בראוניז ללא גלוטן - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

בראוניז ללא גלוטן

אין כמו בראוניז שוקולד כדי להתפנק בחורף עם משהו מתוק ליד הקפה והאמת? גם אין מישהו שיגיד לא לבראוניז גם בקיץ. כך תכינו בבית

מה הפינוק שלכם ליד הקפה או סתם שבא לכם משהו מתוק? הגילטי פלז׳ר שלי הוא בראוניז ללא גלוטן.

המקור של עוגיות הבראוניז הוא בסך הכל לפני כ-120 שנה בארה״ב ויש כמה אגדות אורבניות הקשורות לכך. האחת טוענת שמדובר בפשלה של טבח שרצה להכין עוגת שוקולד ושכח לשים אבקת אפיה והשניה טוענת שמדובר במיני עוגות שוקולד שהוכנו כך במכוון על מנת לאפשר לנשים לאכול עוגת שוקולד נמוכה בלי להתלכלך. מעבר לסברה השובניסטית הזו, זה לא משנה מה מקור הבראוניס, אבל איזה מזל שהן נוצרו!

הכנת בראוניז ללא גלוטן בבית היא קלה ממש ממש כך שגם מי מכם שלא מנוסה באפיית קינוחים, יוכל ממש בקלות להוציא תחת ידיו בראוניז לא פחות ממושלמים, באחריות!

אז שנתחיל? 

בראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים ל-18 בראוניז ללא גלוטן (בתבנית נמוכה של 20X26 ס״מ).

110 גרם (כוס ועוד 2 כפות)  קמח רב תכליתי ללא גלוטן (אני השתמשתי במולינו אבל כל קמח כמו כרגיל, קמח תמי, Schar ואחרים יתאימו).

210 (כוס ו-2 כפות) גרם סוכר.

200 גר׳ שוקולד מריר ללא גלוטן חתוך לקוביות.

3 ביצים.

100 גר׳ חמאה לא מומלחת, חתוכה לקוביות.

חצי כפית מלח.

3 כפות קקאו.

2 כפיות תמצית וניל איכותית.

המצרכים לבראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
המצרכים לבראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר

צילום: דביר בר

רגע לפני שממשיכים למתכון, 2 עזרים מאד חשובים להצלחתו: הראשון היא התבנית. המתכון מיועד לתבנית בינונית בגודל 20 על 26 ס״מ. ישנן תבניות חד פעמיות שכאלה וישנן רב פעמיות. במידה ואין לכם את המידה הזו, אל תכינו את המתכון הזה במידות האלה בתבנית אחרת אלא הכפילו את כמות הרכיבים לפי גודל התבנית. במידה ותכינו לפי הכמויות האלה בתבנית רחבה יותר, העיסה תהיה נמוכה יותר לפני האפיה והתוצאה לא תהיה בראוניז אלא משהו יותר דחוס.

הרכיב השני למתכון הזה, וזאת במידה ואתם לא משתמשים בתבנית חד פעמית מאלומיניום, היא שתרפדו את התבנית הרב פעמית בנייר כסף לפני האפיה ותשמנו את נייר הכסף במעט חמאה. הפעולה הזו תסייע מאד בשלב הוצאת עוגת הבראוניז כמקשה אחת מהתבנית והאפשרות לחתוך אותה לקוביות מושלמות בלי שהקצוות שלה יצמדו לתבנית האפיה.

זהו, אחרי 2 הטיפים האלה, אפשר להתחיל.

הוראות הכנה:

בקערית, ערבבו יחד את הקמח והמלח היטב והניחו בצד (וודאו כי המלח מעורבב היטב בקמח כך שאף אחד לא יקבל ביס בראוניז מלוח בטעות).

שימו יחדיו את השוקולד, החמאה והקקאו בקערית והמיסו את שלושת הרכיבים יחדיו במיקרוגל למשך 2 וחצי דקות. אפשרות נוספת במידה ואין להם מיקרוגל היא להמיס את שלושתם יחד לכדי נוזל שוקולדי בטכניקת הבן מארי (חימום שלושתם יחד בקערית המונחת מעל לסיר ובו מים חמים במשך כ-2-3 דקות). המטרה היא שבסוף התהליך, נערבב באמצעות מרית סיליקון את השוקולד, החמאה והקקאו שיהפכו לנוזל אחד ומאוחד. הניחו את נוזל השוקולד החם להצטנן על השיש או על עדן החלון עד שהוא בטמפרטורת החדר (שלא יהיה חם לשלבים הבאים).

בעקרית ערבול נפרדת, ערבבו במהירות באמצעות מקציף ידני את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל במשך כ-2 דקות עד להטמעה מוחלטת של הסוכר בביצים.

כשהשוקולד שהנחנו לצינון כבר לא חם בכלל, נעשה לו ערבוב ידני קצר נוסף עם מרית הסיליקון ואז נשפוך אותו אל תוך הקערה ובה הביצים, הסוכר ותמצית הווניל ונערבב את כולם יחדיו היטב לקבלת נוזל אחיד. כעבור כחצי דקה של ערבול ידני, נוסיף את הקמח והמלח ונערבב היטב ידנית כ-2 דקות עד לקבלת בלילת בראוניז אחידה שבה נוודא שאין גושי קמח ושכולו נטמע בצורה אחידה בנוזלים.

בגמר הערבול, העבירו את עיסת הבראוניז הסמיכה לתבנית שהכנתם מבעוד מועד ותנו לה לנוח בתבלית למשך 30 דקות. 

מיד עם תחילת מנוחת עיסת הבראוניז, הדליקו תנור לטמפרטורה של 175 מעלות על פעולת טורבו.

תבנית לבראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
תבנית לבראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
חיתוך בראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
חיתוך בראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר

בתום חצי שעה של מנוחת העיסה הבראוניז,  הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 35 דקות. טיפ חשוב למתכון זה: את התבנית ובה הבראוניז הניחו על רשת אשר מיקמתם באמצע התנור (לא בתחתיתו).

טיפ נוסף: כעבור 20 דקות, סובבו את התבנית על צירה ב-180 מעלות. הסיבה: הרבה תנורים לא אופים באופן אחיד בכל שטח הפנים של התנור וסיבוב כזה, מוודא כי מה שיש לכם בתנור, יקבל חום שווה ככל הניתן.

כעבור 35 דקות אפיה, פתחו את התנור ובזהירות רבה, הכניסו קיסם באמצע התבנית. אתם רוצים לראות מצב שבו הקיסם יוצא מהתבנית ויש בו מעט פירורים לחים מצדדיו, זהו בדיוק התרחיש האופטימלי במצב הזה.

במידה והקיסם יוצא ממש רטוב מהבלילה – המשיכו את האפיה למשך כ-4 דקות נוספות ואז חיזרו על פעולת הקיסם.

במידה וקיבלתם פירורים לחים על הקיסם – הוציאו בזהירות ובאמצעות מגבת מונעת חום את התבנית מהתנור והניחו לקירור על משטח סופג חום.

הטיפ הכי קריטי למתכון: את הבראוניז יש לחתוך לקוביות רק כעבור שעתיים, אחרת כל העסק עלול להתפרק. 

חלצו בקלות את נייר הכסף מהתבנית, הניחו את משטח הבראוניז על קרש חיתוך יבש, קלפו את נייר הכסף מהצד התחתון בזהירות לא לשבור את משטח הבראוניז וחתכו בעזרת סכין יבש לחתיכות בגודל האהוב עליכם.

ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.

הבראוניז מומלצים להגשה באותו היום. הם יכולים להשמר בקופסה אטומה עד יומיים.

בתיאבון.

דביר

הכנתם את הבראוניז החלומיים האלה? אשמח שתצלמו ותשלחו לי את התמונות או תתייגו אותי במדיה שבה אתם מעלים את התמונות.

אם אתם בעניין של מתכון נוסף לבראוניז ללא גלוטן (ואתם מעונינים) אתם מוזמנים להכנס לאתר ״איך להרשים את חמותך״ של אפרת מוסקוביץ שם תמצאו מתכון נוסף ושווה לא פחות לבראוניז ללא גלוטן.

בראוניס ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בראוניס ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בראוניז ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

סלט חם קר. צילום: דביר בר
דביר מבשל

סלט חם קר (טבעוני)

צליאקים רבים מחפשים רעיונות למנות טעימות, מזינות, בריאות ומלאות חלבון אז תכירו: סלט חם קר שלא תאמינו כמה הוא טעים ועונה על כל הבקשות

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 20 תגובות

  1. היי.. אשמח לדעת איך ממירים את כמות הקמח ללא גלוטן לפי מתכון עם קמח רגיל… תודה ושבוע ניפלא יעל

    1. דביר בר

      היי יעל
      אני צליאקי והבלוג מתעסק במתכונים ללא גלוטן. אין לי ידע או נסיון בעבודה עם קמחים רגילים. מתנצל.

  2. המלח והקמח? איזה קמח וכמה?

    1. דביר בר

      היי לי
      במתכון יש פסקה שלמה ובה רשימת המרכיבים ומצוין שם בפירוש הכמויות של הכל, במקרה הזה 110 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן (בפוסט גם רשומים מספר סוגים אפשריים)
      וכן מצוין במפורש חצי כפית מלח.
      בהצלחה
      דביר

  3. נראה מעולה.
    ניתן להמיר בשמן את החמאה? איזו כמות?

    1. דביר בר

      היי מאיה. אני נגד שמן במתכון הזה מאחר וזה פוגע בטעם ומכאן שלא ניסיתי ואני לא יודע לומר לך כמות…

  4. הי
    עשיתי את הבראוניס ויצא מדהים!!!!!!
    הפחתתי 50 ג' חמאה ובמקום שמתי רבע כוס שמן, המרקם יצא מצוין!
    תודה רבה על המתכון!

    1. דביר בר

      היי רות, איזה כיף לקרוא. פעם הבאה אשמח לתמונות (:

  5. תודה רבה על המתכון. השתמשתי בקמח שקדים ולי זה היה אפילו טעים יותר מאשר עם קמח.

    1. דביר בר

      בשמחה רבה. נשמע טוב השילוב קמח שקדים! חנוכה שמח

  6. את הבראוניז יש לאפות על טורבו לאורך כל ה 40 הדקות?

    1. דביר בר

      היי הילה, בדיוק כפי שרשום במתכון

  7. היי דביר
    האם ניתן לשים סוכר חום במקום הלבן ואולי קצת להוריד בכמויות הסוכר או שזה יקלקל את המתכון ?

    1. דביר בר

      היי רין. במתכוני קינוחים מתוקים לרוב כוס סוכר היא הכמות הנפוצה לצרכי מתיקות המתכון. זה לא שאי אפשר להפחית, אבל זה יהפוך את הבראוניז לפחות מתוקים משמעותית.
      דביר

  8. מה הסיבה שנותנים לבראוניז לנוח במשך חצי שעה ?

    1. דביר בר

      היי מור. המטרה היא התגבשות החומרים והתכלדותם לכדי מסה אחת

  9. היי דביר,
    האם קמח תפו״א יתאים?
    וגם.. אני רוצה להכין בגרסה הטבעונית-במה אתה ממליץ להשתמש במקום הביצים והחמאה?
    תודה רבה!

    1. דביר בר

      היי ליאור. לצערי לא ניסיתי עם תחליפים כאלו ואחרים ולכן אינני יכול להמליץ על משהו שלא ניסיתי או טעמתי…

  10. האם ניתן להחליף סוכר בתחליפים ?

    1. דביר בר

      היי ערן, יש מגוון תחליפי סוכר בשוק אך לא ניסיתי אותם בעצמי כדי לנסות ולהמליץ

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן