אוזני המן ללא גלוטן - דביר בר - עולם שלם ללא גלוטן >>>

אוזני המן ללא גלוטן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

זה לא פורים בלי אוזני המן אז קבלו מתכון מושלם עבור אוזני המן ללא גלוטן סופר פריכות וטעימות. חג שמח

הסוד מאחורי אוזני המן ללא גלוטן הוא בצק פריך מושלם, מלית מפנקת (אתם בעניין של שוקולד או ריבה?) וכמובן: אבקת סוכר.

אלו שבאמת אוהבים אוזני המן ללא גלוטן, דואגים לא רק להכין אותן לקראת חג הפורים אלא גם בשאר ימות השנה, לפעמים בגרסה מתוקה ולפעמים בגרסה מלוחה כי בינינו? אין דבר כזה יותר מדי עוגיות.

אז שנתחיל במתכון?

אוזני המן ללא גלוטן. צילום: דביר בר
אוזני המן ללא גלוטן. צילום: דביר בר

המצרכים להכנת 20 אוזני המן ללא גלוטן:

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (טבעונים יוכלו להחליף את החמאה בנוטרינה או במחמאה)

100 גרם (כוס פחות כף) אבקת סוכר

שתי כוסות (280 גרם) קמח רב תכליתי ללא גלוטן

כפית תמצית וניל

חצי כפית גרידת לימון (לא חובה)

ביצה (טבעונים – אפשר להחליף בכף רסק תפוחים)

כפית (3 גרם) אבקת אפיה

חצי כפית (3 גרם) מלח

המצרכים למלית של אוזני המן:

500 גרם (קופסה) של ממרח תמרים או ממרח שוקולד בטמפרטורת החדר (או כל מילוי אחר לבחירתכם כמו פרג ועוד)

לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לקערת מעבד מזון (אפשר גם בהכנה ידנית בקערה או במיקסר) נכניס את החמאה, הקמח ואבקת האפיה ובפעולה קצרה (במעבד המזון השתמשו בפעולת הפולסים) של כמה שניות (על מנת לא לחמם יותר מדי את החמאה) נקבל פירורי בצק.

הוסיפו את הביצה, תמצית הוניל, אבקת הסוכר, גרידת הלימון והמלח והמשיכו לעבד במספר פולסים נוספים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד ורך.

ניילנו את הבצק בניילון נצמד ושטחו לצורת דיסקית. העבירו את הבצק למקרר למשך כשעה (אפשר עד 24 שעות).

הכינו 2 תבניות אפיה שעל כל אחת – הניחו נייר אפיה.

לקראת תום מנוחת הבצק במקרר – הפעילו תנור לחום של 170 מעלות.

אוזני המן ללא גלוטן. צילום: דביר בר
בצק אוזני המן ללא גלוטן. צילום: דביר בר

כאשר הבצק התקרר והתמצק, חתכו אותו בעזרת סכין או קלף לשניים. חלק אחד, השאירו עטוף במקרר ואילו את החלק השני, העבירו למשטח מקומח היטב.

קמחו מעט את הבצק גם בחלקו העליון וכן את המערוך ורדדו את הבצק לכדי מלבן בעובי של 4 מ״מ ובאורך של כ-30×40 ס״מ.

(חשוב: אם תרדדו את הבצק דק מדי, הדבר יקשה על יצירת מבנה אוזן ההמן וקיימת אפשרות שדפנות העוגיה יקרסו במהלך אפייתן)

בעזרת רינג משומן או כוס ששוליה דקים, קרצו מהבצק עשרה עיגולים בקוטר של 5 ס״מ. 

בעזרת כפית או שק זילוף, הניחו במרכז כל עיגול כפית מהמלית שבחרתם. 

הרטיבו מעט במים את אחת מאצבעותיכם ומרחו את המים על שולי העיגול. קפלו את הבצק לכדי אוזן המן, הדקו כך שהן לא יפתחו בזמן האפיה והעבירו אל נייר האפיה שהנחתם מבעוד מועד על מגש אפיה.

חזרו על פעולה זו עם שאר העיגולים עד לקבלת תבנית אפיה ובה 10 אוזני המן.

העבירו לתנור החם למשך 10 דקות או עד שאזני ההמן הופכות זהובות.

הוציאו מהתנור והניחו עד לצינון מלא במשך כחצי שעה.

חזרו על סדר הפעולות גם עם מחציתו השניה של הבצק.

קשטו מעט באבקת סוכר באמצעות מסננת צפופה.

הכנתם אוזני המן ללא גלוטן  מהמתכון הזה? צלמו ושלחו לי לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות, לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

להרשמה לניוזלטר של הבלוג לחצו כאן.

לאינסטגרם של דביר בר לחצו כאן.

להצטרפות לקבוצת הבלוג בפייסבוק לחצו כאן.

למתכון אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר – לחצו כאן.

אין פורים בלי אוזני המן. צילום: דביר בר
אין פורים בלי אוזני המן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. ויקי

    דביר שלום , אם אין לי אבקת סוכר זה בסדר לשים סוכר רגיל?

    1. דביר בר

      אפשרי אם כי המשקל יהיה שונה

  2. אורייתא

    היי יש קמח כלשהו שאתה ממליץ עליו או שהכול טוב וגם האם אפשר שוקולד במקום פרג

    1. דביר בר

      כל קמח רב תכליתי ללא גלוטן

  3. טל

    אפשר להשאיר במקרר לילה לפני האפייה?

    1. דביר בר

      כן

  4. בהירה

    איך לשמור על הטריות ?
    מקפיא או שמספיק קופסה אטומה ?

    1. דביר בר

      קופסה אטומה

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן