כבר לא חובה להחזיק במכונת גלידה בשביל גלידה בייתית טעימה במיוחד. דביר בר מלמד אתכם שלב אחר שלב כיצד להכין גלידת פקאן מייפל ושיבולת שועל ללא גלוטן וכן, היא גם טבעונית!
הרי אין קלישאה גדולה מלהתחיל פוסט על גלידה מאשר לדבר על הקיץ, על כמה שחם ועל כמה שגלידה, היא הפתרון הצונן והטעים לימות הקיץ אבל בינינו? מה זה החום הזה? זה רק אני או שהשנה החום שבר את כל השיאים? אז לפני שכולנו נמסים סופית, תנו לי להרגיע אתכם: זה מה זה פשוט להכין גלידה בבית. אבל לא סתם גלידה אלא גלידת פקאן מייפל ושיבולת שועל ללא גלוטן וטבעונית ובחיי שהיא טעימה.
אז שנתחיל במתכון עבור גלידת פקאן מייפל ושיבולת שועל ללא גלוטן?
המצרכים עבור גלידת פקאן מייפל ושיבולת שועל ללא גלוטן:
כוס וחצי קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.
כוס אגוזי פקאן קלופים ושבורים היטב (לא לאבקה) – כ-120 גרם.
* אלרגים לפקאן יכולים להמיר באגוזי מלך
כוס אחת (200 מ״ל) של קרם קוקוס (חצי מיכל).
שתי כוסות (400 מ״ל) של חלב קוקוס.
על ההבדלים בין נוזל הקוקוס וקרם הקוקוס -בהמשך.
10 תמרי מג׳הול מגולענים.
6 כפות מייפל טהור (100 אחוז מייפל).
קמצוץ מלח.
אז מה בעצם ההבדל בין חלב קוקוס לבין קרם קוקוס והאם אפשר להשתמש רק באחד מהם? אז בגדול, חלב הקוקוס וקרם הקוקוס, שניהם מיועדים לבישול, מגיעים לרוב בפחיות.
את ״בשר״ הקוקוס, אותו חלק לבן שנמצא מתחת לקליפת הקוקוס החומה, משרים במים רותחים כשעה, טוחנים ומסננים בבד חיתול וכך מתקבל אותו קרם קוקוס שהוא שומני יותר ומאד קרמי במרקמו.
שאריות הקוקוס הללו עוברות הרתחה וסינון נוספים ומהם מתקבל מה שמכונה ״חלב הקוקוס״ שאחוזי השומן בו נמוכים יותר. בישראל, בשל מגבלות רגולציה הקשורות למוצרים שמותר לקרוא להם חלב, אתם תמצאו שעל פחיות חלב הקוקוס יהיה כתוב ״מי קוקוס״ או ״נוזל קוקוס״ אך הכוונה היא לחלב קוקוס.
למעשה, אם תדללו את קרם הקוקוס במים, תקבלו מי קוקוס כך שבפועל, אפשר להכין את המתכון גם משלוש כוסות של מי קוקוס או משלוש כוסות של קרם קוקוס. התוצאה תהיה די דומה סך הכל עם אחוזי שומן שונים.
זה השלב שבו אתם תוהים האם אין חובה להצטייד במכונת גלידה כדי לייצר גלידה? ובכן טכנית, התשובה היא לא. ההגדרה המילונית לגלידה הוא מאכל קפוא מוקצף שמבוסס על תערובת של מים ושומן כלשהו. זה לא שמכונת גלידה לא תזרז עניינים אבל היא ממש לא חובה. מה כן? מעבד מזון ואחריו גם מקפיא – יעשו את העבודה היטב.
אז שנתחיל?
החלק הראשון במתכון הוא אופציונלי ואינו חובה: בסיר קטן או במחבת, קלו קלות רבע מכמות אגוזי הפקאן (רבע כוס) עם 3 כפות מייפל (לא כל כמות המייפל במתכון) למשך דקה וחצי עד שהאגוזים והמייפל יתחממו והמייפל יעטוף היטב את אגוזי הפקאן שיתקרמלו קלות. הזהרו לא לחמם יתר על המידה ושהאגוזים לא ישרפו. את אגוזי הפקאן המקורמלים במייפל הסירו מהאש והעבירו לקערית קטנה וצננו אותם היטב.
אל מיכל מעבד המזון (אני השתמשתי במכשיר ויטמיקס אבל כל מעבד מזון עוצמתי יהיו בסדר גמור ואפילו בלנדר מוט ידני פשוט יעשה את העבודה) הכניסו את כל שאר המרכיבים חוץ מאגוזי הפקאן המקורמלים במייפל. התחילו משלוש כוסות נוזלי הקוקוס השונים, המשיכו בשיבולת השועל, בתמרים המגולענים, ביתרת אגוזי הפקאן שלא קורמלו, בסירופ המייפל וקמצוץ המלח והפעילו למשך כדקה במהירות גבוהה (או במידה ויש תכנית הפעלה לגלידה – העזרו בה) עד שכל המרכיבים יטמעו זה בזה ויתקבל מרקם מוקצף קלות כתוצאה ממהירות הפעולה.
את הגלידה הרכה שקיבלנו, העבירו לכלי פלסטיק רחב או לכלי הגשה לבחירתכם והכניסו לפריזר למשך כ-6 שעות לפחות (עדיפות למשך לילה שלם).
להגשה: הוציאו מהפריזר את הכלי ובו שמרתם את הגלידה כחמש דקות לפני שתרצו להגיש את הגלידה על מנת שהגלידה תתרכך מעט.
בעזרת כף גלידה צרו כדור גלידה (טיפ: חממו במים חמים את כף הגלידה לפני פעולה זו) ומעליו, בזקו מעט שבבי שיבולת שועל וכן מעט מאגוזי הפקאן שקורמלו במייפל ונשמרו בצד. ניתן להוסיף כפית סירופ מייפל מעל כל כדור ולהגיש קפוא.
בתיאבון!
הכנתם גם אתם גלידת פקאן מייפל ושיבולת שועל ללא גלוטן? צלמו ותייגו אותי בעמוד האינסטגרם או הפייסבוק שלי על מנת שאראה ואשתף אצלי.
- המתכון בשיתוף קוואקר.
לפוסט הזה יש 18 תגובות
הי דביר,
האם יש אפשרות להכין את הגלידה עם אגוזי מלך במקום אגוזי פקאן, או שהפקאן משמעותי במתכון?
היי פזית. בהחלט אפשר להחליף לאגוזי מלך!
היי , יש אפשרות להחליף את הקוקוס או לפחות חלק ממנו בחלב שקדים / חלב סויה?
היי מיכל. בהחלט כן. מאד רצוי אבל להשתמש בחלב כלשהו בעל אחוז שומן לא נמוך (תורם למרקם). חלב שקדים וסויה יעשו את העבודה
האם נותר טעם של קוקוס בגלידה, ואם כן, האם יש משהו אחר שניתן להמיר את בו את מרכיבי הקוקוס השונים (לא מטעמי רגישות, בתם לא אוהבת קוקוס…)
היי ריקי
לטעמי אין טעם של קוקוס. טעם הפקאן והתמרים והמייפל הם הדומיננטים.
במידה ורוצים להחליף את הקוקוס, אפשר עם כל חלב צמחי אחר כמו חלב שקדים, חלב סויה וכו׳ אבל האמיני לי – אין לזה טעם של קוקוס
הי דביר,
האם ניתן להחליף במשהו את שיבולת השועל או להשמיטה מהמתכון?
תודה, עינב
היי עינב
ניתן להשמיטה מהמתכון במידה ולא מעונינים בה. דביר
הי דביר
האם אפשר במקום חלב/קרם קוקוס להשתמש בשמנת על בסיס קשיו?
תודה
אלון
היי אלון. לא ניסיתי אבל על פניו נשמע שכן. כל נוזל בעל אחוז שומן סביר יעשה את העבודה
דביר למה אינך עושה שימוש בבננות מוקפאות?
היי מלי
אין מניעה לעבוד עם בננות מוקפאות
בוקר טוב האם רצויי לקלות את השיבולת שועל קודם? והאם אפשר לעשות עם שמנת מתוקה במקום חלב קוקוס ?
היי שרי. אין צורך לקלות. ואפשר עם שמנת מתוקה
היי דביר! שמחתי להכיר את הבלוג!
מעניין ומסקרן..
רק רציתי להאיר 🙂
לדעתי מי קוקוס זה המים שיש בתוך אגוז הקוקוס שהוא שלם. נוזל קוקוס נשמע יותר הגיוני. תודה על ההסבר המעניין. בדיוק אתמול היתה לי שיחה על מה זה כל דבר ומה ההבדל..
תודה רבה!
לא ברור לי משהו . השיבולת שועל שאתה שם בבלנדר לא אמורה להתבשל קצת קודם במים כדי להפוך לעיסה ? אתה פשוט שם בבלנדר את פתיתי השיבולת שועל יבשים?
אכן בדיוק כפי שבמתכון