לחם שטוח ממולא גבינות - דביר בר / עולם שלם ללא גלוטן >>> הכנסו למתכון

לחם שטוח ממולא גבינות וללא גלוטן

תשכחו מהרבה לחמים, לחמניות ופיתות שהכנתם עד היום ותכירו את האהבה החדשה שלכם: לחם שטוח ממולא גבינות שמכינים במחבת בכמה דקות

לפני שנצלול למתכון עבור לחם שטוח ממולא גבינות אספר שזהו המתכון הראשון שאני מעלה לבלוג אחרי הרבה מאד זמן בו הייתי עסוק ביצירת והפצת הספר החדש שלי, ״עולם שלם ללא גלוטן״, אותו כבר רכשו 3000 משפחות ושאותו ניתן לרכוש עם משלוח עד הבית ממש כאן.

המתכון שבחרתי לשתף אותו איתכם היום הפך לאחרונה לאחד האהובים עלי. מדובר במתכון ללחם שטוח שזו למעשה הצורה הכי קדומה ללחם, בתקופות תנ״כיות שבהן לא היה תנור ולא היו כלים והדבר היחיד שניתן היה להכין עם קמח אחרי שנכתש, היה להכין איתו בצק דק עם מים ולטגן אותו על ברזל לוהט אותו היו מניחים מעל מקור חום, לרוב מדורה מאולתרת. גם אלפי שנים אחר כך, לחם שטוח היא עדיין מנה מסורתית שמכינים במדינות רבות, בשבטים וגם במערב המודרני וזאת מתוך הבנה שמדובר במנה טעימה שעברה כמה שדרוגים מאז תקופת התנ״ך ובעיקר במנה שנורא קל להכין בזמן קצר.

את הלחם השטוח שלי אני אוהב למלא בגבינות כדי להעשיר את המנה אבל מאחר וכל פעם אני בדילמה באיזו גבינה בא לי להשתמש הפעם, הכי קל זה להשתמש בתערובת גבינות קשות מוכנה כמו קווטרו פורמאג׳י של גד שנותנת ללחם השטוח טעימים נהדרים.

אז שנתחיל במתכון?

לחם שטוח ללא גבינות. צילום: דביר בר
לחם שטוח ללא גבינות. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 5 מנות של לחם שטוח ממולא גבינות ללא גלוטן:

לבצק:

כוס ושלושת רבעי (250 גרם) קמח רב תכליתי ללא גלוטן. הפעם השתמשתי ב״פנריה״ אבל גם כמה אחרים יתאימו. מוזמנים להתייעץ איתי בקבוצת הוואטסאפ ״עולם שלם ללא גלוטן״

שלושת רבעי כוס (180 גרם/מ״ל) מים

כפית (7 גרם) שמרים

חצי כפית סוכר

2 כפות שמן זית + 3 כפות לשימון הבצק בשלב השני

חצי כפית מלח

רבע כפית אבקת שום

למילוי:

שקית ״קווטרו פורמאג׳י״ של גד (300 גרם) שמכילה 4 גבינות מגוררות: מוצרלה, גאודה, מנצ׳גו וגרנה פדנו

כוס גבעולי בצל ירוק שטופים וחתוכים לעיגולים דקים

מרדדים את הבצק אבל לא דק מדי. צילום: דביר בר
מרדדים את הבצק אבל לא דק מדי. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר, הניחו חצי מכמות המים במתכון ואת השמרים וערבבו במהירות נמוכה מספר שניות באמצעות וו גיטרה.

הוסיפו את הקמח, אבקת השום והסוכר והמשיכו בערבול. הוסיפו את יתרת המים והמשיכו לעבד את הבצק כשלוש דקות נוספות על מהירות בינונית במהלכן יש להוסיף 2 כפות שמן זית ואת המלח.

חשוב: אין להוסיף מים או קמח מעבר לכמויות הרשומות לפני שסיימתם לעבד את הבצק לפחות שלוש דקות. רק אז, תוכלו לראות כיצד מרגיש הבצק שהתקבל ובמידת הצורך, להוסיף כף קמח או כף מים.

כעבור שלוש עד ארבע דקות ערבוב הבצק במיקסר, יתקבל בצק רך, מעט דביק ונח לעבודה. בעזרת קלף פלסטיק, העבירו אותו לקערה משומנת קלות, כסו בניילון נצמד והניחו להתפחה קצרה של 20 דקות במקום נעים וחמים.

שמנו בינתיים מחבת במעט מאד שמן זית או חמאה. בנוסף, שמנו 2 ניירות אפיה בשמן זית.

לאחר ההתפחה, חלקו את הבצק שהתקבל ל-5 כדורים שווים. שמנו אותם בשמן זית והניחו בחזרה בקערה.

הניחו כדור בצק משומן אחד על נייר אפיה ובעזרת הידיים, שטחו אותו מעט לצורך מלבן. הניחו עליו עוד נייר אפיה משומן ובעזרת מערוך, רדדו את הבצק למלבן מאורך (30-40 ס״מ אורך וכ-20 ס״מ רוחב) אך הקפידו לא לרדד את הבצק דק מדי שאחרת הוא יקרע בשלבים מתקדמים. רידדתם דק מדי? לא נורא, החזירו את הבצק לצורת כדור בצק ורדדו שוב והפעם פחות דק.

באמצעו של הבצק המרודד (ראו תמונה) פזרו גבינות מתערובת ארבע הגבינות וכן בצק ירוק.

בעזרת קלף מפלסטיק, גלגלו את הבצק לאורכו כך שתקבלו גליל בצק מגולגל ובתוכו הגבינות והבצל הירוק. את הגליל הממולא, גלגלו בעדינות רבה לכדי שבלול (ראו תמונה). אם הבצק נקרע מעט – לא נורא

על הבצק בצורת שבלול, הניחו שוב את נייר האפיה המשומן (אם יש צורך שמנו שוב) ובעזרת מערוך, רדדו מעט את המאפה כך שיהיה שטוח יותר אבל לא דק מדי אלא בשרני ובעיקר שלא יהיה בקוטר גדול יותר מהמחבת.

מגלגלים את הבצק לצורת שבלול. צילום: דביר בר
מגלגלים את הבצק לצורת שבלול. צילום: דביר בר

חממו את המחבת וכשזו חמה, הסירו את נייר האפיה העליון מהמאפה, ואת הבצק שעל נייר האפיה התחתון, העבירו למחבת כך שאתם למעשה הופכים את הבצק עם נייר האפיה כך שהוא יהיה מעל לבצק שנוגע במחבת ואט אט, מפרידים את נייר האפיה המשומן מהבצק. כנסו אלי לסטוריז באינסטגרם כדי לראות את שלבי ההכנה של כל המנה.

כעת, טגנו את המאפה כ-3 דקות מכל צד או עד ששני צידי המאפה יקבלו צבע חום זהוב (לא למהר להפוך כל צד, הניחו למאפה להטגן מעט).

בזמן הטיגון, חזרו על הפעולות גם עם חלקי הבצק הנוספים. מומלץ לטגן בשתי מחבתות במקביל כדי ליעל את הזמנים.

הגישו חם.

בתיאבון.

דביר

הכנתם לחם שטוח ממולא גבינות ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

לחם שטוח ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחם שטוח ללא גלוטן. צילום: דביר בר
לחם שטוח ללא גבינות. צילום: דביר בר
לחם שטוח ללא גבינות. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. יובל

    היי דביר מתכון מהמם!
    רציתיי לדעת, האם יש אפשרות עשות את המתכון בלי מיקסר? ובכללי גבי עוד כ מיני מתכונים שלך אם אפשרי בלי 🙂
    תודה!

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי יובל. אני בהחלט ממליץ על שימוש במיקסר, לא כי אי אפשר בלי אלא כי לישה ידנית ממושכת היא דבר לא פשוט ולא תמיד יש כח לעשות מספיק זמן כדי להגיע לתוצאת בצק רצויה

  2. סיגל

    הי דביר
    תודה רבה על כל התכונים המהמממים והטעימים.
    האם יש לך אפשרות לציין קמחים נוסםים שטובים למתכון הזה?
    לצערי הרב לא ניתן להצטרף לקבוצת וואטאפ מאחר והיא מלאה
    תודה סיגל

    1. Avatar photo
      דביר בר

      קמח רב תכליתי איכותי, אפשר פנריה, מולינו ועוד

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן