לחמניות מסקרפונה - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

לחמניות מסקרפונה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לחמניות המסקרפונה הן כמו כמו ארוחה שלמה בגודל של כדור טניס. קבלו מתכון קליל וטעים שתמצאו את עצמכם מכינים שוב ושוב

מאז שהפכתי לאב לתאומים, יש לי, מן הסתם, הרבה פחות זמן להכין לי ארוחות מושקעות ואני כבר לא מדבר על לאכול מסודר או לזכור בכלל לפני שאני יוצא מהבית להכין לעצמי משהו קטן לפני הסידורים, הפגישות והעבודה. אותו הדבר, אני רק מניח, קורה לרבים אחרים, בכל גיל. לפעמים מעומס הדברים וסתם משכחה, פשוט אין זמן להכין לנו או לאחרים ארוחה טובה ומזינה. בדיוק בשביל אלה, קבלו את המתכון הנהדר הבא ללחמניות מסקרפונה, מתכון שהוא לא רק קליל, אני מכין אותו אחת לשבוע, שם את הלחמניות במקרר (לרוב אני מחסל אותן בתוך גג 4 ימים) והן עשירות בסידן ובעוד דברים בריאים.

לחמניות המסקרפונה דומות מאד בהכנה לבויוס שהכנתי כאן באתר בעבר אבל הפעם, מדובר בלחמניות שמקבלות מרקם הרבה יותר מעודן, כמעט קרמי בזכות גבינת המסקרפונה והטעם שונה לחלוטין בזכות שאר המוצרים שאליהם נגיע בהמשך.

אז שנתחיל?

לחמניות מסקרפונה צילום: דביר בר
לחמניות מסקרפונה צילום: דביר בר

המצרכים עבור 12 לחמניות מסקרפונה בינוניות ללא גלוטן:

עבור שלב א׳:

2 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן (400 גר׳). ניתן להשתמש בקמחים כמו ״כרגיל״ למאפים, תגמיש (קמח תמי), קמח מולינו וקמחים רב תכליתיים אחרים.

250 גר׳ גבינת מסקרפונה, גבינה לבנה (38%) מסדרת השף הלבן.

כף גבישי שום ללא גלוטן.

כוס מלאה בעשבי תיבול לפי טעם אישי – אני בחרתי בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר

4 כפות שמן זית (או שמן צמחי אחר).

כפית מלח.

כפית אבקת אפיה ללא גלוטן.

חצי כפית פלפל שחור טחון.

ביצה אחת.

חצי כוס חלב (אפשר גם חלב צמחי).

לשלב ב׳:

ביצה אחת.

כף עשבי תיבול קצוצים (מתוך חומרי המלית שבשלב א׳)

קמצוץ מלח גס (כמה זה קמצוץ? מה שנכנס בין שתי אצבעות כשאתם מצמידים את כריות האצבעות זו לזו)

המצרכים ללחמניות מסקרפונה צילום: דביר בר
המצרכים ללחמניות מסקרפונה צילום: דביר בר

נחמם תנור ל-160 מעלות על פעולת טורבו.

בקערה, נערבב היטב את המרכיבים היבשים: הקמח ללא הגלוטן, גבישי השום, המלח, הפלפל השחור ואבקת האפיה, וזאת עד שכל המרכיבים יתערבבו זה בזה.

כעת, נוסיף לאותה הקערה את המרכיבים הרטובים: ביצה אחת (המתינו עם הביצה השניה), גבינת המסקרפונה והחלב ונניח את הקערה בצד.

בשלב זה, נקצוץ היטב במטחנה (החל מויטמיקס או מג׳ימיקס או כל קוצץ אחר, ואפשר כמובן בעזרת סכין וקרש) את עשבי התיבול.

קחו כף מתוך כמות עשבי התיבול שקצצתם והניחו אותה בצד לשלבים הבאים. את יתרת עשבי התיבול הקצוצים, הוסיפו לקערה הראשית שלכם ובעזרת כף, ערבבו היטב את כל תכולתה.

חשוב מאד: העיסה שתקבלו תהיה דביקה מאד מאד. זה בסדר גמור, זה המרקם בשלב הזה. הדרך הנכונה והמומלצת לערבב את המסה בצורה מיטבית היא בעזרת יד שאותה שטפנו מבעוד מועד (אפשר גם עם כפפה ייחודית למטבח)

כשהעיסה הומוגנית לחלוטין, נניח את הקערה בצד. בעזרת מעט שמן (אני מרטיב בו מעט נייר סופג לפעולה הבאה), נשמן את תבנית השקעים של הלחמניות (תבנית מאפינס רגילה בעלת 12 שקעים) וכשהיא משומנת היטב, נחלק את העיסה שבקערה ל-12 שקעי התבנית וזאת בעזרת 2 כפות (אחת מרימה חלק מהמסה ובעזרת הכף השניה דוחפים את המסה אל תוך אחד משקעי התבנית).

כשהמסה הסתיימה וכל השקעים מלאים בה באופן שווה (במידה והם לא שווים, ניתן לקחת משקע שמלא יותר ולהעביר לשקע שבו ישנו חוסר), נמעך בעדינות בעזרת אחת הכפות את המסה לתחתית כל שקע וניישר מעט את חלקה העליון.

בצד, ואל תוך קערית קטנה, נשבור את הביצה שנותרה לנו ואליה נוסיף את כף עשבי התיבול ששמרנו בצד ממקודם.

בעזרת מברשת סיליקון, נמרח את הביצה על החלק העליון של כל לחמניות המסקרפונה שלנו תוך שאנו מקפידים שכל מריחה, תכלול גם עשבי תיבול מהקערית עם הביצה.

את תבנית השקעים, נכניס לתנור החם למשך 25 דקות או עד שלחמניות המסקרפונה שלנו שחומות ויפות ויבשות מבפנים (נבדוק עם סכין בתום האפיה). אם הלחמניות חומות על גבול הזהובות (ולא חומות מדי) ואתם מצליחים לראות את עשבי התיבול מבצבצים – זה מוכן.

טיפ חשוב: הרבה תנורים אינם אופים בעוצמה שווה בכל חלקי התנור ולכן מומלץ באמצע האפיה (כעבור 12 דקות) לסובב את התבנית לצידה השני בזהירות רבה בעזרת מגבת ייעודית לשמירה מפני חום התנור.

כשהלחמניות מוכנות – הוציאו את התבנית מהתנור והניחו להן להצטנן מחוץ לתנור בטמפרטורת החדר ל-20 דקות לפחות לפני אכילה. מגישים בטמפרטורת החדר.

ניתן לשמור במקרר בכיסוי ניילון נצמד עד 4 ימים (אבל אין סיכוי שהן לא יתחסלו עוד הרבה לפני).

בתיאבון!

  • המתכון בשיתוף השף הלבן מבית תנובה.

הכנתם את לחמניות המסקרפונה ללא הגלוטן? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ אולאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

זהירות הן טעימות נורא. לחמניית מסקרפונה. צילום: דביר בר
זהירות הן טעימות נורא. לחמניית מסקרפונה. צילום: דביר בר
לחמניות מסקרפונה. צילום: דביר בר
לחמניות מסקרפונה. צילום: דביר בר
לחמניות מסקרפונה. צילום: דביר בר
לחמניות מסקרפונה. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

כרישה ממולאת. צילום: דביר בר
דביר מבשל

כרישה ממולאת

הקנלוני של הטבע, הלא היא הכרישה, היא אחד הירקות הטעימים למילוי. קבלו מתכון נהדר לכרישה ממולאת ללא גלוטן. מנה נהדרת לשולחן החג שלכם

קרא עוד »
עוגת מסקרפונה. צילום: דביר בר
דביר מבשל

עוגת מסקרפונה

עוגת מסקרפונה היא אחת העוגות השוות להכנה והנהדרות בפשטותן. קבלו מתכון לעוגה נהדרת

קרא עוד »

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן