מלבי ענבים - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

מלבי ענבים

הקינוח הכי ישראלי שיש מקבל טוויסט פירותי טעים שילדים יאהבו במיוחד

הרעיון למתכון הזה של מלבי ענבים קרה כמעט בטעות. מי שמכיר אותי יודע שאחד מחבריי הטובים הוא השף עומר מילר. באחד מהימים שבהם היה מילר השף של מסעדת ״חדר האוכל״, זרקתי לחלל האוויר רעיון לקינוח מלבי ענבים. מילר לא נבהל וכעבור מספר ימים, הופיע הקינוח כספיישל חד פעמי במסעדה ובינינו: מי לא אוהב מלבי וענבים? 

הטוויסט למתכון הזה נוצר במיוחד נוכח העובדה שפונים אלי הורים רבים דרך עמוד הפייסבוק של הבלוג ומחפשים מתכונים שיהיו גם קלים, גם טעימים וגם כאלה שהילדים שלהם יאהבו אלא שילדים רבים לא אוהבים מי ורדים ולכן החלטתי להחליף את מי הורדים במתכון גם במיץ ענבים וגם בענבים טריים, מה שהופך את המתכון הזה למרענן הרשמי של קיץ 2019!

אז שנתחיל במתכון?

מלבי ענבים. צילום: דביר בר

המצרכים עבור תבנית בגודל 30X30 ס״מ.

מיכל שמנת מתוקה להקצפת קרם וניל 37% מסדרת השף הלבן של תנובה – 250 מ״ל.

3 כוסות חלב תנובה (כ-600 גר׳).

8 כפות קורנפלור (100 גר׳)

כוס ענבים טריים (100 גר׳).

שליש כוס סוכר (100 גר׳).

6-7 כפות של מיץ ענבים (כ-100 גר׳).

המצרכים למלבי ענבים. צילום: דביר בר
קינוח קייצי מושלם. ענבים. צילום: דביר בר
קינוח קייצי מושלם. ענבים. צילום: דביר בר

אופן ההכנה למלבי ענבים:

שלב א׳: בקערה גבוהה, נשפוך כוס חלב אחת מתוך שלוש הכוסות שבמתכון ואליה נצרף את הקורנפלור. בעזרת מטרפה ידנית, נטרוף היטב את את שני המרכיבים עד להטמעה מלאה של הקונרפלור בחלב כך שלא ישארו גושי קורנפלור כלל. אין דבר פחות נעים מאשר לאכול מלבי ולהרגיש לפתע גרגירי קורנפלור. פעולת הערבוב בין השניים תיקח לא יותר מדקה אחת.

שלב ב׳: נניח סיר בינוני על הכיריים על חום בינוני ובסיר נשים את שתי כוסות החלב שנותרו, את הסוכר, את השמנת המתוקה להקצפת קרם וניל ונערבב אותם במשך כדקה עד שהסוכר יימס בנוזלים. בשלב זה, נוסיף את תכולת הקערה שבסעיף א׳ (החלב שבו הקורנפלור) ונחבר בין המרכיבים כאשר אנחנו בוחשים בקצב אחיד (לא מהיר) כל הזמן את תכולת הסיר ללא הפסקה כדי לוודא שהנוזלים לא ידבקו לנו לדפנות הסיר.

שימו לב: שלב הסמכת המלכי לוקח כשלוש דקות במהלכן כאמור עלינו לבחוש כל הזמן את תכולת הסיר שעל הכיריים. בדיוק בשניה שתחשבו שעשיתם משהו לא בסדר ושהמלבי שלכם לא יסמיך, הוא יסמיך וזה יקרה נורא מהר ובצורה מאד מורגשת גם בעין וגם בזמן הבחישה.

מיד כשאתם שמים לב שהנוזלים בסיר התגבשו והפכו סמיכים בצורה ברורה, כבו את האש והסירו את הסיר מן הכיריים. אם תשאירו את הסיר על הכיריים, פעולת הבישול למעשה תמשיך כתוצאה מהחום שנפלט מהברזל שמרכיב את הכיריים.

מערבבים היטב עד הסמכה. מלבי. צילום: דביר בר

כעת, כשהסיר מלא במלבי חם, סמיך ומבעבע, נשפוך אותו לתבנית משפחתית או לכוסות אישיות (המתכון מתאים לכ-8 כוסות אישיות).

נמתח על התבנית ובה המלבי החם ניילון נצמד ונצמיד אותו בעזרת הידיים למלבי עצמו, דבר שיסייע במניעת היווצרות קרום על המלבי.

את התבנית ובה המלבי המכוסה ניילון נצמד נכניס למקרר ל-3 שעות ומעלה. כעבור שלוש שעות, כשהמלבי כבר לא חם, ניתן לקשט בחצאי ענבים טריים, פיסטוקים קלופים קצוצים מרוסקים, ובמיץ הענבים שלנו עד לכיסוי פני המלבי.

מגישים קר עם מספר כפות כמספר הסועדים ונהנים יחד מקינוח משפחתי שכולם אוהבים.

הכנתם בבית מלבי ענבים? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

* המתכון בשיתוף השף לבן – תנובה.

מלבי ענבים. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. ענבל

    מיץ ענבים רגיל? כלומר לקנות בקבוק מיץ?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ענבל, אכן כן. נכון, זה יוצא נוזלי כמו המיץ ולכן שני טיפים: אפשר לצנן את זה מעט לפני ההגשה ואפשר גם לבשל ל-2 דקות את המיץ עם חצי כפית אבקת פודינג וניל מה שיסמיך את המיץ ואז מצננים אותו מעט ושופכים וזה יתמצק לכדי ג׳לי למי שאוהב מרקם של ג׳לי על ג׳לי

  2. יעל

    תודה על המתכון הקליל והטעים. לא הספקתי לצלם את המלבי לפני שחוסל 😉

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי יעל. איזה כיף לקרוא!!! פעם הבאה לא לשכוח לצלם ((:
      דביר

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן