עד היום ראיתם טארטים שווים רק בחלונות הראווה של הקונדיטוריות. עכשיו תוכלו גם להכין טארט מושלם אצלכם בבית. הקונדיטור עדי ברוקס מתארח בבלוג ומלמד אתכם שלב אחר שלב להכין טארט פיסטוק ופטל ללא גלוטן
רגע לפני המתכון עבור טארט פיסטוק ופטל ללא גלוטן אני מצרף כאן גם סרטון שמראה כיצד מכינים אותו.
בתור חובב מסעדות וקונדיטוריות, אני נהנה מאד להסתובב בין העסקים השונים, לטעום מנות חדשות, מלוחות ומתוקות כאחד ולפעמים גם לנסות ולהעביר את המתכונים הלאה אליכם הגולשים.
כשזה מגיע לקינוחים, בתשעים ותשעה אחוזים מהמקרים, אני בכלל לא יכול לטעום את המנות מאחר והן עם גלוטן. בכל שנותיי טרם נתקלתי בטארט שווה ואיכותי שנמכר במסעדה או בקונדיטוריה ״רגילה״ שאין בו גלוטן.
לצורך המשימה הפעם, התנדב הקונדיטור המקסים עדי ברוקס ללמד אותי ואתכם כיצד להכין טארט פיסטוק ופטל ללא גלוטן, שלב אחר שלב.
עדי הוא קונדיטור בן 21 מרעננה. הוא החל את דרכו בגיל 18 כשלמד אצל הקונדיטור אלון שבו (שהתארח כאן בבלוג ובספר שלי בעצמו עם מתכון מושלם לפחזניות ללא גלוטן).
לעדי יש חוץ מאח צליאקי גם עסק ביתי, וניתן להזמין ממנו את כל העוגות, גם ללא גלוטן (הפרטים של עדי כאן בסוף הפוסט).
אז שנתחיל במתכון?


המצרכים עבור טארט פיסטוק ופטל ללא גלוטן בקוטר 22 ס״מ:
עבור הגנאש פיסטוק המוקצף:
5 גרם ג'לטין (לא חובה)
25 גרם מים קרים
500 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
50 גרם מחית פיסטוק
עבור הבצק הפריך ללא הגלוטן:
150 גרם תערובת רב תכליתית ללא גלוטן
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
30 גרם ביצים
עבור קרם פיסטוק אפוי:
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
70 גרם פיסטוק טבעי קלוף
30 גרם אבקת שקדים
1 ביצה
30 גרם קורנפלור
להרכבה:
180 גרם קונפיטורת פטל
כ-30 גרם פיסטוק קלוף


אופן ההכנה:
ערבבו את הג'לטין עםה מים והעבירו למקרר למשך כ-10 דקות ועד להתמצקותו.
בקנקן מדידה או קערה, הניחו שוקולד לבן, מחית פיסטוק ואת הג'לטין שערבבתם עם המים.
בסיר קטן / בינוני – חממו את השמנת המתוקה לרתיחה איטית.
כשהשמנת רותחת – מזגו אותה לקנקן המדידה / הקערה.
בעזרת מוט בלנדר (או מטרפה ידנית) טוחנים / מערבבים יחד עד לאיחוד.
העבירו את המסה לקירור במקרר למשך 4 שעות לפחות.
להכנת הבצק:
הניחו במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את מרכיבי הבצק למעט הביצה.
ערבלו עד לקבלת פירורים דקים.
הוסיפו את הביצה והפעילו את מעבד המזון מספר פולסים עד לקבלת בצק אחיד.
עטפו את הבצק בניילון נצמד והעבירו למקרר למשך כשעה.
שמנו רינק או תבנית פאי מתפרקת בחמאה.
על משטח עבודה מקומח קלות, רדדו את בצק הפאי לעובי של 2-3 מ״מ.
את הבצק, העבירו לרינג והדקו אותו לדפנות הרינג, סדרו וחתכו קצוות מיותרים החורגים מגבולות הרינג.
חוררו בתחתית הרינג מספר חורים באמצעות מזלג והעבירו אותו למקפיא עד לאפיה.

להכנת הקרם:
חממו תנור טורבו ל-150 מעלות על פעולת טורבו.
בקערה נפרדת, ערבבו חמאה רכה עם אבקת סוכר.
טחנו את הפיסטוק לאבקה.
הוסיפו את אבקת הפיסטוקים ואבקת השקדים לתערובת החמאה וערבבו היטב.
הוסיפו ביצה וקורנפלור וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
מלאו את בסיס הטארט במלית הפיסטוק עד למחצית מגובהו.
אפו במשך 25-30 דקות עד להשחמת הטארט והמלית.
שלב ההרכבה:
מרחו את קונפיטורת הפטל על קרם הפיסטוק האפוי וישרו אותה באמצעות פלטה (כלי ליישור ומרחיבת ממרחים).
במיקסר עם בלון הקצפה, הקציפו במהירות בינונית ולזמן קצר את גנאש הפיסטוק עד לקבלת קציפה רכה.
העבירו את הקציפה הרכב לשקית זילוף עם צנתר משונן בקוטר 12 מ״מ.
זלפו את קרם הפיסטוק על הטארט.
קשטו באמצעות פיסטוקים שלמים (קלויים) על הטארט.
צננו מעט את הטארט לפני הגשה.
בתיאבון!
דביר
הכנתם טארט פיסטוק ופטל ללא גלוטן מהמתכון? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!
להזמנת טארטים ועוגות מעוצבות מהממות מעדי ברוקס ניתן לפנות אליו בוואטסאפ או בטלפון 052-3233007


לפוסט הזה יש 4 תגובות
האם יש גרסה נטולת לקטוז לטארט פיסטוק ללא גלוטן ( אני רגישה גם ללקטוז) ? האם המטבח של עדי ברוקס הוא כשר ?
תודה רבה מרים
מרים שלום. כל חומרי הגלם שעדי משתמש בהם – כשרים. המטבח אינו כשר.
לגבי הרגישות ללקטוז: ניתן להכין את כל שלבי המנה עם תחליפי חמאה ושמנת נטולי לקטוז שנמצאים בכל סופר.
דביר
דביר שלום, האם הגנאש צריך להיות במקרר לפני ההקצפה וכמה זמן?
היי לילך. אכן צריך קירור 4 של 4 שעות לפחות. אם לא משתמשים בג'לטין אפשר ורצוי גם למקרר קצת יותר לפני ההקצפה