מוצרים חדשים ללא גלוטן - פברואר 2019 - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

מוצרים חדשים ללא גלוטן – פברואר 2019

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תבלינים מעולים ללא גלוטן, טעמים חדשים לוופלים של ״עלמה״, רוטב סויה חדש ללא גלוטן מגיע לישראל, חטיפי בריאות מצוינים וגם איך משטח הפיצה החדש של שר? בדקתי את כולם במיוחד עבורכם

1. בסיסי פיצה של Schar - קל ונח

ממש רגע לפני שטסתי לארה״ב לקראת לידת התאומים של בעלי ושלי, עוד הספקתי לספר לכם ממש כאן, שבחודשים הקרובים יגיעו לישראל בסיסי הפיצה של Schar.

אז הנה זה קורה. בחודש האחרון החלה ההפצה של המוצר אשר מכיל כ-2 מגשי פיצה אישיים, כל אחד במשקל 150 גר׳ ובסה״כ 300 גר׳ למארז. עלות המארז לצרכן היא  כ-39.90 ש״ח. בסיסי הפיצה עצמם, אינם מכילים מוצרי חלב או ביצים והם מכילים מים,  עמילן תירס, עמילן תפו״א, שמן חמניות, קמח אורז, סירופ אורז, שמרים, מלח, סיבים ועוד.

מיד כשהגיע המוצר לארץ, קיבלתי אותו להתנסות והתוצאה היתה מפתיעה מאד. הבסיסים, שמגיעים באריזת וואקום ואינם צריכים קירור או הקפאה, היו בדיוק בעובי הנכון. הוספתי עליהם רוטב עגבניות, זיתים, בצל וגבינה והכנסתי את המשטח לתנור בדיוק לפי ההוראות שעל האריזה (210 מעלות ל-10 דקות) והתוצאה היתה לא פחות ממצוינת. הפיצה היתה קריספית, טעימה וכייפית והתחסלה בתוך דקות. יופי של מוצר שלמרות מחירו, חוסך לנו זמן יקר בהכנת בצק פיצה בכל פעם מחדש, התפחה ועוד. מדובר בפתרון קל ונח למי שהגיע הביתה ורוצה לשבת לאכול פיצה בתוך 10 דקות בדיוק.

להשיג ברשתות השיווק ובחנויות הטבע.

פיצה ללא גלוטן של schar. צילום: דביר בר

2. תערובות תבלינים ללא גלוטן - התבלינים של איילת

לתבלינים של איילת נחשפתי לראשונה בבלוג המעולה של עז תלם אך בפייסבוק מצאתי עוד ועוד המלצות של לקוחות שסיפרו על תערובות התבלינים המיוחדות. כמובן שהדבר הראשון שעולה אצלנו הצליאקים בראש היא השאלה עד כמה באמת התבלינים נקיים מגלוטן, אז כמובן שפניתי לאיילת ושאלתי.

אז תשמחו לשמוע כי התבלינים מיוצרים בקו ייצור ייחודי עבור איילת במפעל של נווה התבלין בנתניה. איילת גם סיפרה שאחת לתקופה היא מקפידה לשלוח דוגמאות של התערובות למעבדה מיקרוביולוגית על מנת לבדוק נוכחות גלוטן, ולדבריה, התוצאות תמיד יוצאות פחות מ 5PPM). 

אז אחרי כל ההקדמות, קיבלתי להתנסות בכמה מתערובות המיוחדות של איילת שהסתבר שהן גם טעימות מאד. בין התערובות תמצאו למשל את ״הקציצות של ניסים״ שמכילות פפריקה, כמון, אגוז מוסקט, פלפל שחור ואנגלי, שום ומעט עלי שושנים והיא מתאימה לכל סוגי הקציצות, נתחי בשר בבישול ארוך, עופות בתנור או על הגריל אבל גם לירקות כתובמים, דגים ותבלישי קציצות עדשים. עוד תמצאו ברשימת התערובות גם קארי מסאלה, תערובת בשם ׳אלון דגים׳, טאג׳ין, מלח מתובל, תערובת תבלין שווארמה, תערובות גריל ויש אפילו תערובת ציפוי לשניצל ללא גלוטן כמובן.

מחירי המוצרים בחנות האינטרנטית של איילת נעים בין 15 ל-23 ש״ח (תלוי במשקל) וחלקם של המוצרים יקרים מעט יותר, תלוי במרכיבים שחלקם יקרים יותר לשימוש.

לאתר הרכישה של התבלינים של איילת: https://www.paleotavlinim.co.il/

התבלינים של איילת. צילום: דביר בר

3. סויה ללא גלוטן מבית Kikkoman

בחודש הבא (מרץ) תשיק חברת דיפלומט הישראלית את רוטב הסויה ללא גלוטן מבית קיקומן. ואלו הן כבר חדשות של ממש. קיקומן, למי שלא מכיר, הינה חברה יפנית מסורתית הפועלת למעלה מ-400 שנה!

בדיוק בשנה שבה מציינת קיקומן 25 שנות פעילות בישראל, זהו תזמון נהדר להשקת הרוטב החדש בסדרה וזאת לאחר שבשוק נמצאים כבר כמה וכמה מתחרים אז מה בכל זאת ההבדל? מרבית המותגים שקיימים כיום על המדפים הינם סויה סינית ולא יפנית מסורתית. המוצר של קיקומן, שמגיע כעת לשוק הישראלי נועד להעניק לקהל הצליאקים מוצר איכותי, מסורתי, אמיתי, יפני והפעם גם ללא גלוטן ואם תשאלו אותי, הטעם ממש ממש דומה אם כי גם פה, בדומה לרוטבי סויה אחרים ללא גלוטן, יש לומר: רוטב תמרי.

מה ההבדל בין רוטב סויה לתמרי? למרות שלשני הרטבים צבע וטעם דומים, יש למעשה מספר הבדלים בין השניים. גם רוטב סויה וגם תמרי הם תוצרי לוואי של פולי סויה מותססים, אם כי ההבדל העיקרי בין השניים הוא נוכחות של חיטה. סויה/תמרי הוא האומאמי המושלם בכל מנה לא רק בבישול אסייתי.

בקרוב במדפי רשתות השיווק השונות. יבואן: דיפלומט.

סויה ללא גלוטן של קיקומן. צילום: דביר בר

4. חטיפי בריאות - Naked

לפעמים נדמה שבכל שבוע מגיעים למדפי חטיפי הבריאות חטיפים חדשים שמנסים לתפוס את תשומת לבנו ולהכנס לעגלת הקניות שלנו, חלקם בריאים יותר, חלקם בריאים פחות.

איפשהו בראש רשימת הבריאים, תמצאו את חטיפי Naked, שנמכרים ברשת סופר פארם ומופצים על ידי חברת דיפלומט.

חטיפי נייקד עשויים 100% חומרים טבעיים מתוך מטרה לפשט את הדרך לאכול בריא. מה שאהבתי בחטיפים האלה, מלבד ההרגשה שבכל ביס, אני אוכל משהו טבעי ובריא, זה שבכל רשימת מרכיבים בגב החטיף מופיעים מספר בודד של רכיבים שכולם טבעיים ומוכרים.

חטיפי נייקד נמכרים בכמה טעמים: קשיו ופטל, תמרים ואגוזי קשיו, תמרים ובוטנים ואגוזי קשיו וקקאו. החטיפים הםא לא רק ללא גלוטן אלא גם טבעונים ואחלה פתרון לזריקת אנרגיה באמצע היום לאנשים עובדים שצריכים דברים זמינים, סטודנטים, ספורטאים חובבים, אימהות, צמחונים וצליאקים.

מחיר מדף 19.90 עם מבצעים משתנים באפליקציית סופר פארם.

חטיפי Naked ללא גלוטן. צילום: דביר בר

5. וופלים חדשים ללא גלוטן מבית ״עלמה״

אפתח בגילוי נאות: בתקופת הנעורים שלי, כשפה ושם גנבתי גלוטן, הייתי מכור לגליליות, אותו חטיף שוקולד בצורת גליל דק. זו הסיבה שבליבי שמורה פינה חמה לחברת גילרו, יצרנית מותג ״עלמה״ שלה מוצר דומה שלא יורד ברמתו מהמקור.

החברה, השיקה לאחרונה סדרת מוצרים שכוללת ופל במילוי קרם בטעם שוקולד ובמילוי קרם בטעם לימון, גלילי ופל במילוי קרם בטעם שוקולד ובמילוי קרם בטעם אגוז וגם גביעי גלידה וגביעי אמריקה.

ברגע שקיבלתי את המוצרים להתנסות, טעמתי אחד אחד ואני חייב לומר שהמוצרים פשוט מעולים ועומדים ברמה אחת עם חטיפים רגילים מסוגם ועל כך שאפו גדול לחברת גילרו שעובדת בימים אלו על ייצור וופלים עם ממרח שוקולד השחר.

החטיפים החדשים מסדרת עלמה הם לא רק ללא גלוטן אלא גם טבעונים ומכילים סוכר חום וללא חומרים משמרים.

מחיר מומלץ לצרכן: 6.90 ש״ח לוופלים שוקולד/לימון, 6.90 ש״ח לגלילי ופל שוקולד/אגוז, 7-12 ש״ח לאריזות גביעי גלידריה ואמריקה (12-24 יחידות) להשיג ברשתות השיווק ובחנויות הטבע.

וופלים ללא גלוטן של עלמה בטעמים חדשים. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

בראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מבשל

בראוניז ללא גלוטן

יש פינוק שוקולדי טעים יותר מבראוניז ללא גלוטן? כנראה שלא. כך תכינו בקלות בראוניז ללא גלוטן אצלכם בבית משמונה מרכיבים בלבד

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. שוב תודה רבה דביר! איזה מזל שאתה קיים! אתה מקל על החיים שלנו וחושף אותנו כל פעם מחדש לעולם עם הרבה יותר הזדמנויות. ותמיד בכתיבה קולחת מעניינת ואיכותית. תודה תודה תודה

    1. דביר בר

      איזה כיף לקרוא! המון תודה ענת, מחמם את הלב

  2. אין כמו ברידברי. המטעמים מעולים. היחס והדרות נפלא !!!!

    1. דביר בר

      מסכים עם כל מילה

  3. שלום רב לדביר,
    כסבתא לנכד בן שנתיים וחצי אשר גילו לו את הצליאק בגיל שנה, נחשפתי לעולם שלם ללא גלוטן שלא הכרתי.
    נהנית לקרוא את הבלוג שלך ובמיוחד את העדכונים לגבי מסעדות/בתי קפה/מעדניות לצליאקים.
    שאלתי בלנדוור סניף דיזינגוף לגבי ארוחות ללא גלוטן ואמרו שממש לא לא שמעו על זה.
    ניסיתי להתקשר לשירות לקוחות אך לא החזירו תשובה.
    אולי תוכל להאיר את עיניי לגבי איזה סניף התכוונת כשכתבת עליהם?
    אשמח לתשובתך ותבורך על העדכונים חדשות לבקרים.
    שבוע טוב.

    1. דביר בר

      היי ליאורה. קודם כל תודה על המילים החמות, כיף לקרוא!
      לגבי לנדוור, הדברים שנתקלתי בהם שם וכתבתי בבלוג דיברו על עוגת שוקולד ללא גלוטן, על פיצה ללא גלוטן ועל סנדויץ ללא גלוטן (בהרכבה עצמית).
      דביר

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן