בזכות בצק עלים מוכן גם אתם תוכלו להכין בורקס פינוקים ללא גלוטן בתוך דקות אצלכם בבית. דביר בר עם המתכון המדויק שלב אחר שלב
לצפייה בסרטון ההכנה של בורקס פינוקים ללא גלוטן לחצו כאן >>>
בזכות בצק עלים ללא גלוטן שניתן כיום למצוא במקפיאים בסופר, אפשר גם להכין בקלות רבה את אחת המנות הטעימות והשוות: בורקס פינוקים, אותה מנה אייקונית שנמכרת בסניפי ארומה רק בגרסה ללא גלוטן.
כמה המנה פשוטה להכנה? מאד פשוטה.
אז שנתחיל במתכון?
המצרכים ל-3 מנות גדולות או 6 מנות קטנות:
חבילת בצק עלים ללא גלוטן של שופרסל green (בחבילה יש 3 דפים בצורת מלבן שניתן להשתמש בהם בשלמותם או לחתוך אותם על מנת ליצור בורקסים קטנים יותר (ראו סרטון הדגמה)
למלית הבורקס:
חבילת גבינה המותאמת לאפיה (אפשר מלוחה, אפשר אחרת) 250-300 גרם
חבילת גבינת מוצרלה או גאודה חתוכה לחתיכות קטנות או מגוררת
ביצה טריה אחת (או כף טחינה)
שלושת רבעי כפית שטוחה מלח
חצי כפית אבקת פלפל שחור
שלושת רבעי כפית אבקת מרק בטעם עוף ללא גלוטן (אפשר גם אבקת מרק בצל)
למריחה על הבורקס:
ארבע כפות שמן זית
שומשום לקישוט (לא חובה)
להגשת המנה:
ארבע ביצים קשות (או יותר)
עגבניה שלמה חתוכה לפרוסות דקיקות
מלפפון חמוץ פרוס לפרוסות או זיתים מגולענים לבחירתכם
מעט טחינה גולמית
אופן ההכנה (ראו סרטון הכנה כאן):
הפשירו את חבילת בצק העלים על השיש במשך כרבע עד חצי שעה.
חממו תנור לחום של 190 מעלות (חום עליון תחתון) והניחו נייר אפיה על מגש אפיה.
בקערה, ערבבו היטב עם כף את כל מרכיבי המלית (שתי הגבינות, התבלינים והביצה או כף הטחינה).
על נייר אפיה, הניחו את דפי בצק העלים לפי גודל המנות שתרצו ליצור. ניתן גם לחתוך את הדפים בעזרת גלגלת פיצה לגדלים או צורות אחרות שתרצו להכין את המנה.
במרכז כל ריבוע בצק עלים, הניחו 3 כפות מהמלית של בורקס הפינוקים.
קפלו את בצק העלים בצורת משולש והדקו בעזרת היד את הקצוות על מנת שאלו יתחברו זה לזה. העזרו בעדינות רבה בעזרת מזלג להידוק.
הברישו את החלק העליון של הבורקסים בעזרת מברשת סיליקון – במעט שמן זית.
פזרו על הבורקסים שומשום בנדיבות.
הכניסו את התבנית לתנור למשך 30-35 דקות או עד שהבורקסים מספיק זהובים לטעמכם האישי.
הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לבורקסים לנוח במשך 5 דקות.
צרו בבכל משולש בורקס ובעזרת סכין חד, כיס (פתח) באחד מצדדיו.
תוך שאתם מחזיקים בבורקס כשהפתח שיצרתם כלפי מעלה – הכניסו לבורקס החם את התוספות לבחירתכם: ביצה קשה חתוכה, פרוסות עגבניה, זיתים או מלפפון חמוץ (או גם וגם) וזלפו טחינה מעל לכל.
הגישו חם.
בתיאבון!
הכנתם בורקס טעים מהמתכון הזה? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם שלי כדי שאראה ואוכל לתייג אתכם בחזרה!
תמיד תוכלו לרכוש גם דפי אורז בשופרסל green ולהכין בורקס דפי אורז לפי המתכון שכאן.
- המתכון בשיתוף ובמימון שופרסל