בויוס לאבנה ומנגולד ללא גלוטן - דביר בר / עולם שלם ללא גלוטן >>> הכנסו למתכון

בויוס לאבנה ומנגולד ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קבלו את הגרסה ללא גלוטן למאפה נהדר לחג השבועות כאשר את בצק העלים מחליף בצק דקיק שתכינו בעצמכם ויעניק למאפה מרקם רך של דפי פסטה / לזניה. כך תכינו

רגע לפני שנכין בויוס לאבנה ומנגולד ללא גלוטן: זהו המתכון השלישי שאני מכין בגרסה נטולת גלוטן מתוך חוברת השבועות של מחלבות גד (אחרי המתכונים לעוגת היוגורט היוונית וגאלט הבצל ומסקרפונה) והפעם, לקחתי על עצמי אתגר שונה מאחר והמתכון המופיע בחוברת השבועות ושאותו רקחה לימור לניאדו תירוש ואשר עושה שימוש בבצק עלים עם גלוטן, מקבל במקרה שלנו הצליאקים טוויסט מאחר ובצק עלים הוא לא מוצר הזמין עבורנו בכל ימות השנה. מה עושים? גרסה אחרת למתכון, טעימה לא פחות.

אז שנתחיל במתכון?

בויוס לאבנה ומנגולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בויוס לאבנה ומנגולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים עבור 7 מנות  (תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ):

לתחתית העוגה:

200 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן (יתאימו: מולינו, תמי, דגש, שופרסל גרין)

200 מ״ל מים

חצי כפית מלח

3 כפות שמן לבצק

50 גרם חמאה מומסת להברשה

למלית

3 כפות שמן זית

כרישה גדולה חצויה לאורחה ופרוסה לחצאי עיגולים דקיקים

1 ק״ג עלי מנגולד שטופים

1 גביע (500 גרם) לאבנה דרוזית 9% של גד

1 שקית (200 גרם) גבינת קאשקבל מגורר של גד

רבע כוס (25 גרם) גבינת גרנה פדנו מגוררת של גד

1 ביצה

חצי כפית פלפל שחון טחון

רבע כפית מלח

קורט אגוז מוסקט

להברשה: ביצה טרופה.

לציפוי: 2 כפות פירורי לחם ו-2 כפות שומשום.

הכל בטכניקה. צילום: דביר בר
הכל בטכניקה. צילום: דביר בר
הסוד הוא רידוד דק בין ניירות האפיה. צילום: דביר בר
הסוד הוא רידוד דק בין ניירות האפיה. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

חממו שמן במחבת, הוסיפה את הכרישה, ערבבו וטגנו על להבה בינונית מספר דקות עד שהכרישה הופכת שקופה ומתחילה להזהיב קלות. הסירו מהמחבת והניחו בקערה בצד.

הסירו לחלוטין את גבעולי המנגולד מהעלים (ישארו 500 גרם עלים נטו), קצצו גס את העלים, העבירו לקערה, כסו במים רותחים ל-10 דקות, סננו וסחטו היטב בכפות הידיים והחזירו לקערה יבשה.

הוסיפו לקערת המנגולד החלוט והסחוט אצ הכרישה, שני שליש מכמות הלאבנה (350 גרם) ואת יתר חומרי המלית וערבבו היטב. כסו בניילון נצמד והניחו במקרר.

בקערת מיקסר או בעקרה רחבה, ערבבו את הקמח, המים, המלח ושלוש כפות שמן לכדי בצק אחיד, רך ונעים למגע. חתכו את הבצק לשש יחידות שוות (בערך 65 גרם כ״א).

שמנו קלות את תבנית האפיה. חממו תנו ל-200 מעלות.

שמנו מעט נייר אפיה בחמאה מומסת (אפשר גם שמן זית) והניחו כדור בצק אחד. שמנו נייר אפיה נוסף והניחו אותו עם הצד המשומן על כדור הבצק. בעזרת מערוך, רדדו את הבצק למלבן דקיק ביותר (על גבול השקיפות) בגודל 30×15 ס״מ (ראו תמונה).

הניחו 2 כפות ממלית הגבינות והירקות לאורך הבצק הדק ובעזרת קלף מפלסטיק, החלו בגילגול איטי של הבצק סביב המלית סיבוב אחד שלם בלבד. אם נותר לכן בצק, חתכו אותו בעזרת גלגלת פיצה או סכין. במידה וישנם קרעים בבצק הדק, ניתן לחתוך משאריות הבצק חתיכות קטנות ולהשלים את גליל הבצק וניתן גם להשאיר אותו כך.

את גליל הבצק ממולא הגבינה, גלגלו לכדי שבלול. את השבלול הניחו במרכז תבנית האפיה.

חזרו על הפעולות עם יתר יחידות הבצק ומלית הגבינות..הקפידו להיפטר משאריות בצק מיותרות. סדרו את שאר שבלולי הבויוס סביב השבלול המרכזי.

 

צבע זהוב ומרקם פריך. צילום: דביר בר
צבע זהוב ומרקם פריך. צילום: דביר בר

את שבלולי הבויוס הברישו בביצה טרופה ופזרו מעל פירורי לחם ושומשום.

העבירו את תבנית האפיה לתנור ואפו במשך 45 דקות עד הזהבה יפה.

הגישו לצד הלאבנה שנותרה, ביצים קשות, בצל ירוק, עגבניות, רוקט וצנוניות.

בתיאבון.

דביר

הכנתם בויוס לאבנה ומנגולד ללא גלוטן  מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

מבט מבפנים. מרקם שמזכיר לזניה / פסטה טריה. צילום: דביר בר
מבט מבפנים. מרקם שמזכיר לזניה / פסטה טריה. צילום: דביר בר
בויוס לאבנה ומנגולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בויוס לאבנה ומנגולד ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. האם יש עוד אפשרויות למילוי הבצק?

    1. דביר בר

      בגדול אפשר גבינות אחרות וירקות אחרים ובלבד שהם לא עמוסי נוזלים מה שישפיע מאד במהלך האפיה. חשוב אם זה גבינות אחרות להגיר מהן נוזלים בבד חיתול שעות לפני השימוש וירקות שאין בהם מים שיופרשו במהלך האפיה

  2. תודה רבה!
    יש לך אולי דוגמא לתת לי למלוי קל וטעים?

    1. דביר בר

      היי. אפשר כל מילוי שאוהבים ובלבד שהוא לא מגיר נוזלים באפיה דבר שיפגם באפיה ובתוצאה

  3. האם אפשר להכין יום מראש או לפחות להכין את הבצק יום קודם?

    1. דביר בר

      את המלית אפשר להכין יום קודם. את הבצק הייתי מכין ואופה בסמוך להגשה או כמה שעות לפני לכל היותר

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
דילוג לתוכן