חטיף פצפוצי אורז מושלם - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

חטיף פצפוצי אורז מושלם

אין קל להכנה מאשר חטיף פצפוצי אורז נהדר שאפשר להכין לבד או עם הילדים. כך תכינו, שלב אחר שלב

ברוב המקרים, אנחנו לא מכינים חטיפים בעצמנו בבית ואני מתייחס למרבית האנשים אבל את החטיף הזה, חטיף פצפוצי אורז מושלם שכל כך קל להכין, אתם לא תפסיקו להכין אצלכם בבית. באחריות.

את החטיף הזה הכנתי לראשונה במסגרת מפגש כייפי במיוחד שהיה לי עם הבלוגרית ואושיית הצילום והאינסטגרם אפרת ליכטנשטט, שתיעדה את המפגש שלנו בטורה בעיתון ״מקור ראשון״.

שנתחיל להכין חטיף פצפוצי אורז מושלם?

חטיף פצפוצי אורז מושלם. צילום: דביר בר
חטיף פצפוצי אורז מושלם. צילום: דביר בר

המצרכים עבור מגש חטיף פצפוצי אורז ושוקולד:

2 וחצי כוסות של פצפוצי אורז (110 גרם).

200 גרם (2 חפיסות) שוקולד מריר ללא גלוטן (אפשר כמובן גם שוקולד חלב).

50 גרם שקדים קצוצים קלויים קלות (לא חובה).

2 כפות סירופ מייפל איכותי.

2 כפות חמאת בוטנים (100 גרם) לשני שלבים שונים במתכון.

קורט מלח גס (בדיוק מה שנכנס לכם בצביטה בין 2 אצבעות).

לקישוט: 50 גרם חמאת בוטנים ללא גלוטן.

המרכיבים למתכון. צילום: דביר בר
המרכיבים למתכון. צילום: דביר בר
מסדרים היטב בתבנית. צילום: דביר בר
מסדרים היטב בתבנית. צילום: דביר בר

שלבי ההכנה:

רפדו תבנית בינונית בנייר אפיה. טיפ: השתמשו בטיפות חמאה רכה מתחת לנייר האפיה על מנת שזו תצמד לתבנית ולא תזוז בשלבים הבאים.

בקערה רחבה, הניחו את פצפוצי האורז, את המלח הגס ואת שבבי השקדים. שפכו את המייפל על פצפוצי האורז.

במיקרוגל (או בשיטת בן מארי למי מכם שמעדיף), המיסו את השוקולד יחד עם כף אחת (מתוך 2) של חמאת הבוטנים. את ההמסה במיקרוגל בצעו ב-2 שלבים.

סך זמן ההמסה הוא כ-2 דקות. המיסו לדקה בכל פעם וערבבו באמצע על מנת לוודא שכל השוקולד וחמאת הבוטנים נמסו בצורה אחידה. שימו לב שמכשירי מיקרוגל שונים מחממים לעיתים בעוצמות שונות ולכן שימו לב שאתם לא ממיסים מדי את השוקולד.

כעת, כשקיבלתם רוטב שוקולד וחמאת בוטנים חם, למהירות תפקיד מכריע: שפכו את הרוטב באופן אחיד על פצפוצי האורז ואז, באמצעות כף יד עטופה בניילון נצמד (כן, מה שקראתם), ערבבו היטב את כל פצפוצי האורז בשוקולד, תהליך הציפוי הזה ייקח כדקה אך בסיומו, כל פצפוצי האורז יקבלו מעטפת שוקולדית נהדרת.

הקפידו שלא ישאר את פצפוץ אורז שלא עטוף שוקולד.

העבירו את פצפוצי האורז המצופים לתבנית שהכנתם מבעוד מועד ובעזרת כף היד העטופה ניילון נצמד (טריק חמוד, תודו), הדקו היטב את התערובת לגובה אחיד לאורך ורוחב כל התבנית. הדקו היטב את פצפוצי האורז מבלי למחוץ אותם.

הניחו לתבנית להתקרר במקרר במשך שעה.

בגמר הקירור, הוציאו את התבנית מהמקרר, חתכו את חטיפי פצפוצי האורז לצורות וגדלים שאתם אוהבים (אפשר גם מראש לשים את המסה בתבניות סיליקון בצורות).

הניחו את החטיפים על רשת שמתחתיה תניחו נייר אפיה.

כעת, המיסו את כף חמאת הבוטנים השניה כדקה וחצי במיקרוגל עד שהיא הופכת נוזלית. אפשר להוסיף לה 2-3 כפות של שמנת מתוקה או קרם קוקוס, לא חובה.

לאחר שחמאת הבוטנים הופכת נוזלית, ובעזרת כף, צקו מנוזל חמאת הבוטנים על חטיפי פצפוצי האורז שלכם שמונחים על הרשת והניחו לחטיף עם הרוטב להתמצק בטמפרטורת החדר מספר דקות.

הגישו בטמפרטורת החדר. חשוב לשמור את החטיף בקופסה סגורה הרמטית על מנת שהחטיף ישמור על פריכות ולא יתייבש.

בתיאבון,

דביר

הכנתם חטיף פצפוצי אורז מושלם? צילמתם? שתפו שאראה! צלמו, תעלו לאינסטגרם / לפייסבוק שלכם ותייגו אותי שאראה ואוכל לשתף בעצמי.

קשה להתאפק ולא לאכול. צילום: דביר בר
קשה להתאפק ולא לאכול. צילום: דביר בר
חותכים איך שרוצים. צילום: דביר בר
חותכים איך שרוצים. צילום: דביר בר
חותכים איך שרוצים. צילום: דביר בר
חותכים איך שרוצים. צילום: דביר בר
אוהבים חמאת בוטנים? צילום: דביר בר
אוהבים חמאת בוטנים? צילום: דביר בר
חטיף פצפוצי אורז מושלם. צילום: דביר בר
חטיף פצפוצי אורז מושלם. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

סלט חם קר. צילום: דביר בר
דביר מבשל

סלט חם קר (טבעוני)

צליאקים רבים מחפשים רעיונות למנות טעימות, מזינות, בריאות ומלאות חלבון אז תכירו: סלט חם קר שלא תאמינו כמה הוא טעים ועונה על כל הבקשות

קרא עוד »

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן