מוצרים ללא גלוטן - אוקטובר 2018 - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

מוצרים ללא גלוטן – אוקטובר 2018

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קמח תירס מושלם לטורטיות, פסטה וואו, קנלוני שרק מחכה שיביאו אותו לארץ ועוגיות מלוחות ממכרות. אחרי הפוסט של החודש שעבר, קבלו את סקירת המוצרים החודשית שלי שבה אעדכן על כל מה ששווה 

1. גלילוניות בטעמי פיסטוק, תות וטירימיסו ללא גלוטן - Balila

אחת ה״בעיות״ בתחום ייבוא המוצרים ללא הגלוטן היא שמאחר ומדובר בקהל שנאמד באחוז או שניים מהאוכלוסיה, יבואנים של מוצרים ללא גלוטן לא ששים לייבא כל מוצר וגם כאשר הם מייבאים, הם יבחרו במוצרים בעלי טעמים פופולרים כמו שוקולד למשל, שלרוב ימכרו יותר מאשר טעמים.

זו כנראה הסיבה שאין מה לחכות יותר מדי לראות את המוצר Corn tube (צינוריות תירס) של חברת Balila הבריטית שמיוצר בטעמים כמו תות, קרם טירימיסו, פיסטוק, חלב קוקוס, אגוזים וכמובן שוקולד וקקאו.

חברת Balila (שמייצרת את החטיף בסלובקיה), מקפידה על ייצור מוצרים מקמח תירס ללא חומרים משמרים, מרכיבים מלאכותיים ואפילו אריזת החטיף שלהם מתכלה וידידותית לסביבה. חפיסה גדולה ובה 48 ״גלילוניות״ עולה בבריטניה 12 יורו.

ועד שמוצרי בלילה יגיעו ארצה, לנו יש את גלונינות השוקולד של רול (דגש גן שמואל) ואת אלו במילוי הקרם האגוזים הנהדרות של חברת עלמה.

חטיף גליליות פיסטוק ללא גלוטן. אתר wheatout.co.il
בלילה. גלילוניות בטעמים ללא גלוטן. צילום: יח״צ

2. קמח תירס לבן - Minsa

ידוע שרבים מאד מהמוצרים ללא גלוטן עשויים קמח תירס או עמילן תירס ובכלל, לתירס משקל רב בעולם תחליפי החיטה.

אלא שבעוד רבים משתמשים בקמח התירס הצהוב שנמכר במרכולים, חשוב לדעת שיש מתכונים שיצליחו הרבה יותר אם תשתמשו בקמח תירס לבן מיוחד, שבמקור מגיע אלינו ממקסיקו ושמו Minsa.

כבר פעמיים שהשתמשתי בקמח Minsa הלבן במתכונים באתר, פעם אחת במתכון הנהדר לטורטיות, ופעם שניה במתכון לקובה סלק. הקמח הלבן הזה, טחון דק יותר מקמח התירס הצהוב הנמכר ברשתות השיווק והמרקם שלו מאפשר קבלת בצק נכון הרבה יותר להכנת מאכלים שונים עם מרקם בצקי טעים ונח לעבודה.

הקמח מיוצר בשיטת ייצור מקורית מקסיקנית והוא טחון דק ומתאים גם להסמכת מאכלים, לבישול, טיגון ואפייה ומכיל גרעיני תירס לבן. הקמח מכיל גם חלבון וסיבים תזונתיים והוא כשר פרווה בהשגחת UO ובאישור הרבנות הראשית לישראל ובד”צ בית יוסף.

מקומות נוספים בהם תוכלו להשיג קמח תירס לבן: הדוכן התאילנדי בשוק הכרמל (וגם בחנות תבליני כחלני ברח׳ יום טוב ליד הפינה עם רח׳ מל״ן בת״א), ואם אתם מחולון, תוכלו למצוא את הקמח במפעל טרס פזוס ברח׳ המרכבה 73. מותג נוסף של קמח תירס לבן שמשווק בארץ הוא pan אך הוא פחות מתאים להכנת טורטיות.

במיוחד לגולשי האתר שלי, ישנה הנחה של שבעה אחוזים לאלו שיבחרו לרכוש את הקמח הלבן מסוג Minsa באתר המתמחה במוצרים ללא גלוטן. למימוש ההטבה/ההנחה, רשמו את קוד הקופון Wheatout במקום המתאים ברגע התשלום בעמוד סל המוצרים באתר. לרכישה, לחצו כאן.

קמח minsa ללא גלוטן להכנת טורטיות. אתר wheatout.co.il
קמח Minsa תירס לבן ללא גלוטן

3. פסטה ללא גלוטן - La Molisana

ישנם מאכלים ללא גלוטן שכאני טועם בפעם הראשונה, אני ממהר לבדוק שוב שלא אכלתי בטעות משהו עם גלוטן מרוב שהם טעימים ודומים למקור (זכרו שכשהייתי ילד לפני המון שנים ולא היו תחליפים ללא גלוטן, ״גנבתי״ לא מעט גלוטן – תוכלו לקרוא עוד על זה בעמוד האודות שלי).

התחושה הזו של מוצר שדומה בטירוף למקור קרתה לי בפעם הראשונה שאכלתי את פסטה La Molisana. מדובר בפסטה איטלקית יבשה שמיוצרת על ידי מפעל משפחתי שמייצר פסטה שנים רבות וכחלק מהפתחות החברה, היא החלה לייצר בשנים האחרונות פסטה העשויה משילוב של אורז מלא, קינואה ותירס.

הפסטה מגיעה למרקם ״אל דנטה״ ומחזיקה את הרוטב כמו פסטה קלאסית. 

הפסטה הנהדרת הזו משווקת בישראל על ידי חברת רסטרטו אשר גם מוכרת את הפסטה באתר שלה. הפסטה גם משווקת ברשתות ספייסס ואניס וגם בחנויות מזון מתמחות בת״א (שוק הנמל, מרקטו, לה פרומז׳רי ועוד), גני תקווה, הוד השרון, קרית אונו, כפר שמריהו והרצליה ומחירה נע סביב 15 ש״ח לחבילה.

סדרת הפסטות כוללת – ספגטי, פסטה פנה ופסטה פוזילי.

לרכישה באתר רסטרטו.

פסטה ללא גלוטן La Molisana
La Molisana. פסטה ללא גלוטן של ריסטרטו

4. וופל Stroop של חברת Vrij

חברים נוסעים להולנד ואתם לא יודעים מה לבקש מהם? בקשו Stroop wafels, מוצר הולנדי ותיק שהוא למעשה וופל קריספי לעיס בטעמי קרמל מהסירופ שעוטף אותו. 

בעולם, ובמיוחד בהולנד, קיימים כבר מספר יצרנים המייצרים את המוצר בגרסה ללא גלוטן ובהם חברת bestbakeries, חברת swoffle שגם מייצרת גרסאות של המוצר בטעמי וניל צרפתי וושוקולד מריר וחברות נוספות כמו lieke is vrij.

אחד המוצלחים שבהם הוא של חברת AH Vrij ההולנדית אשר מייצרת מוצרים נוספים ללא גלוטן כמו לחמים, עוגיות ועוגות.

המוצר, עשוי קני סוכר, קמח אורז ותורמוס, עמילן תפו״א ותירס, שמן קוקוס, סירופ גלוקוז, קינמון, ביצה, אבקת חלבון ועוד. מחירו בהולנד 3 יורו לחבילה בת 8 יחידות (סה״כ 240 גרם).

בהמשך אפרסם כאן באתר מתכון להכנת המוצר בגרסה בייתית, סבלנות.

stroopwafels ללא גלוטן
צילום: יחסי ציבור

5. מוצרים נהדרים ללא גלוטן של שרהל׳ה

ההמלצה הזו היא לא למוצר חדש אלא על מנת לספר על ההתרחבות הדי מרשימה יש לומר של מאפיית שרהל׳ה אשר מייצרת מאפים וקינוחים ללא גלוטן עם תקן GMP.

מה שהחל כמאפית בוטיק קטנה ובייתית, הפך במהלך השנים למפעל גדול המייצר עשרות מוצרים ללא גלוטן, חלקם גם ללא ביצים וללא סוכר עבור מותגים רבים, בתי מלון, מסעדות, מעדניות, סופרים ואיפה לא. לשרהל׳ה עצמה יש צליאק שאובחן בגיל מאוחר יחסית ובשיחה עימה היא סיפרה לי שהיה לה חשוב שהמוצרים שהיא תייצר ללא גלוטן יהיו ברמה הן מבחינת חומרי הגלם והן מבחינת טעם ומרקם.

את המוצרים של שרהל׳ה היא מייצרת מתערובות קמח שהיא טוחנת בעצמה, החל מקמחי אורז, עדשים, כוסמת ועוד.

בין שלל מוצרי החברה: לחם כפרי ללא שמן ביצים וסויה שעשוי גרעיני כוסמת שנטחנו באבני רחיים ומכילים פשתן, גרעיני דלעת ועמילן תירס, סמבוסק מבצק שמרים ממולא בחומוס או תפוחי אדמה ובצל מטוגן (או פטריות ובצל מטוגן), עוגת גבינה פירורים שנמכרת גם בורסיה עם וגם בורסיה בלי סוכר, רולדת שוקולד ללא סוכר או לקטוז (פרווה) ומכילה מוס שוקולד עטוף בצק רולדה ומצופה שוקולד.

עוד בין מוצרי החברה, עוגיות ריבה, מקלות מלוחים, עוגיות מזרחיות (סטייל עבאדי) בשומשום וקצח, עוגיות חלבה, עוגיות גרנולה, משטחי פיצה, פאי תפוחים, לחמניות, נשיקות מרנג, עוגות בחושות ועוד.

את המוצרים הנהדרים של שרהל׳ה תוכלו למצוא במרכולים השונים, בחנויות הטבע ובנקודות המכירה באתר.

מוצרי שרל׳ה. צילום: דביר בר
עוגיות ללא גלוטן. שרל׳ה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
שרל׳ה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

6. קנלוני של San Remo

אחד הדברים שאני הכי אוהב לעשות זה לשוטט באינרטנט ולגלות מוצרים ללא גלוטן, חדשים כישנים. מוצרי חברת סן רמו אינם חדשים אך מגוונים מאד ואין אלא לקוות שהם יגיעו ארצה ביום מן הימים. 

אבל שלא נתבלבל, בעוד ששם החברה היא על שם עיר הנמצאת על חוף הים של ליגוריה שבצפון איטליה, הרי שהחברה עצמה ומוצריה, מיוצרים באוסטרליה.

כמו כל חברות הפסטה, גם סן רמו החלה לייצר ליין מוצרים ללא גלוטן בשנים האחרונות ובהן פטוצ׳יני, קנלוני, דפי לזניה, פנה, ספירלה ועוד. גם מרכיבי הפסטה משתנים ונעים בין תירס לבין עדשים, כוסמת, אורז חום ועוד.

מתי יגיע המוצר לישראל? שאלה טובה.

עדיין לא קראתם את המלצות החודש שעבר? לחצו כאן.

קנלוני של רן רמו. צילום: יח״צ

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

דביר מבשל

בורקס דפי אורז

בורקס דפי אורז הוא לא רק ללא גלוטן, אלא גם ללא כמויות השמן. כך תכינו אותו בקלות בבית

קרא עוד »

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן