מאפיית ״בליקמח״ ללא גלוטן בתל אביב - גן עדן לצליאקים - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

מאפיית ״בליקמח״ ללא גלוטן בתל אביב – גן עדן לצליאקים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בצפון ת״א, בלב שכונת משרדי ההיי טק, שוכנת המאפייה שבה כולם שואלים בכניסה את אותה השאלה: ״הכל פה ללא גלוטן?״

השאלה הראשונה ששואל כל מי שנכנס למאפיית ״בליקמח״ שברמת החייל בצפון ת״א היא תמיד אותה השאלה: ״מה, הכל פה באמת ללא גלוטן?״ ואכן, מאפיית ״בליקמח״ שנפתחה לפני כחודש (במרץ 2019) היא לא פחות מגן עדן לצליאקים.

מאחורי ״בליקמח״ עומדים בני הזוג והקונדיטורים אורן דגן כפיר ודן דייויס אשר הפעילו בעברם ובמשך שש שנים, מפעל יצרני של מוצרים ללא גלוטן וכעת, הם מגשימים חלום (לא רק עבור עצמם כאמור) ובמקום החדש שפתחו, הם מכינים מדי יום (למעט ימי ראשון ושבת) שורה של מאפים, לחמים, עוגיות, עוגות וגם ממתקים בעבודת יד. את כל המוצרים ניתן לאכול במקום, לצד קפה, או לקחת הביתה במארזים, והכל ללא גלוטן, בין השאר, עבור שני אחייניהם וגיסתם הצליאקים.

(צפו בוידאו מביקורי ב״בליקמח״)

מאפיית בליקמח ללא גלוטן בת״א. צילום: דביר בר
אורן דגן כפיר ודן דיוויס. מאפיית בליקמח. צילום: דביר בר
עוגיית שחיתות. מאפיית בליקמח. צילום: דביר בר

ל״בליקמח״, שמצטרפת למאפיות ללא גלוטן נוספות הפועלות במרכז הארץ כמו ״ברדברי״ והמאפיה של רביבה וסיליה, הגעתי בכוונה כחודש לאחר הפתיחה הרשמית. כאחד הצליאקים הוותיקים בארץ, היה לי ברור שמאפיה גדולה ללא גלוטן בת״א, היא בשורה מטורפת עבור קהילת הצליאקים והיה לי ברור (וכך אכן היה) שתהיה התנפלות מטורפת על המקום ולכן העדפתי להמתין מעט ולהגיע אליו אחרי שהדברים יתייצבו.

הדבר הראשון ששמים לב כשנכנסים לממלכה של אורן ודן היא ששניהם מחייכים, דבר שלא מובן מאליו לא בקרב מסעדנים וודאי לא בקרב קונדיטורים אשר קמים ב-4 לפנות בוקר להכין בצקים ולהמתין להתפחות. והם לא היו היחידים. עמדתי ב״בליקמח״ במשך שעה ארוכה והסתכלתי על פניהם של הלקוחות שנכנסו בזה אחר זה ועל פניהם היו חיוכים מהולים בחוסר אמונה שהכל באמת ללא גלוטן.

אז מה תמצאו ב״בליקמח״? מה לא! ממש מול עיניכם, עם הכניסה למאפיה, תתקלו בשורה יפיפיה של ככרות לחם יפיפיים ובהן לחם צרפתי (17 ש״ח), שאור גרמני (26 ש״ח), אגוזים (26 ש״ח), בריאות (24 ש״ח), זיתי קלמטה (22 ש״ח) וטף חמוציות (26 ש״ח).

ככלל, הלחמים והמאפים מוכנים מתערובות קמחים מקטניות, סיבים תזונתיים, קמחי אורז, טף, קינואה ועוד.

עוד בבליקמח, תמצאו טארט גבינה פירורים, טארט טאטן מסקרפונה, מילפיי וניל קרמל, טארט פטל ושוקולד לבן, עוגת וניל שחורה לצד עוגות ״פשוטות״ יותר כמו עוגות שמרים טריות, עוגות בחושות ומבחר עוגיות כמו נוגטין, פיננסייר, מקרון וסבלה שוקולד ומלח ים (15-149 שקלים).

בבליקמח תמצאו גם בגטים, פלוטים של גבינה, פרעצלים ולחמניות, כריכים וכריכוני בוקר, מקלות גבינה לצד מרמלדות, קיפודים של שקדים מקורמלים עם צימוקים ושלל ריבות, ממרחים וטבלאות שוקולד (18-39 שקלים).

בנימה אישית אומר שבעת ביקורי טעמתי לא מעט מהדברים ב׳בליקמח׳ ומדובר במאפים לא פחות ממעולים הן במרקם, הן בטעם והן מבחינת התמחור. שאפו גדול לצמד החמודים שמאחורי ׳בליקמח׳ על צעד חשוב נוסף עבור קהילת הצליאקים.

בימים אלו גם עובדים ב׳בליקמח׳ על תעודת כשרות.

כתובת: הברזל 32 ת״א.

טלפון: 03-7448666

שעות הפעילות: ב׳-ה׳ 15:00-8:00,

ו' – 15:00-7:00.

באגטים, חצ׳פורי ופיצות. מאפיית בליקמח. צילום: דביר בר
מאפיית בליקמח. צילום: דביר בר
באגטים ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

כרישה ממולאת. צילום: דביר בר
דביר מבשל

כרישה ממולאת

הקנלוני של הטבע, הלא היא הכרישה, היא אחד הירקות הטעימים למילוי. קבלו מתכון נהדר לכרישה ממולאת ללא גלוטן. מנה נהדרת לשולחן החג שלכם

קרא עוד »
עוגת מסקרפונה. צילום: דביר בר
דביר מבשל

עוגת מסקרפונה

עוגת מסקרפונה היא אחת העוגות השוות להכנה והנהדרות בפשטותן. קבלו מתכון לעוגה נהדרת

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. האם המאפייה פתוחה בחול המועד?

    1. דביר בר

      היי אילה
      לדעתי כן. הם פרסמו בעמוד שלהם בפייסבוק (שמם ״בליקמח״) את שעות הפעילות במהלך חול המועד ששונות מימים רגילים. מוזמנת להציץ שם או באתר שלהם

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן