אין כמו בראוניז ללא גלוטן כדי להתפנק בחורף עם משהו מתוק. הבונוס: מדובר במתכון קל במיוחד שיצריך רק כמה דקות מזמנכם. דביר בר עם המתכון
לסרטון הדגמת הכנת בראוניז ללא גלוטן לחצו כאן >>>
מה הפינוק שלכם ליד הקפה או סתם שבא לכם משהו מתוק? הגילטי פלז׳ר שלי הוא בראוניז ללא גלוטן.
המקור של עוגיות הבראוניז הוא בסך הכל לפני כ-130 שנה בארה״ב ויש כמה אגדות אורבניות הקשורות לכך. העיקרית שבהן טוענת שמדובר בפשלה של טבח שרצה להכין עוגת שוקולד ושכח לשים אבקת אפיה.
הכנת בראוניז ללא גלוטן בבית היא קלה ממש ממש כך שגם מי מכם שלא מנוסה באפיית קינוחים, יוכל ממש בקלות להוציא תחת ידיו בראוניז לא פחות ממושלמים, באחריות!
אז שנתחיל?

לסרטון הדגמת הכנת בראוניז ללא גלוטן לחצו כאן >>>
המצרכים ל-12-18 בראוניז ללא גלוטן תלוי בגודל שתחתכו אותם (בתבנית נמוכה של 20X26 ס״מ).
3 ביצים
150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס מידה)
200 גר׳ (2 חפיסות) שוקולד מריר ללא גלוטן חתוך לקוביות.
100 גר׳ חמאה בטמפ׳ החדר חתוכה לקוביות
קמצוץ מלח (לא חובה)
2 כפות קקאו
2 כפיות תמצית וניל איכותית
110 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח רב תכליתי ללא גלוטן
לקישוט (לא חובה): 100 גרם שוקולד חלב או לבן חתוך לקוביות

צילום: דביר בר
לסרטון הדגמת הכנת בראוניז ללא גלוטן לחצו כאן >>>
רגע לפני שממשיכים למתכון, טיפ חשוב להצלחתו:
המתכון מיועד לתבנית בינונית בגודל 20 על 26 ס״מ. ישנן תבניות חד פעמיות שכאלה וישנן רב פעמיות. במידה ואין לכם את המידה הזו, אל תכינו את המתכון הזה במידות האלה בתבנית אחרת אלא הגדילו את כמות הרכיבים לפי גודל התבנית.
במידה ותכינו לפי הכמויות האלה בתבנית רחבה יותר, העיסה תהיה נמוכה יותר לפני האפיה והתוצאה לא תהיה בראוניז אלא משהו יותר דחוס.
הוראות הכנה:
בקערה, הניחו יחד את הביצים והסוכר ובעזרת מטרפה ידנית (אפשר גם חשמלית) טרפו את שני המרכיבים היטב יחד. הוסיפו את תמצית הוניל ואת הקקאו וערבבו שוב.
במקביל, המיסו את השוקולד המריר בלבד יחד עם החמאה במיקרו או בפעולת בן מרי (בקערה מעל סיר ובו אדי מים חמים). הניחו לשוקולד להצטנן מספר דקות.
הפעילו תנור לחום של 175 מעלות (חום עליון תחתון) והניחו רשת בחלקו התחתון של התנור.
רפדו את תבנית האפיה בנייר אפיה.
הוסיפו את תערובת השוקולד והחמאה המומסים אל הקערה ובה הביצים, הסוכר, תמצית הוניל והקקאו. ערבבו את המרכיבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
הוסיפו לתערובת את הקמח וערבבו היטב עד להטמעה מלאה של הקמח.
הוסיפו את קמצוץ המלח (רק אם רוצים) וערבבו היטב.
לסרטון הדגמת הכנת בראוניז ללא גלוטן לחצו כאן >>>
העבירו את מסת הבראוניז לתבנית המרופדת בנייר אפיה וישרו את המסה כך שתהיה שווה לאורך ורוחב כל שטח התבנית.
קשטו את החלק העליון של הבראוניז בקוביות שוקולד לבן כמו בתמונה (כי אין דבר כזה יותר מדי שוקולד)
את התבנית ובה מסת הבראוניז הניחו על רשת התנור לאפיה.
אפו במשך כ-25-30 דקות או עד שקיסם שתנעצו בבראוניז ייצא כשעליו פירורים. כשזה קורה – הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לצינון מלא בצד.
חשוב: את הבראוניז יש לחתוך לקוביות רק כעבור שעה, אחרת כל העסק עלול להתפרק.
הבראוניז מומלצים להגשה באותו היום. הם יכולים להשמר בקופסה אטומה עד שלושה ימים.
בתיאבון.
דביר
הכנתם בראוניז ללא גלוטן מהמתכון הזה? אשמח שתצלמו ותשלחו לי את התמונות או תתייגו אותי באינסטגרם שלי כדי שאראה את ההצלחה שלכם.
לפוסט הזה יש 26 תגובות
היי.. אשמח לדעת איך ממירים את כמות הקמח ללא גלוטן לפי מתכון עם קמח רגיל… תודה ושבוע ניפלא יעל
היי יעל
אני צליאקי והבלוג מתעסק במתכונים ללא גלוטן. אין לי ידע או נסיון בעבודה עם קמחים רגילים. מתנצל.
המלח והקמח? איזה קמח וכמה?
היי לי
במתכון יש פסקה שלמה ובה רשימת המרכיבים ומצוין שם בפירוש הכמויות של הכל, במקרה הזה 110 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן (בפוסט גם רשומים מספר סוגים אפשריים)
וכן מצוין במפורש חצי כפית מלח.
בהצלחה
דביר
נראה מעולה.
ניתן להמיר בשמן את החמאה? איזו כמות?
היי מאיה. אני נגד שמן במתכון הזה מאחר וזה פוגע בטעם ומכאן שלא ניסיתי ואני לא יודע לומר לך כמות…
הי
עשיתי את הבראוניס ויצא מדהים!!!!!!
הפחתתי 50 ג' חמאה ובמקום שמתי רבע כוס שמן, המרקם יצא מצוין!
תודה רבה על המתכון!
היי רות, איזה כיף לקרוא. פעם הבאה אשמח לתמונות (:
תודה רבה על המתכון. השתמשתי בקמח שקדים ולי זה היה אפילו טעים יותר מאשר עם קמח.
בשמחה רבה. נשמע טוב השילוב קמח שקדים! חנוכה שמח
את הבראוניז יש לאפות על טורבו לאורך כל ה 40 הדקות?
היי הילה, בדיוק כפי שרשום במתכון
היי דביר
האם ניתן לשים סוכר חום במקום הלבן ואולי קצת להוריד בכמויות הסוכר או שזה יקלקל את המתכון ?
היי רין. במתכוני קינוחים מתוקים לרוב כוס סוכר היא הכמות הנפוצה לצרכי מתיקות המתכון. זה לא שאי אפשר להפחית, אבל זה יהפוך את הבראוניז לפחות מתוקים משמעותית.
דביר
מה הסיבה שנותנים לבראוניז לנוח במשך חצי שעה ?
היי מור. המטרה היא התגבשות החומרים והתכלדותם לכדי מסה אחת
היי דביר,
האם קמח תפו״א יתאים?
וגם.. אני רוצה להכין בגרסה הטבעונית-במה אתה ממליץ להשתמש במקום הביצים והחמאה?
תודה רבה!
היי ליאור. לצערי לא ניסיתי עם תחליפים כאלו ואחרים ולכן אינני יכול להמליץ על משהו שלא ניסיתי או טעמתי…
האם ניתן להחליף סוכר בתחליפים ?
היי ערן, יש מגוון תחליפי סוכר בשוק אך לא ניסיתי אותם בעצמי כדי לנסות ולהמליץ
יצא מצויין !!
איזה כיף!!
היי, יעבוד פה להמיר את הביצים ב ¾ כוס רסק תפוחים? או לחלופין משהו אחר במקום הביצים?
היי הילה. במתכון הזה אפשר במקום הביצים להשתמש ב3 כפות טחינה גלומית / חמאת בוטנים / חמאת לוז / שקדיה
התבנית ממש קטנה . לא ברור לי איך יוצא מזה 18 בראוניז. האם אכן מדובר בתבנית 26 על 20?
היי. גודל הבראוניז נקבע מגודל החיתוך. אפשר כמובן לחלק לפחות יחידות או להכפיל כמויות ולעשות בתבנית גדולה יותר