לחמניות מסקרפונה ללא גלוטן - המתכון של דביר בר

לחמניות מסקרפונה

לחמניות מסקרפונה הן כמו כמו ארוחה שלמה בגודל של כדור טניס. קבלו מתכון קליל וטעים שתמצאו את עצמכם מכינים שוב ושוב

מאז שהפכתי לאב לתאומים, יש לי, מן הסתם, הרבה פחות זמן להכין לי ארוחות מושקעות ואני כבר לא מדבר על לאכול מסודר או לזכור בכלל לפני שאני יוצא מהבית להכין לעצמי משהו קטן לפני הסידורים, הפגישות והעבודה. אותו הדבר, אני רק מניח, קורה לרבים אחרים, בכל גיל. לפעמים מעומס הדברים וסתם משכחה, פשוט אין זמן להכין לנו או לאחרים ארוחה טובה ומזינה. בדיוק בשביל אלה, קבלו את המתכון הנהדר הבא עבור לחמניות מסקרפונה, מתכון שהוא לא רק קליל, אני מכין אותו אחת לשבוע, שם את הלחמניות במקרר (לרוב אני מחסל אותן בתוך גג 4 ימים) והן עשירות בסידן ובעוד דברים בריאים.

לחמניות מסקרפונה דומות מאד בהכנה לבויוס שהכנתי כאן באתר בעבר אבל הפעם, מדובר בלחמניות שמקבלות מרקם הרבה יותר מעודן, כמעט קרמי בזכות גבינת המסקרפונה והטעם שונה לחלוטין בזכות שאר המוצרים שאליהם נגיע בהמשך.

אז שנתחיל?

לחמניות מסקרפונה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניות מסקרפונה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 12 לחמניות מסקרפונה בינוניות ללא גלוטן:

עבור שלב א׳:

280 גרם (2 כוסות) קמח רב תכליתי ללא גלוטן מותאם ללחמים.

250 גר׳ גבינת מסקרפונה

כף תבלין שום גבישי ללא גלוטן

4 כפות שמן זית 

כפית מלח

שקית אבקת אפיה ללא גלוטן

חצי כפית פלפל שחור טחון

ביצה אחת

חצי כוס חלב או מים

 

לשלב ב׳:

ביצה אחת

כוס מלאה בעלי עשבי תיבול לפי טעם אישי – אני בחרתי בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר

קמצוץ מלח גס 

המצרכים ללחמניות. צילום: דביר בר
המצרכים ללחמניות. צילום: דביר בר

חממו תנור ל-170 מעלות על פעולת טורבו

בקערה, ערבבו היטב את המרכיבים היבשים: הקמח ללא הגלוטן, גבישי השום, המלח, הפלפל השחור ואבקת האפיה, וזאת עד שכל המרכיבים יטמעו זה בזה.

הוסיפו לקערה את המרכיבים הרטובים: ביצה אחת (המתינו עם הביצה השניה), גבינת המסקרפונה והחלב (או המים) והניחו את הקערה בצד.

הוציאו מתוך כוס עשבי התיבול הקצוצים כף אחד הצידה (לצרכי קישוט בהמשך) ואת יתרת הכמות של עשבי התיבול, הוסיפו לקערה הראשית.

בעזרת כף, ערבבו היטב את כל תכולת הקערה.

חשוב מאד: העיסה שתקבלו תהיה דביקה מאד. זה בסדר גמור, זה המרקם בשלב הזה.

כאשר העיסה הומוגנית לחלוטין, הניחו את הקערה בצד.

שמנו תבנית שקעים של הלחמניות (תבנית מאפינס רגילה בעלת 12 שקעים) וכשהיא משומנת היטב, חלקו את העיסה שבקערה ל-12 שקעי התבנית.

כשהמסה הסתיימה וכל השקעים מלאים באופן שווה.

בקערית קטנה, טרפו את הביצה השניה והוסיפו אליה את כף עשבי התיבול ששמרתם מוקדם יותר.

בעזרת מברשת סיליקון, מרחו את הביצה על החלק העליון של כל לחמניות המסקרפונה תוך שאתם מקפידים שכל מריחה, תכלול גם עשבי תיבול.

את התבנית עבירו לתנור למשך 25 דקות או עד שלחמניות המסקרפונה שחומות ויפות.

טיפ חשוב: הרבה תנורים אינם אופים בעוצמה שווה בכל חלקי התנור ולכן מומלץ באמצע האפיה (כעבור 12 דקות) לסובב את התבנית לצידה השני בזהירות רבה בעזרת מגבת ייעודית לשמירה מפני חום התנור.

כשהלחמניות מוכנות – הוציאו את התבנית מהתנור והניחו להן להצטנן מחוץ לתנור בטמפרטורת החדר ל-20 דקות לפחות לפני בציעתן.

הגישו בטמפרטורת החדר.

ניתן לשמור במקרר בכיסוי ניילון נצמד עד 4 ימים (אבל אין סיכוי שהן לא יתחסלו עוד הרבה לפני).

בתיאבון!

הכנתם את הלחמניות? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

זהירות הן טעימות נורא. צילום: דביר בר
זהירות הן טעימות נורא. צילום: דביר בר
לחמניות מסקרפונה לחג השבועות. צילום: דביר בר
לחמניות מסקרפונה. צילום: דביר בר
לחמניות מסקרפונה. צילום: דביר בר
לחמניות מסקרפונה. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן