כדורי עוף ואורז קריספים - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

כדורי עוף ואורז קריספים

תתכוננו להכין את המנה שכולם יבקשו מכם את המתכון שלה: כדורי עוף ואורז קריספים

מכירים את המנות האלה שאתם נתקלים בהן בשולחן חג או סתם ככיבוד אצל חברים ומשפחה ואתם לא יכולים להוריד מהם את היד ואת העיניים מרוב שהן גם יפות, גם טעימות וגם מקוריות? אז קבלו את ההתאהבות החדשה שלכם: כדורי עוף ואורז קריספים.

לכאורה, מה אפשר לומר על כדורי עוף שאולי בשמיעה ראשונית יזכירו לכם קציצות אבל המנה הזו היא שום דבר שיזכיר לכם קציצות מאחר ומדובר במנה שהיא גם מנה ראשונה נהדרת לחג וגם ניתן להגיש אותה כחטיף לאורחים שמגיעים לבקר. ההכנה של המנה קלה מאד, יש בה מעט מאד טריקים אבל כל טיפ במתכון, חשובים מאד ולכן אני מציע לקרוא אותו מתחילתו ועד סופו (משהו שאני מציע לכל מתכון בעקרון) כדי שהביצוע יהיה לא פחות ממושלם.

שנתחיל להכין כדורי עוף ואורז קריספים?

 

כדורי עוף ואורז קריספים. צילום: דביר בר
כדורי עוף ואורז קריספים. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 24 כדורי עוף ואורז קריספים:

המצרכים לכדורי העוף:

500 גרם בשר עוף טחון (חצי קילו).

150 גרם אורז פרסי קלסי של סוגת (המשקל הוא לפני הבישול).

כפית שטוחה של כורכום טחון ללא גלוטן (לא חובה).

מעט שערות זעפרן (לא חובה).

חצי כפית מלח שולחן.

חצי כפית תבלין ראס אל חנות ללא גלוטן (אפשר להמיר לבהרט למי שאוהב).

כוס מלאה טבעות דקות של בצל ירוק (כ-8 ענפים לערך).

2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קלוף וקצוץ היטב דק מאד.

2 שיני שום קלופות וקצוצות היטב (או 2 כפיות של שום כתוש מקופסה).

רבע כוס שמן זית

לרוטב עשבי תיבול:

צרור עלי פטרוזיליה (כוס עלים ללא הגבעולים).

עלי כוסברה מחצי צרור (חצי כוס עלים).

עלי נענע מופרדים מהשורש מרבע צרור (כוס עלים).

5-10 שיני שום (תלוי כמה אתם אוהבים שום, אני בעד הרבה).

3 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קלוף.

מיץ מחצי לימון.

חצי כוס שמן זית.

רבע כפית מלח שולחן.

רבע כפית פלפל שחור טחון.

כפית סוכר (לא חובה, אני ממליץ לאיזון טעמים עם המלח, החמיצות והמרירות).

המצרכים להכנת כדורי עוף ואורז קריספים. צילום: דביר בר
המצרכים להכנת כדורי עוף ואורז קריספים. צילום: דביר בר
מערבבים את המצרכים בקערה. צילום: דביר בר
מערבבים את המצרכים בקערה. צילום: דביר בר

אז אמנם רשימת המצרכים לא קצרה אבל ההכנה? פשוטה וקלה.

בסיר קטן / בינוני, בשלו את האורז הפרסי על פי הוראות ההכנה (על כמות האורז שבמתכון תצטרכו להוסיף כוס וחצי של מים). לסיר ובו האורז והמים, הוסיפו את הכורכום ושערות הזעפרן (לא חובה, רק אם יש בהישג יד).

כעבור 12 דקות לערך, האורז יהיה מוכן. השאירו את הסיר מכוסה לעשר דקות נוספות ואז הסירו את המכסה והניחו לאורז להצטנן במשך כרבע שעה לפחות.

כעת, הפעילו את התנור לחום של 210 מעלות.

בקערה רחבה, ערבבו את כל המצרכים עבור כדורי העוף (עדיין לא את המצרכים לרוטב עשבי התיבול) אבל, וזה אבל חשוב, אל תערבבו מדי את העיסה. פעולת הערבוב של כל החומרים עבור כדורי העוף היא קצרה מאד ואמורה לקחת לא יותר משניות בודדות. חומרי הגלם אמורים להטמע האחד בשני אבל אתם לא רוצים לקבל עיסה מתפרקת ולכן הקפידו על ערבוב קליל מאד.

בשלב הבא, הניחו נייר אפיה על מגש תנור האפיה שלכם. שפכו על נייר האפיה כ-3-4 כפות שמן זית ופזרו אותו באופן אחיד (אני אוהב לעבוד עם נייר סופג לפעולה זו אבל רק לצרכי מריחה, אני לא נותן לנייר לספוג את כל השמן, אני רוצה להשאיר את רובו על נייר האפיה).

כעת, כדררו כדורים עגולים ויפים (מהכמות הזו אמורים לצאת לכם כ-24 כדורי פינג פונג חמודים) והניחו אותם במרווח של כ-1-2 ס״מ זה מזה על נייר האפיה. ניתן כמובן להכפיל מראש כמויות עבור מספר רב יותר של כדורי עוף ואורז קריספים.

הכניסו את מגש האפיה לתנור ל-20 דקות אבל, וזה חשוב מאד: כעבור 12 דקות, הוציאו בזהירות רבה תוך שימוש בכפפה מונעת חום, את המגש מהתנור ובעזרת מלקחיים, הפכו את הכדורים לצידם השני כך שהם יקבלו צבע משני צדדים. 

במידה וכדורי העוף והאורז שלכם לא מקבלים מספיק צבע זהוב, את הדקות האחרונות (כ-5 דקות) של האפיה – בצעו על פעולת טורבו אשר מעניקה בוסט של חום וצבע למנות אשר בתנור.

בזמן שכדורי העוף האורז נאפים בתנור, העבירו את כל מצרכי רוטב עשבי התיבול אל מעבד מזון והפעילו אותו על העוצמה הגבוהה שלו או על תכנית אשר תעניק לכם מרקם של רוטב חלק של עשבי תיבול.

חשוב מאד: טעמו את הרוטב אחרי שלב מעבד המזון. לאנשים שונים טעם שונה ויכול להיות שתחליטו להוסיף תיבול או לתקן טעמים. אפשר להוסיף פלפל חריף למי שאוהב, אפשר להוסיף סוכר, אפשר להוסיף כל מה שעולה על רוחכם כדי שרוטב עשבי התיבול יהיה כזה שאתם תאהבו אותו.

כאשר כדורי העוף והאורז מקבלים את הצבע הזהוב לטעמכם (שימו לב לא לאפות את כדורי העוף יתר על המידה שלא יתייבשו לכם) – העבירו אותם אל צלחת הגשה, הניחו לצידו את צלוחית רוטב עשבי התיבול שלכם.

הגישו חם. חג שמח ושנה טובה!

בתיאבון,

דביר

הכנתם כדורי עוף ואורז קריספים? צילמתם? שתפו שאראה! צלמו, תעלו לאינסטגרם / לפייסבוק שלכם ותייגו אותי שאראה ואוכל לשתף בעצמי.

* המתכון בשיתוף סוגת.

מסדרים בתבנית על נייר אפיה משומן בשמן זית. צילום: דביר בר
מסדרים בתבנית על נייר אפיה משומן בשמן זית. צילום: דביר בר
רוטב עשבי תיבול. ירוק טרי. צילום: דביר בר
רוטב עשבי תיבול. ירוק טרי. צילום: דביר בר
יפים וחתיכים אחרי אפיה. צילום: דביר בר
יפים וחתיכים אחרי אפיה. צילום: דביר בר
תתכוננו שכולם יחסלו לכם אותם. כדורי עוף ואורז קריספים. צילום: דביר בר
תתכוננו שכולם יחסלו לכם אותם. כדורי עוף ואורז קריספים. צילום: דביר בר
כדורי עוף ואורז קריספים. צילום: דביר בר
כדורי עוף ואורז קריספים. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

סלט חם קר. צילום: דביר בר
דביר מבשל

סלט חם קר (טבעוני)

צליאקים רבים מחפשים רעיונות למנות טעימות, מזינות, בריאות ומלאות חלבון אז תכירו: סלט חם קר שלא תאמינו כמה הוא טעים ועונה על כל הבקשות

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. למה אי אפשר להדפיס??

    1. דביר בר

      היי יפה. את כל המתכונים ניתן להדפיס. יש למעלה לחצן של מדפסת שלחיצה עליו מאפשרת הדפסה בפורמט יעודי לדפוס

  2. טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. דביר בר

      תודה רבה!

  3. הי
    האם ניתן להקפיא?

    1. דביר בר

      בהחלט כן. מומלץ להקפיא לפני שלב התנור ולא אחריו למרות שגם זה אפשרי.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן