כדורי שוקולד - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

כדורי שוקולד

נשארו לכם מצות מפסח? רוצים להכין קינוח קל וטעים עם הילדים? כך תכינו כדורי שוקולד ללא גלוטן שטעימים גם כמה ימים אחרי

מצות ללא גלוטן הן עסק יקר ולכן אנחנו לרוב לא ממהרים לעשות איתן דברים שהם לא מריחת הממרח האהוב עלינו או על ילדינו ואכילתן כמו שהן, מקסימום הכנת מצה בריי. בדרך כלל, אם תגיד לצליאקי לקחת את המצות היקרות ולטחון אותן, הוא קצת יעקם את הפרצוף שהרי מדובר במוצר יקר ערך כמעט מדי בשביל לגרוס אותו.

ובכן, לרובנו נשארות מצות תוך כדי או בגמר חג הפסח שאנחנו כבר לא רוצים לאכול כמצה והפתרון המושלם עבור אלה, הוא להכין מהן כדורי שוקולד לפסח, כדורי שוקולד ללא גלוטן שטעימים ממש. 

הערה אחת לגבי מי מכם שטבעונים: בניגוד למצה רגילה, מרבית המצות ללא הגלוטן מכילות ביצים ולכן אם אתם טבעוניים, ודאו שהמצות שאתם עושים בהם שימוש – אינן מכילות ביצים.

אז שנתחיל? 

כדורי שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר
כדורי שוקולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר
קקאו או קוקוס מבחוץ? אתם מחליטים. צילום: דביר בר
קקאו או קוקוס מבחוץ? אתם מחליטים. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 30 כדורי שוקולד לפסח:

200 גרם מצות ללא גלוטן (אני השתמשתי הפעם באלו של חברת ׳דגש׳ אבל כל מצה תעשה את העבודה).

200 מ״ל (כוס פחות 5 כפות) תחליף חלב טבעי (יכול להיות כל חלב על בסיס טבעי כמו חלב סויה, שקדים, חלב חלב אורז או חלב קוקוס – לא קרם קוקוס)

50 גרם סוכר (4 כפות).

200 גרם שוקולד מריר (כ-2 חפיסות).

כף סילאן (22 גרם).

כף סירופ מייפל (22 גרם).

2 כפות שמן קוקוס (למי שאינו טבעוני – אפשר גם 2 כפות חמאה).

50 גרם שקדים (לא אבקת שקדים אלא שקדים שלמים).

לקישוט החיצוני: 

50 גרם אבקת/קמח קוקוס

30 גרם אבקת קקאו.

  • או כל קישוט חיצוני אחר שתבחרו, זה יכול להיות שבבי אגוזים קצוצים וזה יכול להיות סוכריות צבעוניות ללא גלוטן.
שלב אחר שלב ציפוי כדורי השוקולד. צילום: דביר בר
שלב אחר שלב ציפוי כדורי השוקולד. צילום: דביר בר
קוקוס או קקאו? ציפוי כדורי שוקולד. צילום: דביר בר

הוראות הכנה עבור עוגיות כדורי שוקולד ללא גלוטן:

בסיר בינוני, יש לחמם מעל אש נמוכה את החלב הטבעוני והסוכר. חשוב מאד לא להביא את החלב לרתיחה בשום פנים. המטרה שלפנינו היא המסת הסוכר בחלב ולכן הקפידו לערבב במשך דקה כל הזמן את הסוכר בחלב עד להמסתו. הוסיפו כעת את השוקולד המריר והמשיכו לערבב עד להמסתו בחלב הממותק עם הסוכר. שלב זה אמור לקחת כשתיים עד שלוש דקות עד להמסת כל השוקולד וקבלת נוזל שוקולד חמים ואחיד. הוסיפו בשלב הנוזלי את כף הסילאן, כף סירופ המייפל  ואת שתי כפות שמן הקוקוס לסיר והמשיכו לערבב מספר שניות ולאחר מכן, כבו את האש והניחו לתכולת הסיר להצטנן מעט (כעשר דקות עד שהנוזל אינו חם).

בזמן שנוזל השוקולד מצטנן, הניחו במעבד מזון את המצות (כ-200 גרם) ובפעולה של פולסים קצרים, הביאו לכך שתקבלו שברי מצות אבל לא אבקת מצה. נרצה להשאיר שבבי מצה נגיסים ומורגשים. פעולת הפולסים היא קצרה מאד ולכן חשוב לא לעזוב את מעבד המזון לבד. הפעולה לוקחת שניות ספורות בלבד. 

אין לכם מעבד מזון? אין בעיה! הניחו את המצות בתוך שקית, סגרו אותה היטב ובעזרת מערוך או פטיש שניצלים או כל אביזר מטבח חזק אחר, הכו על תכולת השקית כך שהמצות ישברו אך גם כאן, הקפידו לא לשבור מדי את המצות לכדי אבקה אלא רק לכדי פתיתי מצה (כמו בגודל של קורנפלקס) (ראו תמונה)

את אותה הפעולה, עשו גם לשקדים. בעזרת מעבד המזון או בעזרת שבירתם בתוך שקית, גרמו לכך שמשקדים שלמים, הם יהפכו להיות שקדים שבורים מאד (משהו כמו עשירית מגודל השקד עצמו) אך לא לרמת אבקת שקדים  אלא יותר לגודל שניתן ללעוס ולהרגיש בפה.

אפשרות נוספת לקיצוץ השקדים היא גם באמצעות סכין שף חד על קרש במטבח, שקדים הם אגוז שקל וכיף לקצוץ באופן זה.

את השקדים הקצוצים ואת המצות השבורות, הניחו בקערה רחבה. את סירופ השוקולד שבינתיים הצטנן, שפכו באופן אחיד על כל המצות והשקדים ובעזרת כף, ערבבו היטב את כל תכולת הקערה כך שהמצות והשקדים יצופו מכל עבר בנוזל השוקולדי.

כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו לקירור במקרר למשך כשעה עד שעתיים (אפשר גם בפריזר ל-45 דקות).

קינוח ללא גלוטן. צילום: דביר ב
קינוח ללא גלוטן. צילום: דביר ב
שברי מצה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
שברו את המצב אבל לא לכדי אבקה. צילום: דביר בר

לאחר הכנסת הקערה לקירור, הכינו 2 צלחות קטנות. על אחת, שפכו את פתיתי הקוקוס שהכנתם מבעוד מועד ועל השניה, את אבקת הקקאו שהכנתם.

לאחר צינון תערובת כדורי השוקולד, הוציאו את הקערה מהמקרר ובעזרת הידיים או 2 כפות, או יד בכפפה, כל אחד ואיך שנח לו/לה לעבוד, צרו כדורי שוקולד מהמסה שהתקשתה בינתיים. הצעה: הכינו כדורי שוקולד לא גדולים אלא בינוניים-קטנים כאלה שכיף ונח להחזיק ב-2 אצבעות ולנגוס בעדינות ומצד שני, משאירים מקום וטעם לעוד אחד. 

צרו בדרך זו כ-30 כדורי שוקולד. עם תום כדרור כל כדור שוקולד, תוכלו להניח אותו בצלחת הקקאו או בצלחת הקוקוס אך עדיין אל תעבור לשלב הציפוי מאחר והידיים שלכם יהיו מלוכלות ואתם לא רוצים ללכלך את כדורי השוקולד עם הקוקוס בקקאו ולהיפך.

לאחר שסיימתם ליצור את כדורי השוקולד, שטפו את הידיים ועברו לצלחת הראשונה עם הציפוי. צפו היטב בלחיצות קלות את כדורי השוקולד בציפוי שבחרתם, כדור אחר כדור כך שהכדורים יצופו היטב בציפוי שבחרתם (הקקאו, הקוקוס או ציפוי האגוזים או הסוכריות הצבעוניות שהצעתי מוקדם יותר כאן במתכון).

עם תום שלב הציפוי, קררו את כדורי השוקולד במקרר לשעה נוספת לפני הגשתם. אפשר ורצוי לאכול באותו היום ואפשר גם לאכול ביומיים שלאחר מכן. ניתן להקפיא את כדורי השוקולד בקופסה אטומה במקרר ולצרוך עד חודש ימים מרגע ההכנה.

נכון קלי קלות?

הכנתם בבית כדורי שוקולד ללא גלוטן מהמתכון הזה? אשמח שתצלמו ותשלחו לי תמונה שאראה ואוכל לשתף אצלי באינסטגרם ולפרגן לכם בחזרה.

בתיאבון.

דביר

קינוח לפסח ללא גלוטן. צילום: דביר בר
קינוח לפסח ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

פסטה בולונז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מבשל

פסטה בולונז

פסטה בולונז היא לא רק מנה טעימה אלא גם קלה מאד להכנה. כך תכינו בבית שלב אחר שלב פסטה בולונז ללא גלוטן

קרא עוד »
בורקס גבינה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מבשל

בורקס גבינה

בורקס גבינה ללא גלוטן בגרסה חדשה לכבוד שבועות. כך תכינו בבית את הלהיט של החג: בורקס דפי אורז

קרא עוד »
לחמניות בשר. צילום: דביר בר
דביר מבשל

לחמניות בשר

לחמניות בשר הן מאפה שהוא ארוחה שלמה. קבלו מתכון עבור לחמניות בשר ללא גלוטן שלא תפסיקו להכין והצליאקים שלכם יתמכרו אליהן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. נשמע טעים מאד וינוסה עוד היום 🙂 רק הערה קטנה לטובת הטבעוניים – נדמה לי שהמצות של דגש אכן טבעוניות אבל שאר המצות ללא גלוטן מכילות ביצים…

    1. דביר בר

      תודה על ההערה. בעקבותיה אכן בדקתי את זה ואני מתקן בעקבות ההערה: מרבית המצות (למעט זו אולי שעשויה משיבולת שועל ללא גלוטן) מכילות ביצים. תודה על תשומת הלב, הנושא הוטמע במתכון

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן