לחמניות שיבולת שועל ללא גלוטן - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

לחמניות שיבולת שועל ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לחמניות שיבולת שועל ללא גלוטן הן הטרנד החם בעולם הצליאקים. דביר בר עם מתכון שמסביר שלב אחר שלב כיצד להכין את הלחמניות הטעימות

רגע לפני שנצלול למתכון עבור לחמניות שיבולת שועל ללא גלוטן, אציין כי אחד הדיונים הקבועים בקבוצות הצליאק השונות הוא האם מותר לצליאקים לצרוך שיבולת שועל או לא. 

במדריך הצליאק שפרסמתי כאן באתר, התייחסתי גם לכך בעבר: בשיבולת שועל ללא גלוטן אין חשש לגלוטן אלא שבשיבולת השועל קיים חלבון בשם אבנין שישנם חמישה עשר אחוז מהאוכלוסיה שרגישים אליו ללא כל קשר לצליאק (כפי שיש צליאקים שרגישים גם לתירס, אורז וחומרי גלם אחרים) אבל בשורה התחתונה: אין מניעה מצליאקים לצרוך לא שיבולת שועל ללא גלוטן ולא מוצרים המכילים אותה, כמו תערובת להכנת לחמניות על בסיס שיבולת שועל שבה השתמשתי היום לצורך המתכון שכאן.

בעבר פרסמתי מספר מתכונים עם שיבולת שועל הן באינסטגרם שלי והן בעמוד הקבוצה שלי בפייסבוק. מוזמנים להציץ.

אז שנתחיל במתכון עבור לחמניות שיבולת שועל ללא גלוטן?

לחמניות שיבולת שועל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניות שיבולת שועל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניות שיבולת שועל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניות שיבולת שועל ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 20 לחמניות ביס מתערובת שיבולת שועל ללא גלוטן:

500 גרם תערובת להכנת לחמניות על בסיס שיבולת שועל של Nutrazen (שקית מלאה).

800 מ״ל מים חמימים (סביב 35 מעלות) שהם כ-3 וחצי כוסות מידה (לטבלת המרות המידה שלי לחצו כאן)

10 גרם שמרים יבשים (כף עם בטן קטנטנה) או 25 גרם שמרים טריים.

15 גרם מלח (2.5 כפיות שטוחות).

3 כפות שמן זית.

40 גרם סילאן (2 כפות).

כך אמור להראות הבצק שלכם. צילום: דביר בר
כך אמור להראות הבצק שלכם. צילום: דביר בר
לחמניות יוצאות מהתנור. צילום: דביר בר
לחמניות יוצאות מהתנור. צילום: דביר בר

הוראות ההכנה עבור לחמניות שיבולת שועל ללא גלוטן:

כבר בשלב הזה חשוב לומר על מנת לתאם ציפיות: לחמניות שיבולת שועל אינן תופחות המון. בניגוד לקמחים אחרים, תערובות על בסיס שיבולת שועל סופחות המון נוזלים ובצורתן הסופית הן יחסית שטוחות, פריכות וטעימות, אבל שטוחות.

אחרי שאמרנו את זה, ניגש למלאכה:

מתוך שקית התערובת, שמרו כ-3 כפות בצד לשלב מאוחר יותר במתכון.

בקערת מיקסר, הניחו את התערובת להכנת לחמניות על בסיס שיבולת שועל, את השמרים היבשים, המים והמלח והפעילו את המיקסר במהירות נמוכה עד להטמעת כל החומרים יחדיו.

כשהחומרים מתחילים להתחבר, הוסיפו את הסילאן וכעבור כ-2 דקות לישה נוספות, הוסיפו את שמן הזית.

כעבור 3 דקות לישה נוספות על מהירות בינונית, כשכל החומרים הוטמעו יחדיו ובעזרת מרית / כף סיליקון וידאתם כי לא נותרה תערובת לא מעורבבת בתחתית קערת המיקסר.

את התערובת מהמיקסר, העבירו לקערה, הניחו מעליה עליה מגבת לחה או ניילון נצמד והניחו בצד למשך שעה. התערובת תתפח אם כי שוב, כפי שציינתי, לא כמו תערובות קמחים ללא גלוטן רגילות שמכפילות את נפחן.

תערובת הבצק מתערובת שיבולת שועל תרגיש מעט יותר דביקה וסיבית. אל דאגה, ככה זה אמור להיות.

כעבור חצי שעה של התפחה (כשנשארה עוד חצי שעה), הפעילו את התנור לחום של 225 מעלות. בתחתית התנור, הניחו קערה המתאימה לחימום בתנור ושימו בה כ-2 כוסות מים. פעולה זו מומלצת לאפיית לחמים ולחמניות ותעניק בזמן האפיה לחות נוספת ללחמניות.

לחמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר

כעבור שעה של התפחה. הניחו נייר אפיה על מגש האפיה של התנור. בעזרת ידיים מעט רטובות או משומנות בשמן זית (כף לערך), צרו מתערובת להכנת הלחמניות כדורים במשקל ממוצע של 80 גרם (סך הכל 20 כדורים). הניחו אותם במרווח זה מזה על נייר האפיה. 

זוכרים שבתחילת המתכון שמרתם 3 כפות מהתערובת בצד? זה הזמן לפזר אותן בצורה דומה בחלק העליון של הכדורים שתיכף יעברו לתנור.

בגמר פיזור 3 הכפות על כדורי הבצק, העבירו את תבנית האפיה לתנור שהתחמם בינתיים. במידה ולא כל הכדורים נכנסו עם מרווח על תבנית אחת, אפו את הכדורים בשני סבבים.

משך האפיה: כ-15-20 דקות עד קבלת צבע חום יפה ואפוי. בגמר האפיה, הוציאו בעזרת כפפה המותאמת לתנור את התבנית לשיש או הניחו משטח סופח חום והניחו ללחמניות להצטנן כחצי שעה לפחות. 

לאחר חצי שעה, בעזרת סכין משונן, חתכו את הלחמניות, מלאו אותן בכל טוב והגישו.

רוצים לשמור את הלחמניות לאחר האפיה בהקפאה? המתינו לפחות 8 שעות בהן הלחמניות האפויות יהיו בשקית סגורה על השיש ורק אז העבירו את השקית האטומה למקפיא. להפשרה: העבירו לחמניה מהמקפיא למיקרו למשך כחצי דקה עד דקה.

בתיאבון!

הכנתם לחמניות שיבולת שועל ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף נוטרה זן, יבואנית תערובת להכנת לחמניות על בסיס שיבולת שועל.

 

יפות וטעימות. לחמניות שיבולת שועל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
יפות וטעימות. לחמניות שיבולת שועל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לא גדולות וכן משביעות. צילום: דביר בר
לא גדולות וכן משביעות. צילום: דביר בר
לחמניות שיבולת שועל. צילום: דביר בר
לחמניות שיבולת שועל. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

לפוסט הזה יש 22 תגובות

  1. שלום דביר,
    תודה על המתכון.
    האם תוכל לתת מתכון ללא צורך בתערובת.
    אני מעדיפה להרכיב בעצמי את הקמח איתו אני משתמשת.
    תודה

    1. דביר בר

      היי מרים
      אין לי מתכון שמבוסס על על תערובות קמחים אחרות בתוספת שיבולת שועל.
      היופי בתערובת הזו שעליה המלצתי במתכון זה שהיא כבר מוכנה ויחסית בעלת ערכים תזונתיים טובים ממרבית תערובות הקמחים האחרות.
      יש בה גם קמח כוסמת ועוד. אני ממליץ עליה בחום ואפילו צרפתי לפוסט קוד קופון להנחה ברכישתה.
      דביר

  2. ניסתי להכנס לאתר של החברה לרכוש תערובת קמח שיבולת שועל, אבל לא מצאתי מוצר זה באתר שלהם.

    1. היי דביר
      האם יש לך מתכון ללחמניות מתוקות ללא גלוטן?

      1. דביר בר

        היי חרמונה. לחמניות מתוקות לא אבל יש לי לחמניות רגילות בבלוג

  3. האם אפשר לעשות את הלחמניות מקמח שבעולת שועל ולא מתערובת??

    1. דביר בר

      היי רותי. יכול להיות שאפשר אולם בתוספת של מוצרים נוספים. לא ניסיתי זאת בעצמי כך שאין לי מתכון שאוכל לשתף אותך בו

  4. שלום דביר,
    כמות הנוזלים נראית לי מוגזמת 800 מ"ל לחצי קילו קמח. האם זה נכון?

    1. דביר בר

      היי ציונה, אכן זו הכמות. שיבולת שועל בכלל וקמח לחמניות שיבולת שועל בפרט, סופחים המון נוזלים, זו לא טעות

  5. היכן אפשר לרכוש את הקמח באופן עצמאי והאם מתאים לכל מתכון אחר ?

    1. דביר בר

      היי שרה, המוצר נמכר בחנויות טבע מובחרות ובחלק ממחלקות גרין של שופרסל וגם באתר החברה המייבאת, נוטרה-זן. קמח ללחמניות שיבולת שועל מתאים רק ללחמניות שיבולת שועל

  6. אפשר ליצור את התערובת קמח הזו לבד, אולי יקח קצת ניסוי וטעייה,אבל אני לא מבינה למה המוצרים האלה צריכים לעלות הון קטן, 45 שח לקילו קמח??!?! אפשר לקנות קילו שיבולת שועל ב6 שקלים ולטחון אותו לבד ולערבב אותו עם פסיליום וסוגי קמחים אחרים

    1. דביר בר

      היי אדר. המחירים כוללים השקעה רבה בפיתוח המוצר ובעלויות ייצור ויבוא, אישורים ועבודה רבה סביב המוצר. חשוב לומר: אף אחד לא מכריח אף אחד לקנות משהו וכי בסופו של יום מדובר במוצר פרימיום ולא במוצר צריכה בסיסי.
      במידה ותצליח/י לייצר מוצר נהדר כמו זה, לייצר אותו במפעל בכמויות ולמכור אותו במחיר זול – ודאי יהיו לו רוכשים רבים. בהצלחה רבה בייצור

  7. היי,
    רכשתי היום את התערובת ברשת ניצת הדובדבן. האמת? יצאו מושלמות על אף המחיר היקר לשקית. השאלה האם יש אפדרות להשתמש עם קופון גם ברשתות אלו? אשמח לתשובה. ותודה על המתכון

    1. דביר בר

      היי נעמי. איזה כיף לשמוע שיצא מושלם! קוד הקופון לא תופס לחנויות…ובשמחה רבה!

  8. היי דביר.
    הלחמניות יצאו לי חבל על הזמן, וזה אחרי הרבה נסיונות של לחמניות אחרות. אבל מה יש שם חוץ משיבות שועל? ציינת כוסמת … ועוד.. למיטב ידיעתי לא מברכים על זה כמו שכתוב על השקית המוציא לחם מן הארץ??? אם זה מכיל הרבה כוסמת ועוד מוצרים אחרים.
    ואם הרוב הוא שיבולת שועל, אז אפשר כן לברך, וזה דבר עקרוני לי…
    ויש עוד שאלה, אני רוצה לנסות לעשות את זה ללא שמרים , כלומר לעשות מזה מחמצת . האם אתה מאמין שזה יצליח?

    בברכה,
    וכל הישועות.
    אורלי

    1. דביר בר

      היי אורלי. אני לא בקיא בכמויות שמרכיבות את המוצר ואני ממליץ בחום לשלוח הודעה לעמוד היבואן שזמין באינסטגרם ובפייסבוק בשם נוטרה זן, עידו בעל החברה הוא אב לצליאקיות והם מאד נחמדים
      אני סמוך ובטוח שמוצר שנושא את חותמת הרבנות, לא היה משווק בארץ עם האישור לברכת המוציא מבלי שהרבנות היתה מאשרת את הדבר.
      ובאשר לאי השימוש בשמרים – לא ניסיתי בעצמי ואני לא יכול לערוב למשהו שלא נוסה על ידי.
      ואיזה כיף שהצליח לך!!!!

  9. אפשר את הקוד קופון למוצר הזה?

    1. דביר בר

      היי אלחנו. קוד הקופון כבר לא בתוקף אבל אני מקווה שבעתיד יהיה קוד קופון נוסף למוצרים הנהדרים של נוטרה זן. שווה לעקוב אחרי עדכונים בנושא בקבוצת הפייסבוק שלי, ״עולם שלם ללא גלוטן״ וגם בעמוד האינסטגרם שלי

  10. הי דביר,
    ניסיתי היום לאפות, אבל הלחמניות יצאו לי בלתי אפויות מבפנים. ממש בצק רך.
    מבחוץ היו מושלמים.
    חיממתי תנור חצי שעה לפני, שמתי מים בתחתית…. ואפיתי 20 דקות ב 225 מעלות, ואז נתתי להם לנוח בחוץ, לפי ההוראות.
    האם לא צריך אחרי ה 20 דקות האפיה האלה להשאיר אותם בתנור בחום נמוך יותר להמשך אפיית פנים הלחמניה?

    1. דביר בר

      היי. האם השתמשת בתערובת שעליה המלצתי במתכון או עם שיבולת שועל כלשהי?
      אם פועלים לפי המתכון שלי, עם המוצרים שהמלצתי, לפי ההוראות ונותנים ללחמניות לנוח אחרי התנור, אין סיבה שזה לא יצליח

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
דילוג לתוכן