אושפלאו עוף בתוך שעתיים - המאכל הבוכרי הטעים בשיטת הכנה קלה ומעולה

אושפלאו עוף בתוך שעתיים

הסוד של אושפלאו עוף בתוך שעתיים וההבדל בין אושפלאו טוב למעולה טמון בשלב קירמול הבצל. קבלו את הטיפים לאושפלאו מושלם

רגע לפני שנצלול למתכון אושפלאו עוף בתוך שעתיים, ודאי תשאלו את עצמכם מה הקשר בין אושפלאו, טוב ככל שיהיה לבין בלוג שעוסק בצליאק וללא גלוטן. ובכן התשובה טמונה בתזונה מאוזנת, ואסביר.

צליאקים רבים ובני משפחותיהם, מפריזים לעיתים בצריכת תחליפים ללא גלוטן המבוססים תערובות ללא גלוטן לא פעם עד כדי כך שנעשה שימוש בתחליפים המושתתים על תערובות קמחים אלו בארוחות הבוקר, הצהריים והערב. זה גם המקום לומר: צריכה מוגברת של תחליפים ללא גלוטן שרובם מכילים כמויות לא מבוטלות של סוכר ומלח, איננה מומלצת וחשוב מאד להקפיד על דיאטה מאוזנת, כזו שמכילה גם קטניות, ירקות, מוצרי חלב (למי שלא רגיש או טבעוני), ביצים (כנ״ל), בשר (למי שאינו טבעוני) ומוצרים נוספים שאינם תערובות מוכנות מראש. 

היתרון הנוסף בתבשילים הוא שילוב של תבלינים שלרובם יתרונות תזונתיים מובהקים. בעבר בחרתי לשתף אתכם בתבשילים שלי כמו בצלים ממולאים, כרישה ממולאת ועוד. הפעם, בחרתי לשתף אתכם באחת המנות האהובות עלי, אושפלאו בוכרי נהדר שאפשר לזלול בלי סוף, לא מסובך להכנה ושעם כמה טריקים, תגיעו למיצוי כל טעמי מרכיביו והוא יהפוך לאורח קבוע אצלכם בארוחות הבית.

אז שנתחיל? 

אושפלאו עוף בתוך שעתיים. צילום: דביר בר
אושפלאו עוף בתוך שעתיים. צילום: דביר בר

המצרכים עבור סיר משפחתי של אושפלאו עוף בתוך שעתיים (6 מנות):

800 גרם (4 כוסות) אורז עגול שטוף היטב ומושרה כשעה במים בטמפרטורת החדר.

8-10 שוקי עוף מנוקים מעור (אפשר גם נתחים אחרים לבחירתכם מבקר או מעוף).

70 מ״ל שמן (שליש כוס).

5 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים לרצועות ברוחב סנטימטר אחד.

5 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לרצועות דקות (אני בחרתי לקצוץ, לא דק מדי, במעבד מזון)

3 כפות מלח.

2 כפות פלפל שחור גרוס ללא גלוטן.

כף כמון ללא גלוטן.

כף צ׳ילי גרוס ללא גלוטן.

כף כוסברה יבשה ללא גלוטן.

2 ראשי שום שלמים (שטופים).

מים בהתאם לגודל הסיר בו בחרתם להכין את המנה.

אושפלאו עוף בתוך שעתיים. צילום: דביר בר
אושפלאו עוף בתוך שעתיים. צילום: דביר בר

צילום: דביר בר

הוראות הכנה עבור אושפלאו עוף בתוך שעתיים:

חממו את השמן בסיר והניחו עליו את השוקיים, טגנו על הכיריים את הבשר במשך כעשר דקות עד להחלפת צבע מעטפת הבשר. לאחר החלפת הצבע מכל צדדי השוקיים – הוציאו באמצעות מלקחיים את הבשר מהסיר והניחו בצד.

באותו הסיר, הניחו את הבצלים הפרוסים וטגנו אותם בשמן שנותר בסיר במשך כ-25 דקות לפחות תוך שאתם מערבבים באמצעות כף מעץ מפעם לפעם. קרמלו את הבצלים עד לקבלת צבע חום כהה. כאשר הבצלים מקבלים צבע חום כהה, הוסיפו את הגזרים החתוכים והמשיכו לקרמל למשך רבע שעה נוספת עד לריכוך הגזרים.

הוסיפו כף מלח, החזירו את השוקיים לסיר וערבבו היטב. הוסיפו את הכמון, הצ׳ילי הגרוס, כף הכוסברה היבשה ושוב ערבבו היטב את תכולת הסיר. הוסיפו את 2 ראשי השום השלמים וכסו במים. הביאו לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו על להבה קטנה במשך כחצי שעה. אין צורך לכסות את הסיר.

כעבור חצי שעה, הסירו את ראשי השום מהסיר והניחו אותם בצד. 

סננו היטב במסננת צפופה את האורז העגול המושרה והניחו אותו כשכבה אחידה מעל לכל שאר חלקי התבשיל תוך שאתם מהדקים בעזרת היד את שכבת האורז (לא לערבב עם שאר חלקי התבשיל).

מעל לאורז, פזרו באופן אחיד ככל הניתן 2 כפות מלח וכף פלפל שחור. החזירו את שני ראשי השום לסיר באופן הדוק בתוך שכבת האורז.

כסו במים בטמפרטורת החדר עד לכיסוי שכבת אורז.

בשלו במשך 10 דקות שבסיומם, לא תראו מים שמכסים את האורז. כעת, כסו את הסיר להמשך בישול של 45 דקות נוספות על להבה קטנה. 

כעבור 45 דקות, האושפלאו מוכן. השאירו את הסיר סגור ל-10 דקות נוספות.

להגשה, ערבבו את תכולת הסיר והגישו חם.

האושפלאו  יכול להשמר במקרר עד 48 שעות.

  • ניתן להוסיף בשלב הוספת הגזר גם צימוקים וגרגירי חומוס מבושלים לפי טעמכם.

בתיאבון.

דביר

הכנתם אושפלאו עוף בתוך שעתיים מהבלוג? אשמח שתצלמו ותשלחו לי את התמונות או תתייגו אותי במדיה שבה אתם מעלים את התמונות.

הסיר מהברזל היצוק באדיבות Magnus. לגולשי האתר תינתן הנחה בגובה 10 אחוזים ברכישה באתר מגנוס בהקשת קוד הקופון Dvirbar בלינק שכאן.

אושפלאו עוף בתוך שעתיים. צילום: דביר בר
אושפלאו עוף בתוך שעתיים. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

לחמניות ריקוטה ללא גלוטן. צילום: דביר בר
דביר מארח

לחמניות ריקוטה ללא גלוטן

מה מגישים לאורחים בסוכה? לחמניות ריקוטה ללא גלוטן כמובן. כך תכינו בקלות את המאפה שכולם יזללו בחג הקרוב. דביר בר עם מתכון טעים נוסף

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. האם אפשר לסיים את הבישול בתנור ולא על להבה?

    1. דביר בר

      היי קרן, אפשר בחום של 200 מעלות למשך כשעה

  2. הי, האם חובה אורז עגול או שאפשר גם אורז אחר?

    1. דביר בר

      היי עדי. האורז המומלץ הוא אורז עגול. אורז אחר יעבוד אחרת

  3. הי דביר,

    הכנתי היום, יצא נפלא חוץ מזה שזה היה חריףףףף. בטח בשביל ילדים.
    פעם הבאה אפחית מהפלפל ואוותר על הצ'ילי.

    טל.

    1. דביר בר

      היי. איזה כיף. חריפות זה לגמרי עניין של טעם ואין חובה בכך

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
דילוג לתוכן