חלה ללא גלוטן היא כבר ממש לא חלום או מצרך שקונים רק במאפיות מיוחדות. בזכות קמחים חדשים, תוכלו להכין חלה מושלמת וזהה למקור אצלכם במטבח. כך תכינו חלה ללא גלוטן
רגע לפני המתכון עבור חלה ללא גלוטן סידרתי לכם סרטון הדגמה שבו רואים בבירור את כל שלבי ההכנה!
מי שעוקב אחרי הבלוג שלי כבר נתקל בוידויים שלי מהעבר שבהם סיפרתי שכילד צליאקי וגם כמתבגר, היה לי מאד קשה להפנים את עניין הצליאק.
מדובר היה בשנות השמונים, עשור נטול אינטרנט ונטול יידע, הבנה או מוצרים שמהם ניתן להכין מאכלים שיש להם גם טעם טוב, גם שיראו טוב וגם שיהיו להם מרקם איכותי.
באותם הוידויים מהעבר סיפרתי איך בשנות ילדותי, אמא שלי נהגה למצוא בכל ערב מאכלים שונים שאותם נהגתי ״לגנוב״ מהמטבח המשפחתי כדי לטעום מסקרנות וליהנות מהדברים שכולם בבית יכלו לאכול. אחד מהם היתה חלה וכך, זכרתי שנים את טעמה ומרקמה של החלה ואת הריח, הו הריח.
בשנים האחרונות ניתן למצוא חלות ללא גלוטן בכל מיני מאפיות המייצרות מאפים ללא גלוטן וכך החלטתי לנסות ולהכין חלה טעימה במטבח הבייתי שלי.
ברשתות השיווק, קיימים כיום מספר קמחים המיובאים מאיטליה ואשר מבוססים עמילן חיטה אשר בטכניקה מתקדמת, הוצא ממנו חלבון הגלוטן כמו למשל מולינו כחול.
אז שנתחיל?
המצרכים עבור חלה ללא גלוטן אחת ענקית או 2 חלות גדולות או כ-20 לחמניות חלה:
לסרטון הדגמת הכנת חלה ללא גלוטן לחצו כאן
500 גר׳ קמח מבוסס עמילן חיטה ללא גלוטן Molino (עם התווית הכחולה) אם כי ניתן להכין גם עם הקמח בעל התווית הירוקה
17 גרם שמרים יבשים ללא גלוטן (כף גדושה אחת).
3 כפות סוכר חום (אפשר גם סוכר רגיל ואפשר בשילוב סילאן).
450 מ״ל מים פושרים (אפשר גם חלב).
50 גר׳ שמן צמחי / זית
15 גרם מלח (כ-2 כפיות לא שטוחות)
למריחה לפני האפיה (לא חובה):
1 ביצה או לחילופין שמן זית.
3 כפות שומשום.
קמצוץ מלח גס או שבבי בצל.

צילום: דביר בר
הוראות הכנה לחלה ללא גלוטן:
בקערת מיקסר, הניחו לפי הסדר את השמרים ואת המים והחלו בפעולת ערבול בעזרת וו גיטרה למשך כדקה על מהירות איטית,
הוסיפו את הקמח והמשיכו בערבוב כשתי דקות. בעזרת מרית מסיליקון, ודאו כי הקמח אשר בתחתית קערת המיקסר, מתערבב כולו עם המים.
כעבור דקה, הוסיפו את הסוכר והגבירו את המהירות למהירות בינונית.
כעבור דקה, עצרו את פעולת המיקסר ובעזרת מרית הסיליקון, אספו שוב את הבצק שהתאגד סביב וו הגיטרה ובתחתית קערת המיקסר לכדי כדור והוסיפו את המלח ולאחריו את השמן.
הפעילו שוב את המיקסר במהירות בינונית למשך 5 דקות נוספות.
בתום הערבול במיקסר, הפסיקו את פעולתו, ובעזרת קלף מפלסטיק, הרימו את הבצק שהתקבל מתחתית הקערה.
העבירו את הבצק אל משטח עבודה מקומח קלות
לשאלתכם: האם אפשר לבצע את כל אלו ללא מיקסר? בהחלט כן אם כי מדובר בלישה ידנית ארוכה וסיזיפית, אז תתכוננו לכך.
כאשר הבצק אחיד ורך, חתכו אותו לארבע חלקים שווים בעזרת קלף פסטיק.
את כל אחד מארבעת החלקים, גלגלו בידיים לכדי יצירת, ״גלילים״ ארוכים (באורך של 40-50 ס״מ לערך) שמהם תוכלו לקלוע חלה ענקית או חליות קטנות או שתי חלות רגילות. את פעולת רידוד הבצק ל״נחשים״ עשו כאמור על משטח חלק ומקומח.
ישנן מגוון שיטות וטכניקות לקליעת צמות. יוטיוב היא מקור נפלא לצפות בסרטוני הדרכת קליעה למי שטרם התנסה בחווית הזו. אפשר לראות גם פה.
הפעילו את התנור הביתי לחום של 220 מעלות בפעולת טורבו והניחו בתחתית התנור, כלי המותאם לאפיה ובו מים רותחים כך שיווצרו אדים חמים בחלל התנור.


ישנן מספר טכניקות ידועות לקליעת צמה לחלה אבל רובן דומות. את החלה הענקית או 2 החלות הגדולות או החליות הקטנות הניחו על נייר אפיה שבתבנית או בתוך תבנית המיועדת ללחם בפעולה מהירה ונחושה בידיים בטוחות. אין צורך לשמן את נייר האפיה.
התפיחו במשך 45 דקות עד שעה במקום חמים.
במידה ואתם מכינים את החלה בחורף והבית קריר, ההמלצה שלי היא לבצע התפחה בתנור. הדליקו את התנור ל-50 מעלות, וכשהתנור חמים, כבו אותו ורק אז הכניסו את התבנית ובה בצק החלה להתפחה בת 45 דקות עד שעה.
כאשר בצק החלה תפוח ובעזרת מברשת סיליקון, מרחו שמן זית או ביצה טרופה מעל כל החלק העליון של הבצק ופזרו שומשום בנדיבות.
עניין של טעם אישי אבל אני אוהב לבזוק גם ממש מעט מלח גס מלמעלה לאקסטרה מליחות בחלק של הקראסט העליון – לא חובה.
רגע לפני הכנסת התבנית לתנור, וודאו כי בקערה שבה מילאתם מים חמים בתנור לצורך יצירת האדים, נותרו מים ובמידה ולא, השתמשו בכפפה מונעת חום ובזהירות רבה, מלאו את הקערית שבתחתית התנור בעוד מים חמים ורק אז הכניסו את התבנית לחלק התחתון של התנור.
אפו את החלה במשך כ-35 דקות.
כשהחלה מוכנה, הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לחלות להצטנן במשך כחצי שעה עד שעה לפחות לפני בציעתן למרות הקושי הרב מהריח המטריף שבטח התפשט בחלל הבית.
איך שומרים על מעטה החלה שתשמר רכה? שומרים על החלה כבר מהשניה שהוצאתם אותה מהתנור ולאורך כל השימוש בה – תחת מגבת.
בתיאבון.
דביר
הכנתם חלה ללא גלוטן מהבלוג? אשמח שתצלמו ותשלחו לי את התמונות או תתייגו אותי במדיה שבה אתם מעלים את התמונות.
המתכון בשיתוף קמח הארץ יבואנית קמחי Molino ללא גלוטן


לפוסט הזה יש 208 תגובות
האם אפשר עם קמח כרגיל ?
היי ג׳וליה. אני מניח שניתן להכין חלה עם קמח כרגיל אבל לא עם המתכון הזה. מאחר ולא ניסיתי בעצמי להכין חלה עם קמח כרגיל, אני לא יכול להמליץ לך לנסות
המתכון הזה מתאים בעיקר לקמחים שציינתי בפוסט
שלבי התפיחה לא ברור?… האם לתת לבצק לתפוח לפני הקליעה או אחרי?
היי אורית, ההמלצה שלי היא לקלוע לאחר הלישה, להניח בתבנית ולאפשר התפחה כאשר החלה כבר בצורתה
יצא מעולה! הבת שלי התרגשה מאוד!
רק שאלה – למטה לא יצא חום , רק למעלה. לא שזה פגם בטעם, רק זה היה יותר טעים אם גם למטה זה היה אפוי עד הסוף….
מה אפשר לעשות פעם הבאה?
הייתי בודק את עוצמת החום של התנור ואפשרות שהוא לא מחמם בחום תחתון כמו העליון או שהתבנית היתה מונחת גבוה מדי בחלל התנור
תודה רבה, האם כדאי להוסיף ביצה לבלילה?
היי גבריאל. ממש אבל ממש אין צורך בשימוש בקמחים שציינתי במתכון
היי דביר , בספר כתבת לשים קודם מים ולהמיס לתוכם את השמרים ורק אחכ להוסיף את הקמח. פה אתה אומר לשים את הקמח והמים ואז להוסיף את השמרים. זה משנה הסדר? האם משפיע על התוצאה?
לא. שתי טכניקות שונות שיעבדו
היי דביר, היכן ניתן להשיג את הקמחים שציינת??
היי חגית, הוספתי כעת לפוסט את רשימת המקומות בהם ניתן למצוא את הקמחים הרלוונטים
הי דביר בתור אמא לב חדשה בצליאק , רציתי לשאול בטוח שהקמח הזה מותר?
היי ברכה, אכן הקמחים האלה מותרים. הם נבדקו הן על ידי משרד הבריאות באיטליה והן בארה״ב ונמצא שיש בהם הרבה פחות מ-20pp שהיא הכמות המותרת
היכן ניתן להשיג באזור המרכז את קמח מולינו?
היי מיכל, עדכנתי כעת בפוסט החלה היכן ניתן למצוא את הקמחים הרלוונטים
שלום,
האם להשאיר את התנור על 220 מעלות לאורך כל האפיה או להנמיך כאשר מכניסים את החלות?
היי עינת
להשאיר על 220. להקפיד לשים את התבנית בחלק התחתון של התנור ולהיות עם העיניים על החלה כבר אחרי 20 דקות. ברגע שיש צבע חום חזק (לא בהיר), שאצלי התרחש בתנור כעבור 30 דקות, אפשר להוציא להצטנן מחוץ לתנור
חלה שנראית מבטיחה מאוד נכנסה הרגע לתנור. בטוח שצריך לאפות ב 220 מעלות? נשמע לי חשוד…
אכן כן. ספרי איך יצאה (:
היי דביר, תוכל בבקשה לצרף תמונה של חבילת הקמח? אני לא בטוחה שקניתי את הדבר הנכון… תודה!
Can I buy this type of flour In New York? If so, what is it called?
Hi Karen. As the mulino brand is not available in the US, you can find Caputo gluten free wheat starch on Amazon. i would add 20 ml water to the recipe
הי דביר, המון תודה על האתר!!
בתנור שלי אסור לשים מים קערה עם מים רותחים, האם אפיה ללא המים תצא יבשה?? יש פתרון אחר? (להוסיף קצת מים לבצק?)
היי נופר, האפיה לא תצא יבשה אבל תצא מעט פחות לחה ממה שניתן להגיע
יצא לי מצוין מזכיר טעם של בגט, תודה
ניתן להכין פסי שמרים עם הקמח הזה? יש מתכון טוב?
יהודית
היי. תודה רבה! עדיין אין לי מתכון פס שמרים. מקווה שבקרוב. דביר
היי דביר, תודה על המתכון. ניסיתי אותו פעם עם קאפוטו ופעם עם מולינו. בשתיהן הבצק יצא דביק מאוד, אבל עם המולינו כמעט לא היה ניתן לעבוד איתו מרוב שהיה דביק. הצלחתי ליצור אליפסות ולא יותר. לא היה מה לדבר על לקלוע. למרות שהלחמניה יצאה ממש טעימה ואוורירית… ככה זה צריך להיות? מה הבעיה?
היי אחוה. אכן בצק הקאפוטו יוצא יותר דביק והמולינו הכחול פחות. אפשר לנסות ולהפחית מהמים ב-30 מ״ל ולנסות לקלוע לפני התפיחה. אפשר גם לנסות ולקמח את הבצק לאחר הלישה כדי שיהיה נח לעבודה
אבל מה שהכי הכי חשוב, זה לתת לו לפחות 10 דקות עיבוד במיקסר במהירות בינונית כדי לוודא שהוא מעובד בצורה מקסימלית והקמח יספח כמה שיותר נוזלים
אפשר להחליף לשמרים טריים? אם כן, מה הכמות ? שקית ?
היי מאיה. אפשר להחליף לשמרים טריים..היחס בהמרה בין שמרים יבשים לטריים הוא פי 3 (כלומר לשלש את הכמות של השמרים היבשים וזו הכמות שצריך לשים בטריים)
להשאיר על טורבו למשך כל זמן האפיה?
היי שי. אכן כן. ולהנמיך מעט את החום אחרי ההתחלה
היי.
ידוע לך האם לקמחים שציינת יש כשרות ומהי?
תודה.
היי נטלי. 2 הקמחים בעלי כשרות של הרבנות הראשית לישראל ועם שניהם ניתן לבצע ברכת המוציא
איזה קמחים מתאים למוציא
היי מרב, הקמחים המצוינים במתכון זה מתאימים למוציא
הי דביר! האם אפשר להכין כמות של קילו קמח ופשוט להכפיל את כל שטר החומרים? או שזה לא ייצא מדויק?
היי. בגדול זה אפשרי, את מדברת על זה שייצא לך בערך משהו כמו 4 חלות, יש לך 4 תבניות לאפות בו זמנית בלפחות 2 תנורים, כי אחרת ייצא לך המון בצק תפוח שיעבור תפיחת ייתר
הי דביר,
האם אפשרי להקפיא את הבצק?
ואם כן, האם להקפיא לפני התפיחה הראשונה?
צריכה לשלוח עם הבת לגן כדור בצק, ואין לי זמן להכין בשישי בבוקר…אשמח להמלצה, איך להקפיא, ומתי להוציא להפשרה – בחמישי בערב? שישי בבוקר?
היי תמי
לבצק לוקח כ-10 שעות להגיע להפשרה מלאה ולכן לא הייתי מקפיא אותו אלא פשוט מכין אותו בחמישי בערב ושם אותו בקערה רחבה מכוסה ניילון נצמד במקרר עד לבוקר
דביר שלום, האם הכוונה בשמן ל50גרם או מ"ל. הכנתי עם 50 גרם שמן והבצק יצא ממש ממש משומן, וגם החלה אחרי אפייה מרגישה שמנונית האם כך זה צריך להיות?
ושאלה נוספת, אני רוצה לשלוח את הילדה עם חלות לגן בשישי בבוקר, אם אכין את הבצק בחמישי בערב ואשים במקרר ללילה הוא יהיה בסדר לאפייה בשישי בבוקר? צריך להוציא אותו מהמקרר לפניי הכניסה לתנור, שיגיע לטמפרטורת חדר?
היי רקפת. בגדול, אין המון הבדל בין 50 גרם ל-50 מ״ל בנוזלים. הכמויות יוצאות דומות מאד. הכמות הרשומה במתכון – היא הכמות הנכונה וזו שנבדקה וגם הוכנה על ידי גולשים רבים.
הבצק עצמו אכן יוצא שמנוני לאחר שלב הוספת השמן אך לאחר התפחה את תרגישי באופן די ניכר שהרבה מהשמן נספג והוא משמעותית פחות שמנוני. בחלה יש שמן – לא ניתן לקבל את התוצאה הזו ללא השמן, גם בחלה רגילה אגב.
לגבי חלות לגן בשישי בבוקר.הבצק אמור להיות בסדר בשישי בבוקר אם כי עלולה להיות התפחת יתר. אפשר לתת לו לנוח כשעה מחוץ לתנור לפני אפיה.
עדכני איך יצא. בהצלחה!
תודה רבה, שאלה נוספת, האם ניתן להכין את החלה כ"חלה מתוקה"? כמה סילאן/סוכר להוסיף לבצק?
היי רקפת. אני מניח שניתן אבח מאחר וטרם ניסיתי בעצמי אני לא נוהג להמליץ על משהו שלא נוסה על ידי
אני רוצה להכין חליות לגן. האם כדאי להקפיא לפני האפיה אחרי התפחה ראשונה או לאפות 5 דק פחות להקפיא ולחמם לפני האכילה?
היי קרן
עדיף להקפיא לאחר התפחה, להפשיר כשעתיים לפני אפיה ולהכניס לתנור כשהוא כבר חם מאד (200) ואז לפעול לפי הוראות האפיה במתכון.
דביר
היי דביר,
האם אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים?
תודה ושבת שלום
סיגל
היי סיגל, שבת שלום
בהחלט כן
היחסים הם על כל משקל של שמרים יבשים, יש להכפיל פי 3 בשמרים טריים
איפה הפוסט? עדיין לא יודע איפה להשיג את הקמח
היי שמחה
הפוסט בלינק הבא: https://www.wheatout.co.il/%D7%97%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F/
את הקמח ניתן להשיג בין הייתר במרבית סניפי ניצת הדובדבן אבל הייתי מתקשר לפני שאת הולכת לסניף הקרוב למקום מגוריך ובודק אם הוא במלאי
הייתי רוצה להכין לחם מקמח זה. נראה לך שהמתכון לחלה יתאים גם ללחם (כלומר בלי לקלוע)?
היי יהודית. המתכון יתאים גם לחלה שאינה קלועה
הי דביר, הכנתי את החלה היום לארוחת שישי. הייתי סקפטית כי אני כמעט לא אופה, ובאפייה ללא גלוטן עוד יותר קשה לי, ויצא פשוט פגז!
היי יעל. איזה כיף לקרוא!! תענוג של ממש!
מתכון מעולה.
האם לדעתך ניתן להוסיף תוספות כמו אגוזים או זתים? אם כן באיזה שלב?
היי לילך. תודה רבה!
אכן כן. ההוספה צריכה להתבצע בשלב הערבוב הסופי ולפני ההתפחה.
דביר
היי דביר האפייה בתנור על הפס הראשון או השני בתחתית התנור?
בעקרון זה משתנה מתנור לתנור מאחר והחום בתנורים יכול להשתנות מדגם לדגם ומחברה לחברה, אצלי אני משתמש בתחתון
היי דביר, אתה יודע אם ניתן להשתמש גם בקמח מולינו עם התווית הירוקה?
היי אירה. אפשר אבל לא עם המתכון הזה ואין לי מתכון לחלה עם הקמח הרב תכליתי עם התוית הירוקה
ניסיון ראשון *מוצלח ביותר* עם קמח קפוטו.
לא הוספתי 20 מ"ל כפי שהמלצת כאן באחת התגובות למעלה למי ששאלה על ההבדל לעומת קמח מולינו.
ממליץ להוסיף מלח כפי שהומלץ כטעמך האישי. אני אפילו הייתי מוסיף מלח לתערובת הבצק כפית מלח במקום לקראסט עצמו.
ואם רוצים להפוך זאת לחלה מתוקה, אז גם מוסיף עוד כף סוכר.
בכל אופן, זהו מתכון מנצח עם קמח יקר אמנם, אבל בהחלט שווה את זה.
היי דביר, שתי שאלות- האם אפשר להקפיא את החלה לאחר האפייה שלה לכמה ימים? והאם אפשר להשתמש בקמח של gfree?
היי רוני. ישנה אפשרות שאפשר להכין חלה עם קמח של GFREE אבל אני לא מכיר כזה והמתכון הזה לא יצליח איתו מאחר והקמח הזה והקמח שציינת עשויים רכיבים שונים בצורה מהותית.
ניתן להקפיא את החלה לאחר האפיה אבל: לא מיד אחרי האפיה אלא כ-12 שעות לאחר שיצאה מהתנור וגם הפשרתה צריכה להעשות במיקרו (כדקה לערך)
היי
הולכת לנסות לראשונה..
שאלה על הקפאה – האם כל הפשרת מאפה ללא גלוטן חייבת להיעשות במיקרו? לא ניתן פשוט להפשיר עד הגעה לטמפרטורת החדר וזהו?
ראיתי שהעניין עם המיקרו חוזר על עצמו
תודה
היי. אפשר גם הפשרה על משטח עבודה, אין בעיה
הי 🙂 לא ראיתי במתכון, אבל צריך לתת לבצק התפחה שניה אחרי הקליעה של הצמות?
עשיתי לפי המתכון בלי לתת התפחה ויצא ממש דחוס, לא אוורירי וקשה. פספסתי משהו?
תודה!
היי נעה. לא תמיד צריך התפחה שניה אבל לפעמים בגלל מגוון סיבות, התפיחה לא מספיקה והבצק עלול לצאת דחוס. זה יכול לקרות בגלל התפחת יתר, זה יכול לקרות לפעמים אם חלל החדר קר מדי ועוד.
אפשר לנסות בפעם הבאה לבצע את הקליעה לפני ההתפחה ואז בסיומה להכניס לתנור לפי שאר ההנחיות.
היי.
האם אפשר להשתמש בקמח קאפוטו במקום? איך שומרים את החליות, במקפיא ואז מפשירים?
תודה
היי מירב. אפשר להשתמש בקמח קאפוטן ללא גלוטן תחת ההנחיות הבאות: למתכון יש להוסיף כ-20 מ״ל בנוסף למה שרשום וכן עוד חצי כפית שטוחה של שמרים. לעבד את הבצק היטב ואת צורת החלה – עשי לפני שלב ההתפחה בת השעה.
בהצלחה. דביר
היי דביר. כמה זה 450 מ"ל מים ו50 ג' שמן ב…כוסות/כפיות?
היי חגית. כוס מים היא 240 מ״ל כלומר יש פה כמעט 2 כוסות מים. 50 גרם שמן הם רבע כוס.
אפשר להוסיף לקמח מיחנו גם קמח משיבולת שועל
היי מרב. אני מניח שאפשר להוסיף מעט אבל מאחר ולא ניסיתי, אני לא יכול להמליץ על כמויות של משהו שלא נוסה על ידי
הי,
אפיתי בערך 20 דקות וזה קיבל צבע טוב אבל למעלה נהיה לי כמו אבן
למה זה יצא ככה?
היי יהלי. מאיזה קמח הכנת את החלה? ולמה לבדוק אותה כעבור 20 דקות? הצבע מתקבל ברוב המאפים כבר בשלבים מוקדמים, זה לא אומר שהמוצר מוכן ולכן לא נכון לפתוח תנור באמצע האפיה ולבדוק
היי דביר, אתה לא עושה התפחה שנייה אחרי עיצוב החלה? 🙂
הי נעמה. באופן גורף, אין טעם בהתפחה שניה כשמדובר בקמחים ללא גלוטן. לגבי שלב עיצוב החלה, זה קצת תלוי במזג האוויר. כשחם, כמו עכשיו, אני עושה את עיצוב החלה לפני ההתפחה ולאחריה פשוט מעביר את החלה ישר לתנור
וכשקר בחוץ לפעמים אני עושה להיפך אבל זה בסדר גמור אם יותר קל לך להכין את הצורה לפני ואז להתפיח. בכל מקרה אין צורך בהתפחה שניה. בצק שתפח פעם אחת, יעבור תפיחה נוספת בתוך התנור לרוב ובלבד שלא עבר התפחת יתר
היי דביר,
אפשר להשתמש שמרים טבעיים (שמרית) במקום השמרים היבשים?
היי ניצן, בהחלט אפשר להשתמש בשמרים טריים של שמרית אבל בשימוש בשמרים טריים, בניגוד ליבשים, יש לשלש את הכמות. בהצלחה
ושוב כהרגלך מתכון מושלם!!!
תודה ענקית
איזה כיף לקרוא!! תודה רבה
היי, לא מוצאת איפה כתבת שניתן למצוא את הקמחים הנ"ל..?
היי שקד. את קמח המולינו ניתן למצוא בניצת הדובדבן. הקפד לקנות את זה עם התוית הכחולה. את קמח קאפוטו ניתן למצוא במספר מעדניות ורשתות שיווק
שלום דביר
הכנתי את החלות ויצא מדהים!
ממש שינה לנו את החיים.
תודה רבה על המתכון.
האם יש לך מתכון לבצק פריך מהקמח מולינו הכחול?
אני מבינה שהוא צריך הרבה יותר נוזלים.
היי צופיה. תודה רבה על המחמאות. איזה כיף. בעתיד יהיה מתכון לבצק פריך. אעדכן
אכן מתכון מנצח.
חלה אוורירית וטעימה מאד
איזה כיף לקרוא
הי, האם ניתן למשוך את החלה ללא ביצה? אם כן אז במה?
היי הילה. אפשר למרוח מעט שמן זית ובעדינות רבה
וואוווו
לא אמיתי הדבר הזה!!!!
יצא מטורףףףףף
והכי מעניין שזה אותם החומרים שהשתמשתי תמיד ללחמניות והשלמתי עם זה שלחמניה בלי גלוטן יוצאת ככה כבדה ודחוסה… והיום ממש התרגשנו!!! יצא רגיל! כמו עם גלוטן! קל אורירי ויפה!!! אז תודהההה
אה ויש לי תמונות לשלוח לך
איזה כיף!!! אשמח לתמונות לעמוד הפייסבוק של הבלוג
דביר אתה פשוט אדיר!!! כל מתכון שלך יוצא מדהים!! וניסתי כמה וכמה מתכונים….
השאלה היא אם אני רוצה לעשות את החלה הזאת חלה מתוקה יש אפשרות? אולי להוסיף דבש או משהו
תודה רבה!
היי יעל. איזה כיף לקרוא!! תודה רבה. לגבי המתיקות – טרם בדקתי אופציה של גרסה מתוקה. זה יקרה בעתיד אבל עדיין אין לי תשובה בדוקה בנושא
היידביר.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים.
שאלה- בפעם הראשונה יצא מווושלם, אבל מאז יוצא לי ממש אבנים בצורת לחמניות… יש לך הסבר למה??
היי חגית. העובדה שיצא לך מושלם בפעם הראשונה אומר שהמתכון טוב. קשה לי לנחש מה השתבש בפעמים האחרות שהביאו לתוצאות פחות מוצלחות….צר לי
האם אפשר להכין את המתכון הזה גם אם קמח מולינו ירוק? האם יש הבדל בין המולינו הכחול לירוק?
היי שני. המולינו הכחול והירוק שונים זה מזה בהרכבים והטעם יהיה שונה. עם זאת – אפשר להכין מהירוק
היי דביר
מה צריך להיות אורך הצמות לפני הקליעה?
טל
היי טל. אורך הצמות משתנה בכמה רידדת אותן אבל פחות או יותר בין 30 ל-40 ס״מ, תלוי גם במיומנות קליעת הצמות שלך מבלי שהבצק יתפרק
דביר כל הכבוד על היוזמה!!!
אגב כשרות החברה הזו מוכרת את מוצריהם במרכזים חרדיים, אז כנראה שזה בסדר
תודה!
שבוע טוב!
עשיתי את החלות לשבת, יצאו מעולה ממש!!!
כל הכבוד על ההוראות המפורטות והטיפים היעילים לאורך המתכון
אושר לצליאקים (ולכל אלה שנשנשו את מה שנשאר)
רציתי לשאול, היה ממש קשה לעשות רצועות לקליעה,
והייתי צריכה לקמח די הרבה, יכול להיות שאפשר להפחית מכמות המים קצת?
תודה רבה מאד
שירה
היי שירה. תודה רבה על המילים היפות.
עניין של בצקים עלול להשתנות לעיתים כתוצאה ממזג אוויר, מים, הקמח ועוד משתנים נוספים. לפעמים הבצק ירגיש לך דביק יותר ולפעמים פחות
אפשר בהחלט לנסות ו״לשחק״ עם המתכון מעט כך שירגיש לך נח לעבודה לקבלת תוצאה טובה
היי דביר,
האם חייב לאפות בתכנית טורבו?
היי אתי
עדיף. פעולת הטורבו מסייעת לפיזור מיטבי של החום
היי דביר אני שומרת אורח חיים קטוגני אפשר לעשות את החלות עם קמח שקדים אגוזים צ'יה ופשתן ושמרים זה יחזיק מעמד ויתפח, אני מחפשת כבר המון זמן לאפות חלות כאלו ועדיין לא הגעתי למתכון אפשרי בתודה ריקי
היי רבקה. לצערי אין לי נסיון באורח החיים שתארת. לא הייתי משנה דרמית את המתכון כי התוצאה שתקבלי לא תהיה של חלה בשום צורה. אפשר אולי להוסיף מעט אגוזים
או זרעים אבל לא להחליף את הקמח בקמח שקדים
יצא מושלם ממש .
תודה רבה!
איזה כיף לקרוא. תודה!
שלום רציתי לדעת האם אפשר להתפיח ללילה במקרר או האם התפחה רגילה יצור צורה לשמור לילה במקרר ולמחרת לאפות .
היי. אני ממליץ בחום שלא. במזג האוויר בימים כאלה, הסיכוי שלא תהיה תפיחה כלל, גדול מזו שתהיה
היי דביר! תודה על מתכון נפלא!
שתי שאלות-
1. האם ניתן להקפיא את הבצק לפני אפייה או לאחר חצי אפייה?
2. האם החלה המוכנה נשמרת טוב בהקפאה?
תודה!
היי. בשמחה! אני מציע בחום שלא להקפיא בצקים. את החלה, אחרי האפיה והצינון המוחלט, אפשר לשים בשקית אטומה וכעבור שעתיים להעביר להקפאה עם ניירות אפיה בין הפרוסות.
להפשרה – דקה במיקרו
היי, בגלל שעבר זמן, אולי תהיה לך תשובה
האם ידוע לך איך המתכון יוצא עם "כרגיל" או "שר"?
היי. אני לא אומר שלא ניתן לייצר חלות עם קמחים אחרים אבל לא עם המתכון הזה מאחר והקמחים שציינת והקמחים שאני ציינתי שונים בהרכבים שלהם ולא יתנהגו אותו הדבר
הי דביר תודה על המתכון!
החלות יצאו מושלם אוריריות וטעימות בלי ריח מוזר כמו שיש בלחם הקנוי
הלחם הכי מוצלח שטעמתי !
איזה כיף לקרוא (:
הי דביר
ניסיתי את החלה עם קמח קאפוטו ("צליאקים חדשים"). עם הכמויות שציינת הבצק יצא ממש נוזלי ולא יכולתי לעצב חלה. שמתי התבנית פשוט כך ויצא מעדן! גם למי שאינו צליאק…
היי ענבר. המתכון נוסה על ידי המון גולשים ותמיד הצליח. מה שאני מציע כדי להבטיח הצלחה גם בשלב עיצוב החלה הוא גם לעבוד עם משקל וכוס מדידה לנוזלים וגם להקפיד על ההוראות וזמני לישה. כך תוכלי לקבל
בצק שניתן גם לעצב אותו לצורת חלה
"כעבור דקה, הוסיפו את השמרים והמשיכו בפעולת הערבול כדקה נוספת ולאחריה, הוסיפו את הסוכר ואת המלח והגבירו את המהירות למהירות בינונית למשך כ-7 דקות נוספות של לישה."
שלום דביר,
מה הסיבה שצריך ללוש את הבצק במשך כ-7 דקות? הרי אין גלוטן שמצריך לישה ארוכה.
האם ערבוב של כדקה לכל היותר אינו מספיק?
קראתי לא פעם שדווקא לישה ארוכה של בצק ללא גלוטן אינה מוסיפה אלא אף גורעת.
היי גל. לישה ארוכה של בצק ללא גלוטן לא מוסיפה ולא גורעת. בניגוד לבצק רגיל שבו יש גלוטן ולכן מטרת הלישה היא היווצרות רשת הגלוטן, הלישה הארוכה בבצקים ללא גלוטן נועדה לערבוב מקסימלי והטעמת החומרים זה בזהוספיגת הנוזלים בצורה מיטבית על ידי הקמחים והעמילנים. האם אפשרי ללוש פחות? זה כמו שאענה לך שאפשר לקבל גלוטן בחלה רגילה בפחות מ-7 דקות. הכל אפשרי בחיים
חייבת לך תודה גדולה!
מתכון פשוט מושלם…
יש לי עם מה לנגב את הסלטים בסעודות שבת:)
(וגם להמשיך עם ברכת המוציא)
לשואלים לגבי ההקפאה:
אני תמיד מקפיאה, הטווח הכי רחוק שאכלתי מהקפאה היה חודש והטעם נשאר טוב מאד.
מכינה לחמניות קטנות, מחלקת לשקיות קשורות.
מוציאה להפשרה על גבי המיחם או במיקרוגל בימות החול, הטעם נשאר מעולה!
היי שרה. איזה כיף לקרוא! המון המון תודה!!!
שלום דביר, אני רוצה להכין את המתכון לחלה אבל רוצה להבין-
לאחר הקליעה יש להניח את החלה בתבנית שטוחה של התנור או תבנית של לחם? אם אפשר בתבנית שטוחה אז לא ברור לי איך אפשר לכסות במגבת באופן שלא ייגע בבצק?
היי אורית, אפשר להניח בתבנית רגילה ואפשר בתבנית של לחם. יש כל מיני שיטות של לכסות עם כל מיני עזרים שיגביהו את המגבת כך שלא תיגע בחלה, המון אילתורים
האם אפשר להקפיא אחרי זה?
בהחלט אבל קודם להניח לחלה להצטנן לחלוטין, לפרוס, לשים בשקית אטומה ולהקפיא. להפשרה – חצי דקה עד דקה במיקרו לפי עוצמת המיקרו
הי דביר,
בהוראות כתבת להתפיח אחרי הקליעה לצמה, אבל שמת תמונה של הבצק לפני ואחרי התפחה כשהוא עוד לפני הקליעה.
מתי מתפיחים את הבצק? לפני הקליעה? אחרי? גם וגם?
תלוי מאד במזג האוויר. בימים חמים אני מציע קודם לקלוע ואז להתפיח. בימים קרים אפשר כך או כך
היי דביר, הכנתי כבר פעמיים ויצא פשוט מושלם!! יותר טעים מחלה מקמח לבן רגיל
באמת משהו מיוחד
הכנתי בפעמיים האלה עם מולינו כחול
יש לי עכשיו את הירוק, זה בסדר?
היי אלה. איזה כיף. אכן אפשר
היי
מולינו ירוק זה בסדר?
כן
כמה כוסות זה 500 גר מולינו
כוס מידה זה 140, שקית קמח רב תכליתי זה בערך 3.5 כוסות
דביר רוצה לומר תודה החלות יצאו סוףףף אני רק חודשיים ללא גלוטן ועשיתי עד היום את המתכון על השקית של מולינו והיה נחמד שלך לוקח בענק זהו המתכון הקבוע שלי מהיום אפילו בעלי שאוכל גלוטן עף עליהם😊תודה תודה🙏
איזה כיף של תגובה הדר. תודה רבה רבה!
דביר
הי דביר מכורה למתכונים שלך. עשיתי את החלות תפחו ונאפו ממש כמו בבית מאפה. אך בצינון כיסיתי עם מגבת והן צנחו. מדוע
היי רותי, בהנחה שהכנת את החלון עם קמח מתאים כמו במתכון, יכול להיות שפשוט הוצאת את החלות מעט מוקדם מדי והן צנחו או שהנחת מגבת שכובדה שיטח את החלות
דביר
הי דביר היקר,
שוב רוצה להודות לך מקרב הלב על מתכונים מושלמים בכל קנה מידה. קנינו את הספר שלך ואנחנו מכינים ממנו פשוט הכול. כמובן שגם המלצנו הלאה!
אין לנו מילים להודות על כך שיש לנו מורה דרך כ"כ מקצועי. בזכות המתכונים שלך, הבן הצילאקי הקטן לא מרגיש מקופח. להיפך- כולם מקנאים בו!!
שאלה לגבי החלה שלך שאנחנו מכינים כל שבוע:
1)תמיד הכנו ממולינו כחול, וזה עבד מצוין. השבוע ניסינו את הקמח שאתה ממליץ בספר (פנריה) כחול, אבל בהכנה נאלצנו להוסיף ה-ר-ב-ה יותר קמח כי הבצק היה מדי דביק. כשאכלנו את החלה בשבת, הטעם של הקרסט היה אמנם יותר טעים ממולינו כחול, אבל החלה היתה דחוסה, יבשה וקשה (ככל הנראה בגלל כל הקמח שהוספנו), לא אכילה כמעט.
העניין שממש רצינו להצליח מהקמח פנריה- כי הטעם יותר טעים. אבל החלה כ"כ יבשה בגלל שצריך להוסיף כ"כ הרבה קמח נוסף בכדי שיהיה אפשר ללוש את הבצק.
האם אתה מכין את החלה מקמח פנריה? ואם כן- כמה קמח?
2)בשבועות האחרונים החלה יוצאת לחה מאד בפנים, קצת רטובה כמו לחם מחמצת. אנחנו כן אופים אותה המון המון זמן, עד שמשחימה, אז זה לא קשור לחוסר אפייה.
העניין הוא שממש רצינו שזה יהיה יבש וטוב (פעם כן יצא לנו טוב).
האם זה קשור לכך שהנחנו את התבנית בחלק התחתון של התנור, כמו שאתה ממליץ? אולי לנסות באמצע התנור? או פחות מים בתחתית?
סליחה על האורך, אבל ממש ממש נשמח לשמוע ממך! הבן הקטן מחכה בכליון עיניים לחלה הזאת כל שבת (-:
היי
קודם כל תודה רבה!!
בעניין החלה: מאד חשוב שכשמים כלי חסין חום בתחתית התנור הוא לא יהיה גדול מדי ויחסום את מרבית חום התנור שמגיע מהחלק התחתון של התנור לתבנית ובה החלה, הדבר ימנע את האפיה בחלקה התחתון.
לגבי קמח פנריה, מדובר בקמח מעולה ומה שאני מציע ככלל ברזל ואני כם כותב את זה בפרק המבוא של הספר הוא תמיד תמיד תמיד להוסיף מים בהדרגה ולא את כל הכמות בבת אחת. קמחים שונים מתנהגים אחרת
בגלל שהרכבם שונה ולכן ההמלצה שלי היא תמיד להוסיף מחצית מכמות המים עם השמרים, ואז את הקמח וללוש דקה שתיים להתחיל לראות איך הקמח והמים נראים ולאט לאט להוסיף מים וגם אז לא הכל אלא כמה כמות בכל פעם עד שאחרי כמה דקות לישה מתקבל בצק טוב, רך, הגיוני ונעים למגע. לעיתים לא נצטרך להשתמש בכל כמות המים. זה נכון גם למתכונים עם גלוטן אגב.
ברגע שיש לכם בצק נעים רך ונח ללישה אפשר להכין צמה, להתפיח ולאפות
דביר
הי דביר יש לי את ספר המתכונים שלך ואני מאוד מרוצה.
רציתי לשאול מה עליי לעשות כדי שהבצק של החלה לא ייצא לי דחוס.
החלה יצאה טעימה אך הבצק דחוס וכהה כמו בצבע של השמרים ודווקא פעלתי לפי המתכון. אודה לתשובתך.
היי חני, אני לא יודע באיזה קמח השתמשת אבל בהנחה שהשתמשת בקמח שמתאים לחלות כמו פנריה / מולינו / דגש ופעלת בדיוק לפי ההנחיות, אין סיבה שהוא ייצא דחוס. אולי השמרים לא פעלו וזה לא תפח או שהיתה התפחת יתר, יש המון סיבות למה זה יכול להתפקשש אבל קשה לי לנחש איפה בתהליך בוצעה הטעות שגרמה לחלה להיות דחוסה…
היי דביר,
הטעם ואו טעים ברמות אבל משום מה אני לא מצליחה להגיע למרקם כפי שמופיע בתמונה!
כבר ניסיתי 3 פעמים וכל פעם יוצא לי ממש דביק ונוזלי, זה תופח באפיה וטעים מאוד אחרי זה אבל אין שום סיכוי לעשות לזה שום צורה עם איך שיוצא לי.
אני משתמשת בקמח אמריקאי ללא גלוטן שהוא all purpose
אשמח לכל הכוונה שהיא אני ממש רוצה להיות מסוגלת לעשות צורות מזה, אפילו קניתי מיקסר במיוחד 🤷🏻♀️
היי ענבל, המתכונים פותחו עם קמחים ישראלים. קמחים במקומות שונים בעולם שונים, לפעמים מהותית ולכן לא תתקבל התוצאה הרצויה. אני ממליץ עבור החלה לנסות להשתמש בקמח קאפוטו המבוסס עמילן חיטה ללא גלוטן שהוא כן זמין בחו״ל ובאמזון
היי דביר, תודה רבה על המתכון הנפלא הזה. חדשה לעולם הללא גלוטן אבל לא לעולם האפייה. זה היה הניסיון הראשון שלי להכין את החלה הזו. השתמשתי בקמח קפוטו (אני נמצאת באירופה ולא מצאתי מולינו, גם לא באמאזון). נתקלתי בשני קשיים. הראשון, התקשיתי לקלוע את הרצועות. הן נקרעו לי כל הזמן. שנית, החלה תפחה לצדדים ו"נמרחה" על התבנית. לאחר האפייה זה היה נראה יותר כמו פוקצ'ה מאשר חלה… יצא טעים בכל מקרה. איפה טעיתי ומה כדאי לדייק בפעם הבאה? תודה
היי ורד. בעבודה עם בצקים בכלל ועם בצקים ללא גלוטן בפרט ישנה עקומת למידה ולומדים איך לעבוד איתם. העבודה צריכה להיות איטית ולהרגיש אם חסרים נוזלים או קמח למשטח מקומח.
גם קליעת צמה היא עניין של מיומנות ואני ממליץ לצפות בסרטוני קליעה ביוטיוב כדי להשתפר בנושא. את הקליעה ממליץ לעשות לפני התפחה ראשונה ואז להניח על תבנית ונייר אפיה להתפחה ומשם אחרי התפחה מקסימלית – לתנור
הי דביר.
לא הבנתי את עניין הכלי עם המים הרוצחים שמים מים רותחים בתבנית מותאמת בתוך תנור של 220 עך החלק התחתון וקומה מעל זה את החלה להתפחה ואחר כך אפייה ? אשמח להסבר חיפשתי גפ בתגובות ולא ממש הבנתי. אני בארצות הברית וקניתי את
הקמח של קפוטו באמזון אריזה חומה ללא גלוטן
היי שירי. המים החמים נועדו ליצור אדים בתנור שיעניקו עוד לחות למאפה. כלי המים צריך להיות כלי קטן ולהיות מונח על רצפת התנור בזמן האפיה עצמה
הי דביר אודה לעזרתך.. בגן רוצים לעשות מאמץ ולהכין חלה ללג לשישי. האם המתכון יכול להיעשות טוב גם בלישה ידנית? והאם ניתן עם מולינו ירוק? (או קמח אחר שאינו מכיל עמילן חיטה) תודה רבה רבה
היי דנה. אפשרי להכין ממולינו ירוק. לישה ידנית היא דבר מאד קשה כשרוצים להכין חלה, מדובר בלישה שבמיקסר אורכת דקות ארוכות ולכן ללישה ידנית תזדקקי לפי 2 זמן
דביר
היי דביר פעם ראשונה שיצא לנו חלות טעימות לל"ג בזכות המתכון! תודה רבה! שאלה לגבי הוו במיקסר, האם משתמשים בוו גיטרה לאורך כל הלישה או שלהחליף באמצע לוו לישה?
היי מעיין
איזה כיף!!
אני משתמש רק בוו גיטרה לכל אורך התהליך
דביר
בס"ד
הי, האם אפשר להשתמש בקמח של דגש למאפים?
היי אביטל
בעקרון כן ובכל מקרה להוסיף מים בעדינות ולא בהכרח את כולם
החלה יצאה ממש טעימה אבל עם טעם יחסית חזק של שמרים. האם יש אפשרות לשים פחות שמרים ובהתאם להתפיח יותר זמן? תודה 🙂
היי. זו הכמות המומלת. לא ניסיתי משהו אחר
הכנתי הכל בדיוק לפי המתכון עם קמח מולינו כחול, הבצק יוצא כל כך דביק.. בלתי אפשרי לעבוד איתו. רק אחרי שויתרתי על קליעה לפני ההתפחה ופשוט שמתי בקערה משומנת להתפחה בתנור הצלחתי לגעת בבצק.
עדיף לא לקמח את הבצק אלא לשמן את הידיים, ככה אפשר להתעסק עם הבצק.
היי מירי. מדובר במתכון שנוסע על ידי רבים והוא מצליח תמיד. יתכן ונפלה טעות או בשקילת החומרים או בהעדר זמן מספיק בעיבוד הבצק במיקסר. ככלל, בצקים ללא גלוטן הם בצקים דביקים יותר וזה דבר טוב, עדיף בצק דביק ורך מאשר קשה שיתייבש לאחר מכן באפיה
הי,
נראה ממש טוב.
אבל יש לי שאלה: במתכון כתוב שמיד לאחר יצירת הבצק – ליצור צמות ולהתפיח פעם אחת.
בתמונות לעומת זאת נראה כדור בצק בשתי תמונות, לפני ואחרי התפחה. אז האם להתפיח ואז ליצור צמות (ולהתפיח שוב)? או ישר ליצור צמות ובעצם להתפיח פעם אחת?
תודה.
היי. בימים חמים או קרים אני לרוב נוהג אחרת. בקרים יותר אני עושה 2 התפחות בעוד שבחמים אני מסתפק בהתפחה אחת בלבד
האם אפשר להוסיף ביצה? האם ניתן חמאה רכה במקום שמן? ראיתי שכתבת שאין צורך בביצה, אבל האם זה יהרוס אם אוסיף?
היי נועה. אני מאמין שיהיה בסדר גם עם ביצה ואפשר בהחלט חמאה במקום שמן, שימי לב ליחסי ההמרה כי שמן וחמאה אינם זהים
הכנתי ויצא מעולה!! פעם ראשונה שאני מכינה ללא גלוטן וחדשה בעולם הזה, הילד בן 4 שאובחן לאחרונה אכל ולא הרגיש בהבדל 🙂 תודה רבה!
אפשר להקפיא?
כן
איזה כיף!!
תודה רבה!!
הכנתי כבר כמה פעמים ויוצא מדהים!
בזכות המתכון המושלם הזה אמא שלי שכבר עשרות שנים נמנעת מגלוטן יכולה ליטול ידיים ולברך "המוציא" בסעודות שבת, ואפילו "לנגב" את הסלטים עם הלחמניה…
רציתי לבקש רשות להעתיק את המתכון לחוברת המתכונים שלי, כי כך נוח לי יותר להשתמש בו. אשמח לקבל תשובה
ושוב תודה רבה…
היי. איזה כיף לקרוא!! תהני מהמתכון
אני לא יודע מה זו חוברת המתכונים שלך אבל אם מדובר במחברת בייתית ולא דיגיטלית אז אין בעיה
ברצוני לנסות את המתכון. שאלה: בכדי שאוכל להפריש חלה אני צריכה כמות של 2 קילו קמח. אפשר להכפיל כמויות?
היי. בגדול כן אבל אני לא מכיר תנור שתוכלי לאפות בו 2 קילו בצק בו זמנית
דביר, תודה!!!!
פעם ראשונה שאני מכינה חלה, ויצא פגז!
באמת שהרבה יותר טוב מהחלות שאני קונה גם ממאפיות ללא גלוטן.
שאלה לי אליך – במתכון כתוב להוסיף לבצק מים פושרים. להרתיח מים ולהמתין שיתקרר מעט או שלהשתמש במים בטמפרטורת החדר?
תודה רבה, אביטל
היי. איזה כיף!! אפשר מים בטמרטורת החדר
שלום וברכה,
למה אתה אומר בספר ללוש את הבצק עם הוו גיטרה ולא עם השני כמו בצק ללא גלוטן?
היי מומו. בספר אני מסביר למה. בצקים ללא גלוטן לא מורכבים מאותם חומרים ולמעשה אין את הגלוטן שמתפתח ולכן אין צורך בוו לישה אלא וו גיטרה כי הפעולה למעשה היא ערבוב מתמשך
איזה קמח כן אפשר להשתמש חוץ ממה שאתה כתבת
מולינו ירוק, כחול, פנריה כחול ועוד
מתכון מצוין!!! אני השתמשתי עם קמח קאפוטו ויצא ממש מוצלח, טעים ואוורירי רך בפנים עם מעטפת במידה מדויקת, תודה רבה
איזה כיף!
היי דביר, אפשר להחליף את המים במחית סלק כדי להכין חלה ורודה?
היי נועה. לא יודע להגיד כי זה לא משהו שניסיתי בעצמי….
האם אפשר לאפות יום קודם ולהגיש למחרת והטריות תישמר?
כן ולשמור בכלי או שקית אטומה
היי דביר, אפשר להכין חלות קטנות עגולות או שחייבים לקלוע?
אפשר בכל צורה שרוצים
היי דביר מה השם של השמרים ללא גלוטן?
יש כמה חברות, מציע לבדוק בקבוצות הפייסבוק השונות לגבי המלצות על מוצרים מסויימים
דביר תודה רבה המתכון נראה מדהים חייבת לנסות, לסוכרתיים האם ניתן להחליף את הסוכר לתחליף סוכר?
היי עפרה שבוע טוב
אני פחות מתמצא בתחליפי סוכר אבל מניח שלא אמורה להיות בעיה
דביר
היי דביר, הכנתי כפי שאמרת אך לא שמתי על טורבו אלא על חום עליון ותחתון.
הלחמניות יצאו כשיחות בחוץ ובפנים דחוסות מאוד, האם בגלל שלא היה טורבו?
היי. על פניו מהתוצאה שאת מצארת נשמע שהיתה בעיה בהתפחה. או שלא היתה התפחה או שהיתה התפחת יתר. אני מציע להצמד בחום למתכון ובעיקר לזמנים שלו, לוודא שנעשה שימוש בשמרים בתוקף
לוודא שאין מגע ישיר בין השמרים למלח ולבצע את ההתפחה בתנור שחומם מראש על 50 מעלות וכובה לפני תחילת ההתפחה
היי תודה עשיתי את ההתפחה בתנור ויצא ממש טעים, מבחוץ הלחמניות יוצאות קרנץ ומבפנים פריך.
הבת שלי אוהבת שהבחוץ יהיה רך כמו לחמניות שאכלה בעבר..
האם כך המתכון? במידה וכן יש שיטה שיהיו רכות מבחוץ?
היי. מציע עם ההוצאה מהתנור לכסות במגבת למיקסום הלחות
היי דביר במידה ואני רוצה להכין פי 2 מהכמות במתכון ( גם חלה וגם לחמניות), אצטרך 2-3 תבניות.
האם זה בסדר שיהיו תבניות שיחכו בינתיים בהתפחה עד שתבנית אחרת תצא מהתנור?
היי עידו. מציע שלא. התפחת יתר תביא להורדת נפח הבצק ולהפיכתו לבצקית יותר ופחות תפוחה. לא מציע לחרוג מהכמות בתנור סטנדרטי
היי דביר
לברכת המזון הקמחים החדשים מכילים עמילן חיטה
מה עושים כאשר הצליאקים רגישים גם לעמילן חיטה ובכל זאת רוצים להכין חלה לברכת המזון וגם ללוש אותה לצמה
תודה
היי אהובה. לצערי אין דרך הלכתית לברך על חלה ללא גלוטן המוציא שלא באמצעות שימוש בקמח על בסיס עמילן חיטה ללא גלוטן….
שלום דביר,
חדשה בעולם הלא גלוטן.
האם ניתן לחלק את הבצק לכדורים קטנים ולהקפיא?
היי. לא
היי דביר, בדיוק קיבלתי את הספר שלך וכבר רוצה להתחיל לנסות! יש לי אבל כמה שאלות:
1. אשמח לדעת אם החלה מתוקה, ואם לא אז אם יש לך המלצה כמה סוכר להוסיף כדי שתהיה.
2. המתכונים בספר זהים למתכונים באתר?
3. האם ניתן להקפיא את החלה או המאפים האחרים בספר שלך לאחר האפייה?
לפני חודש גילו לי צליאק ואני ממש אוהבת לאפות אז אני מקווה שאצליח גם במתכון ללא גלוטן🙏🏻
היי אדר
חלה מתוקה זה לרוב חצי כוס סוכר
המתכונים בספר לא תמיד זהים לאתר. להצמד לאחד מהם לכל אורכו. כולם טובים
ניתן להקפיא רק לאחר צינון מלא לאחר אפיה מציע לאחר פריסה ידנית
וואו!! הכנתי ויצא פשוט מושלם, קלעתי חלות קטנות מ3 רצועות ואפיתי כ-20 דקות במקום 35 בגלל הגודל. יצא במרקם ובטעם מדהים!! מכמות אחת יצאו לי 12 חלות אישיות מדהימות!!
איזה כיףףףףף
היי, איפה ניתן לרכוש את הקמח הזה? 🙂
חנויות ללא גלוטן, מחלקות יעודיות ללא גלוטן ועוד
שלום, קניתי את הספר ויש אחלה מתכונים…. משום מה עד כה לא הצלחתי עם חלות.. הן לא תופחות לי… השמרים בסדר כי מצליחה איתם דברים אחרים…לא מדובר בבעיה של חום… יש רעיון?
היי. בימים קרים מציע לבצע התפחה בתנור שחומם מראש על 50 מעלות וכובה כי אחרת מאד קר בחוץ