למאפה היווני הזה לא צריך הרבה זמן, אבל כדאי להכין אותו לאט, בסבלנות וליהנות מכל ביס, כי הוא פשוט מעדן
לא הרבה יודעים אבל במקביל לבלוג שלי, יש לי גם חברה לניהול מדיה חברתית למסעדות ועסקים בתחום המזון. כשהקמתי את החברה שלי, לפני כמעט שבע שנים, עבדתי במשך שנתיים עם המסעדן צביקי עשת, בעליהן של מספר מסעדות ובהן גם מסעדת ״גרקו״ היוונית המצוינת בצפון ת״א. במהלך העבודה שלי מול המסעדה, קינאתי לא פעם בלקוחות שיכולים ליהנות ממאפה 12 האלים, מעדן יווני שבמקור עשוי מגבינת פטה בתוך מאפה פילו שעליה בוזקים דבש חם.
לא מזמן, במהלך שיטוטי בבלוגים של צליאקים שאני עוקב אחריהם, נתקלתי בבלוג של הלן צוגנטוס, בלוגרית אוסטרלית, אשר הכינה את המעדן היווני הזה, בגרסה ללא גלוטן.
משך הכנת המאפה הזה אורך ממש דקות ספורות, אבל ידוע שאוכל יווני מכינים בהנאה, לאט לאט, וכך בדיוק אני ממליץ לכם לא רק להכין את המאפה, אלא גם לאכול אותו, לאט לאט (סיגה סיגה ביוונית) וליהנות מכל ביס. הוא מושלם גם לאירוח והוא לא רק ללא גלוטן אלא גם כשר לפסח.
המצרכים להכנת 5 מאפים אישיים:
גבינת פטה כבשים 20% שומן – פיראוס.
כוס קמח אורז דביק הנקרא גלוטניוס – לא קמח אורז רגיל. ניתן להשיג בחנויות הטבע השונות, מזרח ומערב ועוד.
5 כפות שמן זית.
כוס שומשום (אפשר לערבב בין שומשום רגיל לשומשום שחור).
כף פרג טחון.
כף תבלין אורגנו.
חצי כפית פלפל שחור.
ביצה אחת.
חצי כוס דבש.
רגע לפני השלב הבא, חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
שלבי ההכנה:
בקערה אחת, נשבור את תכולת הביצה ונקשקש היטב (כמו הכנת בלילה לשניצל). בקערה שניה, נשים את השומשום, הפלפל, הפרג והאורגנו ונערבב. בקערה שלישית, נניח את קמח האורז הדביק.
בשלב זה, נפתח את גבינת פטה העזים של פיראוס ונחתוך את ריבוע הגבינה ל-5 פרוסות שוות בנות ס״מ וחצי בערך לכך אורך הקוביה.
כל פרוסת גבינת פטה, תקבל בתורה ציפוי כפול שכולל את השלבים הבאים: טבילה יסודית בתוך הקערה עם הביצה, קימוח יסודי בקערה ובה קמח האורז, שוב בחזרה לקערה עם הביצה ומשם לקערה ובה השומשום והתבלינים ליצירת ציפוי יסודי.
את הגבינה המצופה, נניח על נייר אפיה ששימנו היטב בשמן זית. גם לאחר הנחת ריבועי הגבינה על נייר האפיה, נבזוק כחצי כפית שמן זית מעל לכל מאפה.
וזהו, כמעט סיימנו! מכניסים את התבנית ועליה המאפים החמודים שלנו לתנור לחצי שעה על 200 מעלות. שימו לב: לאחר רבע שעה מתוך זמן האפיה, יש לפתוח את התנור ולאחר שראינו שהתקבל מעט צבע חום בהיר מצידו העליון של המאפה, נהפוך בעדינות רבה באמצעות מלקחיים או תרבד את המאפים לצידם השני, כך שהם יקבלו צבע זהוב גם מהצד השני.
כשהמאפים מוכנים וצבעם זהוב בהיר משני הצדדים, אנחנו מגיעים לשלב החשוב באמת.
את חצי כוס הדבש נכניס למיקרוגל למשך דקה אחת על מנת להפוך אותו למצב נוזלי (אפשר גם ל״בשל״ אותו בסיר קטן למשך 2-3 דקות לקבלת אותו אפקט נוזלי).
בשלב זה, נוציא את המאפים הלוהטים מהתנור ונניח אותם על צלחת הגשה ובעודם חמים מאד מהתנור, נבזוק מעליהם את הדבש החם והנוזלי ונגיש מיד. לאכול בזהירות רבה את המאפה החם.
ניתן לצרף למנה סלט עגבניות קצוצות, זיתים, גבינה ושמן זית להגשהֿ ממש כמו בתמונה.
בתיאבון!
דביר
הכנתם גם את מאפה 12 האלים בגרסה ללא הגלוטן? צלמו ושלחו לי או תייגו אותי באינסטגרם כדי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה!
* המתכון בשיתוף פיראוס – אוכל בסיגה סיגה
לפוסט הזה יש 4 תגובות
בוקר טוב
ואם יש לי רק קמח אורז רגיל. יעבור?
היי בר, חייב לומר שלא ניסיתי. היתרון של הגלוטניוס (קמח האורז הדביק) הוא שכשמו כן הוא, הוא נדבק. עם זאת, יש מצב שבגלל מרקם הגבינה ויחד עם הביצה, גם קמח אורז רגיל ידבק אבל לא יכול להתחייב שהוא ישאר
בלי להתפרק בשלב פתיחת המאפה, אבל היי, שוווה את הנסיון (:
היי דביר
נראה נהדר. יש לך רעיון לחלופה לשומשום? אני אלרגית.. יעבוד גם בלי?
היי. יעבוד לחלוטין גם בלי השומשום. אפשר גם קצח אם זה בסדר