המלצות מוצרים ללא גלוטן - אוגוסט 2018 - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

המלצות מוצרים ללא גלוטן – אוגוסט 2018

1. Melto - schar

ההמלצה הראשונה היא גם על מוצר (שעדיין לא נמכר בארץ) וגם על פרופיל אינסטגרם. נתחיל לפי הסדר: למי שלא מכיר, חברת Schar האיטלקית היא אחת מיצרניות המוצרים ללא גלוטן הגדולה באירופה והמפורסמת שבהם. מוצריה משווקים בישראל על ידי חברת ליב אולם רק חלקם מגיע למדפי המרכולים בישראל.

בדיוק כזה הוא המוצר Melta שניצנים שלו התחילו להראות באנגליה והוא למעשה גרסה נטולת גלוטן של חטיף הקינדר בואנו המפורסם.

אמנם סופר בריא, כמו הרבה מוצרים ללא גלוטן, הוא לא, אבל בשביל פעם ב-הכל בסדר. החטיף עשוי ממרחב אגוזי לוז, שוקולד, עמילן תירס, מי גבינה ועוד. התמונה שכאן, לקוחה מתוך פרופיל אינסטגרם שאני אוהב ממש של בקי אקסל שגם מחזיקה בבלוג שווה בשפה האנגלית ושמו Glutenfreeecuppatea.

2. בראוני פאדג׳ ללא גלוטן - Dunkin donuts

בסוף חודש יולי השיקה רשת הדונאטס האמריקאית דאנקן דונאטס קטגוריית מוצרים חדשים שכולם נמכרים ב-2 דולר בסניפי הרשת. בין שלל המוצרים, ניתן למצוא את הבראוני פאדג׳ הזה. משקלו 80 גר׳ והוא נמכר אטום הרמטית.

אם בריאות היא הקטע שלכם, דלגו הלאה כי במוצר הזה אין כמעט שום דבר בריא. כן תמצאו בו סוכר, טעמי שוקולד וניל (לא את הדבר עצמו אלא רק תמצית טעמים), עמילן תפוח אדמה, ביצים, שמן וקסנטן גאם.

אז רגע לפני שאתם מחפשים מישהו בארה״ב שיביא או ישלח לכם את המוצר החדש הזה, תרשו לי לומר משהו: האחד, הבראוניז שנמכרים פה בפסח נראים שווים יותר ומכילים מרכיבים בריאים יותר (הכל במידה, כן?) אבל הדבר השני: לרשת כמו דאנקן דונאטס שמחליטה לעשות צעד לקראת צליאקים אבל הצעד הוא בראוני משעמם – כבר היה עדיף בלי. הגיע הזמן שהרשת תייצר ותמכור דונאטס ללא גלוטן ולא תפתה את הצליאקים עם מוצרים סטנדרטים ולא מעניינים, אבל זו רק דעתי.

3. פתיתי כרובית - סנפרוסט

אחת ההפתעות של השנה הוא פתיתי הכרובית האלה של סנפרוסט שיכולים להחליף בקלות אורז בהמון מנות – אחד לאחד כמו למשל במג׳דרה או בבצלים ממולאים כמו במתכון השווה שכאן.

היתרונות: אין צורך בבישול מקדים כי המוצר כבר מוכן לאכילה והוא חוסך לנו הצליאקים אכילת פחמימות מיותרות ומגדיל את מינון הירקות שאנחנו או הילדים שלנו יאכלו (אף אחד לא ינחש שבמקום אורז השתמשתם בפתיתי כרובית, מנסיון). 

המוצר זמין בכל רשתות המזון והמחירים נעים בין 18ל-25 ש״ח, תלוי ברשת הקרובה אליכם ועוד לא דיברנו על מבצעי החגים.

להצעת הגשה לחצו כאן.

 

פתיתי כרובית של סנפרוסט. wheatout.co.il

4. פיתה בהירה - עידן ללא גלוטן​

שנים שצליאקים נאלצו להסתפק בתחליפי פיתות שהיו באיכות ירודה והיו קטנות מדי, נקרעות, לא טעימות, או לא נפתחות. לא עוד.

השמועות הראשונות על פיתה מושלמת שנכנסת לשוק היו בסניפי פלאפל בריבוע. עוד ועוד צליאקים דיווחו על פיתה מושלמת ולא מוכרת שמתנהגת ממש כמו פיתה רגילה.

מרגש היה לגלות שמאחורי הפיתה החדשה עומד המותג ״עידן ללא גלוטן״ או בשמו השני, מאפיית אליס מבית עלית.

הפיתות מיוצרות בפס ייצור חדש ונפרד לחלוטין מהמאפייה הרגילה והוא אוחז בתקן GMP ממשרד הבריאות לייצור ומכירת מוצרי מאפה ללא גלוטן. 

לצד הפיתות המעולות והאווריריות של עידן ללא גלוטן, במפעל מייצרים גם שלל מוצרים נוספים ובהם לחם פשתן, לחם בהיר, חטיף זרעים ללא גלוטן וגם לחמניות ללא גלוטן שטעמן מושלם ודומה ממש לטעמה של חלה רגילה למי שטעם.

בשלב זה את הפיתות המושלמות ניתן לקנות בסניפי פלאפל בריבוע במחיר 20 ש״ח ל-5 פיתות ואת כלל מוצרי המאפייה ניתן למצוא בשלב זה ב-4 סניפים: בהרצליה פיתות, בטבריה עלית, טבריה תחתית וקרית מוצקין.

לאתר עידן ללא גלוטן

פיתה ללא גלוטן של עידן ללא גלוטן

5. בירה - Stella Artois gluten free

חובבי הבירה ישמחו לשמוע שבאוגוסט השנה משיקה חברת אנבוו, יצרנית סטלה ארטואה, גרסה ללא גלוטן לאחת הבירות הפופולריות והאהובות וזאת לאחר שלדבריהם, שוק ה״ללא״ בבריטניה הגיע לכדי 30 אחוזים, והם אינם יכולים להתעלם ממנו עוד.

הבירה החדשה, תשווק במארזי 4 בקבוקים של 330 מ״ל, בשלב ראשון באנגליה, הנחשבת לאחת המדינות בהן נושא הללא גלוטן נמצא במרכזו של סדר היום של חברות מזון ומשקאות רבות.

המהלך הזה קורה תקופה קצרה יחסית אחרי שחברת קרלסברג השיקה את בירת סן מיגל ללא גלוטן ונראה שחברות נוספות עושות את דרכן גם הן לתוך המגרש נטול הגלוטן.

האם תגיע הבירה הזו לישראל? שאלה טובה אך ללא תשובה נכון לכרגע.

בירה סטלה ארטואה ללא גלוטן

6. גיוזה של feel good foods

המוצר הזה, גיוזה, או בשמו הבינלאומי פוטסטיקרס, מבית חברת Fell good foods הוא ממש לא חדש וקיים מספר שנים במקפיאים שבסניפי Whole food market, רשת הסופרים היוקרתיים בארה״ב. עם זאת, הוא אחד המוצרים המעולים של החברה שמייצרת מוצרים בריאים שפותחו על ידי שפים, כבר עשור ולכן החלטתי להמליץ עליו למי שכבר יוצא לו לבקש משהו מהחברים בחו״ל.

בין מוצרי החברה ללא גלוטן ניתן למצוא גם אגרולים, אמפנדס ומוצרים נוספים שהחימום שלהם מתבצע תוך דקות במיקרו עם מים חמים ואיכותם טובה ביחס לז׳אנר.

מחירי המוצרים של החברה הם סביב 5 דולרים ולנו נשאר רק לשאול: מתי בארץ?

לאתר חברת Feel good foods.

צילום: יח״צ

7. קמח רב תכליתי מולנו - Molino של קמח הארץ

שוק הקמחים ללא הגלוטן בישראל רווי במגוון קמחים מסוגים שונים, מתערובות שונות, החל מתערובות קמחים, קמחי מקור ומה לא. איכותם של הקמחים השונים שונה גם היא, חלקם רווים עמילנים שנחשבים לפחות בריאים.

בחודשים האחרונים החל להיות משווק בארץ קמח מולינו על ידי ״קמח הארץ – נתיב אשכול״ והוא חברים – וואו.

בתור צליאקי 40 שנה, ניסיתי כבר את כל הקמחים הקיימים שנמכרים בארץ ואכלתי מאות מוצרים שעשויים מקמחים שונים אבל מוצרים טעימים כמו המוצרים שנאפו מקמח מולינו – טרם יצא לי לאכול.

אספר שאני עצמי ויתרתי כבר על האפייה בשנים האחרונות כי אני לא מאלו שחושבים שעל צליאקים נפלה גזירה להיות אופים בעל כורחם אולם מאז שקמח מולינו החל להמכר בארץ – מצאתי את עצמי עומד ואופה לחמים במטבח הבייתי והם תופחים נהדר ומתנהגים הכי דומה לקמח רגיל שנתקלתי.

מחירו של הקמח נכון לכתיבת שורות אלו הוא 15 ש״ח לשקית של חצי קילו (500 גר׳) ברכישה ישירה מחברת קמח הארץ או 18.90 ש״ח לרוכשים בנקודות המכירה השונות (כמו סניפי ניצת הדובדבן למשל ועוד – הרשימה המלאה בפייסבוק קמח הארץ).

ניתן גם להזמין משלוח של הקמח לכל נקודה בארץ בעלות של 20 ש״ח למשלוח ואז ליהנות ממחיר העלות של הקמח (15 ש״ח).

לעמוד הפייסבוק של קמח הארץ.

צילום: פייסבוק קמח הארץ

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

דביר מבשל

בורקס דפי אורז

בורקס דפי אורז הוא לא רק ללא גלוטן, אלא גם ללא כמויות השמן. כך תכינו אותו בקלות בבית

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. וואו! כייף לדעת על עוד מוצרים חדשים! בחו"ל ונקווה שבקרוב אצלנו!
    קמח מולינו-בהחלט הכנסתי לרשימה! תודה

    1. דביר בר

      בשמחה!

  2. תודה! לגבי הכרובית, לא הבנתי למה מציינים בכל מקום שזה תחליף לאורז לצליאקים? אנחנו מתייחסים לאורז (שברור ששוטפים היטב היטב) כנטול. לא?

    1. דביר בר

      היי יעל. אורז אכן נטול אך עם זאת, מאחר ואורז מתפרק לסוכר והרבה מהתחליפים של הצליאקים עשויים אורז ותירס שבכמויות גדולות מתפרקים לסוכר, העליתי את רעיון התחליף הבריא יותר

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן