איפה אוכלים דוסה בתל אביב? - בלוג Wheat Out - עולם שלם ללא גלוטן דביר בר

איפה אוכלים דוסה בתל אביב?

אם הייתם בהודו, או סתם חולמים על להגיע אליה, וודאי שמעתם על מנת הדוסה. אז איפה אוכלים בתל אביב את המנה שהיא שילוב בין פנקייק לקרפ ללא גלוטן?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

1. דוסה בר

כשאומרים דוסה, אומרים דוסה בר וכשאומרים דוסה בר, אומרים חן ויינשטיין. מאז 2016, מגישה ווינשטיין, המכנה עצמה Eco chef, דוסות ושלל מנות הודיות נוספות במקום הקטן והמתוק שלה ברח׳ בן יהודה בת״א.

הדוסה (המאד טעימה אני חייב לציין) של הדוסה בר עשויה אורז טחון ומש שחור, חילבה, חומוס ועוד מרכיבים שיחד, ואחרי עבודה ארוכה, יוצרים בלילה שברגע שקולים אותה (עם מעט שמן קוקוס), היא הופכת לבין פנקייק לטורטיה, לקרפ, אבל הטעמים, הם הודים לחלוטין.

בין המנות בדוסה בר תמצאו את מסאלה דוסה (עם תפוח אדמה בטר, בצל ותבלינים. מוגש עם צ'אטני קוקוס וסמבר – מרק עדשים אדומות עגבניות ותמרינדי – 42 ש״ח), דוסה כתומה (מסאלה של בטטה, בצל ותבלינים. מוגש עם צ'אטני כתום של גזר קוקוס וסמבר- 42 ש״ח), דוסה כתומה (מסאלה של מנגולד, תרד, תפוח אדמה בלו ליפס, שום וג'ינג'ר. מוגש עם צ'אטני אבוקדו (בעונה), צ'אטני קוקוס ומרק עדשים ירוקות – 52 ש״ח). 

בתפריט של הדוסה בר תמצאו גם דוסה אוטפאם, טאלי (44 ש״ח), סלטים, מרקים וגם קינוחים כמו בנופי (25 ש״ח). המנות מתאימות גם לצליאקים וגם לטבעונים ויש אפילו בירה דאורה שהיא ללא גלוטן (28 ש״ח).

הגרים בתל אביב יכולים ליהנות מהמנות ההודיות של דוסה בר גם במשלוחים דרך האתר.

כתובת: בן יהודה 188.

סגור בשישי בערב ובשבת.

2. מונאר

עינר הרקוב ותמיר מיכאלי, הם לא רק שני טבחים סופר מוכשרים וחמודים, אלא ששנות העבודה בקייטרינג רן שמואלי, הכשירו אותם לטיפול, יידע ומסירות בכל הקשור לחומרי הגלם שאיתם הם עובדים במונאר, הדאבה ההודית שלהם שנפתחה בסוף 2016.

במונאר תוכלו ליהנות ממסאלה דוסה במילוי תפו״א ומוגש עם 3 סוגי צ׳אטני (38 ש״ח), אידלי (4 כופתאות אורז ועדשים מאודות עם 3 סוגי צ׳אטני, 30 ש״ח, תבשיל חצילים מעושנים וחומוס חם (46 ש״ח), מירצ׳ סבז׳י (בטטה במסאלה של קשיו, אפויה בתנור אבן עם סלט מתובל ברוטב זרעי כוסברה ויוגורט מנגו חריף (30 ש״ח) וגם ממנות קארי, מסאבחה הודית ועוד. במרבית המנות אין גלוטן והן טבעוניות. הכי קרוב להודו.

כתובת: נחלת בנימין 68 ת״א.

טלפון: 03-9171229

סגור בשישי בערב ובשבת.

View this post on Instagram

סבתא ואני אכלנו הודי

A post shared by Or Spiegel (@orspiegel) on

3. מא פאו

מא פאו היא אחלה אופציה לאכול טוב ללא גלוטן בלי לקרוע את הכיס. המסעדה, בעלת שני הסניפים (חשמונאים ונחלת בנימין) מגישה מספר מנות ללא גלוטן שעברו איזרוח קל מהודו בדרכן לישראל. אז מה אוכלים? בתפריט של מא פאו תמצאו דוסה ללא גלוטן עם חזה עוף (58 ש״ח) או נתחי סלמון (68 ש״ח) או צמחונית (48 ש״ח) או מנות כמו צ׳יקן קארי עם אורז בסמטי (58 ש״ח) או נתחי טלה ברוטב ג׳ינג׳ר (78 ש״ח).

הדוסה של מא פאו עשויה מבלילה של אורז ועדשים וממולאת בתפוחי אדמה מתובלים ומדובר במנה טעימה מאד אך לא כבדה.

מא פאו היא יופי של אופציה לצהריים קלילים וטעימים שיקחו אתכם בפנטזיה למומביי או לארוחת ערב קלילה עם חברים שרוצים לסיים ארוחה זוגית ב-250 ש״ח לזוג.

כתובת: חשמונאים 105, נחלת בנימין 59.

לאתר המסעדה ולמשלוחים.

4. מיץ מרק

הדוסה של ׳מיץ מרק׳ שונה מאד מהדוסות האחרות, כנראה מחלק מהעובדה שבניגוד ל-2 המקומות הקודמים עליהם כתבתי, מיץ מרק אינה מסעדה הודית אלא בית עסק שמרבית מנותיו טבעוניות וממוקם ממש ביציאה מחדר כושר פופולארי, מה שגורם לתפריט שלהם לפנות בעיקר אל שוחרי הבריאות והטבעונות.

את הדוסה של מיץ מרק, (49 ש״ח) הרשומה בתפריט כדאלי, מכינים מבעוד מועד וזו מחוממת בשעת קבלת ההזמנה. היא עבה יותר בניגוד לדוסות הקרפיות הדקות של דוסה בר ומונאר ולצידה תקבלו במיץ מרק גם סלט אישי קטן עם טחינה גולמית, מנת אורז קטנה (לבן או מלא לבחירתכם) ולא פחות מחמש מיני תבשילים שונים ומגוונים עימם תאכלו את הדוסה.

במיץ מרק מגישים גם מיצים טבעיים סחוטים במקום, קרם אסאי (35 ש״ח), שקשוקה (54 ש״ח), מרקים, סלטים וגבינות טופו וכמו כן תמצאו במקום מעדניית מוצרים טבעוניים וללא גלוטן שונים.

כתובת: ארלוזרוב 62 ת״א.

לא פועל בשישי בערב ובשבת.

דוסה. מיץ מרק. צילום: דביר בר
דוסה במיץ מרק. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

דביר מבשל

בורקס דפי אורז

בורקס דפי אורז הוא לא רק ללא גלוטן, אלא גם ללא כמויות השמן. כך תכינו אותו בקלות בבית

קרא עוד »

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן