גלידת אפוגטו ללא גלוטן - דביר בר / עולם שלם ללא גלוטן >>> הכנסו למתכון

גלידת אפוגטו ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

רק שני דברים הופכים יום חם ליום מושלם: גלידה ועוד גלידה. אז קבלו מתכון מושלם עבור גלידת אפוגטו ללא גלוטן שתצנן לכם את היום, מחר ואת שאר השבוע

המתכון הבא עבור גלידת אפוגטו ללא גלוטן הוא חדש חדש ולא מופיע בספר החדש שלי, ״עולם שלם ללא גלוטן״, אותו כבר רכשו 3500 משפחות ושאותו ניתן לרכוש עם משלוח עד הבית ממש כאן.

רגע לפני שנצלול למתכון אעדכן שבמיוחד עבורכם, פתחתי מועד חדש ויחיד לסדנת זום ללא גלוטן בה אלמד ארבעה מתכוני אפיה ללא גלוטן. לפרטים והרשמה לחצו כאן.

הימים חמים מאד וחשבתי איך אוכל להקל עליכם ועלי לצלוח אותם באופן שגם יהיה לנו טעים, גם צונן וגם משהו שעדיין לא הכנתי/הכנתם ויהיה נחמד להכין יחד.

למרות שמדובר במתכון שמשלב קפה, אפשר להכין אותו עם ילדים (לא מדובר בכמויות גדולות במיוחד ביחד לכמות המנות) והוא פשוט טעים ממש! את הקפה במתכון תוכלו להמיר ברוטב קרמל או רוטב שוקולד, הבסיס נשאר דומה ורק תצטרכו לשמור על יחס הנוזלים במתכון.

אז שנתחיל במתכון?

גלידת אפוגטו ללא גלוטן. צילום: דביר בר
גלידת אפוגטו ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 8 מנות של גלידת אפוגטו ללא גלוטן:

2 קופסאות (500 גרם סה״כ) גבינת מסקרפונה

300 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה

כף סוכר

2 מנות אספרסו ארוך ועוד כוס וחצי מים (סה״כ 370 מ״ל נוזל קפה)

2 כוסות (240 גרם) אבקת סוכר

5 חלמונים

כף תמצית וניל

כף תמצית שקדים או ליקר פרנג׳ליקו

לקישוט: חופן אגוזי פיסטוק קלופים, קלויים וקצוצים גס

קינוח גלידה מושלם ליום חם. צילום: דביר בר
קינוח גלידה מושלם ליום חם. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

בשלב הראשון, נכין את סירופ הקפה: את תמצית הקפה ותוספת המים, הניחו בסיר בינוני. הוסיפו את אבקת הסוכר, תמצית הוניל ותמצית השקדים (או הליקר) והביאו לרתיחה תוך כדי בחישה בכף עץ. כשהנוזל רותח, הנמיכו את האש לאש הקטנה ביותר והמשיכו בצמצום הסירופ כ-10-15 דקות תוך בחישה מדי פעם.

את הנוזל שקיבלתם, צננו לטמפרטורת החדר או במקרר לרבע שעה.

רפדו תבנית זכוכית מלבנית (3040 ס״מ) בנייר אפיה והניחו בצד.

בקערת מיקסר (ואם תרצו להתחדש באחד שווה, תוכלו להשתמש בקוד הקופון שלי Dvirksp בלינק שכאן ןלקבל 50 ש״ח הנחה על כל קטגוריית המטבח) הניחו את השמנת המתוקה וכף סוכר וערבבו במהירות בינונית ואט אט הגבירו את המהירות. שימו לב: עליכם להגיע לקצפת יציבה (עניין של כ-2-3 דקות). הקצפת יתר תביא לשבירת הקצפת וקבלת נוזל לא מחמיא או שמיש ולכן ברגע שהקצפת יציבה, הפסיקו מיד את פעולת המיקסר. 

הוציאו את הקצפת מקערת המיקסר והעבירו לקערה.

בקערת המיקסר (לא באמת חובה לשטוף בין שני השלבים הללו) הניחו את החלמונים והתחילו לערבב אותם במהירות בינונית במשך כ-2-3 דקות עד לקבלת מעין בלילה עם מרקם חלק וצהוב. 

הוסיפו שליש (שימו לב לא להשתמש בכל הכמות) של סירופ הקפה הצונן (חשוב שלא יהיה חם על מנת שלא יבשל את החלמונים) וערבבו היטב עם עיסת החלמונים.

הוסיפו את גבינת המסקרפונה והמשיכו לערבב את המרכיבים יחד עד לקבלת קרם קטיפתי עם גוון בהיר מאד של קפה ומרקם נהדר של גבינת מסקרפונה עם טעם נהדר.

 

אין צורך במכונת גלידה. צילום: דביר בר
אין צורך במכונת גלידה. צילום: דביר בר

כעת, עליכם לאחד בין תערובת המסקרפונה לתערובת הקצפת בתנועות קיפול עדינות כדי לא לשבור את הקצפת בעזרת קלף פלסטיק.

את התערובת שאיחדתם,  מזגו בעדינות לתבנית המרופדת. שטחו היטב בעזרת מרית סיליקון, כסו בניילון נצמד והעבירו למקפיא למשך 12 שעות לפחות ועד יומיים.

שימו לב: כרבע שעה עד 20 דקות לפני ההגשה, יש להוציא את התבנית מהמקפיא.

לפני ההגשה, אפשר לקצוץ אגוזי פיסטוק קלופים ולפזר מעל מנות הגלידה שתחתכו בכל צורה שתרצו.

בעזרת כף, מזגו מסירופ הקפה הממותק מעל כל מנת גלידה.

הגישו קר מאד!

דביר

הכנתם גלידת אפוגטו ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

קינוח גלידה מושלם ליום חם. צילום: דביר בר
קינוח גלידה מושלם ליום חם. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. המתכון נשמע מעולה. יש תחליף לחלמונים הנאים?

    1. דביר בר

      היי. מניח שיש אבל לא ניסיתי או מכיר כאלה

  2. בוקר טוב ממש מסוכן להשתמש בחלמונים ללא בישול
    אפשר לגלידה אם בכל זאת רוצים ביצים להשתמש בחלבונים ובזמן ההקצפה מוסיפים נוזל סוכרי רותח לאט לפחות זה הופך את החלבונים לא נאות

    1. דביר בר

      יש המון מאכלים שמשתמשים בביצים חיות החל ממיונזים ועד עוגות גבינה שאינן אפויות בדיוק כמו שמשתמשים בבשר נא לשלל מנות ומאכלים. גם בסתם ביצת עין יש חלמון נא
      א. אוכלוסיות רגישות כמו נשים בהריון וכו׳, יודעות שלא לצרוך מוצרים מן החי במצבם הנא.
      ב. הסיכוי של אדם בוגר ללקות במחלה זיהומית שכזו נמוך מהסיכוי לחלות בקורונה ועוד שלל דוגמאות
      שכל אחד/ת יחליט מה טוב עבורו/ה

  3. הי דביר, גם אנחנו צליאקים ואני שואלת מי צריך כל כך הרבה סוכר ושומן. בעולם משתדלים לחנך אותנו להפחית. עדיף להשתלב במגמה הזו.

    1. דביר בר

      היי נויה. בחיים הכל זה עניין של מינונים. אפשר לאכול מתוק תוך כדי איזון והקפדה במקומות אחרים. כל אחד שיעשה ויבשל כראות עיניו

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
דילוג לתוכן