אטריות אורז טריות ללא גלוטן

אטריות אורז טריות ללא גלוטן (פאד סי יו)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תשכחו מאטריות האורז היבשות וקבלו מתכון לאטריות אורז טריות ללא גלוטן. דקלה (מכופפת מקלות) מסבירה כיצד להכין את אחת המנות הפופולריות במטבח התאילנדי: פאד סי יו

לא רק צליאקים אלא מרבית האוכלוסיה המערבית המודרנית, לא מכינים בבית אטריות אורז טריות ללא גלוטן. למה? זו שאלה נהדרת כי תיכף תבינו כמה הן טעימות וכמה קל להכין אותן אבל שניה לפני זה חשוב לומר: תשכחו מכל מה שאתם חושבים שאתם עומדים להכין, זה לא קרוב או דומה לאטריות או מקלות אורז מיובשים שנהוג למצוא בחנויות אוכל מהמזרח אלא מדובר באטריות שאנחנו הישראלים מכירים בעיקר ממנות כמו פאד סי יו המוגשת לרוב במסעדות תאילנדיות. המרקם שלהן רך, נעים, בין משי לגומי וכיף ממש להכין, לאכול ולשלוק אותן במנות מוקפצות.

דקלה, שלימדה אותי (ותיכף אתכם) להכין את המנה, ושבבעלותה בלוג בשם ״מכופפת מקלות״ הכרתי דרך האינסטגרם, זהו המתכון השני שהכננו יחד, אחרי שפרסמתי כאן מתכון מושלם עבור כיסוני וון טון ללא גלוטן, הפעם הגיעה תורה כאמור של מנה קלאסית מהמטבח התאילנדי, פאד סי יו.

אציין רק שוב למי שפספס את הפרקים הקודמים כי דקלה ובעלה אורי חיו מספר שנים בטיוואן, במסגרת שליחות מקצועית ודקלה, למדה בזמן הזה להכין שלל מנות מהמזרח ולאחר ששבו לישראל, הקימה את הבלוג שלה שבו היא מעבירה מן הידע הרב שצברה במסעם.

להכין אטריות אורז טריות ללא גלוטן זה שיחוק בפני עצמו. הן טעימות מכל אטריה יבשה שאי פעם אכלתם או הגשתם.

שנתחיל במתכון?

פאד סי יו ללא גלוטן. צילום: דביר בר
פאד סי יו ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דקלה (משמאל) ודביר בר. צילום: סלפי
דקלה (משמאל) ודביר בר. צילום: סלפי

המצרכים עבור 4 מנות אטריות אורז טריות ללא גלוטן: 

לאטריות אורז טריות:

200 גר' קמח אורז

75 גר' קמח תפו"א

25 גר' קמח טפיוקה

¼ כפית מלח

600 מ"ל מים

שמן למריחה

 

לפאד סי יו

300 גר' פרוסות דקות של בשר בקר מנתח שייטל (מינוטסטייק – חתוך ופרוס דק מאד קצת פחות דק מקרפצ׳יו)

1 כף רוטב סויה ללא גלוטן

3-4 כפות שמן צמחי

4 שיני שום קלופות וקצוצות.

2 ביצים.

1 חבילה ברוקומיני.

4 כפיות סוכר לבן.

 

לרוטב:

3 כפות רוטב צדפות ללא גלוטן (לא חובה, אפשר גם רוטב פטריות מיובשות במקום)

3 כפות רוטב סויה ללא גלוטן

2 כפיות רוטב דגים ללא גלוטן

 

להגשה:

פלפל לבן גרוס דק.

חומץ צ'ילי (צי'לי אדום טרי קצוץ לפרוסות דקות מעורבב ומושרה כשעה עם רבע כוס חומץ).

 

כלים לאטריות אורז:

2 תבניות או מגשי מתכת עגולים, דקים ושטוחים בקוטר 24-26 ס"מ (כמו תבנית לפאי לא מתפרקת) 

מרית

סיר רחב (סוטאג') עם מכסה תואם

מעמד הגבהה בגובה כ-2 ס"מ לתבנית שתשב בתוך הסיר (ראו וידאו מצורף כאן בפוסט) או לחילופין – סיר אידוי שיכול להכיל את תבנית המתכת

המרכיבים לאטריות אורז טריות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
המרכיבים לאטריות אורז טריות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
אטריות אורז טריות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דף אורז טרי ללא גלוטן. צילום: דביר בר

אופן ההכנה:

התחילו בהכנת האטריות –  שימו בקערה את כל הקמחים עם המלח וערבבו היטב. הוסיפו את המים וערבבו שוב בעזרת מטרפה עד לתערובת דלילה, חלקה וללא גושים. מניחים בצד לרבע שעה.

הניחו את המעמד (ראו וידאו מצורף כאן בפוסט) בתוך הסוטאג' והוסיפו מים עד לכיסוי המעמד. כסו והביאו לרתיחה.

שמנו היטב תבנית מתכת (כזו שעושים איתה בראוניז לרוב) בעזרת נייר סופג במעט מאד שמן. הניחו את התבנית על המעמד בתוך הסיר כך שהתבנית עצמה אינה באה במגע ישיר עם המים אך נהנית מהאדים שנוצרים תחתה.

בחלוף רבע שעה, ערבבו את תערובת הקמחים והמים ומזגו ממנה לתבנית כמות של כחצי כוס (125 מ"ל). נערו והזיזו מעט את התבנית בעודה בתוך הסיר עד שהתערובת ששמתם תכסה בשכבה דקה את שטח כלל התבנית, העזרו במלקחיים/כפפת חום לתפיסת התבנית החמה. כסו ואדו במשך 4-5 דקות. שימו לב: בזמן פעולת האידוי, תבחינו בבועות שנוצרות בדף האורז, זה בסדר גמור, לא להבהל. איך יודעים שדף האורז מוכן וסיים את האידוי? פתחו את המכסה ותראו שדף האורז הפך מלבן לשקוף ואין בו כתמים לבנים (או לפחות לא כאלה גדולים).

הוציאו בזהירות את התבנית מהסיר ושמנו בעזרת מברשת סיליקון את פני האטרייה. הניחו בצד לקירור של כשתי דקות וחזרו על שלבי ההכנה עם התבנית השנייה. חשוב לערבב את תערובת הקמחים לפני כל מזיגה כי העמילן שוקע לתחתית הקערה.

בזמן שהתבנית השנייה נמצאת באידוי, חלצו את האטרייה מהתבנית הראשונה בעזרת האצבעות או בעזרת מרית מסיליקון, בפעולה נחושה ומהירה, אל תפחדו מכך שדף האורז יקרע. הוא נקרע רק לאלו החוששים מכך (: הניחו את דף האורז הטרי שיצרתם על גבי משטח משומן קלות (קרש חיתוך מפלסטיק למשל).

חזרו על הפעולות עד לסיום התערובת. הניחו את האטריות המוכנות במערום אחת על השנייה, השמן, ימנע מהן להידבק זו לזו. לאחר שכל האטריות מוכנות בערמה, חתכו אותן לרצועות בעובי שתיים וחצי ס״מ והפרידו ביניהן ידנית.

כעת, שהאיטריות מוכנות, ערבבו את הבשר עם 2 כפות שמן ורוטב סויה ללא גלוטן והניחו בצד. ערבבו את מרכיבי הרוטב בקערה קטנה נפרדת והניחו בצד. קצצו שום ופורסים את הברוקומיני לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.

 

מקפיצים את הבשר עד שמשנה את צבעו. צילום: דביר בר
מקפיצים את הבשר עד שמשנה את צבעו. צילום: דביר בר
אטריות אורז טריות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דף אורז טרי ללא גלוטן. צילום: דביר בר

חממו 2 כפות שמן במחבת ווק (או מחבת עמוקה ורחבה אחרת) וטגנו את הבשר טיגון קצר יחסית רק עד שהוא משנה צבע והוציאו אותו לצלחת.

נקו את הווק מעודפי נוזלים (אם יש), הוסיפו 2 כפות שמן וטגנו את השום כחצי דקה, הוסיפו ביצים ומקשקשים עד שהן חצי מוכנות. הוסיפו את הברוקומיני. ערבבו ביחד והוסיפו את האטריות, הרוטב וסוכר. ערבבו עד שהאטריות מצופות ברוטב והשאירו אותם בווק ללא ערבוב כחצי דקה עד שהאטריות מקבלות צריבה קלה, הפכו וערבבו את האטריות, צרבו אותן גם מהצד השני עוד חצי דקה והפכו שוב. הוסיפו את הבשר לווק ללא הנוזלים שניגרו ממנו וערבבו הכל לאיחוד, הוציאו לצלחת הגשה, בזקו מעט פלפל לבן ושתי כפות של חומץ צ'ילי ומגישים.

מערבבים מעט לפני האכילה.

בתיאבון.

דביר

הכנתם אטריות אורז טריות ללא גלוטן מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

לבלוג של דקלה, מכופפת מקלות – לחצו כאן.

אטריות אורז טריות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
אטריות אורז טריות ללא גלוטן. צילום: דביר בר
פאד סי יו ללא גלוטן. אפשר להגיש עם פלפל חריף. צילום: דביר בר
פאד סי יו ללא גלוטן. אפשר להגיש עם פלפל חריף. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

סיגר טורטיה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מארח

סיגר טורטיה ללא גלוטן

סיגר טורטיה הוא כל הדברים שהייתם רוצים במנה אחת: קריספי, טעים בטירוף, קל להכנה ושגם ילדים וגם מבוגרים יעופו עליו

קרא עוד »
קסדיה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מארח

קסדיה ללא גלוטן

קסדיה היא אחת המנות הכי פופולריות במקסיקו ובזכות טורטיות תירס ללא גלוטן, תוכלו גם אתם להכין בבית קסדיה ללא גלוטן. דביר בר מסביר שלב אחר שלב

קרא עוד »
ניוקי קפרזה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מארח

ניוקי קפרזה ללא גלוטן

ניוקי קפרזה ללא גלוטן היא המאפה הכי טעים שאתם (עדיין) לא מכירים. דביר בר עם המתכון שמשלב שתי קלאסיקות איטלקיות, שלב אחר שלב

קרא עוד »

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

לקבלת עדכונים ללא גלוטן במייל

דילוג לתוכן