מה תגישו לאורחים שלכם בסוכה? לחמניות ריקוטה ללא גלוטן כמובן! קבלו את המתכון שכולם יבקשו מכם אחרי שתכינו פעם אחת
חג סוכות בפתח ובין אם אתם מארחים או מתארחים בסוכה או גם אצלכם בסלון ואפילו אם אתם יוצאים לטיול בחיק הטבע, המתכון הזה הוא בדיוק מה שתרצו להכין לחג הקרוב. לחמניות ריקוטה ללא גלוטן היא מנה שקל להכין והלחמניות יחטפו במהירות. באחריות!
להכנת לחמניות ריקוטה ללא גלוטן חמישה שלבים עיקריים: הכנת הבצק והתפחתו, הכנת המלית, מריחת המלית בבצק לאחר התפחה ראשונה, התפחה שניה ואפיה. נשמע מסובך? אז תקשיבו לי: ממש לא.
אז שנתחיל במתכון?
המצרכים עבור 12 לחמניות ריקוטה ללא גלוטן:
לבצק:
3 כפות מים
כף שטוחה (7 גרם) שמרים יבשים
250 גרםתערובת קמח על בסיס עמילן חיטה ללא גלוטן או קמח רב תכליתי ללא גלוטן (לא כל תערובת מתאימה)
100 מ״ל חלב (הוספת נוזלים תמיד תעשה בהדרגה)
ביצה אחת
3 כפות שמן זית
2 כפיות שטוחות מלח (8 גרם)
כפית סוכר שטוחה (4 גרם)
למילוי:
250 גרם גבינת ריקוטה קלאסית (אני משתמש בזו של גד)
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת של גד
3 כפות ממרח פסטו (אפשר להכין בבית מעלי בזיליקום טריים ורבע כוס שמן זית טחונים יחד במוט בלנדר או פשוט להשתמש ברוטב פסטו מוכן – שמכיל גם צנוברים ופרמז׳ן לרוב)
חצי כפית מלח
רבע כפית אבקת שום (לא חובה)
רבע כפית תבלין אורגנו (לא חובה)
להברשת המאפה לפני אפיה:
ביצה
מעט אבקת שום
מעט מלח גס
אופן ההכנה:
בקערה, הניחו את המים והשמרים ובעזרת מטרפה ידנית או מזלג, ערבבו בין השניים עד קבלת מים בצבע עכור.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה, הניחו את הקמח והפעילו את המיקסר על מהירות בינונית. הוסיפו את החלב בהדרגה, ומיד לאחר מכן את תערובת המים והשמרים. כעבור דקה של לישה, הוסיפו את הביצה והסוכר והמשיכו ללוש דקה נוספת.
הוסיפו את המלח ולאחר מכן את שמן הזית והמשיכו ללוש במשך 3 דקות נוספות.
שימו לב: בשלב הזה התערובת תראה לכם נוזלית / דביקה מאד ובוצית. ככל שתמשיכו ללוש את הבצק, תקבלו בצק אחיד, רך, נח ונעים למגע ולעבודה.
כעבור כ-6 דקות לישה במצטבר, אתם אמורים לקבל בצק רך נעים ונח למגע.
קמחו קלות קערה והניחו את הבצק בתוכה, כסו בניילון נצמד והניחו להתפחה בת שעה (אפשר גם בקערת המיקסר).
שמנו / קמחו קלות תבנית שקעים (12 שקעים) והניחו בצד. אני ממליץ על התבנית הזו.
לקראת תום ההתפחה, הכינו את מלית לחמניות הריקוטה:
בקערה, הניחו את רוטב הפסטו המוכן או הביתי, את גבינת הריקוטה, את גבינת המוצרלה המגוררת, את המלח, אבקת השום והאורגנו וערבבו הכל יחד בעזרת כף עד לקבלת מלית אחידה. טעמו אותה שהיא לטעמכם ותקנו טעמים באם לדעתכם יש צורך.
את הבצק התפוח, העבירו למשטח עבודה מקומח וקמחו גם את הבצק ומערוך.
את הבצק, רדדו (אפשר בהחלט גם עם הידיים) למלבן באורך 40-50 ס״מ וברוחב כ-25 ס״מ.
בעזרת כף ובעדינות על מנת לא לקרוע את הבצק, מרחו את מלית הגבינות והפסטו באופן שווה על הבצק שפרסתם תוך שאתם משאירים שוליים של 1 ס״מ בצידי הבצק.
עם תום מריחת המלית, גלגלו את הבצק לאורכו כך שתקבלו גליל בצק ארוך ממולא בכל טוב. אם הבצק נדבק לכם למשטח העבודה, העזרו בקלף פלסטיק.
בעזרת הקלף או סכין, חתכו את גליל הבצק הממולא ל-12 חלקים שווים (טיפ: קודם כל חותכים בדיוק באמצע, לאחר מכן, כל חלק מהשניים שנוצרו, חותכים בדיוק באמצע, ובכל חלק שקיבלתם, חתכו לשלושה חלקים, כך תקבלו 12 יחידות שוות בגודלן).
את הלחמניות, העבירו כשהן במצב שכיבה (כשהשבלול פונה כלפי מעלה) אל תבנית השקעים להתפחה חוזרת בת 20 דקות.
מיד עם תחילת ההתפחה, הפעילו תנור (חום עליון ותחתון) ל-180 מעלות והניחו רשת בחלקו התחתון של התנור.
לקראת תום ההתפחה השניה, ערבבו בקערה ביצה ומעט אבקת שום יחד. בעזרת מברשת סיליקון, הברישו בעדינות רבה את הלחמניות.
פזרו מעט מלח גס מעל כל לחמניה.
הכניסו את התבנית לתנור והניחו אותה על הרשת.
אפו במשך 15-20 דקות או עד לקבלת צבע חום בהיר אך יציב (לא לבן מדי)
צננו מעט את הלחמניות לפני הגשתן.
בתיאבון!!!
הכנתם לחמניות ריקוטה ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
- המתכון בשיתוף ובחסות מחלבות גד.
- להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.