לחמניות ללא גלוטן - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

לחמניות ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

הסוד ללחמניות ללא גלוטן הוא לא רק בחומרי גלם טובים אלא גם בתבנית. קבלו את המתכון ללחמניות שיגרמו לכולם לקנא במי שיאכל אותן וגם הנחה בלעדית לתבניות לזמן מוגבל

לא פעם, מתמלאים הורים לילדים צליאקים תסכול רב כשהם לא מצליחים למצוא לחמניות ללא גלוטן טעימות ובעלות מרקם טוב עבור הכריכים לבית הספר וגם עבור עצמם, הצליאקים הבוגרים – לעבודה.

גם אני, במשך כל ילדותי, נמנעתי מלקחת או לאכול את הכריכים מהלחם שאבי היה אופה לי. התקופה היתה שנות השמונים וברשתות השיווק, לא היו קמחים רב תכליתיים אלא רק קמח ׳קונדיטור׳ שהוא למעשה תערובת עמילנים שאיכותה אינה נחשבת לגבוהה במיוחד. אציין באותה נשימה כי אבי השקיע אהבה אין סופית בניסיון להפוך את הלחם שאפה לי לטעים יותר תוך שימוש בתבלינים שונים, אבל עדיין, המרקם והטעם לא היו דומים ללחם אמיתי בשום צורה, לא במרקם ולא בטעם. תפקידי אגב, בתור ילד, היה לעזור לו בהכנת הלחם בכך שהייתי מכין לאפיה את שתי תבניות המתכת הגדולות והישנות ועל מנת שהתערובת הדביקה להחריד של קמח הקונדיטור לא תדבק, הייתי גוזר ניירות אפיה בגדלים שונים של כל דפנות התבניות ו״מדביק״ אותן בעזרת מעט שמן לדפנות. היו ימים.

מאז, חלפו שנים והזמנים השתנו ולצד תערובות קמחים נהדרות שיש היום להשיג בחנויות השונות, נוצרה גם הבנה כי לתהליך הכנת הבצק, ההתפחה, השימוש בתבניות הנכונות והכנתן לאפיה, משקל עצום בתוצאה הסופית.

דבר אחד אני יכול להבטיח לכם: אם תכינו את הלחמניות ללא הגלוטן לפי המתכון הזה, כל הילדים בבית הספר של הילדים שלכם וכל הקולגות לעבודה שלכם, לא יפסיקו לקנא מהתוצר שתקבלו. 

אז שנתחיל במתכון?

לחמניות בתבנית Brikmann. צילום: דביר בר
לחמניות בתבנית Brikmann. צילום: דביר בר
לחמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 11 לחמניות (לחמניות ביס או לחמניות ג׳בטה לבחירתכם)

תבנית אפיה מיני לחם בעלת 8 שקעים אובלים של BIRKMANN המיובאת ע״י לובלינסקי.

500 גר׳ קמח רב תכליתי Mulino (מולינו)

550 מ״ל מים קרים (4 מעלות).

15 גרם מלח.

15 גרם סוכר.

17 גרם שמן זית.

50 גר׳ שמרים טריים או 17 גר׳ שמרים יבשים.

ביצה אחת.

לקישוט: 2 כפות גרעיני חמניה.

אופן ההכנה:

את גרעיני החמניה הניחו בקערית ומלאו מי ברז שיכסו את הגרעינים. המטרה היא לגרום לגרעיני החמניה להיות רווי מים בשלב האפיה כך שלא ישרפו בתנור ותודה לשגיא עמיחי על הטיפ הזה ועל עוד טיפים נפלאים שלימד אותי כשהכנו יחד לחם ללא גלוטן ואותם אני מיישם גם כאן.

כעת, בקערת מיקסר, שפכו את המים הקרים ואת השמרים הטריים, והפעילו את המיקסר תוך שימוש בוו הלישה או וו הגיטרה במהירות איטית. המטרה היא למוסס לחלוטין את השמרים במים אך לא לגרום להם לפעול עדיין.

כעבור כשתי דקות, כשהשמרים התמוססו לגמרי במים שהפכו ״עכורים״ כצבע השמרים, הוסיפו את הקמח והמשיכו בפעולת המיקסר תוך שאתם מגבירים מעט את המהירות למהירות בינונית ומערבלים למשך כשתי דקות נוספות במהלכן נוסיף בהדרגה את הסוכר.

 

המרכיבים ללחמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
המרכיבים ללחמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בצק מותפח ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בצק מותפח ללא גלוטן. צילום: דביר בר

כדקה לאחר הוספת הסוכר, נעצור את פעולת המיקסר ובעזרת לקקן או קלף פלסטיק, נרים את תחתית הבצק ונוודא כי בתחתית המיקסר, לא נותר קמח גולמי שלא עובד לתוך הבצק ובמידה וקיים כזה, ״נרים״ אותו למעלה הבצק ונמשיך את פעולת המיקסר במהירות בינונית. בשלב זה, נוסיף את המלח וכעבור חצי דקה נוספת של לישה, נוסיף את שמן הזית שאותו נשפוך לדפנות המיקסר. כעבור כחצי דקה נוספת, נעצור את פעולת המיקסר ובעזרת ידיים משומנות, נעביר את הבצק שהתקבלת לקערה ואותה נכסה בניילון נצמד להתפחה בת כשעה.

בזמן ההתפחה, נכין את תבנית / תבניות האפיה (פלאשבק לילדותי, ד.ב.) אך קודם, מילה על התבניות של BRIKMANN שאיתן בחרתי לאפות את הלחמניות ללא הגלוטן: מדובר במותג גרמני חדש בישראל. התבנית הראשונה שאיתה בחרתי להשתמש, המיני לחם, עשויה יציקה אחת בעובי 2 מ״מ שתורמת לפיזור החום בצורה שווה. התבנית השניה בה בחרתי להשתמש ליצירת הג׳בטות היא מגש לאפיית באגט המצוידת בשלושה שקעים מחוררים נון סטיק ומתאימה לאפיה אחידה ויעילה. במיוחד לגולשי אתר Wheatout, מעניקה החברה 25% אחוזי הנחה על מוצרי החברה ברכישה באתר, בהקשת קוד ההנחה: DVIRBAR (ברצף). תוקף ההנחה: 2.11.19. למימוש ההנחה, הכנסו לאתר.

חממו תנור לחום 210 מעלות והפעילו את פעולת הטורבו בתנור. הניחו בתחתית התנור, כלי חסין חום ובו כ-3 כוסות מים ליצירת לחות בחלל התנור.

בעזרת מברשת סיליקון, מרחו שכבה דקה מאד של שמן בתבניות האפיה. לאחר מכן, פזרו מעט קמח בתוך גומחות התבנית (במיני לחם) ועל הרשת של מגש הבאגטים. הדבר יסייע בשלב שליפת הלחמניות שלנו בקלות רבה מאד.

כעבור שעה של התפחת הבצק, ובעזרת ידיים משמנות היטב, נקרוץ מהבצק שתפח 8 כדורים מאורכים במשקל של כ-100 גר׳ ונניח אותם בשקעים של תבנית המיני לחם. מיתרת הבצק, נגלגל 3 ״נחשי״ בצק גם הם במשקל של כ-100 גר׳ לאחד ונניח בתנית הבאגטים שלנו.

בעזרת מברשת סיליקון, מרחו ביצה טרופה מעל כל הבצקים ובעזרת סכין חד, חרצו חריץ עמוק באמצע כל לחמניה, ניתן גם יותר מחריץ אחד (המטרה היא למנוע כיסי אוויר מצד אחד ולשלוט בהיווצרות צורת הלחם מהצד השני).

סננו היטב את גרעיני החמניה מהמים בהם שהו ופזרו אותם מעל ללחמניות תוך תנועת הידוק קלה לשכבת הביצה.

בצק לחמניות ללא גלוטן לפני אפיה. צילום: דביר בר
בצק לחמניות ללא גלוטן לפני אפיה. צילום: דביר בר
לחמניות ללא גלוטן לפני אפיה. צילום: דביר בר
לחמניות ללא גלוטן לפני אפיה. צילום: דביר בר

את תבנית המיני לחם, הכניסו לתנור שחומם מראש לחום 210 מעלות למשך כ-10 דקות. לאחר מכן, הנמיכו את החום ל-175 מעלות למשך כ-30 דקות נוספות או עד שהלחם מקבל צבע זהוב מאד מאד. בזמן האפיה, התבנית השניה ממתינה מחוץ לתנור ובצק הלחמניות עובר למעשה תפיחה שניה.

הוציאו את תבנית המיני לחם מהתנור אל מחוץ לתנור לצינון בטמרפטורת החדר. אל תבצעו את הלחמניות במשך כחצי שעה לפחות.

הכניסו את תבנית הבאגט / ג׳בטה לתנור לאפיה בתנאים זהים לאלו שאיתם אפיתם את המיני לחם עד שהן מוכנות והוציאו אותן מהתנור לצינון.

הצעת הגשה: חתכו בחלק העליון של לחמניות המיני לחם פתח לאורכן ומלאו את הלחמניה בממרח או כל מילוי שאתם או ילדיכם אוהבים. בתמונה: לחמניה / מיני לחם עם סלט ביצים ובצל ירוק, המילוי האהוב עלי בתור ילד ועד היום, כריך מושלם ביופיו וטעים להפליא שיגרום לכל ילד לקנא בלחמניה של הילד שלכם.

רוצים 25 אחוזי הנחה על מוצרי Birkmann? הכנסו לאתר ובעת התשלום, הקליקו את קוד הקופון DVIRBAR. תוקף ההנחה הוא עד 2.11.19.

בתיאבון!

דביר

  • המתכון בשיתוף לובלינסקי, יבואנית המותג BIRKMANN

הכנתם את הלחמניות ללא גלוטן? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

 

לחמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניה ללא גלוטן עם סלט ביצים. צילום: דביר בר
לחמניה ללא גלוטן עם סלט ביצים. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

דביר מבשל

בורקס דפי אורז

בורקס דפי אורז הוא לא רק ללא גלוטן, אלא גם ללא כמויות השמן. כך תכינו אותו בקלות בבית

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 9 תגובות

  1. הי דביר
    האם אפשר להכין גם מקמחים יותר פשוטים ונגישים של אסם למשל?
    (עדין לא הצלחתי להכין או לקנות (ממי לא קניתי…) לבתי בת ה 10 לחמניות שהיא מוכנה לאכול)
    תודה על הבלוג!
    עדי

    1. דביר בר

      היי עדי, המתכון הזה מיועד לקמח הספציפי הזה. לא מאד מסובך למצוא אותו, הוא זמין גם במרבית סניפי ניצת הדובדבן, גם בנקודות הפצה שונות (ממליץ לחפש בפייסבוק בעמוד ״קמח הארץ״ שם הם מפרסמים את נקודות ההפצה
      והוא גם זמין למשלוח עד הבית דרך אתר האינטרנט GULUTEN.CO.IL או בנס ציונה בחנות פינוקיצ׳ן (שגם עושים משלוחים עד הבית) וגם בחנות של פינוקיצ׳ן בנמל ת״א ועוד.
      קמח אסם הוא אחלה – הוא פשוט לא מתאים למתכון הזה והוא מאד עמילני ולא הייתי עושה איתו לחם או לחמניות על בסיס קבוע.
      שנה טובה!
      דביר

  2. נראה מעולה! התבניות לא זמינות באתר כרגע.. ידוע מתי יחזרו? ואם ניתן עדיין לרכוש עם קוד ההנחה זה יהיה נפלא..

    1. דביר בר

      היי מורן. אכן אזל המלאי מהטירוף שהיה. המלאי יחודש במהלך חודש נובמבר ואיתו גם קוד ההנחה על מנת שהגולשים יוכלו ליהנות מההטבה. שווה לעקוב אחרי עמוד האינסטגרם שלי שם אעדכן ברגע שהמלאי יחזור פלוס לינק לרכישה

  3. היי, אם את מאזור פתח תקווה יש אותו במרכז ספיר החדש בשכונת אם המושבות.

    1. דביר בר

      היי לי, כאן דביר בעל האתר, לא ממש הבנתי את התגובה

  4. האם אפשר לשים את הלחמניות על תבנית אחת רגילה ללא התבנית המיוחדת שהצגת?

    1. דביר בר

      היי ילי. בהחלט, מציע אבל לרווח מאד בין כדורי הבצק כי הם יתפשטו לצדדים באפיה

  5. התכוונתי קמח מולינו ניתן להשיג בפתח תקווה

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן