אחרי ששבה מניו יורק, פתחה רחלי הר-דגן את טבעוני וחופשי מגלוטן - VGF, מקום קטנטן ואינטימי בשוק לוינסקי. קבלו הצצה פנימה
סמוך לפתיחת מסעדת הגלוטריה שפתחה שערים באופן קבוע בצפון ת״א, נפתח גם בית הקפה / מאפיה הקטנטנה והאינטימית הנושאת את השם VGF TLV (Vegan gluten free Tel Aviv) או בשמה העברי, טבעוני וחופשי מגלוטן – VGF.
את המקום, הממוקם בפינת הרחובות נחלת בנימין ולוינסקי, פתחה רחלי הר-דגן ששבה לפני כמעט שנתיים מניו יורק והחליטה והקים כאן את הסניף הראשון של חלומה, רשת בתי קפה ובהם מוצרים על טהרת הטבעונות ונטולי גלוטן.
בשיחה עם Wheatout מספרת הר-דגן על היום שבו גילתה שהיא רגישה לגלוטן: ״עבודה אינטנסיבית עם קמח ובו גלוטן גרם לי להתגרדויות ובביקור שעשיתי בארץ לפני 3 שנים, ערכתי בדיקות דם שהראו לכל הפחות על אלרגיה לגלוטן שממנו כבר נמנעתי באותה תקופה״.
איך מכאן ותוך שאת גרה בניו יורק, מגיעים לפתוח מקום טבעוני וללא גלוטן בלב תל אביב?
״גרתי בניו יורק 5 שנים שבמהלכן אפיתי המון דברים טבעוניים וללא גלוטן עבור בתי עסק בניו יורק אבל החלום שלי, חלום של עשרות שנים, של מקום קטן משלי ודווקא בשוק לוינסקי, תמיד היה בי. כשחזרתי לארץ חיפשתי מקום ואני שמחה שמצאתי״

הר-דגן, מעבירה את הימים במפעל יעודי לייצור מאפים מתוקים ומלוחים טבעונים וללא גלוטן בעוד שאת בית הקפה הקטנטנן מנהלת שותפתה וביתה, עדן.
להר-דגן נסיון של שנים בתחום הקולינריה הן במסעדות תל אביביות כמו סוזאנה בנוה צדק והן בעסק המשפחתי הקיים כבר עשור רביעי, ״מתוקה״ שלו 3 סניפים במרכז הארץ ומפעל בחולון.
בVGF TLV תוכלו למצוא מגוון מאפי בוקר שמחירם נע בין 15 ל-18 ש״ח לאחד והמגוון לא קטן וכולל מאפינז תפוח/לימון, קינמון/פקאן ושוקולד/תפוז, אגס/וניל ושוקולד/חמאת בוטנים.
עוד במקום תמצאו מוסים אישיים (19 ש״ח), קפה ומאפה ב-27 עד 29 ש״ח, קופסאות עוגיות (42 ש״ח), עוגות בחושות (45 ש״ח), פס ״גבינה״ (75 ש״ח) ועוד.
חשוב לציין כי מספר הפריטים הנמצאים במקום לא גדול מאד ולעיתים נגמר די מהר.
בעקבות דרישת הלקוחות, החלו רחלי ועדן הר-דגן למכור במקום גם קופסאות אוכל לקחת הביתה או לאכול במקום ובהם מגוון תבשילים מתחלפים כגון פאיית ירקות וכרובית, גאלט בטטה, ״שווארמה״ על קרם פאבה, קוסקוס תירס ועוד. את התבשילים מכינה שמרית דואני, הזכורה בין הייתר מהתכנית ״מאסטר שף״.
המוצרים הנמכרים בחנות מיוצרים כולם במפעל בעל תעודת כשרות של הרבנות ירושלים.
המקום מבצע משלוחים עד פתח הבית בתקופת הקורונה כמו רבים מבתי העסק הפונים לצליאקים ובכלל.
כתובת: נחלת בנימין 86 ת״א. כשר.
שעות פתיחה: 10:00-24:00. שישי עד 14:30. ראשון מהשעה 16:00. שבת – סגור.
טלפון: 058-5971977


המקום החדש של רחלי ועדן אמנם פועל רק זמן קצר אך לרחלי הר-דגן חלומות גדולים. בשלב הבא, חולמת הר-דגן על הקמת מפעל ייצור עם תקן GMP משל עצמה וכן על הקמת סניף נוסף של VGF בניו יורק.
טבעוני וחופשי מגלוטן VGF TLV.
כתובת: נחלת בנימין 86 תל-אביב, סמוך לרחוב לוינסקי.
טלפון: 058-5971977.
שעות פעילות: א׳-ה׳ :19:00-9:00, בשישי החל מהשעה 9:00 ועד שעה לפני כניסת השבת.
כשר.




לפוסט הזה יש תגובה אחת
רותי
25 פבר 2020כל הכבוד על היוזמה .בעלי חולה צליאק וזה מאוד קשה. אני שומרת מטבח ללא גלוטן..מאחלת לך רק טוב.