חלה ללא גלוטן היא מאפה ללא גלוטן שכל כך קל להכין בבית. דביר בר עם מתכון מושלם

חלה ללא גלוטן

חלה ללא גלוטן היא כבר ממש לא חלום או מצרך שקונים רק במאפיות מיוחדות. בזכות קמחים חדשים, תוכלו להכין חלה מושלמת וזהה למקור אצלכם במטבח. כך תכינו חלה ללא גלוטן

רגע לפני המתכון עבור חלה ללא גלוטן: מי שעוקב אחרי הבלוג שלי כבר נתקל בוידויים שלי מהעבר שבהם סיפרתי שכילד צליאקי וגם כמתבגר, היה לי מאד קשה להפנים את עניין הצליאק.

מדובר היה בשנות השמונים, עשור נטול אינטרנט ונטול יידע, הבנה או מוצרים שמהם ניתן להכין מאכלים שיש להם גם טעם טוב, גם שיראו טוב וגם שיהיו להם מרקם איכותי.

באותם הוידויים מהעבר סיפרתי איך בשנות ילדותי, אמא שלי נהגה למצוא בכל ערב מאכלים שונים שאותם נהגתי ״לגנוב״ מהמטבח המשפחתי כדי לטעום מסקרנות וליהנות מהדברים שכולם בבית יכלו לאכול. אחד מהם היתה חלה וכך, זכרתי שנים את טעמה ומרקמה של החלה ואת הריח, הו הריח.

בשנים האחרונות ניתן למצוא חלות ללא גלוטן בכל מיני מאפיות המייצרות מאפים ללא גלוטן וכך החלטתי לנסות ולהכין חלה טעימה במטבח הבייתי שלי.

ברשתות השיווק, קיימים כיום מספר קמחים המיובאים מאיטליה ואשר מבוססים עמילן חיטה אשר בטכניקה מתקדמת, הוצא ממנו חלבון הגלוטן. הקמח הראשון שיצא לשוק בטכניקה זו היה קמח קאפוטו שממנו פרסמתי בעבר מתכונים לפוקאצ׳ה ולפיצה ללא גלוטן.

אחריו, הצטרף לנקודות המכירה מותג ״מולינו״ אותו משווקת חברת קמח הארץ והם לא האחרונים. בקרוב מאד יצטרפו אליהם קמחים נוספים שישווקו על ידי חברות ישראליות נוספות.

ההבדל העיקרי בין קאפוטו ללא גלוטן למולינו בעל התווית הכחולה אשר שניהם מבוססים עמילן חיטה ללא גלוטן הוא אחוזי עמילן החיטה. בעוד שבקאפוטו האחוזים עומדים על 75, בקמח מולינו מדובר על 51 אחוזים ובעוד שבמולינו קיימת בתערובת גם קמח אורז, עמילן אורז וסיבים תזונתיים כמו פסיליום ותפוח אדמה, בקאפוטו ללא גלוטן יש גם סוכר, עמילן תירס, קמח כוסמת, קמח אורז וגם פה, סיבים תזונתיים כמו פסיליום ואחרים.

חשוב לומר: משני הקמחים תקבלו תוצאות מאד דומות בכל הקשור למתכון עבור חלה ללא גלוטן. הפעם ניסיתי את המולינו בעל התווית הכחולה.

אז שנתחיל? 

חלה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
חלה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור חלה ללא גלוטן אחת ענקית או 2 חלות גדולות או כ-20 לחמניות חלה:

500 גר׳ קמח ללא גלוטן מבוסס עמילן חיטה.

17 גרם שמרים יבשים ללא גלוטן (כף גדושה אחת).

3 כפות סוכר חום (אפשר גם סוכר רגיל ואפשר גם סילאן).

450 מ״ל מים פושרים (אפשר גם חלב).

50 גר׳ שמן צמחי.

15 גרם מלח (כ-2 כפיות לא שטוחות)

למריחה לפני האפיה (לא חובה):

1 ביצה או לחילופין שמן זית.

3 כפות שומשום.

קמצוץ מלח גס או שבבי בצל.

שישה מצרכים בלבד. צילום: דביר בר
שישה מצרכים בלבד. צילום: דביר בר

צילום: דביר בר

הוראות הכנה לחלה ללא גלוטן:

בקערת מיקסר, הניחו לפי הסדר את הקמח ואת המים והחלו בפעולת ערבול בעזרת וו גיטרה למשך כדקה על מהירות איטית, בעזרת מרית מסיליקון, ודאו כי הקמח אשר בתחתית קערת המיקסר, מתערבב כולו עם המים.

כעבור דקה, הוסיפו את השמרים והמשיכו בפעולת הערבול כדקה נוספת ולאחריה, הוסיפו את הסוכר ואת המלח והגבירו את המהירות למהירות בינונית למשך כ-7 דקות נוספות של לישה.

בתום 7 דקות הערבול במיקסר, הפסיקו את פעולתו, ובעזרת קלף מפלסטיק, הרימו רק מעט את הבצק שהתקבל מתחתית הקערה וודאו כי אין בתחתית קמח גולמי, ורק אז, הוסיפו את השמן לקערה כך שזה יעטוף את הבצק ואת תחתית קערת המיקסר. חדשו את פעולת הערבול של המיקסר במהירות בינונית גבוהה למשך דקה אחת נוספת כך שהשמן יטמע היטב בבצק.

לשאלתכם: האם אפשר לבצע את כל אלו ללא מיקסר? בהחלט כן אם כי מדובר בלישה ידנית ארוכה וסיזיפית, אז תתכוננו לכך.

כאשר הבצק אחיד ורך, הוציאו אותו בעזרת קלף פסטיק אל משטח עבודה מקומח.

חתכו את הבצק בעזרת הקלף לארבעה חלקים שווים בגודלם ומכל אחד מארבעת החלקים, מגלגלים בידים מקומחות, ״גלילים״ ארוכים (באורך של 40-50 ס״מ לערך) שמהם תוכלו לקלוע חלה ענקית או חליות קטנות או שתי חלות רגילות. את פעולת רידוד הבצק ל״נחשים״ עשו כאמור על משטח חלק ומקומח.

ישנן מגוון שיטות וטכניקות לקליעת צמות. יוטיוב היא מקור נפלא לצפות בסרטוני הדרכת קליעה למי שטרם התנסה בחווית הזו.

הפעילו את התנור הביתי לחום של 220 מעלות בפעולת טורבו והניחו בתחתית התנור, כלי המותאם לאפיה ובו מים רותחים כך שיווצרו אדים חמים בחלל התנור.

בצק ללא גלוטן לפני ואחרי התפחה. צילום: דביר בר
בצק ללא גלוטן לפני ואחרי התפחה. צילום: דביר בר
צמות חלה לפני קליה. צילום: דביר בר
צמות חלה לפני קליה. צילום: דביר בר

ישנן מספר טכניקות ידועות לקליעת צמה לחלה אבל רובן דומות. את החלה הענקית או 2 החלות הגדולות או החליות הקטנות הניחו על נייר אפיה שבתבנית או בתוך תבנית המיועדת ללחם בפעולה מהירה ונחושה בידיים בטוחות. אין צורך לשמן את נייר האפיה.

התפיחו במשך 45 דקות עד שעה במקום חמים ומכוסה במגבת לחה (שאינה נוגעת בבצק עצמו).

במידה ואתם מכינים את החלה בחורף והבית קריר, ההמלצה שלי היא לבצע התפחה בתנור. הדליקו את התנור ל-50 מעלות, וכשהתנור חמים, כבו אותו ורק אז הכניסו את התבנית ובה בצק החלה להתפחה בת 45 דקות.

כאשר בצק החלה תפוח ובעזרת מברשת סיליקון, מרחו שמן זית או ביצה טרופה מעל כל החלק העליון של הבצק ופזרו שומשום בנדיבות.

עניין של טעם אישי אבל אני אוהב לבזוק גם ממש מעט מלח גס מלמעלה לאקסטרה מליחות בחלק של הקראסט העליון – לא חובה. 

רגע לפני הכנסת התבנית לתנור, וודאו כי בקערה שבה מילאתם מים חמים בתנור לצורך יצירת האדים, נותרו מים ובמידה ולא, השתמשו בכפפה מונעת חום ובזהירות רבה, מלאו את הקערית שבתחתית התנור בעוד מים חמים ורק אז הכניסו את התבנית לחלק התחתון של התנור.

כעת, נותר רק להמתין אך שימו לב היטב: תנורים מתנהגים בצורות שונות ויש תנורים שבהם החלה / חלות יהיו מוכנות כבר אחרי 25 דקות, בחלק אחרי 30 דקות ובחלק אחרי 35 דקות. איך תדעו שהחלות שלכם מוכנות? הן תקבלנה צבע חום יפה וכהה ויציב ממש כמו בתמונות שכאן בפוסט.

כשהחלה מוכנה, הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לחלות להצטנן במשך כ-20 דקות לפחות לפני בציעתן למרות הקושי הרב מהריח המטריף שבטח התפשט בחלל הבית.

איך שומרים על מעטה החלה שתשמר רכה? שומרים על החלה כבר מהשניה שהוצאתם אותה מהתנור ולאורך כל השימוש בה – תחת מגבת.

בתיאבון.

דביר

הכנתם חלה ללא גלוטן מהבלוג? אשמח שתצלמו ותשלחו לי את התמונות או תתייגו אותי במדיה שבה אתם מעלים את התמונות.

חלה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
חלה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
מבט בפנים על החלה המושלמת. צילום: דביר בר
מבט בפנים על החלה המושלמת. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

לחמניות ריקוטה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מארח

לחמניות ריקוטה ללא גלוטן

מה מגישים לאורחים בסוכה? לחמניות ריקוטה ללא גלוטן כמובן. כך תכינו בקלות את המאפה שכולם יזללו בחג הקרוב. דביר בר עם מתכון טעים נוסף

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 152 תגובות

  1. האם אפשר עם קמח כרגיל ?

    1. דביר בר

      היי ג׳וליה. אני מניח שניתן להכין חלה עם קמח כרגיל אבל לא עם המתכון הזה. מאחר ולא ניסיתי בעצמי להכין חלה עם קמח כרגיל, אני לא יכול להמליץ לך לנסות
      המתכון הזה מתאים בעיקר לקמחים שציינתי בפוסט

    2. שלבי התפיחה לא ברור?… האם לתת לבצק לתפוח לפני הקליעה או אחרי?

      1. דביר בר

        היי אורית, ההמלצה שלי היא לקלוע לאחר הלישה, להניח בתבנית ולאפשר התפחה כאשר החלה כבר בצורתה

  2. תודה רבה, האם כדאי להוסיף ביצה לבלילה?

    1. דביר בר

      היי גבריאל. ממש אבל ממש אין צורך בשימוש בקמחים שציינתי במתכון

      1. היי דביר , בספר כתבת לשים קודם מים ולהמיס לתוכם את השמרים ורק אחכ להוסיף את הקמח. פה אתה אומר לשים את הקמח והמים ואז להוסיף את השמרים. זה משנה הסדר? האם משפיע על התוצאה?

        1. דביר בר

          לא. שתי טכניקות שונות שיעבדו

  3. היי דביר, היכן ניתן להשיג את הקמחים שציינת??

    1. דביר בר

      היי חגית, הוספתי כעת לפוסט את רשימת המקומות בהם ניתן למצוא את הקמחים הרלוונטים

  4. הי דביר בתור אמא לב חדשה בצליאק , רציתי לשאול בטוח שהקמח הזה מותר?

    1. דביר בר

      היי ברכה, אכן הקמחים האלה מותרים. הם נבדקו הן על ידי משרד הבריאות באיטליה והן בארה״ב ונמצא שיש בהם הרבה פחות מ-20pp שהיא הכמות המותרת

  5. היכן ניתן להשיג באזור המרכז את קמח מולינו?

    1. דביר בר

      היי מיכל, עדכנתי כעת בפוסט החלה היכן ניתן למצוא את הקמחים הרלוונטים

  6. שלום,
    האם להשאיר את התנור על 220 מעלות לאורך כל האפיה או להנמיך כאשר מכניסים את החלות?

    1. דביר בר

      היי עינת
      להשאיר על 220. להקפיד לשים את התבנית בחלק התחתון של התנור ולהיות עם העיניים על החלה כבר אחרי 20 דקות. ברגע שיש צבע חום חזק (לא בהיר), שאצלי התרחש בתנור כעבור 30 דקות, אפשר להוציא להצטנן מחוץ לתנור

  7. חלה שנראית מבטיחה מאוד נכנסה הרגע לתנור. בטוח שצריך לאפות ב 220 מעלות? נשמע לי חשוד…

    1. דביר בר

      אכן כן. ספרי איך יצאה (:

  8. היי דביר, תוכל בבקשה לצרף תמונה של חבילת הקמח? אני לא בטוחה שקניתי את הדבר הנכון… תודה!

  9. Can I buy this type of flour In New York? If so, what is it called?

    1. דביר בר

      Hi Karen. As the mulino brand is not available in the US, you can find Caputo gluten free wheat starch on Amazon. i would add 20 ml water to the recipe

  10. הי דביר, המון תודה על האתר!!
    בתנור שלי אסור לשים מים קערה עם מים רותחים, האם אפיה ללא המים תצא יבשה?? יש פתרון אחר? (להוסיף קצת מים לבצק?)

    1. דביר בר

      היי נופר, האפיה לא תצא יבשה אבל תצא מעט פחות לחה ממה שניתן להגיע

  11. יצא לי מצוין מזכיר טעם של בגט, תודה
    ניתן להכין פסי שמרים עם הקמח הזה? יש מתכון טוב?
    יהודית

    1. דביר בר

      היי. תודה רבה! עדיין אין לי מתכון פס שמרים. מקווה שבקרוב. דביר

    2. היי דביר, תודה על המתכון. ניסיתי אותו פעם עם קאפוטו ופעם עם מולינו. בשתיהן הבצק יצא דביק מאוד, אבל עם המולינו כמעט לא היה ניתן לעבוד איתו מרוב שהיה דביק. הצלחתי ליצור אליפסות ולא יותר. לא היה מה לדבר על לקלוע. למרות שהלחמניה יצאה ממש טעימה ואוורירית… ככה זה צריך להיות? מה הבעיה?

      1. דביר בר

        היי אחוה. אכן בצק הקאפוטו יוצא יותר דביק והמולינו הכחול פחות. אפשר לנסות ולהפחית מהמים ב-30 מ״ל ולנסות לקלוע לפני התפיחה. אפשר גם לנסות ולקמח את הבצק לאחר הלישה כדי שיהיה נח לעבודה
        אבל מה שהכי הכי חשוב, זה לתת לו לפחות 10 דקות עיבוד במיקסר במהירות בינונית כדי לוודא שהוא מעובד בצורה מקסימלית והקמח יספח כמה שיותר נוזלים

    3. אפשר להחליף לשמרים טריים? אם כן, מה הכמות ? שקית ?

      1. דביר בר

        היי מאיה. אפשר להחליף לשמרים טריים..היחס בהמרה בין שמרים יבשים לטריים הוא פי 3 (כלומר לשלש את הכמות של השמרים היבשים וזו הכמות שצריך לשים בטריים)

  12. להשאיר על טורבו למשך כל זמן האפיה?

    1. דביר בר

      היי שי. אכן כן. ולהנמיך מעט את החום אחרי ההתחלה

  13. היי.
    ידוע לך האם לקמחים שציינת יש כשרות ומהי?
    תודה.

    1. דביר בר

      היי נטלי. 2 הקמחים בעלי כשרות של הרבנות הראשית לישראל ועם שניהם ניתן לבצע ברכת המוציא

      1. איזה קמחים מתאים למוציא

        1. דביר בר

          היי מרב, הקמחים המצוינים במתכון זה מתאימים למוציא

  14. הי דביר! האם אפשר להכין כמות של קילו קמח ופשוט להכפיל את כל שטר החומרים? או שזה לא ייצא מדויק?

    1. דביר בר

      היי. בגדול זה אפשרי, את מדברת על זה שייצא לך בערך משהו כמו 4 חלות, יש לך 4 תבניות לאפות בו זמנית בלפחות 2 תנורים, כי אחרת ייצא לך המון בצק תפוח שיעבור תפיחת ייתר

  15. הי דביר,
    האם אפשרי להקפיא את הבצק?
    ואם כן, האם להקפיא לפני התפיחה הראשונה?
    צריכה לשלוח עם הבת לגן כדור בצק, ואין לי זמן להכין בשישי בבוקר…אשמח להמלצה, איך להקפיא, ומתי להוציא להפשרה – בחמישי בערב? שישי בבוקר?

    1. דביר בר

      היי תמי
      לבצק לוקח כ-10 שעות להגיע להפשרה מלאה ולכן לא הייתי מקפיא אותו אלא פשוט מכין אותו בחמישי בערב ושם אותו בקערה רחבה מכוסה ניילון נצמד במקרר עד לבוקר

  16. דביר שלום, האם הכוונה בשמן ל50גרם או מ"ל. הכנתי עם 50 גרם שמן והבצק יצא ממש ממש משומן, וגם החלה אחרי אפייה מרגישה שמנונית האם כך זה צריך להיות?
    ושאלה נוספת, אני רוצה לשלוח את הילדה עם חלות לגן בשישי בבוקר, אם אכין את הבצק בחמישי בערב ואשים במקרר ללילה הוא יהיה בסדר לאפייה בשישי בבוקר? צריך להוציא אותו מהמקרר לפניי הכניסה לתנור, שיגיע לטמפרטורת חדר?

    1. דביר בר

      היי רקפת. בגדול, אין המון הבדל בין 50 גרם ל-50 מ״ל בנוזלים. הכמויות יוצאות דומות מאד. הכמות הרשומה במתכון – היא הכמות הנכונה וזו שנבדקה וגם הוכנה על ידי גולשים רבים.
      הבצק עצמו אכן יוצא שמנוני לאחר שלב הוספת השמן אך לאחר התפחה את תרגישי באופן די ניכר שהרבה מהשמן נספג והוא משמעותית פחות שמנוני. בחלה יש שמן – לא ניתן לקבל את התוצאה הזו ללא השמן, גם בחלה רגילה אגב.
      לגבי חלות לגן בשישי בבוקר.הבצק אמור להיות בסדר בשישי בבוקר אם כי עלולה להיות התפחת יתר. אפשר לתת לו לנוח כשעה מחוץ לתנור לפני אפיה.
      עדכני איך יצא. בהצלחה!

  17. תודה רבה, שאלה נוספת, האם ניתן להכין את החלה כ"חלה מתוקה"? כמה סילאן/סוכר להוסיף לבצק?

    1. דביר בר

      היי רקפת. אני מניח שניתן אבח מאחר וטרם ניסיתי בעצמי אני לא נוהג להמליץ על משהו שלא נוסה על ידי

  18. אני רוצה להכין חליות לגן. האם כדאי להקפיא לפני האפיה אחרי התפחה ראשונה או לאפות 5 דק פחות להקפיא ולחמם לפני האכילה?

    1. דביר בר

      היי קרן
      עדיף להקפיא לאחר התפחה, להפשיר כשעתיים לפני אפיה ולהכניס לתנור כשהוא כבר חם מאד (200) ואז לפעול לפי הוראות האפיה במתכון.
      דביר

  19. היי דביר,
    האם אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים?
    תודה ושבת שלום
    סיגל

    1. דביר בר

      היי סיגל, שבת שלום
      בהחלט כן
      היחסים הם על כל משקל של שמרים יבשים, יש להכפיל פי 3 בשמרים טריים

  20. איפה הפוסט? עדיין לא יודע איפה להשיג את הקמח

  21. הייתי רוצה להכין לחם מקמח זה. נראה לך שהמתכון לחלה יתאים גם ללחם (כלומר בלי לקלוע)?

    1. דביר בר

      היי יהודית. המתכון יתאים גם לחלה שאינה קלועה

  22. הי דביר, הכנתי את החלה היום לארוחת שישי. הייתי סקפטית כי אני כמעט לא אופה, ובאפייה ללא גלוטן עוד יותר קשה לי, ויצא פשוט פגז!

    1. דביר בר

      היי יעל. איזה כיף לקרוא!! תענוג של ממש!

      1. מתכון מעולה.
        האם לדעתך ניתן להוסיף תוספות כמו אגוזים או זתים? אם כן באיזה שלב?

        1. דביר בר

          היי לילך. תודה רבה!
          אכן כן. ההוספה צריכה להתבצע בשלב הערבוב הסופי ולפני ההתפחה.
          דביר

  23. היי דביר האפייה בתנור על הפס הראשון או השני בתחתית התנור?

    1. דביר בר

      בעקרון זה משתנה מתנור לתנור מאחר והחום בתנורים יכול להשתנות מדגם לדגם ומחברה לחברה, אצלי אני משתמש בתחתון

  24. היי דביר, אתה יודע אם ניתן להשתמש גם בקמח מולינו עם התווית הירוקה?

    1. דביר בר

      היי אירה. אפשר אבל לא עם המתכון הזה ואין לי מתכון לחלה עם הקמח הרב תכליתי עם התוית הירוקה

  25. ניסיון ראשון *מוצלח ביותר* עם קמח קפוטו.
    לא הוספתי 20 מ"ל כפי שהמלצת כאן באחת התגובות למעלה למי ששאלה על ההבדל לעומת קמח מולינו.
    ממליץ להוסיף מלח כפי שהומלץ כטעמך האישי. אני אפילו הייתי מוסיף מלח לתערובת הבצק כפית מלח במקום לקראסט עצמו.
    ואם רוצים להפוך זאת לחלה מתוקה, אז גם מוסיף עוד כף סוכר.
    בכל אופן, זהו מתכון מנצח עם קמח יקר אמנם, אבל בהחלט שווה את זה.

  26. היי דביר, שתי שאלות- האם אפשר להקפיא את החלה לאחר האפייה שלה לכמה ימים? והאם אפשר להשתמש בקמח של gfree?

    1. דביר בר

      היי רוני. ישנה אפשרות שאפשר להכין חלה עם קמח של GFREE אבל אני לא מכיר כזה והמתכון הזה לא יצליח איתו מאחר והקמח הזה והקמח שציינת עשויים רכיבים שונים בצורה מהותית.
      ניתן להקפיא את החלה לאחר האפיה אבל: לא מיד אחרי האפיה אלא כ-12 שעות לאחר שיצאה מהתנור וגם הפשרתה צריכה להעשות במיקרו (כדקה לערך)

  27. הי 🙂 לא ראיתי במתכון, אבל צריך לתת לבצק התפחה שניה אחרי הקליעה של הצמות?
    עשיתי לפי המתכון בלי לתת התפחה ויצא ממש דחוס, לא אוורירי וקשה. פספסתי משהו?
    תודה!

    1. דביר בר

      היי נעה. לא תמיד צריך התפחה שניה אבל לפעמים בגלל מגוון סיבות, התפיחה לא מספיקה והבצק עלול לצאת דחוס. זה יכול לקרות בגלל התפחת יתר, זה יכול לקרות לפעמים אם חלל החדר קר מדי ועוד.
      אפשר לנסות בפעם הבאה לבצע את הקליעה לפני ההתפחה ואז בסיומה להכניס לתנור לפי שאר ההנחיות.

  28. היי.
    האם אפשר להשתמש בקמח קאפוטו במקום? איך שומרים את החליות, במקפיא ואז מפשירים?
    תודה

    1. דביר בר

      היי מירב. אפשר להשתמש בקמח קאפוטן ללא גלוטן תחת ההנחיות הבאות: למתכון יש להוסיף כ-20 מ״ל בנוסף למה שרשום וכן עוד חצי כפית שטוחה של שמרים. לעבד את הבצק היטב ואת צורת החלה – עשי לפני שלב ההתפחה בת השעה.
      בהצלחה. דביר

  29. היי דביר. כמה זה 450 מ"ל מים ו50 ג' שמן ב…כוסות/כפיות?

    1. דביר בר

      היי חגית. כוס מים היא 240 מ״ל כלומר יש פה כמעט 2 כוסות מים. 50 גרם שמן הם רבע כוס.

  30. אפשר להוסיף לקמח מיחנו גם קמח משיבולת שועל

    1. דביר בר

      היי מרב. אני מניח שאפשר להוסיף מעט אבל מאחר ולא ניסיתי, אני לא יכול להמליץ על כמויות של משהו שלא נוסה על ידי

  31. הי,
    אפיתי בערך 20 דקות וזה קיבל צבע טוב אבל למעלה נהיה לי כמו אבן
    למה זה יצא ככה?

    1. דביר בר

      היי יהלי. מאיזה קמח הכנת את החלה? ולמה לבדוק אותה כעבור 20 דקות? הצבע מתקבל ברוב המאפים כבר בשלבים מוקדמים, זה לא אומר שהמוצר מוכן ולכן לא נכון לפתוח תנור באמצע האפיה ולבדוק

  32. היי דביר, אתה לא עושה התפחה שנייה אחרי עיצוב החלה? 🙂

    1. דביר בר

      הי נעמה. באופן גורף, אין טעם בהתפחה שניה כשמדובר בקמחים ללא גלוטן. לגבי שלב עיצוב החלה, זה קצת תלוי במזג האוויר. כשחם, כמו עכשיו, אני עושה את עיצוב החלה לפני ההתפחה ולאחריה פשוט מעביר את החלה ישר לתנור
      וכשקר בחוץ לפעמים אני עושה להיפך אבל זה בסדר גמור אם יותר קל לך להכין את הצורה לפני ואז להתפיח. בכל מקרה אין צורך בהתפחה שניה. בצק שתפח פעם אחת, יעבור תפיחה נוספת בתוך התנור לרוב ובלבד שלא עבר התפחת יתר

  33. היי דביר,
    אפשר להשתמש שמרים טבעיים (שמרית) במקום השמרים היבשים?

    1. דביר בר

      היי ניצן, בהחלט אפשר להשתמש בשמרים טריים של שמרית אבל בשימוש בשמרים טריים, בניגוד ליבשים, יש לשלש את הכמות. בהצלחה

  34. ושוב כהרגלך מתכון מושלם!!!
    תודה ענקית

    1. דביר בר

      איזה כיף לקרוא!! תודה רבה

  35. היי, לא מוצאת איפה כתבת שניתן למצוא את הקמחים הנ"ל..?

    1. דביר בר

      היי שקד. את קמח המולינו ניתן למצוא בניצת הדובדבן. הקפד לקנות את זה עם התוית הכחולה. את קמח קאפוטו ניתן למצוא במספר מעדניות ורשתות שיווק

  36. שלום דביר
    הכנתי את החלות ויצא מדהים!
    ממש שינה לנו את החיים.
    תודה רבה על המתכון.
    האם יש לך מתכון לבצק פריך מהקמח מולינו הכחול?
    אני מבינה שהוא צריך הרבה יותר נוזלים.

    1. דביר בר

      היי צופיה. תודה רבה על המחמאות. איזה כיף. בעתיד יהיה מתכון לבצק פריך. אעדכן

      1. אכן מתכון מנצח.
        חלה אוורירית וטעימה מאד

        1. דביר בר

          איזה כיף לקרוא

  37. הי, האם ניתן למשוך את החלה ללא ביצה? אם כן אז במה?

    1. דביר בר

      היי הילה. אפשר למרוח מעט שמן זית ובעדינות רבה

  38. וואוווו
    לא אמיתי הדבר הזה!!!!
    יצא מטורףףףףף
    והכי מעניין שזה אותם החומרים שהשתמשתי תמיד ללחמניות והשלמתי עם זה שלחמניה בלי גלוטן יוצאת ככה כבדה ודחוסה… והיום ממש התרגשנו!!! יצא רגיל! כמו עם גלוטן! קל אורירי ויפה!!! אז תודהההה
    אה ויש לי תמונות לשלוח לך

    1. דביר בר

      איזה כיף!!! אשמח לתמונות לעמוד הפייסבוק של הבלוג

  39. דביר אתה פשוט אדיר!!! כל מתכון שלך יוצא מדהים!! וניסתי כמה וכמה מתכונים….
    השאלה היא אם אני רוצה לעשות את החלה הזאת חלה מתוקה יש אפשרות? אולי להוסיף דבש או משהו
    תודה רבה!

    1. דביר בר

      היי יעל. איזה כיף לקרוא!! תודה רבה. לגבי המתיקות – טרם בדקתי אופציה של גרסה מתוקה. זה יקרה בעתיד אבל עדיין אין לי תשובה בדוקה בנושא

  40. היידביר.
    תודה רבה על המתכונים הנפלאים.
    שאלה- בפעם הראשונה יצא מווושלם, אבל מאז יוצא לי ממש אבנים בצורת לחמניות… יש לך הסבר למה??

    1. דביר בר

      היי חגית. העובדה שיצא לך מושלם בפעם הראשונה אומר שהמתכון טוב. קשה לי לנחש מה השתבש בפעמים האחרות שהביאו לתוצאות פחות מוצלחות….צר לי

  41. האם אפשר להכין את המתכון הזה גם אם קמח מולינו ירוק? האם יש הבדל בין המולינו הכחול לירוק?

    1. דביר בר

      היי שני. המולינו הכחול והירוק שונים זה מזה בהרכבים והטעם יהיה שונה. עם זאת – אפשר להכין מהירוק

  42. היי דביר
    מה צריך להיות אורך הצמות לפני הקליעה?

    טל

    1. דביר בר

      היי טל. אורך הצמות משתנה בכמה רידדת אותן אבל פחות או יותר בין 30 ל-40 ס״מ, תלוי גם במיומנות קליעת הצמות שלך מבלי שהבצק יתפרק

  43. דביר כל הכבוד על היוזמה!!!
    אגב כשרות החברה הזו מוכרת את מוצריהם במרכזים חרדיים, אז כנראה שזה בסדר

    1. דביר בר

      תודה!

  44. שבוע טוב!
    עשיתי את החלות לשבת, יצאו מעולה ממש!!!
    כל הכבוד על ההוראות המפורטות והטיפים היעילים לאורך המתכון
    אושר לצליאקים (ולכל אלה שנשנשו את מה שנשאר)
    רציתי לשאול, היה ממש קשה לעשות רצועות לקליעה,
    והייתי צריכה לקמח די הרבה, יכול להיות שאפשר להפחית מכמות המים קצת?
    תודה רבה מאד
    שירה

    1. דביר בר

      היי שירה. תודה רבה על המילים היפות.
      עניין של בצקים עלול להשתנות לעיתים כתוצאה ממזג אוויר, מים, הקמח ועוד משתנים נוספים. לפעמים הבצק ירגיש לך דביק יותר ולפעמים פחות
      אפשר בהחלט לנסות ו״לשחק״ עם המתכון מעט כך שירגיש לך נח לעבודה לקבלת תוצאה טובה

  45. היי דביר,
    האם חייב לאפות בתכנית טורבו?

    1. דביר בר

      היי אתי
      עדיף. פעולת הטורבו מסייעת לפיזור מיטבי של החום

  46. היי דביר אני שומרת אורח חיים קטוגני אפשר לעשות את החלות עם קמח שקדים אגוזים צ'יה ופשתן ושמרים זה יחזיק מעמד ויתפח, אני מחפשת כבר המון זמן לאפות חלות כאלו ועדיין לא הגעתי למתכון אפשרי בתודה ריקי

    1. דביר בר

      היי רבקה. לצערי אין לי נסיון באורח החיים שתארת. לא הייתי משנה דרמית את המתכון כי התוצאה שתקבלי לא תהיה של חלה בשום צורה. אפשר אולי להוסיף מעט אגוזים
      או זרעים אבל לא להחליף את הקמח בקמח שקדים

  47. יצא מושלם ממש .
    תודה רבה!

    1. דביר בר

      איזה כיף לקרוא. תודה!

  48. שלום רציתי לדעת האם אפשר להתפיח ללילה במקרר או האם התפחה רגילה יצור צורה לשמור לילה במקרר ולמחרת לאפות .

    1. דביר בר

      היי. אני ממליץ בחום שלא. במזג האוויר בימים כאלה, הסיכוי שלא תהיה תפיחה כלל, גדול מזו שתהיה

  49. היי דביר! תודה על מתכון נפלא!
    שתי שאלות-
    1. האם ניתן להקפיא את הבצק לפני אפייה או לאחר חצי אפייה?
    2. האם החלה המוכנה נשמרת טוב בהקפאה?
    תודה!

    1. דביר בר

      היי. בשמחה! אני מציע בחום שלא להקפיא בצקים. את החלה, אחרי האפיה והצינון המוחלט, אפשר לשים בשקית אטומה וכעבור שעתיים להעביר להקפאה עם ניירות אפיה בין הפרוסות.
      להפשרה – דקה במיקרו

  50. היי, בגלל שעבר זמן, אולי תהיה לך תשובה
    האם ידוע לך איך המתכון יוצא עם "כרגיל" או "שר"?

    1. דביר בר

      היי. אני לא אומר שלא ניתן לייצר חלות עם קמחים אחרים אבל לא עם המתכון הזה מאחר והקמחים שציינת והקמחים שאני ציינתי שונים בהרכבים שלהם ולא יתנהגו אותו הדבר

  51. הי דביר תודה על המתכון!
    החלות יצאו מושלם אוריריות וטעימות בלי ריח מוזר כמו שיש בלחם הקנוי
    הלחם הכי מוצלח שטעמתי !

    1. דביר בר

      איזה כיף לקרוא (:

  52. הי דביר
    ניסיתי את החלה עם קמח קאפוטו ("צליאקים חדשים"). עם הכמויות שציינת הבצק יצא ממש נוזלי ולא יכולתי לעצב חלה. שמתי התבנית פשוט כך ויצא מעדן! גם למי שאינו צליאק…

    1. דביר בר

      היי ענבר. המתכון נוסה על ידי המון גולשים ותמיד הצליח. מה שאני מציע כדי להבטיח הצלחה גם בשלב עיצוב החלה הוא גם לעבוד עם משקל וכוס מדידה לנוזלים וגם להקפיד על ההוראות וזמני לישה. כך תוכלי לקבל
      בצק שניתן גם לעצב אותו לצורת חלה

  53. "כעבור דקה, הוסיפו את השמרים והמשיכו בפעולת הערבול כדקה נוספת ולאחריה, הוסיפו את הסוכר ואת המלח והגבירו את המהירות למהירות בינונית למשך כ-7 דקות נוספות של לישה."

    שלום דביר,
    מה הסיבה שצריך ללוש את הבצק במשך כ-7 דקות? הרי אין גלוטן שמצריך לישה ארוכה.
    האם ערבוב של כדקה לכל היותר אינו מספיק?
    קראתי לא פעם שדווקא לישה ארוכה של בצק ללא גלוטן אינה מוסיפה אלא אף גורעת.

    1. דביר בר

      היי גל. לישה ארוכה של בצק ללא גלוטן לא מוסיפה ולא גורעת. בניגוד לבצק רגיל שבו יש גלוטן ולכן מטרת הלישה היא היווצרות רשת הגלוטן, הלישה הארוכה בבצקים ללא גלוטן נועדה לערבוב מקסימלי והטעמת החומרים זה בזהוספיגת הנוזלים בצורה מיטבית על ידי הקמחים והעמילנים. האם אפשרי ללוש פחות? זה כמו שאענה לך שאפשר לקבל גלוטן בחלה רגילה בפחות מ-7 דקות. הכל אפשרי בחיים

  54. חייבת לך תודה גדולה!
    מתכון פשוט מושלם…
    יש לי עם מה לנגב את הסלטים בסעודות שבת:)
    (וגם להמשיך עם ברכת המוציא)
    לשואלים לגבי ההקפאה:
    אני תמיד מקפיאה, הטווח הכי רחוק שאכלתי מהקפאה היה חודש והטעם נשאר טוב מאד.
    מכינה לחמניות קטנות, מחלקת לשקיות קשורות.
    מוציאה להפשרה על גבי המיחם או במיקרוגל בימות החול, הטעם נשאר מעולה!

    1. דביר בר

      היי שרה. איזה כיף לקרוא! המון המון תודה!!!

  55. שלום דביר, אני רוצה להכין את המתכון לחלה אבל רוצה להבין-
    לאחר הקליעה יש להניח את החלה בתבנית שטוחה של התנור או תבנית של לחם? אם אפשר בתבנית שטוחה אז לא ברור לי איך אפשר לכסות במגבת באופן שלא ייגע בבצק?

    1. דביר בר

      היי אורית, אפשר להניח בתבנית רגילה ואפשר בתבנית של לחם. יש כל מיני שיטות של לכסות עם כל מיני עזרים שיגביהו את המגבת כך שלא תיגע בחלה, המון אילתורים

  56. האם אפשר להקפיא אחרי זה?

    1. דביר בר

      בהחלט אבל קודם להניח לחלה להצטנן לחלוטין, לפרוס, לשים בשקית אטומה ולהקפיא. להפשרה – חצי דקה עד דקה במיקרו לפי עוצמת המיקרו

  57. הי דביר,
    בהוראות כתבת להתפיח אחרי הקליעה לצמה, אבל שמת תמונה של הבצק לפני ואחרי התפחה כשהוא עוד לפני הקליעה.
    מתי מתפיחים את הבצק? לפני הקליעה? אחרי? גם וגם?

    1. דביר בר

      תלוי מאד במזג האוויר. בימים חמים אני מציע קודם לקלוע ואז להתפיח. בימים קרים אפשר כך או כך

  58. היי דביר, הכנתי כבר פעמיים ויצא פשוט מושלם!! יותר טעים מחלה מקמח לבן רגיל
    באמת משהו מיוחד
    הכנתי בפעמיים האלה עם מולינו כחול
    יש לי עכשיו את הירוק, זה בסדר?

    1. דביר בר

      היי אלה. איזה כיף. אכן אפשר

  59. היי
    מולינו ירוק זה בסדר?

    1. דביר בר

      כן

  60. כמה כוסות זה 500 גר מולינו

    1. דביר בר

      כוס מידה זה 140, שקית קמח רב תכליתי זה בערך 3.5 כוסות

  61. דביר רוצה לומר תודה החלות יצאו סוףףף אני רק חודשיים ללא גלוטן ועשיתי עד היום את המתכון על השקית של מולינו והיה נחמד שלך לוקח בענק זהו המתכון הקבוע שלי מהיום אפילו בעלי שאוכל גלוטן עף עליהם😊תודה תודה🙏

    1. דביר בר

      איזה כיף של תגובה הדר. תודה רבה רבה!
      דביר

  62. הי דביר מכורה למתכונים שלך. עשיתי את החלות תפחו ונאפו ממש כמו בבית מאפה. אך בצינון כיסיתי עם מגבת והן צנחו. מדוע

    1. דביר בר

      היי רותי, בהנחה שהכנת את החלון עם קמח מתאים כמו במתכון, יכול להיות שפשוט הוצאת את החלות מעט מוקדם מדי והן צנחו או שהנחת מגבת שכובדה שיטח את החלות
      דביר

  63. הי דביר היקר,
    שוב רוצה להודות לך מקרב הלב על מתכונים מושלמים בכל קנה מידה. קנינו את הספר שלך ואנחנו מכינים ממנו פשוט הכול. כמובן שגם המלצנו הלאה!
    אין לנו מילים להודות על כך שיש לנו מורה דרך כ"כ מקצועי. בזכות המתכונים שלך, הבן הצילאקי הקטן לא מרגיש מקופח. להיפך- כולם מקנאים בו!!
    שאלה לגבי החלה שלך שאנחנו מכינים כל שבוע:
    1)תמיד הכנו ממולינו כחול, וזה עבד מצוין. השבוע ניסינו את הקמח שאתה ממליץ בספר (פנריה) כחול, אבל בהכנה נאלצנו להוסיף ה-ר-ב-ה יותר קמח כי הבצק היה מדי דביק. כשאכלנו את החלה בשבת, הטעם של הקרסט היה אמנם יותר טעים ממולינו כחול, אבל החלה היתה דחוסה, יבשה וקשה (ככל הנראה בגלל כל הקמח שהוספנו), לא אכילה כמעט.
    העניין שממש רצינו להצליח מהקמח פנריה- כי הטעם יותר טעים. אבל החלה כ"כ יבשה בגלל שצריך להוסיף כ"כ הרבה קמח נוסף בכדי שיהיה אפשר ללוש את הבצק.
    האם אתה מכין את החלה מקמח פנריה? ואם כן- כמה קמח?
    2)בשבועות האחרונים החלה יוצאת לחה מאד בפנים, קצת רטובה כמו לחם מחמצת. אנחנו כן אופים אותה המון המון זמן, עד שמשחימה, אז זה לא קשור לחוסר אפייה.
    העניין הוא שממש רצינו שזה יהיה יבש וטוב (פעם כן יצא לנו טוב).
    האם זה קשור לכך שהנחנו את התבנית בחלק התחתון של התנור, כמו שאתה ממליץ? אולי לנסות באמצע התנור? או פחות מים בתחתית?
    סליחה על האורך, אבל ממש ממש נשמח לשמוע ממך! הבן הקטן מחכה בכליון עיניים לחלה הזאת כל שבת (-:

    1. דביר בר

      היי
      קודם כל תודה רבה!!
      בעניין החלה: מאד חשוב שכשמים כלי חסין חום בתחתית התנור הוא לא יהיה גדול מדי ויחסום את מרבית חום התנור שמגיע מהחלק התחתון של התנור לתבנית ובה החלה, הדבר ימנע את האפיה בחלקה התחתון.
      לגבי קמח פנריה, מדובר בקמח מעולה ומה שאני מציע ככלל ברזל ואני כם כותב את זה בפרק המבוא של הספר הוא תמיד תמיד תמיד להוסיף מים בהדרגה ולא את כל הכמות בבת אחת. קמחים שונים מתנהגים אחרת
      בגלל שהרכבם שונה ולכן ההמלצה שלי היא תמיד להוסיף מחצית מכמות המים עם השמרים, ואז את הקמח וללוש דקה שתיים להתחיל לראות איך הקמח והמים נראים ולאט לאט להוסיף מים וגם אז לא הכל אלא כמה כמות בכל פעם עד שאחרי כמה דקות לישה מתקבל בצק טוב, רך, הגיוני ונעים למגע. לעיתים לא נצטרך להשתמש בכל כמות המים. זה נכון גם למתכונים עם גלוטן אגב.
      ברגע שיש לכם בצק נעים רך ונח ללישה אפשר להכין צמה, להתפיח ולאפות
      דביר

  64. הי דביר יש לי את ספר המתכונים שלך ואני מאוד מרוצה.
    רציתי לשאול מה עליי לעשות כדי שהבצק של החלה לא ייצא לי דחוס.
    החלה יצאה טעימה אך הבצק דחוס וכהה כמו בצבע של השמרים ודווקא פעלתי לפי המתכון. אודה לתשובתך.

    1. דביר בר

      היי חני, אני לא יודע באיזה קמח השתמשת אבל בהנחה שהשתמשת בקמח שמתאים לחלות כמו פנריה / מולינו / דגש ופעלת בדיוק לפי ההנחיות, אין סיבה שהוא ייצא דחוס. אולי השמרים לא פעלו וזה לא תפח או שהיתה התפחת יתר, יש המון סיבות למה זה יכול להתפקשש אבל קשה לי לנחש איפה בתהליך בוצעה הטעות שגרמה לחלה להיות דחוסה…

  65. היי דביר,
    הטעם ואו טעים ברמות אבל משום מה אני לא מצליחה להגיע למרקם כפי שמופיע בתמונה!
    כבר ניסיתי 3 פעמים וכל פעם יוצא לי ממש דביק ונוזלי, זה תופח באפיה וטעים מאוד אחרי זה אבל אין שום סיכוי לעשות לזה שום צורה עם איך שיוצא לי.
    אני משתמשת בקמח אמריקאי ללא גלוטן שהוא all purpose
    אשמח לכל הכוונה שהיא אני ממש רוצה להיות מסוגלת לעשות צורות מזה, אפילו קניתי מיקסר במיוחד 🤷🏻‍♀️

    1. דביר בר

      היי ענבל, המתכונים פותחו עם קמחים ישראלים. קמחים במקומות שונים בעולם שונים, לפעמים מהותית ולכן לא תתקבל התוצאה הרצויה. אני ממליץ עבור החלה לנסות להשתמש בקמח קאפוטו המבוסס עמילן חיטה ללא גלוטן שהוא כן זמין בחו״ל ובאמזון

  66. היי דביר, תודה רבה על המתכון הנפלא הזה. חדשה לעולם הללא גלוטן אבל לא לעולם האפייה. זה היה הניסיון הראשון שלי להכין את החלה הזו. השתמשתי בקמח קפוטו (אני נמצאת באירופה ולא מצאתי מולינו, גם לא באמאזון). נתקלתי בשני קשיים. הראשון, התקשיתי לקלוע את הרצועות. הן נקרעו לי כל הזמן. שנית, החלה תפחה לצדדים ו"נמרחה" על התבנית. לאחר האפייה זה היה נראה יותר כמו פוקצ'ה מאשר חלה… יצא טעים בכל מקרה. איפה טעיתי ומה כדאי לדייק בפעם הבאה? תודה

    1. דביר בר

      היי ורד. בעבודה עם בצקים בכלל ועם בצקים ללא גלוטן בפרט ישנה עקומת למידה ולומדים איך לעבוד איתם. העבודה צריכה להיות איטית ולהרגיש אם חסרים נוזלים או קמח למשטח מקומח.
      גם קליעת צמה היא עניין של מיומנות ואני ממליץ לצפות בסרטוני קליעה ביוטיוב כדי להשתפר בנושא. את הקליעה ממליץ לעשות לפני התפחה ראשונה ואז להניח על תבנית ונייר אפיה להתפחה ומשם אחרי התפחה מקסימלית – לתנור

  67. הי דביר.
    לא הבנתי את עניין הכלי עם המים הרוצחים שמים מים רותחים בתבנית מותאמת בתוך תנור של 220 עך החלק התחתון וקומה מעל זה את החלה להתפחה ואחר כך אפייה ? אשמח להסבר חיפשתי גפ בתגובות ולא ממש הבנתי. אני בארצות הברית וקניתי את
    הקמח של קפוטו באמזון אריזה חומה ללא גלוטן

    1. דביר בר

      היי שירי. המים החמים נועדו ליצור אדים בתנור שיעניקו עוד לחות למאפה. כלי המים צריך להיות כלי קטן ולהיות מונח על רצפת התנור בזמן האפיה עצמה

  68. הי דביר אודה לעזרתך.. בגן רוצים לעשות מאמץ ולהכין חלה ללג לשישי. האם המתכון יכול להיעשות טוב גם בלישה ידנית? והאם ניתן עם מולינו ירוק? (או קמח אחר שאינו מכיל עמילן חיטה) תודה רבה רבה

    1. דביר בר

      היי דנה. אפשרי להכין ממולינו ירוק. לישה ידנית היא דבר מאד קשה כשרוצים להכין חלה, מדובר בלישה שבמיקסר אורכת דקות ארוכות ולכן ללישה ידנית תזדקקי לפי 2 זמן
      דביר

  69. היי דביר פעם ראשונה שיצא לנו חלות טעימות לל"ג בזכות המתכון! תודה רבה! שאלה לגבי הוו במיקסר, האם משתמשים בוו גיטרה לאורך כל הלישה או שלהחליף באמצע לוו לישה?

    1. דביר בר

      היי מעיין
      איזה כיף!!
      אני משתמש רק בוו גיטרה לכל אורך התהליך
      דביר

  70. בס"ד

    הי, האם אפשר להשתמש בקמח של דגש למאפים?

    1. דביר בר

      היי אביטל
      בעקרון כן ובכל מקרה להוסיף מים בעדינות ולא בהכרח את כולם

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
דילוג לתוכן