מאפה גבינות ללא גלוטן (פסטצ׳י) >> מתכון מושלם של דביר בר >> היכנסו למתכון

מאפה גבינות ללא גלוטן (פסטצ׳י)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

רגע לפני המתכון עבור מאפה גבינות ללא גלוטן (פסטצ׳י) חשוב לי לומר: המתכון הזה הוא לא פחות ממשנה חיים למי שרגיל לאפות ללא גלוטן. ומאיזו בחינה? ובכן, מכמה בחינות: אין בו צורך לא במיקסר, לא במעבד מזון והאמת? בשום מכשיר חשמלי חוץ מתנור אפיה.

המתכון הזה מושלם בדיוק כל אלה שפוחדים מעבודה עם בצקים (מדובר בבצק המושלם בעולם) ומשמרים (אין פה), אין כאן התפחות או תהליכים מסובכים אלא מדובר בבצק קליל, במלית מושלמת והיידה לתנור!

במתכון הזה אני משתמש בשלוש גבינות מתוצרת מחלבות גד שהיתרון העצום של השימוש בהן בימים אלו הוא מבצע שעורכת גד במסגרתו על כל 2 גבינות – תקבלו את השלישית במתנה. מי צריך יותר מזה?

אז שנתחיל במתכון?

מאפה גבינות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מאפה גבינות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מנת החג שכולם יבקשו את המתכון מכם. צילום: דביר בר
מנת החג שכולם יבקשו את המתכון מכם. צילום: דביר בר

ההמלצה שלי היא להתחיל בצפיה בוידאו של הכנת המתכון ממש כאן

המצרכים עבור 20 יחידות מאפה גבינות ללא גלוטן (פסטצ׳י)

לבצק:

210 גרם (כוס וחצי) קמח רב תכליתי ללא גלוטן

250 גרם ריקוטה קלאסית

2 כפות מים

קמצוץ מלח

למלית:

כוס (בערך 200 גרם) טבעות כרישה בעובי חצי ס״מ (ללא עלים או החלק הלבן)

מיכל גבינת פטה כבשים 

150 גרם (חצי שקית) תערובת קוואטרו פורמאג׳י או גבינת מוצרלה מגוררת 

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

5 כפות שמן זית שמן זית

ביצה

קמצוץ תבלין אגוז מוסקט מגורד

קמצוץ תבלין טימין

לפני אפיה

ביצה טרופה

100 גרם שומשום

 

בצק קל ממש לעבודה. צילום: דביר בר
בצק קל ממש לעבודה. צילום: דביר בר

אופן ההכנה (אפשר לצפות בוידאו של שלבי ההכנה ממש כאן)

הכינו את הבצק: בקערה רחבה, ערבבו באמצעות כף את הקמח עם גבינת הריקוטה. הוסיפו את המים וקמצוץ מלח והמשיכו לעבד את הבצק עד לקבלת פירורים. המשיכו ובעזרת הידיים לושו את הבצק עד לקבלת בצק רך ונח לעיבוד.

הניחו את הבצק בניילון נצמד במקרר למשך כשעה (אפשר גם יותר).

הכינו את המלית: במחבת ובה 3 כפות שמן זית, טגנו את טבעות הבצל על אש בינונית כ-10-15 דקות עד להזהבה. הסירו מהאש והניחו בעקרה עד לצינון מלא.

בקערה חדשה, ערבבו יחד את גבינת הפטה, תערובת הקוואטרו פורמג׳ו, ביצה, מלח, פלפל ומוסקט וטימין עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את הכרישה המטוגנת ומצוננת וערבבו היטב עד לקבלת מחית אחידה יחסית.

הדליקו תנור אפיה לחום של 200 מעלות. הניחו נייר אפיה משומן קלות על תבנית אפיה.

על נייר אפיה מקומח קלות, רדדו מחצית מכמות הבצק בעזרת מערוך עד לעובי 2-3 מ״מ. בעזרת כוס, קרצו עיגולים בקוטר 5-7 ס״מ. כל עיגול שקרצתם, רדדו עוד מעט בעזרת מערוך לצורך אליפסה (לא חובה).

במרכז כל יחידת בצק, הניחו ככף מהמילוי וסגרו את שולי הבצק לצורת של סמבוסק / בורקס או כל צורה אחרת העולה על דעתכם (ראו תמונות).

הניחו את הבצק שסגרתם על נייר האפיה המשומן קלות שעל תבנית האפיה. חזרו על הפעולה עם שאר הבצק והמלית.

עניין רידוד הבצק, העובי וכמות המילוי היא עניין של ידע, נסיון ובטחון. ככל שתחזרו על הפעולה יותר, כך תרגישו בטחון מצד אחד לרדד את הבצק יותר דק, להניח יותר מלית ולהצליח לבצע סגירה מושלמת ואטומה של הבצק מבלי שזה יפתח.

בעזרת מברשת, מרחו ביצה על המאפים, פזרו בנדיבות שומשום והכניסו לתנור למשך 30 דקות או עד שמאפה הגבינות ללא גלוטן זהוב.

הוציאו והגישו חם לצד עגבניות, זיתים, מלפפון חמוץ, ביצים קשות או רסק עגבניות.

בתיאבון!

דביר

הכנתם מאפה גבינות ללא גלוטן? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף מחלבות גד

 

ביס מושלם ללא גלוטן. צילום: דביר בר
ביס מושלם ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מאפה גבינות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מאפה גבינות ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

לפוסט הזה יש 22 תגובות

  1. revital esther

    עם איזה קמח אתה משתמש ?

    1. דביר בר

      היי רויטל. המלצתי פנריה או מולינו, כמוקמח, דגש. יש קמחים שלא יתאימו למתכונים שלי כמו כרגיל, קונדיטור

      1. מזי

        זה משנה איזה מולינו ירוק או כחול?
        תודה

        1. דביר בר

          היי. לא משנה

  2. ליאת

    האם אפשר להכין ולהקפיא? אם כן, איך להפשיר?

    1. דביר בר

      היי. כן. להקפיא בקופסה אטומה על נייר אפיה. מהמקפיא לסדר על נייר אפיה וישר לתנור

  3. ויקי

    מה אפשר לשים במקום ריקוטה בבצק ?

    1. דביר בר

      היי. אפשר ריקוטה ואפשר מסקרפונה

  4. מיכל

    תודה על מתכון שנראה נהדר! יש המון המון סוגים של "קמח רב תכליתי", באיזה השתמשת?

    1. דביר בר

      היי מיכל. המלצתי פנריה או מולינו, כמוקמח, דגש. יש קמחים שלא יתאימו למתכונים שלי כמו כרגיל, קונדיטור

  5. שרה

    הי דביר, לא הבנתי למה הכוונה בטבעות כרישה ללא העלים וללא החלק הלבן, אז מה נשאר מהכרישה? זה או עלים או לבן לא?

    1. דביר בר

      היי שרה. מרבית הכרישה היא….ירוקה (:

  6. אפרת

    אני חדשה ומנסה להבין את עולם האפייה… יש לי את הספר ובכל זאת. קמח רב תכליתי איזה? מולינו? תמי? כרגיל? מה בדיוק?

    1. דביר בר

      בפרק המבוא של הספר אני מתייחס לזה בהרחבה. ממליץ על פנריה או דומים לו כמו מולינו, כמוקמח, דגש. יש קמחים שלא יתאימו למתכונים שלי כמו כרגיל, קונדיטור. תמי פחות מנוסה

  7. יעל

    האם הבצק מתאים למילויים נוספים? כמו פיצה או תפא?

    1. דביר בר

      היי. בטח. אפשר למלא במה שאוהבים

  8. ואקנין רחל

    איזה צבע מולינו יש 2 סוגים. זה משנה?

    1. דביר בר

      אפשר עם שניהם

  9. ענבל

    האם אפשר להכין מראש ולחמם למחרת? או להקפיא מוכן ולחמם? המטרה היא לשבת או לחג

    1. דביר בר

      כן כן וכן (:

  10. חלי

    בבצק צריך להוסיף שמן?
    בסרטון רואים שכן אבל לא כתוב במתכון..

    1. דביר בר

      היי. כתוב בהמשך המתכון…השמן הוא בעיקר לטיגון הכרישה

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן