טורטליני ללא גלוטן ממולא גבינות ורוטב פסטו תוצרת בית - והכל בחמש דקות בדיוק

טורטליני ללא גלוטן ממולא גבינות עם רוטב פסטו תוצרת בית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כשבכל רשתות השיווק תוכלו למצוא כיום טורטליני ללא גלוטן ממולא גבינות, לכם רק נשאר להכין את הרוטב שהכי יחמיא להם. דביר בר מציע: טורטליני גבינות עם רוטב פסטו ללא גלוטן

ממש לא מזמן סיפרתי לכם שמצאתי במקררי המוצרים המצוננים בקניות האחרונות שלי, עלי לזניה ללא גלוטן שמהם הכנתי לזניה מהממת. ובכן, תשמחו לדעת שלצד עלי הלזניה, שזמינים בכל רשתות השיווק, אתם יכולים למצוא גם מארזי טורטליני ללא גלוטן ממולא גבינות, מפסטה טריה. אז שלא נכין טורטליני גבינות עם רוטב פסטו ללא גלוטן? ברור שנכין

ורגע לפני שנתחיל בהכנת הרוטב הסופר קל הזה שהכי יחמיא לטורטליני שרכשתי, אספר שהמוצר, נקרא Pasta fresca של המותג Pasta italiana מיוצא באיטליה, מיובא לישראל על ידי וילי פוד, הפסטה עצמה מכילה קמח תירס, עמילן תירס, עמילן תפח״א, קמח אורז, קמח עדשים, סיבים תזונתיים ובמילוי תוכלו למצוא בין השאר גבינת ריקוטה, גבינת פקורינו, תבלינים ועוד.

אז יש לנו טורטליני ללא גלוטן ממולא גבינות, שנתחיל בהכנת הרוטב?

טורטליני ללא גלוטן. צילום: דביר בר
טורטליני ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים לצנצנת פסטו בינונית:

חבילת טורטליני ללא גלוטן ממולא גבינות Pasta italiana (250 גרם) מבית וילי פוד

צרור עלי בזיליקום טריים (50 גרם בערך) מושרים במי קרח.

עלים מ-4 ענפי טימין (לא חובה)

חצי כוס (120 מ״ל) שמן זית איכותי

חצי כפית מלח גס

רבע כפית פלפל שחור טחון

2 שיני שום קלופות

40 גרם צנוברים קלויים קלות

20 גרם אגוזי מלך קלויים קלות

100 גרם גבינת פרמז׳ן מגוררת (אפשר גם פקורינו).

200 מ״ל שמנת לבישול

רוטב פסטו תוצרת בית ללא גלוטן. צילום: דביר בר
רוטב פסטו תוצרת בית ללא גלוטן. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

על מחבת חם, קלו במשך כשלוש דקות על להבה נמוכה את הצנוברים ואגוזי המלך כך שהם יקבלו חריכה קלה וישחררו טעמים.

במעבד מזון, הניחו את הצנוברים ואגוזי המלך, המלח, הפלפל השחור ושיני השום והפעילו את המעבד כך שההמרכיבים יקצצו ככל הניתן.

סננו עלי הבזיליקום שהושרו במי קרח ואת העלים, העבירו למעבד המזון. הוסיפו למעבד המזון גם את עלי הטימין כמו גם רבע כוס שמן זית והפעילו את מעבד המזון בעוצמה כך שהעלים יכתשו היטב.

הוסיפו את גבינת הפרמז׳ן ואת יתרת שמן הזית. הפעילו שוב את מעבד המזון על עוצמה בינונית עד לקבלת רוטב פסטו אחיד, נוזלי וחלק (או גרגירי אם אתם אובהים אותו כזה).

את הרוטב שקיבלתם העבירו לצנצנת, אותה תוכלו לשמור במקרר כחמישה ימים לפחות (במקפיא כחודש ימים).

להגשת הטורטליני ללא גלוטן ממולא גבינות, חממו סיר ובו 2 ליטר מים ו-2 כפיות מלח.

במקביל, חממו במחבת בינונית את השמנת לבישול, הוסיפו כמה כפות מרוטב הפסטו שהכנתם (אני אוהב 3 כפות אבל זה לגמרי תלוי בכם) מבעוד מועד כך שהוא יצבע את השמנת בצבעו העז. טעמו את הרוטב ותקנו טעמים (הוסיפו במידת הצורך מעט מלח ופלפל). 

הנמיכו את הלהבה במחבת הרוטב לעוצמה הנמוכה ביותר כך שלא יבעבע.

אל סיר המים החמים, שפכו את תכולת אריזת הטורטליני ללא גלוטן ובשלו את הטורטליני כשתיים עד שלוש דקות על אש נמוכה.

בעזרת כף מסננת, משו את הטורטליני מהמים והעבירו אותו אל רוטב השמנת פסטו. ערבבו את הטורטליני במחבת עם הרוטב כך שהרוטב יעטוף היטב את הטורטליני.

העבירו לצלחות והגישו חם.

בתיאבון.

דביר

הכנתם טורטליני ללא גלוטן ממולא גבינות ברוטב פסטו מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף ובחסות וילי פוד

להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

זמינים בכל רשתות השיווק. צילום: דביר בר
זמינים בכל רשתות השיווק. צילום: דביר בר
טורטליני ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

שבלולי פיצה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מארח

שבלולי פיצה ללא גלוטן

שבלולי פיצה ללא גלוטן הן בדיוק מה שהילדים שלכם יאהבו ובזכות קמח מלא ללא גלוטן – תוכלו להפוך את המתכון גם לבריא יותר

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. למה אתה שם את עלי הבזיליקום במי קרח ? חשבתי שהם רגישים לקור

    1. דביר בר

      היי איילת, הטבילה במי קרח הם לזמן קצר והדבר מבטיח את שמירת הצבע הירוק העז של העלים לאחר הטחינה

    1. דביר בר

      היי מגי, לא ככל שידוע לי

  2. בוקר טוב תודה על האינפורמציה איפה ניתן לקנות את עלי הפסטה והרביולי? באילו חנויות ? זה במקרר או בהקפאה? תודה מראש על תגובתך

    1. דביר בר

      היי שרי. המוצרים נמצאים במקררי המצוננים ברשתות השיווק השונות. לא בהקפאה

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן