, מעט סלט, כרוב כבוש ומלפפון חמוץ. אם תרצו, יוסיפו לכם גם חריף, עמבה וטחינה לבקשתכם.
על פיתה ללא גלוטן תוסיפו כאן 4 ש״ח נוספים ושווה להתעכב פה על עניין ההפרדה מאחר והיא מוחלטת. במקום מחזיקים צ׳יפסר נפרד לטיגון כדורי הפלאפל ללא הגלוטן מאחר ובצ׳יפסר הרגיל מטוגן גם הצ׳יפס המקומח ואם תאמרו שיש לכם צליאק, כל המנה שלכם תוכן בכלל בפס נפרד בתוך המטבח ולא רק הכלים יוחלפו אלא כל פריטי המנה ילקחו מתוך כלים נפרדים לחלוטין לרבות הסלטים. מרשים ביותר.
וטיפ: אם תרצו לחסוך את ההמתנה להדלקת הצ׳יפסר להכנת הפלאפל ללא הגלוטן, פשוט תתקשרו למקום מספר דקות לפני כן והם ישמחו להתארגן עד שתגיעו:
03-5255434

כתובת: טשרניחובסקי 2, ת״א.

21. לה לזניה - דיזנגוף

מסעדת לה לזניה היא מהוותיקות המציעות תפריט שלם ללא גלוטן ועל כך אין אלא לומר סחתיין עליכם.

התפריט, כולל מגוון מנות איטלקיות בגרסה ללא גלוטן ובהן לזניה המורכבת מפסטה, רוטב עגבניות עם מוצרלה, רוטב בשמל, פרמז׳ן (65 ש״ח), לזניה פסטו (70 ש״ח), פסטה שמנת ופטריות (69 ש״ח), פטוצ׳יני סלמון מעושן או 4 גבינות (74 ש״ח), ניוקי עם רוטב לבחירה (58 ש״ח), ברוסקטה ללא גלוטן (החל מ-34 ש״ח), פסטה פנה ללא גלוטן (49-74 ש״ח, תלוי בתוספת), פיצה מרגריטה ללא גלוטן (49 ש״ח) או פיצה 4 גבינות (69 ש״ח).

בימי חול וגם בימי שישי עד השעה 17:00, תוכלו למצוא בלה לזניה עסקיות הכוללות מנה ראשונה, סלט ושתיה ב-69 ש״ח ועד 79 ש״ח) וגם בירה ללא גלוטן (26 ש״ח) וקינוחים כמו פנה קוטה או קרם ברולה או עוגת שוקולד ועוד (39 ש״ח).

כתובת: דיזנגוף 177 ת״א. כשר.

טלפון: 03-5230037

שעות פעילות: א׳-ה׳ 11:000-24:00. שישי עד 15:30. מוצ״ש 21:15-24:00.

מסעדות ללא גלוטן בתל אביב. צילום: דביר בר
צילום: עמוד הפייסבוק לה לזניה

22. ג׳ולי אוכל מצרי - שוק הכרמל

הדבר הכי חשוב לדעת כשמדברים על האוכל המיצרי של ג׳ולי הוא שעות הפתיחה של מסעדת הפועלים הקטנה שלה ושל נאוה, ביתה. המסעדה, השוכנת בסמטאות שוק הכרמל, פתוחה מדי יום חול וימי שישי בין 12 גצהריים ועד ארבע בלבד או לפני, במידה והאוכל נגמר מהסירים של ג׳ולי, דבר שאינו שכיח, במיוחד בימי שישי.

אז מה אוכלים אצל ג׳ולי? ארטישוק ממולא, קציצות שום ונענע עם אורז לבן ואפונה, סלט השוק ועוד. התפריט משתנה מיום ליום ובקלות תוכלו למצוא בו סלק ממולא, כרוב ממולא, מג׳דרה ועוד.

על מנה עיקרית ושתי תוספות תשלמו כ-65 ש״ח.

כתובת: מל״ן 42 ת״א. סגור בשבת.

טלפון: 03-5169334

23. טאקו - מקסיקנה

חובבי הטורטיות המקסיקניות ישמחו לדעת שבת״א מוצעות מנות ללא גלוטן בלפחות שלוש מסעדות מקסיקניות כאשר הוותיקה והמוכרת שבהן היא מקסיקנה שלה שני סניפים.

בשני סניפי הרשת אשר בת״א, תוכלו למצוא מנות כמו: נאצ‘וס קון קסו (חטיפי טורטייה תירס עם פיקו דה גאיו, פריחולס, מוצרלה, גווקמולה וסלסה בלנקה) ב-35 ש״ח, שרימפס ברוטב צ‘יפוטלה מעושן, שמנת וחמאה או ברוטב חלפיניו בגריל וליים, שמנת וחמאה (35 ש״ח), צ'ילי קון קרנה,
תבשיל מקסיקני העשוי מבשר בקר, שעועית שחורה, ופלפלים חלפניוס, מוגש על מצע אורז ליים וקצת נאצ‘וס (59 ש״ח) וכמובן מגוון מנות טאקו כמו למשל פויו מולה – פרוסות חזה עוף על הפלאנצ'ה, מולה פובלאנו, גווקמולה, שומשום שחור ושמנת חמוצה על טאקו מתירס כחול ללא גלוטן (55 ש״ח).

המסעדה מבצעת משלוחים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: שרונה מרקט, קלמן מגן 3 ת״א (כשר) / בוגרשוב ת״א (לא כשר) / שוק צפון (כשר).

טלפון: 1700-500-993.

שעות פתיחה: א׳-ה׳ 12:00-22:00, שישי עד 16:00, שבת: סגור.

24. בטשון - דגים ופירות ים

באפריל 2019, הורחבה מה שהיתה עד אז חנות דגים בשם ׳בטשון׳ לכדי חנות דגים ומסעדה הכוללת כ-16 כסאות בר ועוד 2 שולחנות ברח׳ קרליבך 29, מרחק הליכה מקניון האופנה Gindi TLV.

תמורת 50 ש״ח בלבד, תוכלו לקבל יופי של עסקית בבטשון שתכלול דג (שלם או פילטים) ותוספת (תפוחי אדמה קריספים מטוגנים) או סלט.

היתרון לצליאקים: הן תפוחי האדמה והן פירות הים המטוגנים במקום, מקומחים בקמח אורז וקמח תפוחי אדמה והם בלבד. במקום לא נעשה שימוש בקמח רגיל, נכון לכתיבת שורות אלה (זוכרים שהאחריות לבדוק כשאתם מגיעים היא עליכם, כן?).

הדגים בבטשון טעימים ומאחר ומדובר בחנות דגים הם גם סופר טריים, תפוחי האדמה ממכרים, השירות נעים וגם המחירים של השתיה הקלה והיין למי שירצה לשדרג את הארוחה – נעימים בכיס. ממליץ בחום.

כתובת: קרליבך 29 ת״א.

שעות פתיחה: ימים ב׳-ה׳ 9:00-19:00. שבת מ-8:00-17:00. ראשון: סגור.

טלפון: 077-5575315. לא כשר. פתוח בשבת.

מסעדות ללא גלוטן בתל אביב. צילום: דביר בר
קלמרי מטוגן בקמח אורז. ללא גלוטן. מסעדת בטשון. צילום: דביר בר

25. גלידת קשיופאה ומנגו - בוזה

אחת הגלידות האהובות עלי בת״א היא גלידה בוזה שמתהדרת לא רק במרקם נהדר וקרמי ולטעמי הוא ברמה אחת מעל כולן, אלא לאחרונה גם החלו להגיש בה גלידות בגביעים ללא גלוטן למי שיבקש זאת.

כל הגלידות בבוזה הן ללא גלוטן פרט לגלידות שהן בהשראת עוגות כמו למשל קראק פאי, עוגת גבינה, ועוגיות חמאה.

בין הטעמים האהובים עלי בגלידה בוזה: קשיופאה, מנגו, קרם בוזה, פיסטוק, וניל, שוקולד.

כתובת: החשמונאים 91 ת״א.

פתוח בשבת. לא כשר.

טלפון: 03-5465295 

26. סאלם בומביי - רח׳ יהודה הלוי

סאלם בומביי, ההודית הותיקה בת״א מגישה מגוון מנות הודיות נאמנות למקור ומכאן שאינן מכילות גלוטן.

מסעדת הפועלים הקטנה, עברה לא מזמן לכתובת חדשה לא הרחק ממשכנה הקודם ברחוב אלנבי, ותוכלו לצאת ממנה בקלות שבעים ושמחים מבלי לקרוע את הכיס.

הלל, שמגיע מבית הודי אותנטי, ורינה זוגתו הם הבעלים, ויחד שניהם מבשלים בעצמם בכל יום את מנות התפריט ההודי. המנות כוללות תמיד שני סוגי תבשילי עדשים דאל ומוגשות על אורז צהוב. מרבית מאכלי התפריט ב"סלאם בומביי" טבעוניים, אבל במקום ימצאו המעוניינים גם תבשילי עוף. המאכלים המתובלים והטעימים, מוגשים כשלצידם צ'אטני עשבי תיבול ופאפאדם – טורטייה פריכה שעשויה מקמח עדשים.

עוד בתפריט: צ׳יקן קארי, צ׳יקן טיקה, פקורה (קציצת בצל מטוגנת עם זרעי כוסברה ועשבי תיבול טריים), בטטה וואדה (כדורי תפו"א עם זרעי חרדל, כמון וכוסברה, פלפל חריף ועלי קארי טריים) ועוד.

על מנה בשרית תשלמו כאן 44 ש״ח, על מה צמחונית 38 ש״ח ועל שתיה – 8 ש״ח.

כתובת: יהודה הלוי 44 ת״א.

שעות פעילות: מדי יום 12:00-16:00. שישי עד 15:30. שבת: סגור.

טלפון: 052-4846786

27. אמורה מיו - אבן גבירול, כיכר רבין

אמורה מיו, אחת האיטלקיות הוותיקות והאהובות בת״א פועלת משנת 1989.

התפריט של אמורה מיו מגוון וכולל מנות ראשונות, סלטים, פסטות ובשרים. המסעדה ידידותית לצמחונים, טבעונים ולבעלי רגישות לגלוטן כאשר כל המנות הראשונות (למעט המאפים) הן ללא גלוטן, וכן ניתן להזמין את כל הפסטות בתפריט ללא גלוטן (פרט לרביולי ולניוקי). כמו כן, ניתן לקבל את מרבית הקינוחים – ללא גלוטן.

בין המנות: קרפצ׳יו בקר (52 ש״ח), סלט קפרזה (32 ש״ח), פסטה ציה ג׳ודיטה – ברוטב עגבניות, תרד וגבינת מסקרפונה (62 ש״ח), ריזוטו ציו פבריציו – פטריות שמפיניון, בצל, פרמזן, חמאה ופטרוזיליה (66 ש״ח), פולו אלה גריליה – נתחי פרגית (כ – 330 גרם) במרינדה עשויים על הגריל מוגש עם תפוחי אדמה וסלט ירוק (84 ש״ח) ועוד.

בגזרת הקינוחים תוכלו להתפנק על סמיפרדו שוקולד לבן טובע באספרסו (39 ש״ח) או גנאש שוקולד מריר ומוס שוקולד לבן עם/בלי דובדבנים (39 ש״ח).

כתובת: אבן גבירול 100 ת״א.
 
לא כשר. פתוח בשבת.

טלפון: 03-5244040

פסטה ללא גלוטן. אמורה מיו. צילום: אורלי גונן
פסטה ללא גלוטן. אמורה מיו. צילום: אורלי גונן

28. פיצה, פסטה וקינוח שוקולד - לנדוור

לחובבי הרשתות, קפה לנדוור, שלו מספר סניפים בת״א (הבימה, כיכר רבין, קינג ג׳ורג׳, פלורנטין ובסה״כ 14 סניפים) מציע מספר מנות ללא גלוטן כמו פיצה ללא גלוטן (54-59 ש״ח, תלוי בתוספות), סנדויצ׳ים (החל מ-44 ש״ח לסנדויץ׳ חביתה ועשבי תיבול, 56 ש״ח לסנדויץ׳ רוסטביף חם) קינוח עוגת שוקולד חמה (45 ש״ח) המוגשת עם דקואז אגוזים, קצפת וגלידת וניל.

את הסנדויץ׳, יש לציין, תצטרכו אתם להרכיב בשיטת הלחמניה הארוזה של ׳גרין לייט׳ לצד שאר מרכיבי המנה על צלחת, דבר שמוריד דרמטית את החשש מזיהום משני במנה אך גם מורידה באותה רמה את מידת הכיף בלהרכיב לבד את הארוחה שלכם. לשיקולכם. בגזרת הפיצה, כמו בכל הרשתות שמציעות פיצה ללא גלוטן, גם פה מציינים כי יתכן זיהום משני למרות ההשתדלות בנושא.

עוגת השוקולד שאותה חלקנו – היתה ממש טעימה וכייפית ומדובר במנה גדולה ושווה.

לרשימת הסניפים. חלק מהסניפים כשרים.

View this post on Instagram

ואיך היום שלכם?

A post shared by Dvir Bar – gluten free (@dvirbar) on

29. סלמון וסלט עשבים -ג׳וזף אנד סאנס

כמי שגר מספר שנים בכיכר רבין, נהניתי לא מעט מארוחות הצהריים במסעדונת הקטנה ג׳וזף אנד סאנס שנמצאת ברח׳ פרישמן, בין כיכר מלכי ישראל לאבן גבירול.

במסעדה הקטנה, מגישים מגוון מנות כאשר זו שאני ממליץ עליה היא דג סלמון על הפלנצ׳ה שמוגש עם סלט עשבים ירוק. 

על מנה שכוללת 150 גר׳ דג תשלמו 59 ש״ח ועל מנה של 200 גר׳ תשלמו 69 ש״ח. מדובר בצהריים טעימים, בריאים וקלילים.

המשלוחים במסעדה מתבצעים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: מלכי ישראל 10.

לא כשר. פתוח בשבת.

טלפון: 03-9611141.

שעות פתיחה: א׳-ד׳ ושבת: 11:30-23:30, חמישי עד 1:00, שישי עד 22:00.

View this post on Instagram

חצה את ים סוף

A post shared by Dvir Bar – gluten free (@dvirbar) on

30. גלידה ללא גלוטן - ארטה

אחת הגלידות הכי פופולריות בקרב צליאקים היא גלידת ארטה בנחלת בנימין. שתי עובדות אחראיות לעניין: האחת, מבחר גלידות גדול ומרשים ללא גלוטן, והשניה, כמה פשוט: במקום מגישים את הגלידה בוופל ללא גלוטן אם רק תבקשו כזה, צעד פשוט וקל שהמון גלידריות מעדיפות לוותר עליו וחבל.

טעמי הגלידות והסורבה בארטה שונים ומגוונים ותמצאו שם טעמים כמו וניל עגבניות שרי ושמן זית, סורבה שוקולד מעולה, קרם פיסטוק נדיר, תה ירוק יפני ויש כמובן גלידות טבעוניות.

מומלץ ביותר!

תובת: נחלת בנימין 11.

טלפון03-524-0006

 

31. באנה - טבעונית בלב העיר

סוגרת את רשימת מסעדות ללא גלוטן בתל אביב, מסעדת באנה שברח׳ נחמני שהיא לא רק מסעדה טבעונית נהדרת הממוקמת בלב העיר אלא גם כזו שמציעה מגוון של מנות בריאות ללא גלוטן ללקוחותיה.

בין המנות שתמצאו בתפריט של באנה: נתח חציל קלוי עם תבשיל של אפונה צהובה, למון גראס, גזר חריף, טחינה גולמית וכוסברה (58 ש״ח), מנת עגבניות טריות וצלויות עם קינואה עשבי תיבול, טחינה וזעתר (48 ש״ח), סקל שרוף עם פרי העונה עלי סלנובה וקרם קשיו וסירופ תות (34 ש״ח), פטריות פורטבלו צלויות על קרם ערמונים, אגוז מוסקט ואגוזי מלך (64 ש״ח) ועוד.

במקום פועלת גם מעדניה עם מגוון מוצרים לקחת הביתה ובהם כיכר לחם ללא גלוטן (קילו וחצי) במחיר 60 ש״ח, ממרח שמנת קשיו בתוספת פלפל קלוי (29 ש״ח) ועוד.

המשלוחים במסעדה מתבצעים באמצעות אפליקציית Wolt (קוד קופון להנחה למזמינים בפעם הראשונה: במידה ותקלידו Dvirbar בעמוד תשלום ההזמנה, תזכו בהנחה של 30 ש״ח). להורדת האפליקציה ולמימוש ההטבה, לחצו כאן.

כתובת: נחמני 36 ת״א.

טלפון: 03-6991566.

קפצתם לת״א בעקבות אחת או יותר מההמלצות? אשמח לקבל תמונות או תיוגים שלכם בפייסבוק או באינסטגרם שלי. נסיעה טובה!

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

סיגר טורטיה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מארח

סיגר טורטיה ללא גלוטן

סיגר טורטיה הוא כל הדברים שהייתם רוצים במנה אחת: קריספי, טעים בטירוף, קל להכנה ושגם ילדים וגם מבוגרים יעופו עליו

קרא עוד »
קסדיה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מארח

קסדיה ללא גלוטן

קסדיה היא אחת המנות הכי פופולריות במקסיקו ובזכות טורטיות תירס ללא גלוטן, תוכלו גם אתם להכין בבית קסדיה ללא גלוטן. דביר בר מסביר שלב אחר שלב

קרא עוד »
ניוקי קפרזה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מארח

ניוקי קפרזה ללא גלוטן

ניוקי קפרזה ללא גלוטן היא המאפה הכי טעים שאתם (עדיין) לא מכירים. דביר בר עם המתכון שמשלב שתי קלאסיקות איטלקיות, שלב אחר שלב

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 24 תגובות

  1. כיף לקרוא. אחלה רשימה, ננסה את הפיצה כמובן

    1. דביר בר

      המון תודה! אשמח לשמוע איך היה

    2. הי..
      האם אתה מכיר מסעדת סושי בתל אביב הפתוחה בשבת ומגישה מנות ללא גלוטן?

      1. דביר בר

        היי אילן. יש מספר מסעדות שפועלות בת״א ומתיימרות להגיש סושי ללא גלוטן אבל מבדיקה שלי, לאף אחת מהן אין פס הכנה במטבח שהוא ייעודי ללא גלוטן לרבות סכינים וכלים נוספים

  2. תודה על ההמלצות! אשמח לדעת אם יש מקום בתל אביב שמגיש eggs Benedict עם אופציה ללחם ללא גלוטן

    1. דביר בר

      היי קאלה. בשמחה. האמת היא שמעולם לא נתקלתי במקום שמגיש אגס בנדיקט על לחם ללא גלוטן…. אהיה הראשון לפרגן לעסק כזה. אם את מוצאת כזה לפני – אשמח לעדכון!

  3. יש גם מסעדה הודית בנחלת בינימין (moon עם אינני טועה) רוב המנות שם ללא גלוטן.

    1. דביר בר

      היי רועי
      יש בת״א עוד לא מעט מסעדות שמציעות מנות ללא גלוטן, לא הכנסתי את כולן משתי סיבות: האחת, לא הייתי בכולן (ספציפית בזו שאתה מתכוון אליה, כן הייתי, שמה מונאר)
      והשניה: אני ממליץ בבלוג שלי על כאלה שמצאתי שהן לטעמי האישי על סמך חוויות כאלה ואחרות שלי, אבל כמובן שיש עוד

  4. תודה על ההמלצות, חלקן ניסיתי ובהחלט מצוינות ומחכה לנסות את השאר! אשתף שיצא לי לאכול בבית הפנקייק, והמנה בהחלט לא הייתה נקייה מגלוטן. המטבח שם לא מקפיד על סטריליות ולכן הייתי שוקלת להוריד אותם מהרשימה. חוץ מהם שאר המקומות שניסיתי ומופיעים פה באמת מקפידים באופן מצוין.

  5. היי, אחלה רשימה!
    יש לך אולי המלצה להמבורגר איכותי ללא גלוטן? תודה 🙂

    1. דביר בר

      היי דודי
      תודה רבה!
      יש אחלה המבורגר בשם ״אמריקה״ ברח׳ אלנבי בת״א, קרוב לבית הכנסת הגדול. יש להם גם צ׳יפס ללא גלוטן. בתיאבון

  6. פוסט מדהים. תודה.

    1. דביר בר

      המון תודה שחר!

  7. כתבה נהדרת, חלק מהמקומות כבר ביקרתי, כיף שריכזת הרבה מקומות בפוסט אחד. תודה! האם במקרה אתה מכיר מקום לבלות בו אחרי סרט ערב באזור דיזינגוף סנטר? מקום שיש בו אפשרות ללא גלוטן וגם דרינק? תודה מראש

    1. דביר בר

      היי מיכל. תודה על הפירגון! הייתי הולך לסטריטס בקינג ג׳ורג׳. יש להם גם אופציות ללא גלוטן וגם אחלה קוקטיילים ובשעות מסוימות גם האפי אוור. טעים שווה קליל וכייפי

  8. היי, וואו רשימה מרשימה!
    אבל גם בויטרינה וגם בפרוזדור יש אופציות ללא גלוטן והם הרבה יותר טובים מאמריקה..

    1. דביר בר

      היי הדר. תודה רבה!
      יש בעיר יותר אופציות ממה שיש ברשימה הזו שלי אבל כשמה כן היא, הרשימה שלי וההמלצות מתבססות על טעם אישי. לעיתים אני מעדכן את הרשימה. מעצם זה שבויטרינה לא מגישים צ׳יפס שמטוגן בנפרד למיטב ידיעתי, זה לא הופך את המקום לכזה ששווה להכנס להרשימה ולגבי הפרוזדור, מזמן לא הייתי, אצלך בהזדמנות (:

  9. דביר, עשית עבודה היקפית ומסודרת. כל הכבוד ותבורך 🙂

  10. הי דביר, רשימה נהדרת ויעילה. תודה רבה!!
    ניעזר בה בהחלט!

    1. חוויה אישית לא טובה של אכילה בטאיזו בתור צליאקי, כשהמלצרית ומנהל המשמרת לא ידעו שצליאקי לא יכול לאכול אוכל שמטוגן בשמן שעשו בו גלוטן ואחרי שהבהרתי להם את זה הגדילו לעשות והמליצו לי לא לאכול שם שום דבר שנגע בפלנצ'ה (שזה רוב המנות). בקיצור לצליאקים לא מומלץ בכלל.

  11. וואו דביר, עושה עבודת קודש! אמיתי, שימחת אחי:)

    1. דביר בר

      איזה כיף לקרוא!!

  12. רשימה מעולה ומקיפה, תודה רבה, אם תעשה בדיוק כזה אבל מעבר לירקון- בכלל מעולה 🙂 חס וחלילה לא יותר מידי רחוק… רמהש הרצליה וכו.

    1. דביר בר

      היי טל. בינתיים כמות העסקים שנסגרת היא לא קטנה. נחכה עד שוך הקורונה ותוצאותיה וננסה להרכיב רשימה כזו לאזור השרון אם כי היא לא מאד גדולה

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן