לחמניות ללא גלוטן >> מתכון מושלם של דביר בר >> הכנסו למתכון

לחמניות ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כמה קל להכין לחמניות ללא גלוטן. דביר בר עם מתכון שמצליח בכל פעם מחדש

לא פעם, מתמלאים הורים לילדים צליאקים תסכול רב כשהם לא מצליחים למצוא לחמניות ללא גלוטן טעימות ובעלות מרקם טוב עבור הכריכים לבית הספר וגם עבור עצמם, הצליאקים הבוגרים – לעבודה.

גם אני, במשך כל ילדותי, נמנעתי מלקחת או לאכול את הכריכים מהלחם שאבי היה אופה לי.

הימים היו ימי שנות השמונים וברשתות השיווק, לא היו קמחים רב תכליתיים אלא רק קמח ׳קונדיטור׳ שהוא למעשה תערובת עמילנים שאיכותה אינה נחשבת לגבוהה במיוחד.

אציין באותה נשימה כי אבי השקיע אהבה אין סופית בניסיון להפוך את הלחם שאפה לי לטעים יותר תוך שימוש בתבלינים שונים, אבל עדיין, המרקם והטעם לא היו דומים ללחם אמיתי בשום צורה, לא במרקם ולא בטעם.

תפקידי אגב, בתור ילד, היה לעזור לו בהכנת הלחם בכך שהייתי מכין לאפיה את שתי תבניות המתכת הגדולות והישנות ועל מנת שהתערובת הדביקה להחריד של קמח הקונדיטור לא תדבק, הייתי גוזר ניירות אפיה בגדלים שונים של כל דפנות התבניות ו״מדביק״ אותן בעזרת מעט שמן לדפנות. היו ימים.

מאז, חלפו שנים ולא רק כלי האפיה השתכללו אלא גם תערובות הקמחים הזמינות כיום לאפיה מוצלחת ללא גלוטן.

דבר אחד אני יכול להבטיח לכם: אם תכינו את הלחמניות ללא הגלוטן לפי המתכון הזה, כל הילדים בבית הספר של הילדים שלכם וכל הקולגות לעבודה שלכם, לא יפסיקו לקנא מהתוצר שתקבלו. 

אז שנתחיל במתכון?

לחמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 9 לחמניות (לחמניות ביס או לחמניות ג׳בטה לבחירתכם)

500 גר׳ קמח לאפייה ללא גלוטן Molino (תוית ירוקה)

550 מ״ל מים קרירים (2 ושליש כוסות מדידה)

12 גרם (2 כפיות שטוחות) מלח 

10 גרם (כף) סוכר 

17 גרם (3 כפות) שמן זית 

17 גר׳ שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים).

לקישוט:

ביצה אחת (לא חובה) 

2 כפות שומשום או גרעיני חמניה (לא חובה)

אופן ההכנה:

במידה והחלטתם לקשט את הלחמניות בגרעיני חמניה, הניחו אותם בקערית ומלאו מי ברז שיכסו את הגרעינים. המטרה היא לגרום לגרעיני החמניה להיות רווי מים בשלב האפיה כך שלא ישרפו בתנור ותודה לשגיא עמיחי על הטיפ הזה ועל עוד טיפים נפלאים שלימד אותי כשהכנו יחד לחם ללא גלוטן ואותם אני מיישם גם כאן.

כעת, בקערת מיקסר, שפכו את המים הקרים ואת השמרים הטריים, והפעילו את המיקסר תוך שימוש בוו הגיטרה במהירות איטית. המטרה היא למוסס לחלוטין את השמרים במים אך לא לגרום להם לפעול עדיין.

כעבור כשתי דקות, כשהשמרים התמוססו לגמרי במים שהפכו ״עכורים״ כצבע השמרים, הוסיפו את הקמח והמשיכו בפעולת המיקסר תוך שאתם מגבירים מעט את המהירות למהירות בינונית ומערבלים למשך כשתי דקות נוספות במהלכן נוסיף בהדרגה את הסוכר.

 

חשיבות גדולה להעזר בחומרי גלם איכותיים. צילום: דביר בר
חשיבות גדולה להעזר בחומרי גלם איכותיים. צילום: דביר בר
בצק מותפח ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בצק מותפח ללא גלוטן. צילום: דביר בר

כדקה לאחר הוספת הסוכר, נעצור את פעולת המיקסר ובעזרת לקקן או קלף / מרית פלסטיק, נרים את תחתית הבצק ונוודא כי בתחתית המיקסר, לא נותר קמח גולמי שלא עובד לתוך הבצק ובמידה וקיים כזה, ״נרים״ אותו למעלה הבצק ונמשיך את פעולת המיקסר במהירות בינונית.

בשלב זה, נוסיף את המלח וכעבור חצי דקה נוספת של לישה, נוסיף את שמן הזית שאותו נשפוך לדפנות המיקסר.

כעבור כחצי דקה נוספת, נעצור את פעולת המיקסר ובעזרת ידיים משומנות, נעביר את הבצק שהתקבלת לקערה ואותה נכסה בניילון נצמד להתפחה בת כשעה.

חממו תנור לחום 210 מעלות והפעילו את פעולת הטורבו בתנור (אפשר גם בחום עליון ותחתון בלבד).

הניחו בתחתית התנור, כלי חסין חום צר ולא רחב במיוחד ובו כ-3 כוסות מים ליצירת לחות בחלל התנור.

בזמן ההתפחה, נכין את תבנית / תבניות האפיה: בעזרת מברשת סיליקון, מרחו שכבה דקה מאד של שמן בתבניות האפיה וניתן גם לפזר מעט קמח תירס או קמח אחר על תבנית האפיה כך שהבצק לא ידבק לתבנית והלחמניות יהיו קלות לשליפה.

כעבור שעה של התפחת הבצק, ובעזרת ידיים רטובות / משומנות, נקרוץ מהבצק שתפח 9 כדורים מאורכים במשקל של כ-110 גר׳ ונניח אותם עם מרווחים זה מזה בתבנית הבאגטים.

לחילופין, ניתן לחלק את הבצק ל-8 יחידות ולהניח בתבנית מיני לחם.  אופציה נוספת היא נגלגל 3 ״נחשי״ בצק במשקל של 340 גרם כל אחד ולהניח בתבנית הבאגטים שלנו ליצירת 3 באגטים.

השלב הבא הוא אינו חובה ונועד על מנת להעניק ללחמניות צבע זהוב מודגש יותר כפי שעושים במאפיות רבות:

טרפו ביצה בקערית, הוסיפו קמצוץ מלח ובעזרת מברשת סיליקון, מרחו מעט ובעדינות רבה מהביצה הטרופה מעל כל הבצקים.

בעזרת סכין חד, חרצו חריץ עמוק באמצע כל לחמניה, ניתן גם יותר מחריץ אחד (המטרה היא למנוע כיסי אוויר מצד אחד ולשלוט בהיווצרות צורת הלחם מהצד השני).

ניתן להחליף את הביצה בשלב זה בשמן זית.

סננו היטב את גרעיני החמניה מהמים בהם השרנו אותם בתחילת המתכון ופזרו אותם מעל ללחמניות תוך תנועת הידוק קלה לשכבת הביצה / שמן הזית.

בצק ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בצק ללא גלוטן. צילום: דביר בר
אפשר גם בצורת באגטים. צילום: דביר בר
אפשר גם בצורת באגטים. צילום: דביר בר

את תבנית המיני לחם, הכניסו לתנור שחומם מראש לחום 210 מעלות למשך כ-10 דקות.

לאחר 10 דקות, הנמיכו את החום ל-175 מעלות למשך כ-30 דקות נוספות ועד שהלחם מקבל צבע זהוב מאד מאד. 

הוציאו את תבנית המיני לחם מהתנור אל מחוץ לתנור לצינון בטמרפטורת החדר, רצוי מתחת מגבת לחה. אל תחתכו את הלחמניות במשך כחצי שעה לפחות.

הצעת הגשה: חתכו בחלק העליון של לחמניות המיני לחם פתח לאורכן ומלאו את הלחמניה בממרח או כל מילוי שאתם או ילדיכם אוהבים. בתמונה: לחמניה / מיני לחם עם סלט ביצים ובצל ירוק, המילוי האהוב עלי בתור ילד ועד היום, כריך מושלם ביופיו וטעים להפליא שיגרום לכל ילד לקנא בלחמניה של הילד שלכם.

בתיאבון!

דביר

הכנתם את הלחמניות ללא גלוטן? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף קמח הארץ – יבואנית מולינו

 

לחמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניה ללא גלוטן עם סלט ביצים. צילום: דביר בר
לחמניה ללא גלוטן עם סלט ביצים. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

לפוסט הזה יש 96 תגובות

  1. עדי קולקובסקי

    הי דביר
    האם אפשר להכין גם מקמחים יותר פשוטים ונגישים של אסם למשל?
    (עדין לא הצלחתי להכין או לקנות (ממי לא קניתי…) לבתי בת ה 10 לחמניות שהיא מוכנה לאכול)
    תודה על הבלוג!
    עדי

    1. דביר בר

      היי עדי, המתכון הזה מיועד לקמח הספציפי הזה. לא מאד מסובך למצוא אותו, הוא זמין גם במרבית סניפי ניצת הדובדבן, גם בנקודות הפצה שונות (ממליץ לחפש בפייסבוק בעמוד ״קמח הארץ״ שם הם מפרסמים את נקודות ההפצה
      והוא גם זמין למשלוח עד הבית דרך אתר האינטרנט GULUTEN.CO.IL או בנס ציונה בחנות פינוקיצ׳ן (שגם עושים משלוחים עד הבית) וגם בחנות של פינוקיצ׳ן בנמל ת״א ועוד.
      קמח אסם הוא אחלה – הוא פשוט לא מתאים למתכון הזה והוא מאד עמילני ולא הייתי עושה איתו לחם או לחמניות על בסיס קבוע.
      שנה טובה!
      דביר

  2. מורן

    נראה מעולה! התבניות לא זמינות באתר כרגע.. ידוע מתי יחזרו? ואם ניתן עדיין לרכוש עם קוד ההנחה זה יהיה נפלא..

    1. דביר בר

      היי מורן. אכן אזל המלאי מהטירוף שהיה. המלאי יחודש במהלך חודש נובמבר ואיתו גם קוד ההנחה על מנת שהגולשים יוכלו ליהנות מההטבה. שווה לעקוב אחרי עמוד האינסטגרם שלי שם אעדכן ברגע שהמלאי יחזור פלוס לינק לרכישה

  3. לי

    היי, אם את מאזור פתח תקווה יש אותו במרכז ספיר החדש בשכונת אם המושבות.

    1. דביר בר

      היי לי, כאן דביר בעל האתר, לא ממש הבנתי את התגובה

  4. ילי

    האם אפשר לשים את הלחמניות על תבנית אחת רגילה ללא התבנית המיוחדת שהצגת?

    1. דביר בר

      היי ילי. בהחלט, מציע אבל לרווח מאד בין כדורי הבצק כי הם יתפשטו לצדדים באפיה

  5. לי

    התכוונתי קמח מולינו ניתן להשיג בפתח תקווה

  6. בתיה

    היי, אנסה להכין לחמניות המבורגר, לחברה.

    1. דביר בר

      היי בתיה, אין מדובר במתכון ללחמניות המבורגר

  7. אתי

    היי דביר,
    האם הכוונה לקמח מולינו החדש שמבוסס על עמילן חיטה?

    1. דביר בר

      היי אתי
      במתכון זה השתמשתי בקמח מולינו הרב תכליתי (התוית הירוקה).
      אפשר להכין יופי של לחמניות גם עם מולינו הכחול על בסיס חיטה אולם לא עם המתכון הזה!
      דביר

  8. עידן

    היי,
    באיזה מולינו מומלץ להשתמש? הכחול או הירוק?

    1. דביר בר

      היי עידן
      במתכון זה השתמשתי בקמח מולינו הרב תכליתי (התוית הירוקה).
      אפשר להכין יופי של לחמניות גם עם מולינו הכחול על בסיס חיטה אולם לא עם המתכון הזה!
      דביר

  9. יובל

    היי, הכוונה בקמח מולינו ע"ב עמילן חיטה? אם לא, על איזה צבע תווית מדובר? תודה 🙂

    1. דביר בר

      היי יובל
      במתכון זה השתמשתי בקמח מולינו הרב תכליתי (התוית הירוקה).
      אפשר להכין יופי של לחמניות גם עם מולינו הכחול על בסיס חיטה אולם לא עם המתכון הזה!
      דביר

  10. מיקה

    היי דביר,
    ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי של כרגיל?

    1. דביר בר

      היי מיקה
      לא ניתן להשתמש בקמח כרביל במתכון הזה.
      זה בוודאי לא אומר שלא ניתן להכין לחמניות מקמח כרגיל, אבל לכל קמח יש את המתכון שלו ואין לי מתכון עם הקמח הזה
      דביר

  11. אבירם רונן

    שלום
    יש אפשרות שתוקף הקופון הנחה לתכניות יוארך?

    1. דביר בר

      אבירם שלום. לצערי אין כרגע צפי לחידוש תוקף הקופון

  12. אתי

    היי דביר,
    האם גם שמרים יבשים צריך למוסס במים לפני הכנסת הקמח?

    1. דביר בר

      היי אתי, גם בעבודה עם שמרים יבשים וגם בטריים יש למוסס במים את השמרים עם תחילת הכנת המתכון. שימי לב שהכמות במתכון מתייחסת לשמרים יבשים. בעבודה עם שמרים טריים יש לשלש את הכמות בגרמים.

  13. רוית

    שלום,
    אני מעוניינת להכין את הלחמניות, תוכל בבקשה לומר לי את הכמויות בכף/כפיות של המלח, סוכר, שמן ושמרים יבשים? אין לי משקל כרגע…
    תודה רבה!

    1. דביר בר

      היי רוית. הכמויות הן 2 כפיות מלח, 3 כפות סוכר, 4 כפות שמן זית, כף וחצי שטוחות של שמרים יבשים

      1. גליה

        ….. אבל במתכון כתוב
        סוכר – "טיפה יותר מכף".
        למה פה כתבת 3 כפות סוכר

        הכמויות שרשמת פה בתגובה לא מתייחסות למשקלים שבמתכון … ?
        לא הבנתי

        1. דביר בר

          היי גליה. לא כל כך ברורה לי השאלה אבל אציין כי כף סוכר הם 12 גרם. קצת יותר מכף הם 15 גרם שזה מה שרשום במתכון

  14. מזל טל מור

    דביר שלום
    איפה אפשר לקנות את התבניות האלה?
    באיזור אשדוד ראשון אפילו תל אביב?
    מזל

    1. דביר בר

      היי מזל. התבניות הן מאתר לובלינסקי (תבניות של Birkmann. למיטב הבנתי חלקן חסרות כרגע במלאי והוא יתחדש בקרוב)

  15. חרד יפעת

    היי
    אני מחפשת מתכון ללחמניות המבורגר עם המולינו הכחול
    יש לך המלצה למתכון?

    1. דביר בר

      היי. בעתיד יהיה בבלוג מתכון ללחמניות המבורגר

  16. דניאלה

    הי דביר, האם ניתן להקפיא את הלחמניות לפני האפיה וכשרוצים להפשיר לאפות?

    1. דביר בר

      היי דניאלה. הקפאה ובצק שמרים לא תמיד מתנהגים כמו שצריך ולכן הייתי קודם אופה ואז מחכה 24 שעות בהן המאפה בשקית אטומה (אחרי צינון) ואז מקפיא ומפשיר דקה במיקרו לפני שימוש

  17. אוראל

    היי דביר,
    גיליתי לא מזמן את עולם הללא גלוטן כי בן הזוג שלי צילאקי.
    לגבי הלחמניות, תוכל להכניס מתכון ללחמניות אשר אפשר להכין מסוגים שונים של קמח? לא תמיד יש אפשרות לקמח אחד ספציפי. תודה רבה ושנה טובה ומבורכת:)

    1. דביר בר

      היי אוראל. לצערי אין לי אפשרות להכין לחמניות מכל סוגי הקמחים הקיימים וקיימים לא מעט. במתכון הזה, מרבית הקמחים הרב תכליתיים שמיועדים ללחמים – יעשו את העבודה

  18. אבתי

    אשמח ללינק איפה לרכוש תבניות?

    1. דביר בר

      היי אבתי. התבנית היא של חברת בירקמן באתר לובלינסקי

  19. רועי

    היי דביר, אפשר לדעתך להכין עם מיקסר ידני?
    תודה

    1. דביר בר

      היי רועי. מיקסר ידני פחות מתאים לבצקים אלא יותר להקצפות. אפשר לעשות לישה ידנית בקערה אבל חשוב לדעת לפני: מדובר בלישה ארוכה שמצריכה שרירי ידיים מאומצים לאורך זמן רב כדי שכל המים ושאר המרכיבים יטמעו היטב
      בקמח ולהיפך

  20. חגית

    היי דביר.
    יש אפשרות שתיתן מתכון עם שימוש בכוסות ח"פ 180 מ"ל הרגילות, יותר נגיש.
    כמו"כ תוכל אולי לסייע לי בהמרת הכמויות במתכון זה? תודה

    1. דביר בר

      היי חגית. כוס חד פעמית היא המצאה ישראלית בכל הקשור למידות ואני לא משתמש בהן או ממליץ. אני ממליץ בחום לבצע רכישה חד פעמית בשקלים בודדים של כוס מידה ולעבוד לפיה.
      אין לי שום דרך להמיר מתכונים לכוס חד פעמית ולטעמי זו טעות לעבוד בשיטה הזו. מתנצל שלא אוכל לסייע בכך

  21. טהר רחל

    בקר טוב, דביר.
    הלחמניות נראות פנטסטיות וחלומיות.
    יש לי בעיה בעיכול עמילנים. האם יש מתכונים דלי עמילנים?
    עד כה הכנתי לחם מכוסמת ירוקה עם מחמצת מכוסמת קלויה ושיבולת שועל ללא גלוטן. זה עובד סבבה אבל דורש הרבה קירור וקליה נוספת לאחר הפריסה.

    1. דביר בר

      רחל שלום. תודה רבה
      לצערי אני לא מתמחה בעניין של מתכונים דלי עמילנים. ההתמקדות שלי היא במתכונים ללא גלוטן בלבד
      מתנצל
      דביר

  22. רחל

    תודה דביר. כבר ההתמחות שלך מהוה ברכה גדולה. כשאדם יודע שהוא ״לא מפסיד״ מטעמים הרבה יותר קל להתמודד עם המגבלה הזו. בטוחה אני שהרבה אנשים נהנים מפרי עמלך. משימה לא קלה ומאתגרת לקחת על עצמך ועל כך אני מודה לך מקרב לב
    יישר כח !
    טהר רחל

    1. דביר בר

      המון תודה רחל על המילים היפות

  23. שיר

    הי דביר,
    הכנתי בהתחלה את הלחמניות והן יצאו נהדר!! בפעמיים האחרות הבצק לא תפח. מה הסיבות שיכולות להיות לזה? השתמשתי בשמרים יבשים. בדקתי אותם והם בסדר עדיין. עבדתי עם לישה ידנית.

    1. דביר בר

      היי שיר
      קודם כל כבר מצוין שהכנת אותן והן יצאו מעולה פעם אחת לפחות, מכך אני למד שמשהו בפעמים האחרות השתבש אולם קשה לי לדעת מהתאור שלך מה השתבש
      אולי היתה חסרה לישה, אולי המלח הרג את הסוכר בשלב מוקדם יותר, אולי השמרים כבר לא היו בתוקף, יש המון סיבות
      אני מציע לנסות ולשחזר מה שעשית בפעם הראשונה והמוצלחת ואולי שם טמון הסוד
      דביר

  24. גליה

    בוקר טוב. כתבתי תגובה.. לא רואה אותה. אכתוב שוב..
    זה נראה נהדר ויש לי שאלה.
    לבצק עצמו (לא כקישוט) אני רוצה להוסיף זרעי פשתן. כמה לדעתך יהיה סביר להוסיף לכמות זו של בצק? כף ?
    תודה!

    1. דביר בר

      היי גליה. אפשר להוסיף פשתן אחרי השריה ב-3 כפות מים למתכון

  25. Rebecca

    הי דביר, לאחר ההצלחה האדירה שקצרה החלה ולחמניות החלה שהכנתי היום לפי המתכון שלך עם קמח מולינו כחול, הגעתי גם למתכון הזה. יכול להיות שאני מפספסת משהו, לכן אני שואלת- האם יש הבדל בין המתכון הזה לבין המתכון של החלה מעבר לסוג הקמח שהתשתמשת בו?

    1. דביר בר

      היי רבקה. מתכונים לעיתים אינם שונים זה מזה דרמטית אלא כל מיני דברים קטנים בתהליכים, בכמויות, בזמנים או בדברים נוספים

  26. ספיר

    משהו כנראה השתבש לי כי למרות שהמתכון מאוד מפורט הקטע של לחמם תנור עם 3 כוסות מיים בטורבו לא היה ברור לי לאיזה צורך הבצק טפח לי כעבור כשעתיים והלחמניות אחרי שהכנסתי לתנור אבל לא הבנתי עם צריך עם המיים והטורבו או אפיה רגילה – יצאו לי כאילו לא עשויות ודביקות מלמטה

    1. דביר בר

      היי ספיר. מדוע ההתפחה ארכה שעתיים? במתכון כתוב שעה.
      ולגבי האפיה. אכן צריך על טורבו כמו שרשום…עם איזה קמח השתמשת?

      1. ספיר

        אולי השמרים כבר היו פחות טובים למרות שבדקתי אותם והשתמשתי במולינו כחול

  27. מיכל

    היי דביר, ציינת שניתן להכין את המתכון עם קמח מיקס בי של שר. לקמח זה מצורפת שקית שמרים שלפי מה שידוע לי מכילה 10 גרם שמרים יבשים, האם כשניסית את קמח זה השתמשת בשמרים יבשים אחרים ולא אלו שמצורפים לשקית?
    תודה רבה!!

    1. דביר בר

      היי מיכל. אני אישית אוהב לעבוד עם השמרים היבשים של שמרית אבל זה באמת לא נראה לי קריטי

  28. יעלי

    היי דביר. במתכון כתוב שמן אבל בצילום רואים חמאה (נראה לי). האם ניתן להכין גם עם חמאה?

    1. דביר בר

      היי. שום בעיה

  29. פנינה

    הי, התמכונים שלך נראים מהממים!! אפשר לנסות את הלחמניות מקמח קונדיטור? פשוט אמרו לי שיתכן שקמח מולינו לא טוב לבן שלי, ועוד לא בדקנו אותו אצל גאסטרו. (גילינו את הצליאק לפני שבועיים והוא מסרב לאכול לחמניות קנויות או לחם)

    1. דביר בר

      היי. קמח קונדיטור הוא לא קמח אלא תחליף קמח בעל איכותיות מאד ירודות ואני ממליץ בחום שלא להשתמש בו כלל

  30. פנינה

    הי דביר,
    הכנתי עכשיו את הבצק.
    2 שאלות: השתמשתי בקמח ייעודי ללחם של חברת דגש. האם הייתי צריכה להשתמש בקמח הרב תכליתי ולא זה ללחם?
    ו- איך נראית תכנית הטורבו בתנור? אני אף פעם לא השתמשתי, ולא יודעת מה להפעיל (יש לי סאוטר)

    1. דביר בר

      היי. אפשר בקמח שהשתמשת וגם בקמח הרב תכליתי, שניהם נהדרים.
      הטורבו נראה כפתור עם ציור כמו של מאוורר

  31. פנינה

    וואו! הכנתי את הלחמניות המטריפות האלו ופשוט אין לי מילים! גילינו לבן הקטן ציליאק לאחרונה והוא פשוט לא מסכים לאכול שום לחמניה קנויה. היינו חסרי אונים, ולא ידענו מה לשלוח לגן, ופתאום המתכון הזה…. הילד פשוט זלל 2 לחמניות שלמות!!! אין מילים, מעכשיו הילד יוכל להיות שבע בגן.
    תודה רבה מעומק הלב על מתכונים מקצועיים, טעימים כל כך ועל מענה מהיר!
    ו-גם שאלה אחת- מכיוון שהבצק הזה כ"כ טעים הייתי רוצה להכין ממנו בצק לפיצה (ולא המתכון השני מקמח מולינו). איך היית ממליץ לאפות? אולי כמה דקות על חום גבוה ואז להנמיך? (ומתי לשים את הרוטב והתוספות? לפני האפייה?)

    1. דביר בר

      היי פנינה,איזה כיף לקרוא!!! תודה על השיתוף
      בגדול אפשר לקחת את הבצק הזה ולפעול לפי ההנחיות במתכון שלי שכאן באתר ונקרא ״פיצה איטלקית ללא גלוטן״

  32. פנינה

    הי, כרגע יש לי קמח של תמי ייעודי ללחם. האם זה יהיה בסדר למתכון הנפלא הזה? (כבר הכנתי אותו כמה פעמים מקמחים אחרים ויצא כל כך טעים!!!)

    1. דביר בר

      היי. אמור לצאת בסדר אם כי לא ניסיתי בעצמי

  33. לינוי

    היי, היית ממליץ לאפות את כל הכמות בתבנית אינגליש לא חדפ?

    1. דביר בר

      אם הייתי ממליץ את זה – הייתי רושם את זה בפוסט. המתכון הוא ללחמניות ולא למשהו אחר.

  34. רותי

    הי דביר במתכון אין התפחה שנייה האם לא צריכה להיות התפחה שנייה ?

    1. דביר בר

      אין חובת התפחה שניה אם כי היא אפשרית אם רוצים

  35. רותי

    .הי דביר הלחמניות נאפו מאד מהר לאחר הורדת החום ל175 תוך 10 דק היו מוכנות זה סביר?

    1. דביר בר

      היי רותי. לא סביר. זה אולי עלול להראות ככה חיצונית אבל מבפנים הסיכוי שהן מוכנות הוא קטן מאד. מאיזה קמח הכנת ומה קרה כשפתחת אותן?

  36. פנינה

    שלום דביר,
    את המתכון הזה אני מכינה על בסיס קבוע לבן שלי. תודה!!
    הייתי מאד שמחה אם תוכל לעזור לי בשאלה לגבי הקמחים.
    ניסיתי את המתכון עם Schar ועם דגש, שהם בסדר, אבל הייתי רוצה לנסות עם עוד קמח אחד שאתה הכי ממליץ מבחינת הטעם כדי שיצא הכי מושלם שאפשר.
    האם אתה הכי ממליץ על מולינו הירוק?
    ו- עוד שאלונת- בספר שלך (המושלם!) אתה לא כותב לעשות חתך על הלחמניות. אז לא לעשות?

    1. דביר בר

      היי פנינה. איזה כיף שאהבתם את הספר!!
      אפשר בלחמניות לעשות חתך ואפשר גם שלא (ואז לרוב הלחמניות יתבקעו באופן טבעי)
      לגבי סוג הקמחים, בתחילת הספר אני ממליץ על סוגי קמחים מסוימים מציע להסתכל בעמוד 6
      שימי לב להוסיף מים בהדרגה ולא את כל הכמות בהתחלה, לפעמים סוגי קמחים שונים סופחים כמויות אחרות של מים
      דביר

  37. איריס

    היי מדוע שאני שמה תבנית עם מים ליצירת אדים והתנור במצב טורבו, הלחמניות לא נאפות בחלק התחתון? האם יש צורך במהלך כל האפייה שהתבנית עם המים תישאר בתנור? והאם המים צריכים להיות חמים או מי ברז?

    1. דביר בר

      המים צריכים להיות חמים. אפשר גם לא במצב טורבו וחשוב שהתבנית לא תהיה גדולה שאחרת החום התחתון לא יחדור דרכה ויאפה את הלחמניות בחלקן התחתון)

  38. מ.

    הי לא ראיתי את התגובה אז אשאל שוב: המתכון ניראה מצוין, ובקשר לקמח של חברת גדש ראיתי שיש 2 סוגים: אחד זה תערובת להכנת לחם ומאפים והשנייה תערובת רב תכליתית. לאיזו מהן הייתה הכוונה? אשמח לתשובה מהירה. תודה!

    1. דביר בר

      היי. שני הקמחים יהיו אחלה למתכון

  39. צבי

    ניתן לעשות את המתכון עם קמח קאפוטו?

    1. דביר בר

      היי צבי. בעקרון כן אבל יתכן שכמות המים תהיה מעט שונה

  40. טלי

    יצא מעולה!!!
    תודה על הפירוט בהוראות ההכנה. עזר מאוד!

    1. דביר בר

      איזה כיף לקרוא!! תודה רבה!!

  41. טליה

    היי, הכנתי עם קמח fiorino של גרין. אז יצא לי לחם כמו פריקסה, ממש טעים חחח
    האם קמח מולינו הוא הוא אותו הרכב כמו fiorino או שבפוקס יצא לי טוב?

    1. דביר בר

      היי טליה. איזה כיף לקרוא! מולינו כחול ופיורינו מאד דומים
      גמר חתימה טובה.
      דביר

  42. מ.

    הי, נראה מתכון ממש מוצלח! אבל קצת התבלבלתי בכמויות של המתכון: במתכון עצמו כתבת את רשימת הרכיבים להלן:
    500 גר׳ קמח רב תכליתי ללא גלוטן
    550 מ״ל מים קרירים (2 ושליש כוסות מדידה)

    15 גרם מלח (2 וחצי כפיות).

    15 גרם סוכר (טיפה יותר מכף)

    17 גרם שמן זית.

    17 גר׳ שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים)
    ורציתי לשאול איך זה יכול להיות ש15 גרם מלח זה 2וחצי כפיות ו-15 גרם סוכר זה טיפה יותר מכף?
    אז כמה זה 15 גרם? והאם 15 גרם מלח וגם 15 גרם סוכר? או שאולי יש טעות בכמות? אשמח לתשובה! תודה!

    1. דביר בר

      היי. כל סטיה לכאן או לכאן ממה שרשום תהיה בסדר. להצמד לכמויות הרשומות

  43. חפצי

    דביר שלום,
    הלחמניות היחידות שהבת שלי אוכלת!!!
    תודה רבה, האם צריך לאחר 10 דקות ב200 מעלות על טורבו להמשיך בחצי שעה הבאה ב175 מעלות גם על טורבו?

    1. דביר בר

      היי. אפשר בטורבו ואפשר בחום עליון ותחתון

  44. עקיבא

    הכנתי את המתכון באופה לחם עם מולינו ירוק בתוכנית של אפיה ללא גלוטן,
    יצא פשוט מדהים,
    יצא הכי טוב בפעם השניה בו הכנתי חצי מתכון,
    מומלץ בחום,
    מתכון מדהים!

    1. דביר בר

      איזה כיף לקרוא. תודה!

  45. אלינור

    הי דביר,
    האם ניתן לאפות את הלחמניות האלה ללא סוכר? (האם אפשר להשתמש בסילן במקום?)

    1. דביר בר

      היי. אפשר אם כי סילאן גם מעניק טעם ייחודי וגם צבע כהה מאד

  46. סיגל

    האם אפשרי לאפות את הלחמניות עם קמח mix it farina schar?

    1. דביר בר

      היי. כן

  47. שלומית

    הי דביר,
    האם יעבוד עם קמח תמי רב תכליתי לדעתך?

    1. דביר בר

      היי. לא ניסיתי

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן