אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר - דביר בר - עולם שלם ללא גלוטן >>>

אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר

צליאקים רבים מחפשים אחר אוזני המן שאינם מכילים סוכר בנוסף להעדר הגלוטן. קבלו מתכון נהדר עבור אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר. דביר בר מסביר שלב אחר שלב

בצק פריך ללא גלוטן הוא אחד הדברים הכי קלים להכנה. עם מעט ידע, טכניקה ונסיון, גם אתם תצליחו להכין אצלכם בבית אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר. 

אבל רגע לפני שנצלול למתכון, חשוב לומר: קראו את המתכון מתחילתו ועד סופו. הוא כולל חלקים שאם תפספסו – לא תקבלו את התוצאה הרצויה ואוזני ההמן שלכם יקרסו בתנור או יתפרקו כשיצאו ממנו. במתכון יש כמה וכמה טיפים שישפרו את אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר – ויהפכו אותן לממכרות.

לרגע גם ארצה להתעכב על עניין השימוש בקמחי מקור בלבד במתכון זה ולא בתערובת קמחים מוכנה מתוך מגוון הקמחים הרב תכליתיים הנמכרים כיום ברשתות: ובכן, אין בתערובות הקמחים הרב תכליתיות האלה שום בעיה להכנת אוזני המן ללא גלוטן (ושלל מתכונים נוספים).

לא מעט צליאקים נמנעים משימוש בתערובות קמחים קנויות שלא אחת, מכילות כמויות גדולות של סוכר, מלח (נתרן) ועוד.

ודבר נוסף: המתכון שכאן הוא לבצק של אוזני המן. בתוכן, אתם רשאים כמובן למלא מה שבא לכם ואם אתם לא מקפידים על נושא הסוכר, גם תוכלו למלא אותו במליות עתירות סוכר ולפזר גם אבקת סוכר. לי היה חשוב להנגיש מתכון שבבסיס שלו, לעוגיה עצמה, אין שום צורך בסוכר לבן (או חום) וניתן להמתיק אותו בקלות באמצעי טבעי אחר.

אז שנתחיל? 

אזני המן ללא גלוטן וללא סוכר. צילום: דביר בר
אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר. צילום: דביר בר
אזני המן ללא גלוטן וללא סוכר של דביר בר. צילום: דביר בר
אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר. צילום: דביר בר

המצרכים עבור אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר – 24 יחידות:

100 גרם קמח אורז מלא

50 גרם קמח תירס

50 גרם קמח שקדים

50 גרם קמח טפיוקה או קורנפלור או קמח תפוחי אדמה

120 גרם חמאה קרה חתוכה ל-6 חתיכות (חשוב מאד עניין הקור בשלב הזה ובכלל במתכון, פרטים בהמשך) – טבעונים יוכלו להמיר בנוטרינה או במחמאה.

ביצה אחת (טבעונים יכולים להמיר בכף רסק תפוחים)

2 כפות מים

2 כפות שטוחות סילאן טבעי

רבע כפית מחוקה (שטוחה) של מלח

עבור שלבי רידוד והכנת העוגיות תצטרכו:

מערוך

קלף פלסטיק / מרית (להשיג בכל חנות מקצועית לצרכי מטבח)

כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה לקימוח משטח העבודה

כוס עגולה לקרוץ עיגולים (או קורצן בצורת עיגול בקוטר 6-8 ס״מ)

ניילון נצמד

תבנית אפיה, נייר אפיה

12 כפיות של מלית לבחירתכם, זה יכול להיות קונפיטורת פירות, ממרחי שוקולד, ממרחקי פיסטוק, ממרח חלב או כל דבר אחר שאתם אוהבים בתוך עוגיה. ולמי שנושא הסוכר לא קריטי – אפשר גם לפדר בסוף באבקת סוכר.

בצק פריך ללא גלוטן בניילון נצמד. צילום: דביר בר
בצק פריך ללא גלוטן בניילון נצמד. צילום: דביר בר
חותכים את הבצק הפריך לארבע. צילום: דביר בר

הוראות הכנה עבור אזני המן ללא גלוטן:

במעבד מזון (אפשר גם בעבודה ידנית אבל מעבד מזון עדיף) הניחו את כל הקמחים והפעילו את מעבד המזון בפולסים קצרים על מנת שהקמחים כולם יתערבבו היטב זה בזה לתערובת קמחים אחידה.

עצרו את מעבד המזון והוסיפו לתערובת הקמחים שקיבלתם – את הביצה, המלח והחמאה הקרה וכן את 2 כפות המים ו-2 כפות הסילאן (לסילאן יש נטיה להדבק לקערת מעבד המזון ולכן מומלץ להקפיד לשים אותו ישירות על הקמחים עצמם ולא לשפוך אותו מגובה רב שסתם ימרח על דפנות מעבד המזון).

הפעילו שוב את מעבד המזון במספר פולסים קצרים עד לקבלת בצק פירורי / דביק. חשוב לא לעבד מדי את הבצק.  

עטפו את הבצק שהתקבל בניילון נצמד ושטחו אותו מעט לצורת דסקית. 

צננו את הבצק במקרר למשך חצי שעה עד שעה לפחות (אפשר גם להכין את הבצק מראש לשימוש למחרת).

חשוב: שלב רידוד הבצק ויצירת העיגולים עלול לקחת זמן והבצק עלול להתחמם תוך כדי ולכן חשוב לבצע את הפעולות הבאות במהירות יחסית ולא להתמהמה. אם תקפידו על ההוראות הבאות, תצליחו ובגדול.

על משטח עבודה, פזרו בנדיבות קורנפלור / קמח תפוחי אדמה. בצק פריך הוא בצק דביק ואתם ממש לא רוצים שהוא ידבק לא לשיש, לא לנייר האפיה או למערוך שאיתו תעבדו. בנוסף, עבודה עם קלף פלסטיק (מרית) יסייע  רבות ב״קילוף״ בצק במידה וזה נדבק למשטח עבודה. הוא זול לרכישה ונהדר לעבודה עם בצקים ללא גלוטן ובכלל.

הכינו מראש כוס שבעזרתה תקרצו את עיגולי אזני ההמן לפני קיפולן וכן את המלית שאותה תמלאו וכפית שתסייע לכם וכן קלף פלסטיק, אביזר מאד שימושי וחיוני כשמדברים על בצק פריך וסביבת עבודה מקומחת.

קורצים עיגולים בבצק. צילום: דביר בר
קורצים עיגולים בבצק. צילום: דביר בר
מקמחים בנדיבות את משטח העבודה. צילום: דביר בר
מקמחים בנדיבות את משטח העבודה. צילום: דביר בר

את הפעולה הבאה, מומלץ לבצע בארבע פעימות: חתכו בכל פעם רבע מכמות הבצק שקררתם בניילון הנצמד (ואת היתרה הקפידו להשאיר במקרר לקירור) והניחו אותו על המשטח המקומח.

קמחו את הבצק גם בחלקו העליון וכן את המערוך שלכם ובעזרתו, התחילו לרדד את הבצק כאשר בכל 2 פעולות של המערוך ובעזרת הקלף, הפכו את הבצק לצידו השני, קמחו שוב את החלק העליון וודאו כי גם החלק התחתון עדיין מקומח וחזרו על הפעולה עד שהבצק מספיק דק (לא דק מדי, בערך 3 מ״מ) על מנת לקרוץ ממנו את עיגולי הבצק עבור אוזני ההמן. 

מכל רבע בצק שכזה אני מצליח לקרוץ 6 עיגולים עבור אוזני המן ללא גלוטן.

ככל שתתאמנו על פעולה זו – תצליחו יותר. כאמור הסוד הוא משטח שתמיד מקומח, עבודה עם קלף ולקמח עוד בכל שלב ושלב בעבודה עם בצק פריך.

חשוב: ברגע שקיבלתם מכל רבע מהבצק 6 עיגולים, הניחו בכל עיגול כחצי כפית עד כפית מהמלית האהובה עליכם ואז, הקפידו בעזרת ידיים נקיות מקמח ובעזרת מעט מים להרטיב אצבע ולסמן עם האצבע הרטובה את שולי כל העיגול.

פעולה הזו תוודא שהבצק שלכם יסגר היטב ודפנות אוזני ההמן לא יקרסו פנימה או החוצה בזמן אפייתן בתנור.ֿ

לאחר הנחת המלית והרטבת השוליים, יש לסגור הרמטית את אוזני ההמן בצורת משולש ולהדק את השוליים בעזרת יד שבה האצבעות רטובות מעט, הלחות שתתווסף בעזרת פעולה זו – תוודא את סגירתו של הבצק.

חזרו על פעולות אלו עם שאר חלקי הבצק עד שתהיה לכם תבנית מלאה אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר.

מומלץ מאד להכניס את התבנית ובה אזני ההמן המקופלות למקפיא לרבע שעה לפני אפיה.

לקראת אפיית אוזני ההמן – חממו תנור ל-150 מעלות.

כשאוזני ההמן קרות לאחר קירור – הכניסו את התבנית לתנור למשך 10-12 דקות או עד קבלת צבע חום בהיר. ניתן להרים בעדינות ובזהירות רבה בעזרת פלטה או מרית אוזן המן ולראות שהתחתית גם היא קיבלה גוון חום אפוי – אז אפשר לדעת שהן מוכנות.

הוציאו את המגש מהתנור וצצנו לחלוטין את העוגיות במשך כשעה.

העוגיות יתייצבו בצורה מיטבית כעבור שעתיים.

הכנתם בבית אוזני המן ללא גלוטן וללא סוכר מהמתכון הזה? אשמח שתצלמו ותשלחו לי תמונה שאראה ואוכל לשתף אצלי באינסטגרם ולפרגן לכם בחזרה.

בנוסף, כאן באתר מחכה לכם מתכון נוסף לאוזני המן ללא גלוטן המבוסס על תערובת קמחים מוכנה.

בתיאבון.

דביר

חצי כפית מלית באמצע כל עיגול. צילום: דביר בר
חצי כפית מלית באמצע כל עיגול. צילום: דביר בר
אזני המן ללא גלוטן וללא סוכר. צילום: דביר בר
אוזני המן ללא גלוטן. גם הסוכרתיים יוכלו ליהנות. צילום: דביר בר
אזני המן ללא גלוטן וללא סוכר. צילום: דביר בר
אפשר להוסיף אבקת סוכר למי שממש רוצה. צילום: דביר בר
אזני המן ללא גלוטן וללא סוכר של דביר בר. צילום: דביר בר
אוזני המן ללא גלוטן. צילום: דביר בר

יש לי הרגשה שתרצו לקרוא גם את הפוסטים האלה

מסעדות ללא גלוטן בברצלונה. צילום: יח״צ
המלצות חו״ל

ברצלונה ללא גלוטן

טסים לספרד? קבלו את רשימת מסעדות ללא גלוטן בברצלונה, ושתהיה טיסה נעימה. ברצלונה ללא גלוטן

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 10 תגובות

  1. מעין

    במה אפשר להחליף את קמח התירס למי שאלרגי? והאם הבצק מתאים להכנת עוגיות גם ללא מילוי (כמו עוגיות חמאה)? תודה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי מעיין. אפשר להחליף את קמח התירס בעוד קמח שקדים. הבצק לגמרי מתאים לעוגיות

  2. שרי

    תודה על המתכון 🌷אין לי קמח תירס מה אפשר במקום? האם הבצק הזה מתאים לעשיית רולדה ממולאת ? או כתחתית לפאי? תודה

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי שרי. במקום קמח תירס אפשר עוד קמח שקדים. המתכון לא מתאים כתחתית לפאי

  3. ירדן

    במה אני יכולה להחליף את החמאה?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ירדן, עוגיות בבצק פריך לרוב יהיו מבוססות חמאה. אני לא מנוסה בתחליפים לחמאה בדברים כאלה אבל נתקלתי במתכונים טבעוניים שבהם מחליפים חמאה בחצי כמות שמן קוקוס וחצי כמות טחינה.
      אציין שלא ניסיתי זאת בעצמי במתכון זה או במתכונים אחרים ולכן אני אישית נמנע מלהמליץ משהו שלא נוסה על ידי.

  4. ורד

    האם לא ניתן להשתמש בקמח מולינו במקום כל הקמחים?

    1. Avatar photo
      דביר בר

      היי ורד. יש לי מתכון אחר עם תערובת קמחים רב תכליתיים, בזה בחרתי להשתמש בקמחי מקור

  5. רבקה

    האם אפשר להשתמש שהקדים טחונים במקום קמח שקדים

    1. Avatar photo
      דביר בר

      שקדים טחונים הם בדיוק קמח שקדים, זה אותו הדבר

כתיבת תגובה

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן