המאפים החדשים ללא גלוטן של קופיקס - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

המאפים החדשים ללא גלוטן של קופיקס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

רשת הלואו קוסט ׳קופיקס׳, השיקה שורה של מאפים אישיים, במספר טעמים, ללא גלוטן. כמובן שטעמתי את כולם בשבילכם, והנה המסקנות

מהסוף להתחלה אומר שסחתיין על רשת קופיקס שדואגת כמעט בכל זמן נתון שיהיה לה לפחות 2 פריטים או יותר עבור ציבור הצליאקים. מי כמונו יודעים כמה זה לא ברור מאליו כשגם ב-2019 ישנן רשתות רבות, מאפיות ובתי קפה שאינן מגישות דבר ללא גלוטן ומתרחקות מהנושא כמו מאש.

הסיבה לפוסט הזה היא העובדה שרשת קופיקס השיקה השבוע 3 פריטים חדשים ללא גלוטן ואלו נמכרים בכל סניפי הרשת במחיר של 8 שקלים לפריט וגם לנושא המחיר מיד נגיע, אבל קודם כל קצת היסטוריה.

בשנים האחרונות מכרה הרשת מאפין שוקולד צ׳יפס במחיר של 5 ש״ח. הפריט הפך לפופולרי בקרב צליאקים שרצו לחטוף משהו קטן ומתוק באמצע היום (ותיכף נגיע גם לעניין המתיקות) והיה גם פתרון נהדר להורים שרצו לקנות לילדים מיני עוגת יומולדת לגנים ובתי הספר. ואז, לפני כחודש, כרעם ביום בהיר, נעלם הפריט ממדפי הרשת וקבוצות הצליאקים געשו.

 

 

מאפים ללא גלוטן. קופיקס. צילום: דביר בר

לרגע היה נדמה שהצליאקים עומדים להתאכזב מהרשת ולא לראשונה. בנובמבר 2014, התראיינו בעלי הרשת לתקשורת ובישרו שבתוך חודשיים שלושה, הם עתידים לפתוח חנות ראשונה ייעודית לממכר מוצרים ללא גלוטן במחירים של 30 אחוזים פחות מהשוק. אלא שמאז כידוע, לא רק שהחנות האמורה לא נפתחה, אלא שהרשת, שמאז חברה לרמי לוי, בקושי מוכרת מוצרי מדף ללא גלוטן.

והנה השבוע, השיקה בצעד מפתיע הרשת שלושה מאפים ללא גלוטן. גם אלו, כמו הקודמים, מיוצרים על ידי חברת גרין לייט. הפריטים הם עוגת שוקולד צ׳יפס, עוגת תפוזים ושטרודל תמרים. נתחיל במבחן הטעם: גם אני וגם בעלי שיחיה טעמנו את שלושת המוצרים והסכמנו שהם חמודים מאד אם כי מתוקים מדי. שנינו גם הסכמנו שטעמם של השוקולד צ׳יפס בעוגה הראשונה לא מרגיש מאד משובח ואפשר היה לייצר פשוט פרוסה של עוגת שוקולד במקום השוקולד צ׳יפס הלא איכותיים. 

אם נתעכב שניה על המרכיבים: פריטים שבהם רכיב הסוכר מופיע ראשון ברשימה, הם מוצרים שלא מומלץ לצרוך בתדירות גבוהה ובטח לא בקרב צעירים או מבוגרים מדי וזו לצערי תמונת המצב גם בעוגת התפוזים וגם בשוקולד צ׳יפס. שאר המרכיבים בעוגות אישיות אלה הם ביצים, שמן דקלים, עמילן תפוח אדמה ועוד שורה ארוכה של מלחים, מייצבים והמון מרכיבים עם האות E. בעוגת התפוזים יש 5 אחוזים תפוזים ובשוקולד צ׳יפס 10 אחוזים שוקולד צ׳יפס. שני המוצרים שוקלים 60 גרם. 

בשטרודל התמרים התמונה היתה מעט טובה יותר. בעוד שגם כאן המרכיב הדומיננטי הוא עמילן תפוח אדמה וטפיוקה, המוצר מכיל 25 אחוזים ממרח תמרים, אגוזי מלך אך שלא תטעו, גם פה יש סוכר ושאר חומרים מייצבים אך פחות סוכר לבן בשל מתיקות התמרים.

ונקודה אחרונה, המחיר. אם בעבר המאפין האישי היה עולה 5 ש״ח, הרי שכעת מחירי הפריטים עומד על 8 ש״ח. האם זה עדיין שווה? אם נתקעים בלי משהו מתוק ואתם בחוץ בסידורים או צריכים משהו לילד. צריכים לזכור שכיום, בעוד כמה שקלים, אפשר להכנס לכל סופר ולקנות עוגת בית פשוטה שלמה ללא גלוטן ולקבל פי 10 מכמות המוצר שבקופיקס ושוב, עדיין סחתיין על הרשת שמחזיקה מוצרים ללא גלוטן לרווחת הצליאקים.

נדמה לי שתאהבו גם את הכתבה הזו >>> לחצו כאן

מאפים ללא גלוטן. קופיקס. צילום: דביר בר
מאפים ללא גלוטן. קופיקס. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

כרישה ממולאת. צילום: דביר בר
דביר מבשל

כרישה ממולאת

הקנלוני של הטבע, הלא היא הכרישה, היא אחד הירקות הטעימים למילוי. קבלו מתכון נהדר לכרישה ממולאת ללא גלוטן. מנה נהדרת לשולחן החג שלכם

קרא עוד »
עוגת מסקרפונה. צילום: דביר בר
דביר מבשל

עוגת מסקרפונה

עוגת מסקרפונה היא אחת העוגות השוות להכנה והנהדרות בפשטותן. קבלו מתכון לעוגה נהדרת

קרא עוד »

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן