המאפים של שירלה מקמחי מקור - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

המאפים של שירלה מקמחי מקור

כששירלה אימצה את הפליאו כאורח חיים, היא לא מצאה קמח שיהיה מספיק איכותי לטעמה - אז היא המציאה אחד

לשירלה אשכנזי אין צליאק, אבל לפני מספר שנים היא אימצה את הפליאו כאורח חיים. פליאו הינה דיאטה המכונה גם דיאטת האדם הקדמון ולפיה יש להימנע מאכילת מזון מעובד, ולאכול רק מזונות לא מעובדים מן החי (בעיקר בשר, גבינות שמנות, ירקות ופירות וכל זאת ללא הגבלה כל עוד קיים איזון בין הירקות למוצרים מן החי).

לא בכדי, בירידי פליאו למיניהן, ישנם לא מעט מציגים אשר מוצריהם למעשה מתאימים לקהל הצליאקים אשר מבקשים בעצמם לא פעם מאפים מקמחי מקור ולא מקמחים מעובדים למיניהם. הקמחים של שירלה מבוססים  קמח שקדים טחונים, קמח קוקוס אורגני וקמח תפו"א.

לפני כשנה, החלה שירלה לשווק קמח פליאו שהיא פיתחה, משני סוגים: קמח עוגות וקמח לבצקים. במקביל, מעבירה שירלה גם סדנאות אפיה ללא גלוטן בביתה אשר בכפר יונה.

בסוף הפוסט הזה אגב, מחכה לכם הנחה ייחודית לרכישת הקמחים של שירלה אונליין למשתמשים בקוד ההטבה Dvir

המפגש שלי עם שירלה הוא אחד מסדרה של מפגשים בהם אני נפגש עם בשלנים ואופים מכל הארץ – על מנת להעניק לקוראי האתר מגוון מתכונים אשר מתאימים לחך שונה ולקהלים שונים בתוך קהילת הצליאקים וזאת בהמשך למפגשים שלי עם סיגלוגה (עוגת מספרים), אסי רוזיצנר (פאי פקאן), נטע קשת (לחם מחמצת) ועוד.

נפגשתי עם שירלה בביתה לבוקר של אפיה של מוצרים שמתאימים לצליאקים. שירלה הכינה לנו ארוחת בוקר מפנקת (בין הייתר, פעם ראשונה שאכלתי חביתה עם בטטה מגורדת דק בפומפיה וזה לגמרי היה חדש עבורי (וטעים). תודה שירלה על האירוח והמתכונים.

אז שנתחיל?

לחמניות שירלה ללא גלוטן. צילום: דביר בר

אז רגע לפני שמתחילים אומר משהו אחד: המיני חלה והלחמניה מהקמחים של שירלה שטעמתי היו טעימים מאד. לי הם הזכירו מעט במרקם ׳לחם טחינה׳ למי שמכיר ואילו הפיתות כיס היו גם כן טעימות מאד. מי שמחפש טעם של פיתה ׳אמיתית׳ או ׳חלה׳ אמיתית – זה לא המקרה וגם אין התיימרות כזו. המטרה בקמח ׳דרך הטבע׳ שפיתחה שירלה הוא פשוט להצמד לקמחי מקור בריאים ומהם לייצר מאפים טעימים. המלצה שלי? נסו אותה והכינו לכם בבית מאפים טעימים בצורה שאתם אוהבים.

עכשיו באמת אפשר להתחיל:

מתכון לפיתה לבנה (פיתה כיס) – 7 יחידות.

המצרכים:

160 גר׳ קמח "דרך טבע" רב תכליתי (כחול).

145 גר׳ קמח תפו"א.

2 כפיות סוכר (לא חובה, לפליאו בלי).

2 כפיות שמרים.

36 גר׳ שמן זית (3 כפות).

140 מ"ל מים.

חצי כפית מלח.

לצורך הכנת הפיתות נשתמש במחבת נון סטיק, סיר גריל חשמלי (החלק העליון), מלקחיים/תרווד, תבנית מרופדת במגבת (אליה נעביר את הפיתות ישירות מהמחבת ונכסה), נייר אפייה מחולק לריבועים קטנים (אנחנו חילקנו לשש) ומשקל דיגיטלי (אלא אם יש לכם עין ממש חדה).

אופן הכנה: 

בקערה, ערבב יחד את קמח "דרך טבע" רב תכליתי, קמח תפו"א, הסוכר והשמרים יחד.

לאחר ערבוב, נוסיף את שמן הזית ומים ונערבב היטב לכדי קבלת בצק אחיד. לבסוף, נוסיף את המלח ונלוש היטב עד להטמעה מלאה.

נכסה את הקערה בניילון נצמד ואותו במגבת ונניח להתפחה במקום חמים ומוצל למשך כשעה וחצי.

לאחר התפחה, נלוש היטב את הבצק על מנת להוציא את האוויר.

כעת, נחמם מחבת נון סטיק על חום גבוה ונחבר את הסיר החשמלי לפיתות לחשמל.

במקביל, ניצור כדורים במשקל של כ70 גרם אחד בכל פעם על גבי נייר אפייה חתוך לריבוע קטן.

נלוש היטב כל כדור להוצאת האוויר מתוכו, נגלגל לכדור חלק ונשטח לאט לאט לדיסקית בעובי כ-5 מ"מ על גבי נייר אפייה (וכך נמשיך פיתה אחרי פיתה. חשוב: לא להכין הכל מראש, זה לא צריך לתפוח שוב).

שירלה אשכנזי. צילום: דביר בר
פיתות מקמח ״דרך טבע״ לאחר התפחה. צילום: דביר בר

כשהמחבת והסיר חמים שניהם, נוריד את חום המחבת לבינוני-נמוך (אינדוקציה 4) ומיד להניח את הפיתה הראשונה על המחבת ונכסה עם הסיר החשמלי עד ליצירת הכיס כ-3 דק' (הפיתה ממש תתנפח). נחזור על הפעולה עד לגמר כדורי הבצק. כל פיתה מוכנה נעביר לכלי ובו מגבת שתעטוף את הפיתות לשמירה על הלחות.

טיפים חשובים:

הכנה מראש: חשוב להכין את כל הציוד, מצרכים, משטח נוח לעבודה.

סבלנות ותשומת לב – הכיס יכול בשניה להיפתח וכמו כן גם בשניה להישרף. לא עוזבים את הפיתות על הגז! נשארים צמוד אליהן ובודקים כל הזמן מה קורה.

הכנה על מחבת יבשה.

לעבוד שלב אחר שלב, על פיתה אחת או שניים במקביל. הפיתות לא צריכות התפחה נוספת.

בעת המעבר מנייר האפייה למחבת- הפיתה צריכה להתנתק בקלות (אם היא נדבקת יש להוריד את כל הבצק, תלושו ותיצרו מחדש את הפיתה לפני העברה למחבת)

לעקוב אחר ההוראות וההמלצות (הכל נכתב מהרבה ניסוי וטעייה).

הפיתות עוברות הקפאה נהדר, הפשרה- חימום במיקרו עטוף במגבת.

פיתה פתוחה מקמח ״דרך טבע״. צילום: דביר בר

צילום: דביר בר

מתכון ללחמניות פלאו רכות ונהדרות

המצרכים:

280 גר׳ קמח "דרך טבע" רב תכליתי.

20 גרם פשתן טחון (3 כפות).

1 כף שמרים יבשים.

1 כף סוכר (לפליאו להמיר בכפית וחצי דבש).

2 כפות דבש.

70 גר׳ שמן זית.

1/2 כוס מים (125 מ"ל).

3/4 כפית מלח.

4 ביצים.

חלמון להברשת תבנית שקעים (רלוונטי רק לתבנית צורות)

למתכון זה תזדקקו גם לתבנית אפייה ללחם/ אינגליש קייק / ללחמניות- תבנית שקעים לבחירתכם ומברשת סיליקון

אופן הכנה:

בקערה, נערבב יחדיו את קמח הפשתן הטחון, השמרים, הסוכר (למתמידי דיאטת פליאו – להשמיט את הסוכר) ונערבב היטב.

לאחר הערבוב, נוסיף לקערה דבש, שמן זית, מים ונערבב לבלילה אחידה.

כעת, יש להוסיף את הביצים והמלח ולערבב היטב לבלילה נוזלית.

נכסה בניילון נצמד את הקערה ונניח אותה להתפחה במקום חמים ומוצל למשך כשעה.

לאחר שהבלילה תפחה, נקפל אותה מעט ובעדינות. יתכן כי הנפח יקטן, אל דאגה.במקביל, נחמם את התנור ל-180 מעלות על פעולת טורבו.

בשלב זה, נבריש את התבנית בחלמון. נמלא את שקעי התבנית בבלילה עד למחצית הגובה ונכסה בנייר כסף.

מאפים מקמחי ״דרך טבע״. צילום: דביר בר
קמחי ״דרך טבע״. צילום: שירלה אשכנזי

כעת, יש להכניס את התבנית לאפייה של כ-10-15 דקות עד להתייצבות הבלילה ולאחר מכן, נוריד את נייר הכסף ונמשיך לאפייה רציפה נוספת של כ-10 דקות.

לאחר האפיה, נוציא את התבנית אל מחוץ לתנור ונמתין לקירור (אם אין לכם סבלנות, ניתן להפוך את התבניות, ללחוץ מעט במידת הצורך והלחמניות משתחררות בקלות).

טיפים חשובים:

יש להקפיד על סדר הפעולות כפי שכתוב.

שימו לב כי המלח משתלב רק בסוף סדר הפעולות. מגע ישיר עם השמרים -יהרוג אותם.

אם חשוב לכן שיצאו לחמניות יפות, בעיקר עם כיתוב מושלם לאלו מכם המשתמשים בתבניות עם כיתוב – הקפידו למרוח חלמון בלבד (חלמון מעניק תוצאה שחומה ויפה).

הלחמניות נשמרות נהדר גם עד שמונה שעות לאחר האפייה.

הלחם/לחמניות עוברות הקפאה נהדר. מהמקפיא ישר למיקרו למשך כחצי דקה – לחמם ולאכול.

רוצים לרכוש את הקמחים של שירלה בהנחה? הכנסו לאתר Guluten שכולו מוצרים ללא גלוטן, ובשלב התשלום, הקלידו את קוד ההטבה Dvir לקבלת הנחה בלעדית לקמחים של שירלה.

הכנתם? צילמתם? תייגו אותי באינסטגרם או בפייסבוק שאראה את התמונות המהממות שלכם.

ליצירת קשר עם שירלה לסדנאות אפיה ללא גלוטן ופלאו ורכישת קמח ״דרך הטבע״: 055-8837147 או בעמוד הפייסבוק או באתר ״דרך הטבע״.

 
מיני לחמניות רכות מקמחי ״דרך טבע״. צילום: דביר בר
לחמניות מקמח דרך טבע. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

דביר מבשל

בורקס דפי אורז

בורקס דפי אורז הוא לא רק ללא גלוטן, אלא גם ללא כמויות השמן. כך תכינו אותו בקלות בבית

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. הבנתי נכון שהקמח עולה יותר מ100₪ לקילו? אין מאפה בעולם ששווה מחיר כזה

    1. דביר בר

      היי תמי. רק להעמיד דברים על דיוקם: בשביל ליצור ״מאפה״ אין צורך בקילו כך שהמשפט שרשמת יכול להטעות. האם הקמח הזה יקר מאחרים? כן. האם הוא מורכב מקמחי מקור יקרים ואיכותיים? כן. האם הוא ללא תוספים וסוכרים שיש בקמחים אחרים? כן. הם הוא מתאים לכל כיס? לא. ישנם אנשים שמוכנים לשלם מחיר פרימיום עבור מוצר פרימיום כמו הקמח הזה. לא תשמעי אותי אומר שזה זול, אך גם אין שום חובה לקנות אותו למי שלא רוצה או שהפרוטה לא מצויה בכיסו בדיוק כשם שאין שום חובה לצרוך מאפים, בלי ועם קשר לצליאק

  2. קוד ההנחה אינו עובד – חבל.

    1. דביר בר

      היי דורון, בדקתי שוב עם גל מאתר גולוטן ונראה שהדברים עובדים:
      קמח ורוד – https://guluten.co.il/product/קמח-דל-פחמימה-לעוגות-ורוד-דרך-טבע/
      קמח כחול – https://guluten.co.il/product/קמח-רב-תכליתי-לבצקים-כחול-דרך-טבע/
      קוד ההנחה הוא – Dvir
      אנא עדכן אם אתה עדיין לא מצליח לממש ואעשה ככל שביכולתי כדי לוודא שתקבל את ההנחה ברכישת הקמחים.
      דביר

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן