לחמניות גבינה ללא גלוטן - דביר בר >>> עולם שלם ללא גלוטן - הכנסו למתכון

לחמניות גבינה ללא גלוטן

מכל הדברים שאסור היה לי לאכול בתור נער מתבגר עם צליאק, תמיד חשקתי בלחמניות גבינה ללא גלוטן (בויוס או בואיקוס, תלוי מאיפה אתם).

השילוב של הגבינה, לפעמים גם עם זיתים בתוך מאפה קראנצ׳י תמיד סיקרנו אותי ואני מכיר מעט מאד צליאקים שמעולם לא ״טעמו״ משהו עם גלוטן במודע (תיאור רומנטי לגניבה בהסתר). אני ״טעמתי״ בויוס ורק חיכיתי ליום שבו אוכל לאכול כאלה ללא גלוטן. אם להיות לרגע כן עד הסוף, אספר שבתור ילד וכמתבגר, ״גנבתי״ לא מעט גלוטן. כילד בן שנתיים, בסוף שנות ה-70 לא הייתה מודעות שלא לדבר על תחליפים וקמחים והאופציות לצליאקים היו לא ראויות, אז גנבתי בסתר מאחורי גבם של הוריי (פוסט על זה בנפרד). גנבתי וחלמתי על בויוס ללא גלוטן כמו גם על קובה סלק, בורקס, ומנות נוספות.

אז היום צליאקים כבר לא צריכים לפנטז, ולא צריכים ״לגנוב״, המודעות בדרך הנכונה וגם המתכונים, הפתרונות והתחליפים ואין רגע מתאים מזה כדי לחזור לפנטזיה ההיא, לפנטזיה על בויוס, לחמניות גבינה ללא גלוטן.

לחמניות גבינה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחמניות גבינה ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס

הטיפ המרכזי כשמכינים בויוס (לחמניות גבינה ללא גלוטן או בשמן האחר ״בית לזית״) הוא לא לחשוב על מה לעשות עם אלו שיישארו, כי לא יישארו. כל המהות של לחמניות גבינה ללא גלוטן היא לאכול אותן דקות אחרי שיצאו מהתנור, שלא לומר לחטוף אותן ואם תכינו את המתכון הבא לפי ההנחיות ויישארו לכם לחמניות גבינה שלא נחטפו, תתחילו לנתח איפה טעיתם.

שנתחיל?

המצרכים ל-12 לחמניות גבינה ללא גלוטן

כוס וחצי (210 גרם) קמח רב תכליתי ללא גלוטן לאפיה המותאם ללחמים

200 גרם גבינת שמנת (אפשר גם גבינות שמנת בטעמים) – אפשר גם גבינות טבעוניות

200 גרם גבינה בולגרית (לאחר סינון)

שליש כוס (80 מ״ל) חלב (או תחליף חלב או מים)

5 כפות (50 מ״ל) שמן (אפשר גם שמן זית) ועוד קצת לשימון התבנית)

כף שומשום מלא /  שחור לקישוט (לא חובה)

2 ביצים

שקית אבקת אפיה

חצי כפית פלפל שחור גרוס

קמצוץ מלח גס

שן שום קצוצה דק (לא חובה)

12-24 זיתים ירוקים ללא חרצנים / זיתי קלמטה ללא חרצנים (לא חובה)

בויוס ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בויקוס ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס

עכשיו מגיע החלק הקל: חממו תנור ל-180 מעלות ושמנו קלות תבנית ובה 12 שקעים (או 12 תבניות מאפינס חד פעמיות אותן תניחו על מגש אפיה סטנדרטי). הניחו בצד.

כעת, הניחו את כל המרכיבים הרטובים (כולל הביצים והגבינות), את השום והתבלינים, בקערה, וערבבו ערבוב קל עד להטמעתם יחד.

לאחר שמתקבלת תערובת אחידה, ההמלצה שלי היא לטעום אותה. שלב זה חשוב מאד מאחר והוא האינדיקציה שלנו להצלחת המאפה. טעים לכם? מעולה. חסר לכם משהו? שפרו את הטעם כמה שבא לכם. ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים דק כמו שמיר, עירית או בצל ירוק ואפילו עלי טימין יבשים. אפשר להוסיף קמצוץ אגוז מוסקט מגורר ואין גבול לרעיונות.

אחרי שעיסת הגבינות לטעמכם, הוסיפו את הקמח ואת אבקת האפייה תוך כדי ערבוב לתוך העיסה בעזרת כף עד להטמעתו המלאה של הקמח בעיסה. הקפידו לא לערבב יתר על המידה.

העיסה שאמורה להתקבל לאחר ערבוב כל הקמח היא אחידה ודביקה מאד אך לא רטובה. אם פעלתם במדויק לפי המתכון – ממש אין צורך להוסיף דבר והמרקם שקיבלתם הוא המרקם המדויק.

זה השלב לשמן גם את הידיים ולקרוץ כדורים בגודל כדור טניס שולחן בכל אחת מהחורים בתבנית המאפינס המשומנת. נשארה לכם עיסה? הגדילו את הכדורים או הקטינו בהתאם לתוצאה. 

ניתן להכין את העיסה מראש ולהניח אותה בצד עד סמוך לאפיה וההגשה (עד 8 שעות לפני).

לפני האפיה, פזרו מעל כדורי הגבינה בתבנית שומשום רגיל או שומשום שחור בנדיבות.

אפו את הלחמניות 30 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ועד קבלת צבע זהוב יפה.

לאחר האפיה, הוציאו את התבנית מהתנור והניחו ללחמניות להצטנן בטמפרטורת החדר.

רק לאחר צינון של 10 דקות, שלפו אותן בעדינות מהתבנית בעזרת ידית של כפית.

טיפ: אישית, אני אוהב לשלב במתכון הזה גם זית בכל לחמניה: אפשר פשוט לנעוץ את חצי הזית לתוך כל ״כדור טניס״ שכדררנו ביד. 

ועוד קטנה: גבינה כחולה היא גבינה עזת טעם ולא כולם אוהבים אותה, בעיקר ילדים. ניתן להחליף אותה בגבינה קשה אחרת באותה הכמות ולפצות על הטעם העז בכל דבר אחר שאתם אוהבים את טעמו בלחמניות, עגבניות מיובשות יעבדו כאן נהדר.

אם הכנתם את לחמניות גבינה ללא גלוטן – אל תשכחו לצלם, להעלות לרשת החברתית האהובה עליכם ולתייג את עמוד האינסטגרם שלי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה.

בתיאבון

דביר

לחמניות גבינה ללא גלוטן. צילום: נמרוד סונדרס
לחמניות גבינה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 30 תגובות

  1. בטי בן בשט

    במשך שנים הכנתי בואיקוס רגילים עם קמח. זוגתו של בני אלרגית לגלוטן ואין סוף פעמים ניסיתי להנגיש לה את המאפה האהוב שלנו.
    אתמול בערב, בזכותך, הצלחתי להפיק בואיקוס מדהימים, טעימים ויפים יותר מהמתכון המקורי. תודה ענקית.
    מהיום אני מכינה רק בואיקוס ללא גלוטן – הרבה יותר טעים !

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא!! שימחת אותי מאד. המון תודה בטי

  2. עינת

    היי איך אני ממירה לכמויות בכוס..אין לי משקל…
    תודה????

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי עינת. למוצרים שאפשר להמיר – אני מציין זאת. יש מוצרים שזה לא מאד אפשרי כמו למשל גבינה כחולה, אבל אני יכול לומר לך שבמקרה של המתכון הזה – כמות הגבינה הכחולה שקולה בערך לכף גדושה.

  3. רבקה

    אני רגישה לגלוטן וחיפשנו עם נכדתי משהו להכין ביחד ונתקלנו במתכון הזה, אנחנו עכשיו אחרי טעימה והן יצאו מעולות. תודה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף לקרוא!! המון תודה!!

  4. מתן

    האם אפשר לעשות את זה כפליאו באיזושהי דרך?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי מתן, אני לא מומחה לפליאו אז לא רוצה סתם להטעות אותך…

  5. יוליה

    מדהים! מושלם! מאוהבת בכל המתכונים שלך. תודה רבה על ההשקעה ועל הסיפורים 🙂

    1. Avatar photo
      דביר בר

      המון תודה על המשוב הכייפי יוליה (:

  6. שרון

    אפשר להמיר את הגבינה הכחולה בפרמז'ן?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי שרון. בהחלט כן

  7. מיכאלה

    היי
    אם אין לי את אבקות הקמחים המוכנות האם אפשר להשתמש בקמחי מקור? אורז, טפיוקה, טף, שקדים וכו?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי מיכאלה. אציין שלא ניסיתי את המתכון הזה עם קמחי מקור ולכן אני לא יכול להתחייב שיצליח משהו שלא נוסה על ידי באופן אישי אבל אם הייתי בוחר לנסות את המתכון הזה עם קמחי מקור הייתי משתמש ב-100 גרם קמח אורז, 80 גרם קמח טפיוקה ו-70 גרם קמח שקדים. אשמח לעדכון במידה והכנת – איך יצא. בהצלחה. דביר

  8. לינוי

    היי דביר,
    ראשית תודה רבה על כל המתכונים שלך, ממש תענוג וטעים.
    רציתי לשאול האם ניתן להכין את המתכון ללא הביצה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי לינוי. אפשרי להשתמש בתחליפים. למשל על כל ביצה אפשר לשים 2 כפות קמח חומוס או קמח תפוחי אדמה או קמח עדשים מהולים בכמה כפות של מים או למשל רבע כוס רסק תפוחי עץ או למשל כף זרעי צ׳יה או כף זרעי פשתן מהולים ב-3 כפות מים

  9. נטלי

    היי השתמשתי עכשיו בקמח שיבולת שועל מקווה שיצא טעיםםםם

    1. Avatar photo
      דביר בר

      אין לי אלא לקוות למרות שבמתכון אין שימוש בקמח שיבולת שועל

  10. בר גרינברג בן הרוש

    מתכון מעולהז!!!
    תודה לך על לחמניות בוקר מעולות

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!

  11. שרון

    אפשר קמח שקדים במקום קמח רב תכליתי?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי לא. מדובר במוצרים שונים בתכלית שאינם מחליפים זה את זה לא במרקם, לא בטעם, לא בטקסטורה ולא בערכים

  12. הילה

    היי אפשר להכיו יום לפני את הלחמניות?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. כן

  13. Tamar

    הי דביר, תודה על המתכון.
    אנחנו ממש חדשים בענייני הצליאק וזה המתכון הראשון שאני מתכוונת לנסות.
    שאלה לגבי "כל המהות של לחמניות גבינה ללא גלוטן היא לאכול אותן דקות אחרי שיצאו מהתנור"
    האם הבויוס יהיו טובים גם כעבור יום מההכנה וכיצד הכי נכון לאחסן אותם? תודה רבה!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי תמר. ברוכים הבאים. הלחמניות יהיו טובות גם למחרת והכי טוב לשמור אותן בכלי אטום במקרר ולהוציא אותן כמה שעות לפני צריכה

  14. כנרת

    בהוראות ההכנה רשמת אבקת אפיה אבל לא רשום במצרכים …
    כמה צריך? צריך?

    תודה!!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי כנרת. זה מופיע ברשימת המרכיבים מיד אחרי הביצים. שקית

  15. Sapir Pardo

    האם אפשר להקפיא את הבצק לסדר לכדורים ולהוציא לצורך אפיה בלבד?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ספיר. לא. ניתן לאפות, לצנן לחלוטין, להקפיא ולחמם לפי הצורך

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן