מתכון: בצלים ממולאים ללא אורז - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

מתכון: בצלים ממולאים ללא אורז

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כשמרבית התחליפים של הצליאקים עשויים אורז או תירס, יש מרכיב אחד סודי שמחליף בקלות את האורז ועושה את העבודה בצורה מושלמת, גם במנות מסורתיות כמו ממולאים. קבלו את המתכון הסודי שלי

אפתח בוידוי שישמע לחלקכם מוזר עד מוזר מאד בהתחשב בעובדה שאני פולני: אני לא אוהב פלפלים ממולאים. הנה, אמרתי את זה. אבל זה בסדר, לקח לי שנים להבין שיש לי בעיה עם מרקמים (אני גם לא אוהב פטריות, קישואים וחצילים מאותה הסיבה) ומשהו במרקם של פלפל מסמורטט אחרי בישול בנוזל, פשוט לא עושה לי את זה. סליחה פלפל, זה לא אתה, אתה ירק מדהים כשאתה חי ותשאר כמו שאתה כל חייך בבקשה.

ועכשיו לחלק השני של הוידוי: אני חולה ממולאים. על כולם חוץ מעל הפלפל. תנו לי גזרים, סלקים, תפוחי אדמה, כרישה, כרוב ממולא ועשיתם אותי אדם מאושר. אבל בראש הרשימה שלי, נמצאים הבצלים. חולה על בצל בכל מנה ועל בצלים ממולאים הכי בעולם.

רגע לפני שנתחיל במתכון, הנה הטיפ שלי להפיכתו של בצל מסתם ירק לכזה שרק מתחנן שתדחפו לו מלית ותניחו אותו בסיר הממולאים שלכם: תרתיחו סיר מים גדול. ממש גדול. את ראש וזנב הבצלים למילוי (בינוניים או גדולים) תקטמו ככה שיחשפו כל עיגולי הבצל ואז, חירצו עם סכין את הבצל לכל אורכו ועד לאמצע ליבת הבצל. בשלב הזה, יהיה לכם קל לקלוף את הבצלים (אם כי אין חובה, בשלב הבא גם הקליפה תפרד ממנו).

את הבצלים הניחו בסיר המים הרותחים למשך 20 דקות בערך. הבצלים יתררכו בבישול הקצר הזה ומתחת למים קרים זורמים, תוכלו להפריד בקלות בין עלי הבצל וליצור ערימת דפי בצל למילוי המלית.

אז שנתחיל?

המרכיב הסודי שלי במילוי הבצלים הממולאים הוא… פתיתי כרובית! כן, קראתם נכון. מאחר והמון תחליפים ללא גלוטן עשויים מאורז / קמח אורז / עמילן אורז, אני אוהב איפה שאפשר, לשחרר את האורז לנפשו ולצרוך דברים אחרים, בריאים יותר. מצאתי שפתיתי הכרובית של סנפרוסט הם פתרון מושלם. מעבר לזה שלא צריך לבשל אותם לפני כי הם מוכנים למאכל (בכל זאת, כרובית), מדובר בירק בריא שגם מפחית את כמות הפחמימות שהיתה במנה המקורית והיי, זה גם סופר קל ונח לעבוד עם זה. 

אבל  די עם ההקדמות וקדימה למצרכים.

בצלים ממולאים. טבעוני וללא גלוטן וללא אורז wheatout.co.il
צילום: דביר בר
צילום: דביר בר

המצרכים ל-28 בצלים ממולאים:

500 גר׳ פתיתי כרובית של סנפרוסט.

100 גר׳ עדשים שחורות.

5 בצלים בינוניים גדולים.

4 שיני שום.

חצי כפית כמון.

חצי כפית כורכום.

עלה דפנה אחד.

שני פלפלים אנגליים.

חצי כוס שמן זית ל-2 שלבים שונים.

כפית מלח שטוחה.

1 כף סוכר חום.

לימון אחד שלם קטן / בינוני.

חבילת פטרוזיליה קצוצה.

חבילת כוסברה קצוצה.

שליש כוס רוטב/רכז רימונים.

4 כוסות מים.

איך מכינים:

כמו כל תבשיל טוב, נקצוץ את הפטרוזיליה והכוסברה ובמקביל, נבשל את העדשים השחורות חצי בישול (כרבע שעה, אבל שלא יתרככו מדי, הוציאו עדשה אחת באמצע ונסו ללחוץ עליה עם הבוהן. הן אמורות להמעך אבל לא בקלות רבה מדי, הרבה פחות ממג׳דרה למשל).

את לב הבצלים שישארו חסרי תועלת, טגנו ברבע כוס שמן זית בסיר רחב מאד ושטוח. כשהבצל זהוב, הוסיפו את עלה הדפנה, הפלפל האנגלי, הסוכר החום, שתי שיני שום, את הלימון פרוס לפרוסות בעובי 1 ס״מ וכוס אחת של מים והביאו לרתיחה. בשלב זה, חממו תנור, כן, מה ששמעתם, ל-180 מעלות על פעולת הגריל העליון.

צילום: דביר בר
שלבי הכנת בצלים ממולאים. wheatout.co.il
צילום: דביר בר

בקערה גדולה ערבבו את הכרובית המסוננת ממים, עשבי התיבול, העדשים השחורות (אחרי שסוננו ממים והתקררו), כורכום, כמון, מלח, 2 שיני שום קצוצות ורבע כוס שמן זית. 

בשלב זה, מגיע החלק הכייפי של ריפוי בעיסוק ובו נמלא את הבצלים בתערובת המילוי. השאירו כ-2 ס״מ מקצה כל בצל כדי שמעטפת הבצל תיסגר היטב. טיפ: בניגוד למילוי של אורז בממולאים, אשר מתנפח בבישול, הכרובית לא מתנפחת ולכן מלאו את הבצל בכמות שגם תרצו לפגוש בהמשך בשלב הביס, כלומר אל תתקמצנו במילוי.

מ-5 בצלים בינוניים גדולים אמורים להתקבל כ-28 בצלים ממולאים. הניחו בעדינות את הבצלים הממולאים בסיר שבו טיגנתם את שאריות הבצלים (כשהסיר על אש נמוכה) ולאחר מכן, מזגו בעדינות 3 כוסות מים בין הבצלים. בשלב זה, מיזגו את רוטב/רכז הרימונים כך שכל בצל יקבל נגיעה יפה של הרוטב שיעניק למנה טעם חמוץ מתוק. סגרו את המכסה והביאו את הסיר לרתיחה ואז לבישול של 10 דקות.

לאחר 10 דקות, העבירו את הסיר עם המכסה לתנור החם להמשך בישול של עוד 6-7 דקות ולאחר מכן לעוד 8 דקות של בישול בתנור ללא המכסה כך שהבצלים יקבלו צבע יפה מפעולת הגריל של התנור.

עכשיו מגיע שלב השוק כי כשתוציאו את הסיר מהתנור ותנסו לטעום מהמנה, לא תבינו איך לבצלים ממולאים בפתיתי כרובית יש טעם ומרקם של… ובכן, אורז. כן, הכרובית תשמור על צורתה ומרקמה ותהיה כייפית לאכילה.

את הבצלים יש לאכול כשהם חמים ויש גם טיפ לשדרוג המנה לאלו שאוהבים פיצוחים, כלומר לכולם: הוסיפו למלית של הכרובית לפני מילוי הבצלים גם 100 גר׳ של אגוזי מלך קצוצים או פיסטוקים קצוצים או צנוברים לאפקט האקסטרה קראנץ׳ למנה. אפשר גם לשדרג עם חמוציות את המנה (כ-60 גר׳ לסיר שכזה).

אם הכנתם את הבצלים הממולאים בכרובית הכה טעימים, אל תשכחו לצלם, להעלות לרשת החברתית האהובה עליכם ולתייג את עמוד האינסטגרם שלי שאראה ואוכל לפרגן לכם בחזרה.

בתיאבון

דביר

  • המתכון בשיתוף סנפרוסט.
צילום: דביר בר
בצל ממולא פתוח לחצי. צילום דביר בר
צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

דביר מבשל

בורקס דפי אורז

בורקס דפי אורז הוא לא רק ללא גלוטן, אלא גם ללא כמויות השמן. כך תכינו אותו בקלות בבית

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. המתכונים נראים מצויינים- אבל למה אין אפשרות להדפיס?

    1. דביר בר

      היי. צודקת. הוספתי אופציה כזו לרוב העמודים ובקרוב יהיו בכל עמודי האתר. תודה!

  2. היי,נשמע טעים,בהחלט אנסה.הייתי מורידה את הסוכר ושמה סילאן במקום(סוכר לא בריא כמו גלוטן…).
    תודה!

    1. דביר בר

      היי נועה, תודה על המשוב, אשמח שתעדכני אחרי שתנסי וכמובן אשמח גם לתמונות (:
      לגבי סוכר, בהחלט שאפשר לחשוב על תחליפים אליו, בגדול כל מוצר מזון שהוא מתועש יש בו משהו שהוא פחות בריא, הכל עניין של מינונים באופן יחסי לשאר התפריט השבועי….
      פעם ב…. זה לא נורא (:
      אחלה שבוע שיהיה
      דביר

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן