כמה קל להכין לחמניות ללא גלוטן. דביר בר עם מתכון שמצליח בכל פעם מחדש
רגע לפני המתכון עבור לחמניות ללא גלוטן, אני מצרף כאן גם סרטון שמראה כיצד מכינים אותן.
לא פעם, מתמלאים הורים לילדים צליאקים תסכול רב כשהם לא מצליחים למצוא לחמניות ללא גלוטן טעימות ובעלות מרקם טוב עבור הכריכים לבית הספר וגם עבור עצמם, הצליאקים הבוגרים – לעבודה.
גם אני, במשך כל ילדותי, נמנעתי מלקחת או לאכול את הכריכים מהלחם שאבי היה אופה לי.
הימים היו ימי שנות השמונים וברשתות השיווק, לא היו קמחים רב תכליתיים אלא רק קמח ׳קונדיטור׳ שהוא למעשה תערובת עמילנים שאיכותה אינה נחשבת לגבוהה במיוחד.
אציין באותה נשימה כי אבי השקיע אהבה אין סופית בניסיון להפוך את הלחם שאפה לי לטעים יותר תוך שימוש בתבלינים שונים, אבל עדיין, המרקם והטעם לא היו דומים ללחם אמיתי בשום צורה, לא במרקם ולא בטעם.
תפקידי אגב, בתור ילד, היה לעזור לו בהכנת הלחם בכך שהייתי מכין לאפיה את שתי תבניות המתכת הגדולות והישנות ועל מנת שהתערובת הדביקה להחריד של קמח הקונדיטור לא תדבק, הייתי גוזר ניירות אפיה בגדלים שונים של כל דפנות התבניות ו״מדביק״ אותן בעזרת מעט שמן לדפנות. היו ימים.
מאז, חלפו שנים ולא רק כלי האפיה השתכללו אלא גם תערובות הקמחים הזמינות כיום לאפיה מוצלחת ללא גלוטן.
דבר אחד אני יכול להבטיח לכם: אם תכינו את הלחמניות ללא הגלוטן לפי המתכון הזה, כל הילדים בבית הספר של הילדים שלכם וכל הקולגות לעבודה שלכם, לא יפסיקו לקנא מהתוצר שתקבלו.
אז שנתחיל במתכון?
המצרכים עבור 9 לחמניות (לחמניות ביס או לחמניות ג׳בטה לבחירתכם)
500 גר׳ קמח לאפייה ללא גלוטן Molino (תוית ירוקה)
550 מ״ל מים בטמפ׳ החדר (2 ושליש כוסות מדידה)
12 גרם (2 כפיות שטוחות) מלח
10 גרם (כף) סוכר
17 גרם (3 כפות) שמן זית
17 גר׳ שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים).
לקישוט:
ביצה אחת (לא חובה)
2 כפות שומשום או גרעיני חמניה (לא חובה)
אופן ההכנה:
במידה והחלטתם לקשט את הלחמניות בגרעיני חמניה, הניחו אותם בקערית ומלאו מי ברז שיכסו את הגרעינים. המטרה היא לגרום לגרעיני החמניה להיות רווי מים בשלב האפיה כך שלא ישרפו בתנור ותודה לשגיא עמיחי על הטיפ הזה ועל עוד טיפים נפלאים שלימד אותי כשהכנו יחד לחם ללא גלוטן ואותם אני מיישם גם כאן.
כעת, בקערת מיקסר, שפכו את המים הקרים ואת השמרים הטריים, והפעילו את המיקסר תוך שימוש בוו הגיטרה במהירות איטית. המטרה היא למוסס לחלוטין את השמרים במים אך לא לגרום להם לפעול עדיין.
כעבור כשתי דקות, כשהשמרים התמוססו לגמרי במים שהפכו ״עכורים״ כצבע השמרים, הוסיפו את הקמח והמשיכו בפעולת המיקסר תוך שאתם מגבירים מעט את המהירות למהירות בינונית ומערבלים למשך כשתי דקות נוספות במהלכן נוסיף בהדרגה את הסוכר.
כדקה לאחר הוספת הסוכר, נעצור את פעולת המיקסר ובעזרת לקקן או קלף / מרית פלסטיק, נרים את תחתית הבצק ונוודא כי בתחתית המיקסר, לא נותר קמח גולמי שלא עובד לתוך הבצק ובמידה וקיים כזה, ״נרים״ אותו למעלה הבצק ונמשיך את פעולת המיקסר במהירות בינונית.
בשלב זה, הוסיפו את המלח וכעבור כחצי דקה נוספת של לישה, הוסיפו את שמן הזית לדפנות המיקסר.
כעבור כחצי דקה נוספת, נעצור את פעולת המיקסר ובעזרת ידיים משומנות קלות הוציאו את הבצק מקערת המיקסר אל משטח עבודה מקומח קלות.
את הבצק, חלקו ל-9-10 יחידות שוות משקל (רצוי להעזר במשקל ליצירת אחידות). רדדו כל יחידת בצק לצורת הלחמניה המועדפת עליכם (עיגול, חלית, לחמניה ארוכה וכל צורה אחרת שאתם אוהבים).
את הלחמניות יש להניח על תבנית ובה נייר אפיה או לחילופים בתבנית לחמניות עם שקעים לבחירתכם ואז יש לשמן את השקעים וגם לפזר בתוכן מעט מאד קמח לשליפה מהירה של הלחמניות לאחר האפיה.
אופציה נוספת ליצירת צורות היא נגלגל 3 ״נחשי״ בצק במשקל של 340 גרם כל אחד ולהניח בתבנית הבאגטים שלנו ליצירת 3 באגטים.
התפחה: בימים חמים – ניתן להתפיח את הבצק בצורה שבחרתם על השיש או במקום חמים אחר ולא ממוזג. בימים קרים – המלצתי היא לבצע התפחה בתנור: מחממים תנור ל-50 מעלות וכשהוא חמים – יש לכבות אותו ורק אז להכניס את התבנית לאחר שכבר יצרתם מהבצק צורות לבחירתכם להתפחה בת 45 דקות.
כרבע שעה לקראת תום ההתפחה ודאו כי התנור ריק – חממו אותו לחום של 210 מעלות לפעולת טורבו או 220 מעלות במידה ואתם נעזרים בתכנית חום עליון תחתון בתנור הבייתי שלכם.
הניחו על רצפת התנור, כלי חסין חום קטן ולא רחב במיוחד ובו כ-3 כוסות מים ליצירת לחות בחלל התנור.
השלב הבא הוא אינו חובה ונועד על מנת להעניק ללחמניות צבע זהוב מודגש יותר כפי שעושים במאפיות רבות: טרפו ביצה בקערית, הוסיפו קמצוץ מלח ובעזרת מברשת סיליקון, מרחו מעט ובעדינות רבה מהביצה הטרופה מעל כל הבצקים.
בעזרת סכין חד, חרצו חריץ עמוק באמצע כל לחמניה, ניתן גם יותר מחריץ אחד (המטרה היא למנוע כיסי אוויר מצד אחד ולשלוט בהיווצרות צורת הלחם מהצד השני).
ניתן להחליף את הביצה בשלב זה בשמן זית.
לא חובה, אלא אם בחרתם לקשט את הלחמניות בגרעינים: סננו היטב את גרעיני החמניה מהמים בהם השרנו אותם בתחילת המתכון ופזרו אותם מעל ללחמניות תוך תנועת הידוק קלה לשכבת הביצה / שמן הזית.
את תבנית הכניסו לתנור שחומם מראש לחום 210 (אם טורבו) או 220 (לא טורבו) מעלות למשך כ-10 דקות.
לאחר 10 דקות, הנמיכו את החום ל-175 מעלות למשך כ-30 דקות נוספות ועד שהלחם מקבל צבע זהוב מאד מאד.
הוציאו את התבנית מהתנור אל מחוץ לתנור לצינון מלא בטמרפטורת החדר כחצי שעה לפחות, רצוי מתחת מגבת לחה. אל תחתכו את הלחמניות במשך כחצי שעה לפחות.
הצעת הגשה: חתכו בחלק העליון של לחמניות המיני לחם פתח לאורכן ומלאו את הלחמניה בממרח או כל מילוי שאתם או ילדיכם אוהבים. בתמונה: לחמניה / מיני לחם עם סלט ביצים ובצל ירוק, המילוי האהוב עלי בתור ילד ועד היום, כריך מושלם ביופיו וטעים להפליא שיגרום לכל ילד לקנא בלחמניה של הילד שלכם.
בתיאבון!
דביר
הכנתם את הלחמניות ללא גלוטן? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
- המתכון בשיתוף קמח הארץ – יבואנית מולינו
לפוסט הזה יש 111 תגובות
הי דביר
האם אפשר להכין גם מקמחים יותר פשוטים ונגישים של אסם למשל?
(עדין לא הצלחתי להכין או לקנות (ממי לא קניתי…) לבתי בת ה 10 לחמניות שהיא מוכנה לאכול)
תודה על הבלוג!
עדי
היי עדי, המתכון הזה מיועד לקמח הספציפי הזה. לא מאד מסובך למצוא אותו, הוא זמין גם במרבית סניפי ניצת הדובדבן, גם בנקודות הפצה שונות (ממליץ לחפש בפייסבוק בעמוד ״קמח הארץ״ שם הם מפרסמים את נקודות ההפצה
והוא גם זמין למשלוח עד הבית דרך אתר האינטרנט GULUTEN.CO.IL או בנס ציונה בחנות פינוקיצ׳ן (שגם עושים משלוחים עד הבית) וגם בחנות של פינוקיצ׳ן בנמל ת״א ועוד.
קמח אסם הוא אחלה – הוא פשוט לא מתאים למתכון הזה והוא מאד עמילני ולא הייתי עושה איתו לחם או לחמניות על בסיס קבוע.
שנה טובה!
דביר
הי דביר האם ניתן ללוש בלי מיקסר? אין בנמצא
אפשרי אם כי נדרשת עבודה ידנית מאומצת
נראה מעולה! התבניות לא זמינות באתר כרגע.. ידוע מתי יחזרו? ואם ניתן עדיין לרכוש עם קוד ההנחה זה יהיה נפלא..
היי מורן. אכן אזל המלאי מהטירוף שהיה. המלאי יחודש במהלך חודש נובמבר ואיתו גם קוד ההנחה על מנת שהגולשים יוכלו ליהנות מההטבה. שווה לעקוב אחרי עמוד האינסטגרם שלי שם אעדכן ברגע שהמלאי יחזור פלוס לינק לרכישה
היי, אם את מאזור פתח תקווה יש אותו במרכז ספיר החדש בשכונת אם המושבות.
היי לי, כאן דביר בעל האתר, לא ממש הבנתי את התגובה
האם אפשר לשים את הלחמניות על תבנית אחת רגילה ללא התבנית המיוחדת שהצגת?
היי ילי. בהחלט, מציע אבל לרווח מאד בין כדורי הבצק כי הם יתפשטו לצדדים באפיה
התכוונתי קמח מולינו ניתן להשיג בפתח תקווה
היי, אנסה להכין לחמניות המבורגר, לחברה.
היי בתיה, אין מדובר במתכון ללחמניות המבורגר
היי דביר,
האם הכוונה לקמח מולינו החדש שמבוסס על עמילן חיטה?
היי אתי
במתכון זה השתמשתי בקמח מולינו הרב תכליתי (התוית הירוקה).
אפשר להכין יופי של לחמניות גם עם מולינו הכחול על בסיס חיטה אולם לא עם המתכון הזה!
דביר
היי,
באיזה מולינו מומלץ להשתמש? הכחול או הירוק?
היי עידן
במתכון זה השתמשתי בקמח מולינו הרב תכליתי (התוית הירוקה).
אפשר להכין יופי של לחמניות גם עם מולינו הכחול על בסיס חיטה אולם לא עם המתכון הזה!
דביר
היי, הכוונה בקמח מולינו ע"ב עמילן חיטה? אם לא, על איזה צבע תווית מדובר? תודה 🙂
היי יובל
במתכון זה השתמשתי בקמח מולינו הרב תכליתי (התוית הירוקה).
אפשר להכין יופי של לחמניות גם עם מולינו הכחול על בסיס חיטה אולם לא עם המתכון הזה!
דביר
היי דביר,
ניתן להשתמש בקמח רב תכליתי של כרגיל?
היי מיקה
לא ניתן להשתמש בקמח כרביל במתכון הזה.
זה בוודאי לא אומר שלא ניתן להכין לחמניות מקמח כרגיל, אבל לכל קמח יש את המתכון שלו ואין לי מתכון עם הקמח הזה
דביר
שלום
יש אפשרות שתוקף הקופון הנחה לתכניות יוארך?
אבירם שלום. לצערי אין כרגע צפי לחידוש תוקף הקופון
היי דביר,
האם גם שמרים יבשים צריך למוסס במים לפני הכנסת הקמח?
היי אתי, גם בעבודה עם שמרים יבשים וגם בטריים יש למוסס במים את השמרים עם תחילת הכנת המתכון. שימי לב שהכמות במתכון מתייחסת לשמרים יבשים. בעבודה עם שמרים טריים יש לשלש את הכמות בגרמים.
שלום,
אני מעוניינת להכין את הלחמניות, תוכל בבקשה לומר לי את הכמויות בכף/כפיות של המלח, סוכר, שמן ושמרים יבשים? אין לי משקל כרגע…
תודה רבה!
היי רוית. הכמויות הן 2 כפיות מלח, 3 כפות סוכר, 4 כפות שמן זית, כף וחצי שטוחות של שמרים יבשים
….. אבל במתכון כתוב
סוכר – "טיפה יותר מכף".
למה פה כתבת 3 כפות סוכר
הכמויות שרשמת פה בתגובה לא מתייחסות למשקלים שבמתכון … ?
לא הבנתי
היי גליה. לא כל כך ברורה לי השאלה אבל אציין כי כף סוכר הם 12 גרם. קצת יותר מכף הם 15 גרם שזה מה שרשום במתכון
דביר שלום
איפה אפשר לקנות את התבניות האלה?
באיזור אשדוד ראשון אפילו תל אביב?
מזל
היי מזל. התבניות הן מאתר לובלינסקי (תבניות של Birkmann. למיטב הבנתי חלקן חסרות כרגע במלאי והוא יתחדש בקרוב)
היי
אני מחפשת מתכון ללחמניות המבורגר עם המולינו הכחול
יש לך המלצה למתכון?
היי. בעתיד יהיה בבלוג מתכון ללחמניות המבורגר
הי דביר, האם ניתן להקפיא את הלחמניות לפני האפיה וכשרוצים להפשיר לאפות?
היי דניאלה. הקפאה ובצק שמרים לא תמיד מתנהגים כמו שצריך ולכן הייתי קודם אופה ואז מחכה 24 שעות בהן המאפה בשקית אטומה (אחרי צינון) ואז מקפיא ומפשיר דקה במיקרו לפני שימוש
היי דביר,
גיליתי לא מזמן את עולם הללא גלוטן כי בן הזוג שלי צילאקי.
לגבי הלחמניות, תוכל להכניס מתכון ללחמניות אשר אפשר להכין מסוגים שונים של קמח? לא תמיד יש אפשרות לקמח אחד ספציפי. תודה רבה ושנה טובה ומבורכת:)
היי אוראל. לצערי אין לי אפשרות להכין לחמניות מכל סוגי הקמחים הקיימים וקיימים לא מעט. במתכון הזה, מרבית הקמחים הרב תכליתיים שמיועדים ללחמים – יעשו את העבודה
אשמח ללינק איפה לרכוש תבניות?
היי אבתי. התבנית היא של חברת בירקמן באתר לובלינסקי
היי דביר, אפשר לדעתך להכין עם מיקסר ידני?
תודה
היי רועי. מיקסר ידני פחות מתאים לבצקים אלא יותר להקצפות. אפשר לעשות לישה ידנית בקערה אבל חשוב לדעת לפני: מדובר בלישה ארוכה שמצריכה שרירי ידיים מאומצים לאורך זמן רב כדי שכל המים ושאר המרכיבים יטמעו היטב
בקמח ולהיפך
היי דביר.
יש אפשרות שתיתן מתכון עם שימוש בכוסות ח"פ 180 מ"ל הרגילות, יותר נגיש.
כמו"כ תוכל אולי לסייע לי בהמרת הכמויות במתכון זה? תודה
היי חגית. כוס חד פעמית היא המצאה ישראלית בכל הקשור למידות ואני לא משתמש בהן או ממליץ. אני ממליץ בחום לבצע רכישה חד פעמית בשקלים בודדים של כוס מידה ולעבוד לפיה.
אין לי שום דרך להמיר מתכונים לכוס חד פעמית ולטעמי זו טעות לעבוד בשיטה הזו. מתנצל שלא אוכל לסייע בכך
בקר טוב, דביר.
הלחמניות נראות פנטסטיות וחלומיות.
יש לי בעיה בעיכול עמילנים. האם יש מתכונים דלי עמילנים?
עד כה הכנתי לחם מכוסמת ירוקה עם מחמצת מכוסמת קלויה ושיבולת שועל ללא גלוטן. זה עובד סבבה אבל דורש הרבה קירור וקליה נוספת לאחר הפריסה.
רחל שלום. תודה רבה
לצערי אני לא מתמחה בעניין של מתכונים דלי עמילנים. ההתמקדות שלי היא במתכונים ללא גלוטן בלבד
מתנצל
דביר
תודה דביר. כבר ההתמחות שלך מהוה ברכה גדולה. כשאדם יודע שהוא ״לא מפסיד״ מטעמים הרבה יותר קל להתמודד עם המגבלה הזו. בטוחה אני שהרבה אנשים נהנים מפרי עמלך. משימה לא קלה ומאתגרת לקחת על עצמך ועל כך אני מודה לך מקרב לב
יישר כח !
טהר רחל
המון תודה רחל על המילים היפות
הי דביר,
הכנתי בהתחלה את הלחמניות והן יצאו נהדר!! בפעמיים האחרות הבצק לא תפח. מה הסיבות שיכולות להיות לזה? השתמשתי בשמרים יבשים. בדקתי אותם והם בסדר עדיין. עבדתי עם לישה ידנית.
היי שיר
קודם כל כבר מצוין שהכנת אותן והן יצאו מעולה פעם אחת לפחות, מכך אני למד שמשהו בפעמים האחרות השתבש אולם קשה לי לדעת מהתאור שלך מה השתבש
אולי היתה חסרה לישה, אולי המלח הרג את הסוכר בשלב מוקדם יותר, אולי השמרים כבר לא היו בתוקף, יש המון סיבות
אני מציע לנסות ולשחזר מה שעשית בפעם הראשונה והמוצלחת ואולי שם טמון הסוד
דביר
בוקר טוב. כתבתי תגובה.. לא רואה אותה. אכתוב שוב..
זה נראה נהדר ויש לי שאלה.
לבצק עצמו (לא כקישוט) אני רוצה להוסיף זרעי פשתן. כמה לדעתך יהיה סביר להוסיף לכמות זו של בצק? כף ?
תודה!
היי גליה. אפשר להוסיף פשתן אחרי השריה ב-3 כפות מים למתכון
הי דביר, לאחר ההצלחה האדירה שקצרה החלה ולחמניות החלה שהכנתי היום לפי המתכון שלך עם קמח מולינו כחול, הגעתי גם למתכון הזה. יכול להיות שאני מפספסת משהו, לכן אני שואלת- האם יש הבדל בין המתכון הזה לבין המתכון של החלה מעבר לסוג הקמח שהתשתמשת בו?
היי רבקה. מתכונים לעיתים אינם שונים זה מזה דרמטית אלא כל מיני דברים קטנים בתהליכים, בכמויות, בזמנים או בדברים נוספים
משהו כנראה השתבש לי כי למרות שהמתכון מאוד מפורט הקטע של לחמם תנור עם 3 כוסות מיים בטורבו לא היה ברור לי לאיזה צורך הבצק טפח לי כעבור כשעתיים והלחמניות אחרי שהכנסתי לתנור אבל לא הבנתי עם צריך עם המיים והטורבו או אפיה רגילה – יצאו לי כאילו לא עשויות ודביקות מלמטה
היי ספיר. מדוע ההתפחה ארכה שעתיים? במתכון כתוב שעה.
ולגבי האפיה. אכן צריך על טורבו כמו שרשום…עם איזה קמח השתמשת?
אולי השמרים כבר היו פחות טובים למרות שבדקתי אותם והשתמשתי במולינו כחול
היי דביר, ציינת שניתן להכין את המתכון עם קמח מיקס בי של שר. לקמח זה מצורפת שקית שמרים שלפי מה שידוע לי מכילה 10 גרם שמרים יבשים, האם כשניסית את קמח זה השתמשת בשמרים יבשים אחרים ולא אלו שמצורפים לשקית?
תודה רבה!!
היי מיכל. אני אישית אוהב לעבוד עם השמרים היבשים של שמרית אבל זה באמת לא נראה לי קריטי
היי דביר. במתכון כתוב שמן אבל בצילום רואים חמאה (נראה לי). האם ניתן להכין גם עם חמאה?
היי. שום בעיה
הי, התמכונים שלך נראים מהממים!! אפשר לנסות את הלחמניות מקמח קונדיטור? פשוט אמרו לי שיתכן שקמח מולינו לא טוב לבן שלי, ועוד לא בדקנו אותו אצל גאסטרו. (גילינו את הצליאק לפני שבועיים והוא מסרב לאכול לחמניות קנויות או לחם)
היי. קמח קונדיטור הוא לא קמח אלא תחליף קמח בעל איכותיות מאד ירודות ואני ממליץ בחום שלא להשתמש בו כלל
הי דביר,
הכנתי עכשיו את הבצק.
2 שאלות: השתמשתי בקמח ייעודי ללחם של חברת דגש. האם הייתי צריכה להשתמש בקמח הרב תכליתי ולא זה ללחם?
ו- איך נראית תכנית הטורבו בתנור? אני אף פעם לא השתמשתי, ולא יודעת מה להפעיל (יש לי סאוטר)
היי. אפשר בקמח שהשתמשת וגם בקמח הרב תכליתי, שניהם נהדרים.
הטורבו נראה כפתור עם ציור כמו של מאוורר
וואו! הכנתי את הלחמניות המטריפות האלו ופשוט אין לי מילים! גילינו לבן הקטן ציליאק לאחרונה והוא פשוט לא מסכים לאכול שום לחמניה קנויה. היינו חסרי אונים, ולא ידענו מה לשלוח לגן, ופתאום המתכון הזה…. הילד פשוט זלל 2 לחמניות שלמות!!! אין מילים, מעכשיו הילד יוכל להיות שבע בגן.
תודה רבה מעומק הלב על מתכונים מקצועיים, טעימים כל כך ועל מענה מהיר!
ו-גם שאלה אחת- מכיוון שהבצק הזה כ"כ טעים הייתי רוצה להכין ממנו בצק לפיצה (ולא המתכון השני מקמח מולינו). איך היית ממליץ לאפות? אולי כמה דקות על חום גבוה ואז להנמיך? (ומתי לשים את הרוטב והתוספות? לפני האפייה?)
היי פנינה,איזה כיף לקרוא!!! תודה על השיתוף
בגדול אפשר לקחת את הבצק הזה ולפעול לפי ההנחיות במתכון שלי שכאן באתר ונקרא ״פיצה איטלקית ללא גלוטן״
הי, כרגע יש לי קמח של תמי ייעודי ללחם. האם זה יהיה בסדר למתכון הנפלא הזה? (כבר הכנתי אותו כמה פעמים מקמחים אחרים ויצא כל כך טעים!!!)
היי. אמור לצאת בסדר אם כי לא ניסיתי בעצמי
היי, היית ממליץ לאפות את כל הכמות בתבנית אינגליש לא חדפ?
אם הייתי ממליץ את זה – הייתי רושם את זה בפוסט. המתכון הוא ללחמניות ולא למשהו אחר.
הי דביר במתכון אין התפחה שנייה האם לא צריכה להיות התפחה שנייה ?
אין חובת התפחה שניה אם כי היא אפשרית אם רוצים
.הי דביר הלחמניות נאפו מאד מהר לאחר הורדת החום ל175 תוך 10 דק היו מוכנות זה סביר?
היי רותי. לא סביר. זה אולי עלול להראות ככה חיצונית אבל מבפנים הסיכוי שהן מוכנות הוא קטן מאד. מאיזה קמח הכנת ומה קרה כשפתחת אותן?
שלום דביר,
את המתכון הזה אני מכינה על בסיס קבוע לבן שלי. תודה!!
הייתי מאד שמחה אם תוכל לעזור לי בשאלה לגבי הקמחים.
ניסיתי את המתכון עם Schar ועם דגש, שהם בסדר, אבל הייתי רוצה לנסות עם עוד קמח אחד שאתה הכי ממליץ מבחינת הטעם כדי שיצא הכי מושלם שאפשר.
האם אתה הכי ממליץ על מולינו הירוק?
ו- עוד שאלונת- בספר שלך (המושלם!) אתה לא כותב לעשות חתך על הלחמניות. אז לא לעשות?
היי פנינה. איזה כיף שאהבתם את הספר!!
אפשר בלחמניות לעשות חתך ואפשר גם שלא (ואז לרוב הלחמניות יתבקעו באופן טבעי)
לגבי סוג הקמחים, בתחילת הספר אני ממליץ על סוגי קמחים מסוימים מציע להסתכל בעמוד 6
שימי לב להוסיף מים בהדרגה ולא את כל הכמות בהתחלה, לפעמים סוגי קמחים שונים סופחים כמויות אחרות של מים
דביר
היי מדוע שאני שמה תבנית עם מים ליצירת אדים והתנור במצב טורבו, הלחמניות לא נאפות בחלק התחתון? האם יש צורך במהלך כל האפייה שהתבנית עם המים תישאר בתנור? והאם המים צריכים להיות חמים או מי ברז?
המים צריכים להיות חמים. אפשר גם לא במצב טורבו וחשוב שהתבנית לא תהיה גדולה שאחרת החום התחתון לא יחדור דרכה ויאפה את הלחמניות בחלקן התחתון)
הי לא ראיתי את התגובה אז אשאל שוב: המתכון ניראה מצוין, ובקשר לקמח של חברת גדש ראיתי שיש 2 סוגים: אחד זה תערובת להכנת לחם ומאפים והשנייה תערובת רב תכליתית. לאיזו מהן הייתה הכוונה? אשמח לתשובה מהירה. תודה!
היי. שני הקמחים יהיו אחלה למתכון
ניתן לעשות את המתכון עם קמח קאפוטו?
היי צבי. בעקרון כן אבל יתכן שכמות המים תהיה מעט שונה
יצא מעולה!!!
תודה על הפירוט בהוראות ההכנה. עזר מאוד!
איזה כיף לקרוא!! תודה רבה!!
היי, הכנתי עם קמח fiorino של גרין. אז יצא לי לחם כמו פריקסה, ממש טעים חחח
האם קמח מולינו הוא הוא אותו הרכב כמו fiorino או שבפוקס יצא לי טוב?
היי טליה. איזה כיף לקרוא! מולינו כחול ופיורינו מאד דומים
גמר חתימה טובה.
דביר
הי, נראה מתכון ממש מוצלח! אבל קצת התבלבלתי בכמויות של המתכון: במתכון עצמו כתבת את רשימת הרכיבים להלן:
500 גר׳ קמח רב תכליתי ללא גלוטן
550 מ״ל מים קרירים (2 ושליש כוסות מדידה)
15 גרם מלח (2 וחצי כפיות).
15 גרם סוכר (טיפה יותר מכף)
17 גרם שמן זית.
17 גר׳ שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים)
ורציתי לשאול איך זה יכול להיות ש15 גרם מלח זה 2וחצי כפיות ו-15 גרם סוכר זה טיפה יותר מכף?
אז כמה זה 15 גרם? והאם 15 גרם מלח וגם 15 גרם סוכר? או שאולי יש טעות בכמות? אשמח לתשובה! תודה!
היי. כל סטיה לכאן או לכאן ממה שרשום תהיה בסדר. להצמד לכמויות הרשומות
דביר שלום,
הלחמניות היחידות שהבת שלי אוכלת!!!
תודה רבה, האם צריך לאחר 10 דקות ב200 מעלות על טורבו להמשיך בחצי שעה הבאה ב175 מעלות גם על טורבו?
היי. אפשר בטורבו ואפשר בחום עליון ותחתון
הכנתי את המתכון באופה לחם עם מולינו ירוק בתוכנית של אפיה ללא גלוטן,
יצא פשוט מדהים,
יצא הכי טוב בפעם השניה בו הכנתי חצי מתכון,
מומלץ בחום,
מתכון מדהים!
איזה כיף לקרוא. תודה!
הי דביר,
האם ניתן לאפות את הלחמניות האלה ללא סוכר? (האם אפשר להשתמש בסילן במקום?)
היי. אפשר אם כי סילאן גם מעניק טעם ייחודי וגם צבע כהה מאד
האם אפשרי לאפות את הלחמניות עם קמח mix it farina schar?
היי. כן
הי דביר,
האם יעבוד עם קמח תמי רב תכליתי לדעתך?
היי. לא ניסיתי
קמח מולינו ניתן להשיג כיום ברשתות יש ואושר עד במחיר של 15 שח
האם התכוונת באמת לוו הגיטרה? עשיתי פעם אחת את הלחמניות) ויצא טוב, אבל היה למיקסר מאוד קשה לערבב את החומרים, למרות שזה מיקסר קנווד די חזק. הייתי צריכה כמה פעמים לעצור ולהוריד את כל העיסה שהצטברה על הבוחש, זאת היתה רב העיסה… לא עדיף עם זרוע הלישה?
היי. אכן התכוונתי לוו הגיטרה ואני גם משתמש בקלף פלסטיק שמסייע לי בהורדת הבצק מהוו ומתחתית הקערה במהלך הלישה ובאמצעה
שלום,
ראשית תודה ,
האם ניתן להחליף למילנו כחול??
בהחלט
17 גרם שמרים זה בדיוק 2 כפות- בדקתי במשקל -אולי תרשום למי שאין משקל
אני באמצע להכין ממולינו כחול נעדכן איך יצא…
אם אין לי תבניות לחם יש המלצה איך לשים את הלחם בתבנית תנור רגילה?
בהחלט אפשר בתבנית רגילה אבל לקחת בחשבון שהבצק יתפזר יותר לצדדים
יצא מעולה ממולינו כחול ושמתי אותם קרובות בתבנית רגילה אז תפחו לגובה
תודה רבה!
איזה כיף!
הי דביר, ניסיתי את המתכון ויצאו לחמניות מאוד כבדות, דחוסות, ולא אפויות… אני גרה בארה״ב ומניחה שההבדל הוא בקמח. האם אתה יודע להמליץ על קמח שאפשר לרכוש פה…? אני יודעת שזו שאלה מרחיקת לכת, אבל חשבתי ששווה לנסות. תודה
היי רויטל. לצערי אני לא מתמצא בקמחים בארה״ב
הי. תודה על המתכון. הכנתי. בדיוק לפיו. יצאו הלחמניות והלחם קשה. איפה טעיתי ?
מוטי
היי. לחם או לחמניות קשים מצביעים בעיקר על חוסר הצלחה בשלב ההתפחה ויש להבין מה בשלב הזה התפקשש האם בכלל היתה התפחה, ואם לא האם השמרים פגי תוקף או ספגו לחות בשמירה במקרר בטעות
יתכן שגם נעשה עם קמח שאינו מתאים למתכון