הגלוטריה - מסעדה חדשה שכולה ללא גלוטן תפתח בקרוב. כל הפרטים

כל הפרטים על המסעדה החדשה שכולה ללא גלוטן – הגלוטריה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

הגלוטריה, מסעדה חדשה שכולה ללא גלוטן ושפעלה עד כה במתכונת פופ אפ, תפתח בצפון תל אביב כמסעדה קבועה

חדשות טובות לצליאקים: הגלוטריה – מסעדה חדשה שכולה ללא גלוטן, תפתח בקרוב.

מסעדת השף של ערן זינו, הגלוטריה, שפעלה בשנים האחרונות בקונספט של מסעדת פופ אפ (לשבוע עד עשרה ימים) במתחמים שונים, מצאה בית קבוע ותפתח לקהל הרחב בפברואר, בתל אביב.

הגלוטריה, פעלה בשנים האחרונות בשני מתחמים, הראשון היה מתחם ״נור״ שביפו ואילו בשנה האחרונה, פעלה במתחם ריברסייד (Riverside) אשר ממוקם על גדות נהר הירקון, אולם כעת, מצאה הגלוטריה בית קבוע ותפתח כמסעדה קבועה בכל ימות השנה.

בשיחה עם אתר Wheatout מספר שף ערן זינו פרטים חדשים בפרסום ראשון על המסעדה החדשה שתפתח סביב חודש פברואר 2020: הגלוטריה – מסעדה חדשה שכולה ללא גלוטן.

הגלוטריה - מסעדה חדשה שכולה ללא גלוטן
ערן ויעל זינו ובנותיהן. צילום: דביר בר

מסעדת הגלוטריה, תפתח ברח׳ אריה דיסנצ׳יק 5 בת״א, היכן שפעל עד לא מכבר בית הקפה ״תחנת לחם״ (כמה סימלי). המסעדה תתמקם לא הרחק מהסניף הכשר של בית הקפה Lelo שגם הוא ללא גלוטן.

״במקום החדש תהיה מאפיה פתוחה ושקופה שאנשים יוכלו לראות את תהליך האפיה״ מספר זינו בשיחה עם Wheatout.co.il ״וכמובן שאפשר יהיה למצוא בתפריט את המנות הפופולריות של הגלוטריה ולקנות מאפים הביתה״..

הרבה שנים סרבת לפתוח מסעדה קבועה והסתפקת בפופ אפ, מה השתנה?

״מה שהשתנה הן הנסיבות. גם הפסקתי עם הקייטרינג שהפעלתי בשנים האחרונות ובמקביל, מצאתי שותפים נהדרים שמבינים את הפוטנציאל האדיר שבמסעדה קבועה שכזו ולמרות שהם לא באים מהתחום, הם לגמרי מגוייסים לטובת הרעיון וזה מרגיש מאד נכון לכולנו״.

מה יהיה שונה במסעדה הקבועה שתפתח לעומת מסעדת הפופ אפ?

זינו: ״לא מעט דברים ישתנו. לצד השארותן של המנות הפופולריות כמו השניצל, הפיצה, הלחמים ועוד, התפריט כולו ישודרג לתפריט שף ויכלול מנות רבות ומגוונות שלא בהכרח נשענות על אפיה. במקביל, נגיש במקום ארוחות בראנצ׳ מפנקות בסופי שבוע, כאלו שטרם נראו במסעדות בארץ עבור צליאקים״.

נשמע נהדר. האם צפוי שעם האוכל יגיע התיאבון ותפתח מקומות נוספים?

״מוקדם לומר אבל מאחר ולמקום החדש, שיפעל הן כמאפיה והן כמסעדה יהיה רשיון יצרן, בהחלט יש שאיפה לפתוח נקודות מכירה ללחמים ומוצרים נוספים בנקודות שונות בערים אחרות, אבל מן הסתם זה ייקח עוד זמן ורק אחרי שהמקום בשכונת אפקה יתייצב״.

הגלוטריה, מסעדה חדשה שכולה ללא גלוטן, צפויה כאמור לפעול גם בסופי שבוע ומשכך, לא תהיה לה תעודת כשרות ובמקום ימכרו הן מנות בשריות והן מנות חלביות.

מאז שפתחת לראשונה את הגלוטריה לפני מספר שנים, חלו המון שינויים בסצינה הקולינרית נטולת הגלוטן ונפתחו מאפיות, בתי קפה ועוד, אתה לא חושש מהתחרות הרבה?

״אני מברך על כל עסק שמצטרף לסצינה הקולינרית נטולת הגלוטן ומאמין שיש מקום לכולם, מה גם שיש בידול ברור בין בתי העסק השונים והרמות גם הן שונות. זה נהדר לראות את הפריחה שיש היום לעומת התקופה שהתחלנו ואני אפילו מאמין שיש מקום לשיתופי פעולה ובהמשך אני מתכנן התארחויות של שפים ואופים אורחים אצלנו ויש עוד המון תכניות״.

בעצם המון שנים שלא עמדת בראש מסעדה כשף במשרה מלאה, מאז ימי מסעדת ״כרמלה בנחלה״ לפני כ-15 שנה, אפשר לומר שהתגעגעת למסעדנות?

״זה באמת היה מזמן ואין ספק שכשף, יש לי את השאיפה המקצועית שלי להתפתח ושהיה לי מקום משלי שבו אוכל להתבטא ולעשות ואת זה לגמרי אני מתכנן לעשות בגלוטריה הקבועה״.

מה לגבי הרכב הלחמים שתייצר במסעדה, האם צפויים חידושים גם בתחום הזה?

״בהחלט. בפעם הראשונה, אני מתכוון לייצר לחמים מקמחים שאנחנו נטחן במקום ולא להתבסס על תערובות מוכנות קנויות. אחרי שנים של נסיון ופיתוח הלחמים בגלוטריה, זה צעד מתבקש ויש כיום ביקוש רב ללחמים מקמחי מקור״.

אנחנו בWheatout.co.il מאחלים הצלחה רבה לערן זינו ואשתו יעל שתמיד לצידו בגלוטריה ומחכים כבר לפתיחה החגיגית.

כתובת: אריה דיסנצ׳יק 5, שכונת אפקה, צפון ת״א.

הפתיחה במהלך חודש פברואר.

הגלוטריה - מסעדה חדשה שכולה ללא גלוטן
שף ערן זינו, בקרוב מסעדה קבועה. צילום: שרון פרסבורגר
כאן תפתח הגלוטריה. צילום: שרון פרסבורגר
כאן תפתח הגלוטריה. צילום: שרון פרסבורגר
גם השניצל המעולה יהיה בגלוטריה החדשה. צילום: דביר בר
וכמובן איך אפשר בלי באגטים. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

בראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מבשל

בראוניז ללא גלוטן

יש פינוק שוקולדי טעים יותר מבראוניז ללא גלוטן? כנראה שלא. כך תכינו בקלות בראוניז ללא גלוטן אצלכם בבית משמונה מרכיבים בלבד

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 14 תגובות

  1. בשורה נהדרת לשנה החדשה. ערן ושותפיו ,אתם חייבים להחליף את השם..

    1. דביר בר

      מוזמן להציע לו שמות חלופיים. אני דווקא אוהב את השם

  2. המסעדה כשרה?

    1. דביר בר

      טוהר שלום, כל הפרטים מצוינים בפוסט עצמו שהעליתי בנוגע למקום החדש

      1. בהצלחה. מחכים לכם.
        אגב, רחוב דיסנצ'יק נמצא בשכונת רביבים, השכונה בה אנו גרים, ולא בנאות אפקה.

        1. דביר בר

          תודה. אעדכן בהחלט

  3. כשרה?

    1. דביר בר

      שלום, כל הפרטים מצוינים בפוסט עצמו שהעליתי בנוגע למקום החדש

  4. המקום גם כשר ?

    1. דביר בר

      יעקב שלום, כל הפרטים מצוינים בפוסט עצמו שהעליתי בנוגע למקום החדש

  5. חבל מאד שבעלי המסעדה ויתרו על הכשרות, ידוע לי על רבים רבים צליאקים השומרים ומקפידים על כשרות מהדרין.
    נצטרך להסתפק במקומות הכשרים למהדרין, ושיהיה לכם ולאורחיכם כל טוב בלעדינו
    אנחנו קבוצה גדולה של צליאקים

    1. דביר בר

      היי מרדכי. קודם כל תודה על המשוב. אין בכלל מחלוקת בכך שיש ציבור ענק שומר כשרות ובתוכו כמובן גם צליאקים ואלו זקוקים למענה בדמות בתי קפה, מסעדות ובתי עסק השומרים כשרות.
      עם זאת, במציאות הכלכלית של ימינו, נוצרה סיטואציה שלא אחת, בתי עסק שפתוחים רק 5 ימים בשבוע (זה פשוט לא תמיד כלכלי לפתוח בשישי בבוקר ובמוצ״ש) לא מצליחים לייצר מספיק פרנסה
      שתכסה על העלויות העצומות שיש לעסקים בתחום המזון והם נאלצים להפעיל את בתי העסק בשישי ובשבת כדי למקסם רווחים גם בימים אלו.
      אני מאמין בלב שלם, שיש מקום לעוד בתי עסק לצליאקים שומרי כשרות ומצער אותי שאין יזמים שכאלה באופק

  6. באמת חבל שלא כשר…
    אני כבר שעה מחפשת מסעדה ליום הולדת של הצליאקי שלי ולא מוצאת..

    1. דביר בר

      היי טל
      לצד העובדה שאני לגמרי מזדהה איתך ברמת התסכול ששותפים לו צליאקים רבים ששומרי כשרות
      יש להבין כי ענף המסעדנות כולו אינו מאד רווחי ובטח ובטח מסעדה שאינה עובדת בסופי שבוע.
      הסיבות לכך רבות אך פה ושם יש מסעדות כשרות כמו למשל מסעדת לה לזניה בדיזנגוף בת״א

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן