וופל בלגי ללא גלוטן

וופל בלגי ללא גלוטן

מתוק או מלוח? למה להחליט כשאפשר להכין וופל ללא גלוטן גם בגרסה מתוקה וגם בגרסה מלוחה? דורית רוזן מתארחת בבלוג ויחד הכנו וופלים משוגעים. כך תכינו בבית

דורית רוזן היא לא רק חובבת אפיה וקונדיטוריה צרפתית שגם למדה אצל כמה מטובי הקונדיטורים ומתחזקת בלוג אפיה וקונדיטוריה בשם ״ניחוח לישה״, אלא היא סוג של חוקרת. בבית משפחתה שבעמק חפר, היא עורכת בשנים האחרונות ניסויים רבים עם קמחים ללא גלוטן לאחר שלאחד מבני משפחתה התגלה צליאק.

מאז שפתחתי את הבלוג שלי, אני עוקב באדיקות אחר הפוסטים של דורית שבהם היא מכינה מגוון רחב של מאפים וקינוחים ושם היא מסבירה את שלבי ההכנה תוך שהיא מצלמת את כולם. למרות שהבלוג של דורית איננו ייעודי ללא גלוטן, למרבית המתכונים בבלוג ישנה גירסה ללא גלוטן ויש גם קטגוריה ייחודית שמאגדת אותם ושכל צליאקי יאהב החל מפיצות וחצ׳אפורי, טארטים, עוגות, עוגיות, לחמניות, לחמים ומה לא.

לפני כחודש וחצי בערך, כשחיפשתי בקבוצת פייסבוק שבה גם דורית חברה, מכשיר להכנת וופל בלגי, דורית הגיבה לי לפוסט וסיפרה על מכשיר הוופל שברשותה מדגם Krups. באיזשהו מקום, באותה נקודת זמן נולד הפוסט הזה. דורית הזמינה אותי לביתה ליום שכולו הכנת וופלים והשאר, לפניכם.

אז שנתחיל לבשל?

וופל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
וופל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דורית רוזן ודביר בר. צילום: סלפי
דורית רוזן ודביר בר. צילום: סלפי

אז שניה לפני שמתחילים אציין שמפגש הוופלים הבלגים ללא הגלוטן שלי עם דורית הוא חלק מסדרת מפגשים במסגרתם אני נפגש עם בשלנים / בלוגרים / שפים ויחד אנחנו מכינים מנות ללא גלוטן שהן זהות לגרסה עם הגלוטן. בין המפגשים שהיו בעבר ישנו המפגש עם סיגלוגה (עוגת מספרים)אסי רוזיצנר (פאי פקאן)אלון שבו (פחזניות ללא גלוטן)שאול בן אדרת (קובה סלק), רותם ליברזון (קובה מטוגנת), אורי שביט (טורטיה ללא גלוטן), שגיא עמיחי (לחם ללא גלוטן) עוד רבים.

אז מתחילים עם המלוח!

רוב האנשים שאשאל אותם (או שיחשבו מיוזמתם) על וופל ללא גלוטן, ישר יחשבו על וופל עם סירופ מייפל שסך כל טעמיו הוא מתוק. אז כן, בהמשך פוסט זה, תמצאו גם גרסה מתוקה לוופל בלגי, אבל את הוופל הבלגי שלי, אני אוהב…מלוח. לא להבהל, אני עדיין שופך עליו מעט סירופ מייפל אבל סך טעמיו הוא מלוח ומתוק יחד. מעניין? מוזר? כי הנה מגיע המתכון לוופל בלגי מלוח מתוק:

מתכון ל-8-12 וופלים בלגים (תלוי בגודל פלטות מכשיר הוופל שלכם)

המצרכים:

3 ביצים.

2 כוסות חלב.

חצי כוס שמן.

כוס וחצי קמח רב תכליתי ללא גלוטן (אנחנו השתמשנו בקמח תמי).

חצי כוס קורנפלור.

כפית אבקת אפיה ללא גלוטן.

4 כפות של כרישה ובצל שטוגנו מראש עד לשקיפות (ראו אופן הכנה).

4 כפות גבינת ריקוטה.

50 גרם גבינת מוצרלה.

קמצוץ מלח גס (חמישית כפית שטוחה).

קמצוץ פלפל שחור.

10 כפות מייפל טהור.

למתכון השבועי המומלץ הבא לחצו כאן >>>

דורית רוזן מכינה וופל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דורית רוזן מכינה וופל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
וופל ללא גלוטן בהכנה. צילום: דורית רוזן
וופל ללא גלוטן בהכנה. צילום: דורית רוזן

אופן ההכנה:

במחבת חם ובו 2 כפות שמן צמחי לטיגון, טגנו חצי בצל חתוך לקוביות קטנות וכרבע גבעול כרישה (פראסה) ללא העלים או השורש, שנקצץ לפרוסות דקות במשך כ-10 דקות עד ששניהם הופכים שקופים. הוציאו מהאש ומהמחבת והניחו בצד לצינון.

בקערה, טורפים את ביצים, מלח,  פלפל, מוסיפים את כל נוזלים וטורפים. לבלילה, הוסיפו את תערובת הבצל והכרישה.

בקערה שנייה יש לערבב את הקמח עם הקורנפלור ואבקת האפייה.

מאחדים את ה״יבשים״ ב״נוזלים״ תוך ערבוב מתמיד, עד להטמעה מלאה של שניהם כך שלא ישארו גושים יבשים.

הוסיפו את הגבינות לבלילה שהתקבלה וערבבו אותן בבלילה.

השלב הבא, שלב אפיית הוופל, הוא תלוי למעשה המכשיר שלכם להכנת הוופל. לכל מכשיר הוראות הפעלה ומשך הפעלה משלו. הטיפ שלנו: הקפידו לא למלא יותר מדי מלית במכשיר להכנת וופל שלכם כך שהמלית לא תזלוג בעת סגירת המכשיר והוופל ייצא יפה בצורה של המכשיר. טיפ שני: כשהוופל מוכן מצד אחד והנורית שמאותתת על כך דולקת, הפכו את הוופל לצידו השני וודאו כי הוופל חום משני צדדיו.

הגישו חם לצד סירופ מייפלר טהור לבחירת הסועד אם לצרוך אותו או לא.

מעדיפים את הוופל שלכם מתוק?

הנה המצרכים לוופל מתוק שבו שילבנו דורית ואני פופקורן מקורמל (בהשראת מתכון של דומיניק אנזל)

המצרכים לפופקורן המקורמל:
שקית פופקורן למיקרו בטעם טבעי (אחרי הכנתו).

115 גר׳ סוכר. 

50 גר׳ סוכר חום דמררה.

20 גר׳ סירופ תירס בהיר.

10 גר׳ (שהם גם 10 מ״ל) מים.

56 גר׳ חמאה (לא יקרה אסון אם תשימו 60 או 50).

כפית סודה לשתיה.

חצי כפית מלח גס.

המצרכים לבלילת הוופל הבלגי:

2 ביצים.

3 כפות סוכר.

1 ושלושת רבעי כוס חלב.

חצי כוס שמן.

1 ורבע כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן.

רבע כוס קורנפלור.

כפית אחת של אבקת אפיה.

 

וופל ללא גלוטן במכונה. צילום: דורית רוזן
וופל ללא גלוטן במכונה. צילום: דורית רוזן
וופל ללא גלוטן. צילום: דביר בר
וופל ללא גלוטן. צילום: דביר בר

הוראות הכנה לפופקורן המקורמל:

בסיר גדול שיכיל את כל הפופקורן שמים את כל סוגי הסוכרים שברכיבים וכן את המים ומחממים על להבה בינונית עד היווצרות קרמל.
מוסיפים את החמאה תוך ערבוב עדין. משתמשים בכף עץ או סיליקון שמיועד לקרמל.

ממשיכים לבשל את הקרמל עד לצבע ענברי עמוק, ועד שהבועות הופכות להיות קטנות, ללא ערבוב.

מוסיפים תוך ערבוב את הסודה לשתייה והמלח בזהירות (הקרמל מתחיל לבעבע ולתפוח תוך שהוא הופך לקצף (כמו חלת דבש).

מסירים מהאש, מוסיפים את הפופקורן ומערבבים עד שכל הפופקורן מכוסה בקרמל (לא חייב להיות אחיד).

משטחים על תבנית עם נייר אפייה.

לאחר שמתקרר, שוברים את הגושים הגדולים לחתיכות קטנות ואכילות.

אופציונלי (להארכת משך הטריות): מייבשים בתנור שחומר ל- 80 מעלות כחצי שעה.

שומרים בקופסה אטומה לחלוטין, רצוי עם סופחי לחות מאושרים לשימוש עם אוכל.

משרים ככוס מפופקורן המקורמל בחלב שחומם מעט, למיצוי טעמים. מסננים, ומודדים כוס ושלושה רבעים חלב.

הוראות הכנה לוופל הבלגי:

בקערה אחת יש לטרוף את הביצים ואת הסוכר. לאחר מכן, יש להוסיף את כל הנוזלים ולהמשיך לטרוף יחד.

בקערה שנייה יש לערבב קמח (או קמח וקורנפלור) יחד עם אבקת האפייה והמלח.

בשלב הבא, נאחד את ה״יבשים״ וה״נוזלים״ יחד עד להטמעה מלאה, ללא גושים תוך ערבוב עם מטרפה.

זהו, הבלילה המתוקה שלכם מוכנה לאפיה במכשיר הוופל.

השלב הבא הוא תלוי למעשה המכשיר שלכם להכנת הוופל. לכל מכשיר הוראות הפעלה ומשך הפעלה משלו. הטיפ שלנו: הקפידו לא למלא יותר מדי מלית במכשיר להכנת וופל שלכם כך שהמלית לא תזלוג בעת סגירת המכשיר והוופל ייצא יפה בצורה של המכשיר. טיפ שני: כשהוופל מוכן מצד אחד והנורית שמאותתת על כך דולקת, הפכו את הוופל לצידו השני וודאו כי הוופל חום משני צדדיו.

מומלץ: מפזרים פופקורן בתוך הבלילה בזמן האפייה במכשיר ומעטרים בפופקורן מלמעלה

לגרסאות ובהן שילבנו בוופל קורנפלקס (כן, כן) ובננה, הכנסו לבלוג של דורית בלינק שכאן.

בתיאבון!

דביר

הכנתם את הוופל הבלגי מהבלוג? אשמח שתצלמו ותתייגו אותי ואת דורית בפוסט שלכם כדי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה!

למתכון השבועי המומלץ לחצו כאן >>>

 

דורית רוזן. צילום: דביר בר
דורית רוזן. צילום: דביר בר
דביר בר. צילום: דורית רוזן
דביר בר. צילום: דורית רוזן

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. מור

    היי, במתכון של הוופל המתוק מצוין בקערת היבשים לערבב עם המלח… ואין מלח במרכיבים. האם צריך? מהי הכמות?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      אפשר להוסיף לבלילה קמצוץ מלח ואפשר לגמרי גם בלעדיו. בתיאבון

  2. קרן

    בוקר טוב, האם ניתן לשמור את הבלילה במקרר ללילה אם לא השתמשנו בכולה?
    תודה ושבת שלום

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. כן

  3. אורית

    חי,הכנתי את הוופל בלגי. מוצלח מאוד

    טעים מאוד.תודה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיף!!!

  4. עטרה

    הכנו עכשיו את המתוק, יצא מדהים! אפילו יותר רך ונימוח מהרגיל…

    1. Avatar photo
      דביר בר

      איזה כיףףף!

  5. נעמה

    אין לי בבית קורנפלור..
    יש משהו אחר שאני יכולה להשתמש?
    תודה.

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי. אפשר קמח רב תכליתי ללא גלוטן

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן