חצ׳פורי ללא גלוטן >> מתכון מושלם של דביר בר >> היכנסו למתכון

חצ׳פורי ללא גלוטן (ובלי ביצים)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

רגע לפני המתכון עבור חצ׳פורי ללא גלוטן אתם ודאי תסתכלו בתמונה ותשאלו את עצמכם: איפה הביצה המסורתית הממוקמת בליבו של מאפה החצ׳פורי המסורתי? ובכן, לא אחת מבקשים ממני מתכונים שיהיו לא רק ללא גלוטן אלא גם ללא אלרגנים נוספים, הפעם החלטתי לשחרר לחופשי את הביצים מהמתכון ולהציג בפניכם חצ׳פורי מושלם עם כמה טוויסטים משלי: 

במתכון הזה אני משתמש ברוטב ביאנקה החדש של מחלבות גד שהוא לא רק ללא גלוטן אלא הולך נהדר על כל מאפה שתכניסו לתנור (לרוב משתמשים בו על פיצות לבנות) וגם החלטתי לפזר מעל מעט מתערובת הגבינות קוואטרו פורמג׳ו.

ומה מרחתי על הבצק כדי שישחים במקום הביצה? ובכן, בשביל מה יש מתכון מסודר עם סרטון וידאו?

אז שנתחיל במתכון? 

חצ׳פורי ללא גלוטן. צילום: דביר בר
חצ׳פורי ללא גלוטן. צילום: דביר בר

ההמלצה שלי היא להתחיל בצפיה בוידאו של הכנת המתכון ממש כאן

המצרכים עבור 4 יחידות חצ׳פורי ללא גלוטן (וללא ביצים)

לבצק:

200 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן (אילו קמחים יעבדו כאן? פנריה, פיורינו, מולינו, דגש, כמוקמח)

230 מ״ל / גרם מים חמימים

כף שמרים יבשים ללא גלוטן

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

2 כפות שמן זית

למלית:

חצי מיכל רוטב ביאנקה

חופן תערובת קוואטרו פורמאג׳י או מוצרלה מגוררת

חופן פרחי ברוקולי / ברוקומיני או כל ירק אחר שאתם אוהבים

חופן עלי בזיליקום

2 כפות שמן זית

 

בצק רך ונח לעבודה. צילום: דביר בר
בצק רך ונח לעבודה. צילום: דביר בר

אופן ההכנה (אפשר לצפות בוידאו של שלבי ההכנה ממש כאן)

הכינו את הבצק: בקערת מיקסר, ערבבו באמצעות כף את המים והשמרים עד לקבלת מים בצבע חום.

הוסיפו את הקמח וערבבו (אפשר עם כף ואפשר באמצעות וו גיטרה) הוסיפו את שמן הזית והמלח והפעילו את המיקסר על מהירות בינונית במשך כ-2 דקות. עצרו את המיקסר ובעזרת קלף פלסטיק (מרית) אספו את הבצק שנדבק לדפנות המיקסר לכדי גוש בצק דביק. הפעילו שוב את המיקסר על מהירות בינונית למשך 3 דקות נוספות.

כאשר הבצק אחיד ודביק, אספו אותו שוב לכדי כדור, כסו את קערת המיקסר בניילון נצמד והניחו להתפחה במקום חמים ונעים למשך כשעה (אפשר גם בתנור שחומם מראש על חום של 50 מעלות וכובה לפני הכנסת הקערה).

בזמן ההתפחה, חתכו חופן של תפרחת הברוקולי והניחו אותם במים רותחים למשך כדקה – פעולה זו נקראת חליטה). הוציאו מהמים החמים וצננו את הברוקולי. הניחו בצד.

בתום התפחת הבצק, העבירו אותו למשטח עבודה מקומח קלות וחלקו אותו ל-4 חלקים שווים (בערך 100 גרם ליחידה).

הדליקו תנור אפיה לחום של 220 מעלות. במקביל, הניחו נייר אפיה על תבנית אפיה.

קחו רבע מהבצק שקרצתם ורדדו אותו לסוג של גליל באורך 15-20 ס״מ. בעזרת הידיים, צרו בו גומה ודפנות גבוהות יחסית וצרו ממנו צורה של  סירה קטנה (ראו וידאו), הצורה שמזוהה עם החצ׳פורי (ראו תמונות).

בחלק השבוע של הבצק, הניחו כף / שתיים מרוטב הביאנקה. על הרוטב, הניחו 2-3 מפרחי הברוקולי ומעט מתערובת המוצרלה / הגבינות. העבירו את הבצק עם המלית בזהירות ועדינות לתבנית האפיה עליה הנחתם נייר אפיה מבעוד מועד.

חזרו על הפעולה עם שאר יחידות הבצק.

בעזרת מברשת, מרחו מעט זמן זית על דפנות הבצק מסביב לגבינות  והכניסו לתנור למשך כ-10-12 דקות או עד שמאפה הגבינות ללא גלוטן זהוב.

הוציאו והגישו חם.

ניתן להקפיא בניילון נצמד או כלי אטום (למשך שבועיים) לאחר צינון מלא ולחמם שוב לפני הגשה.

בתיאבון!

דביר

הכנתם מאפה גבינות ללא גלוטן? צלמו ושלחו לי לוואטסאפ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

  • המתכון בשיתוף מחלבות גד

 

חצ׳פורי ללא גלוטן. צילום: דביר בר
חצ׳פורי ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן